Sık sık dua eder misiniz mesela? Hiç tefekkür ettiğiniz oluyor mu?
3 ay
Sık sık dua eder misiniz mesela? Hiç tefekkür ettiğiniz oluyor mu?
Her zaman dilimde duam vardır zorluğumda mutsuz ve hüzün anımda herzaman benle olanı unutmak mümkün değil 🙂 kimse yanımda yokken o vardı her şey üst üste geldiğinde o vardı kimse beni anlamadığında o vardı bazen kulluk yapmasamda rızkımı herzaman verdi şu an bu yazı yazarken gören gözümün yazan ellerimin şükürünü ödeyemem ezelden beri alnım secdede çıkmasa dahi
şu an herşeyimi ona bıraktım işimi rızkımı evleneçeğim kişi hayatımı ona endeksledim verirse nimet vermezse bir hikmet vardır arkadaş gibi bir yola giden rehber gibi bir anne evladına sevgisi ne kadar büyükse bu sevgi yaratan ve verenin sevgisi daha büyük bazen düşünüyorum güzel olan herşeyi denizi gökyüzünü dünyayı güzel yaratan ne kadar güzeIdir en büyük aşk beni yaratana olan sevdamdır vesselam
Şu son bir haftada daha sık düşünür oldum. Öğrendiklerim, karşılaştığım olaylar kişiler, minicik yazılara gizlenen hikmetler, bir yaprağa işlenmiş düzen.. Sübhanallah hayran olmamak elde değil. Yürümeyi sevme sebebim tefekküre ortam hazırlamasıdır belki de
Evet çok güzel söyledin 🌸
Rica ederim 🌸
Hayatın içinde içini sakinleştiren bir dua ya da derin bir nefesle yaptığın tefekkür sana çok iyi gelir canım 🌙💛 Bir yemeğin kokusunda ya da sıcak bir çayın buğusunda kalbinin yumuşadığını hissediyorsan bu da güzel bir bağdır ☕️💛 Herkes kendi ritminde yaşar ve senin ritmin neyse o zaten yeter 🍲✨ Kalbin huzur bulsun 💛
Cevap
13Cevap
Bunları yapıyorum ama halâ çok eksik yapıyorum rabbim hakkıyla yapmayı nasip etsin
Amin
Düşünmedim.
Nefesimi aldığım her saniye onunla olduğumun farkındayım.. Nefesimi kesse bile bağım hiç kopmayacak..
Allah daim etsin
Amin
Teşekkür etmem dua ederim kabul olursa da olmazsada allaha inanıyorum hayırlısı buymuş deyip geçiyorum
Teşekkür değil tefekkür demiştim
Benim din seviyesi işte k. b :):)
Sorun degil
Elimden geldiğince tefekkür etmeye çalışıyorum.
Allah daim etsin
Sık sık dua ederim ve tevekkül de ederim bu konuda güçlü bir bağımin olduğunu düşünüyorum
Allah daim etsin
Evet her gün 5 vakit namazımı kılıyorum sık sık dua da ediyorum inancım hiçbir zaman azalmadı
Allah kabul etsin
Sık sık dua eder kendi içinde tefekkür ederim
Hayır düşünmedim ama en zor anımda dahi bir bağım olduğunu biliyordum.
👍🏻
Oluyor her gün düşünüyorum
👍🏻
Allah a dua ede ede yaşıyorum zaten
👍🏻
Neredeyse hic dua etmem , zikirde öyle tabiki... Şey gibi sanırım bana verilen cevapları duyamadığımdan beridir...
Biraz kırgın bir bağ var , varsa şayet
Neye kırgınsın? Yaratıldığın için mi? Bir hiçken var edilip değer biçildiğin için mi? Bütün evren senin için büyük bir düzende devam ettirilip senin hizmetine sunulduğu için mi? Şu an canın dahil sahip olduğun her şeyin bir hediye olduğu gerçeğini unutma bence.
Evren senin için tabiki. Güneş şu an kim için doğuyor? Dünya kim için dönüyor? Yediğinden tat almanı sağlayan ne? Gördüklerinden heyecan duyman, duyduklarına sevinebilmen, nefes alırken içine çektiğin oksijen kimin için? Bu saydıklarımın hepsini unut, sırf hayatta olman ve vücudunun acı çekmeden hastalık çekmeden rahat şekilde durabilmen için vücudunda her an milyarlarca düzenli olay meydana geliyor. Biri bile aksasa şu an onun derdine düşerdin. Bunun farkında değil misin
Benim içinse o zaman güneş doğmasın , dünyada müsait bir yerde dursun... Tat almak için değil açlıktan ölmemek icin yiyorum ve insan yemeden içmeden çalısabilmeliydi ikiside bence insanın verimliliğini düşürüyor...
Ciğerim icin o oksijen...
Farkındayım aksayan şeylerim var tabi o dan dolayı.. teşekkür ederim güzel yazdınız ve iyi dediniz... Elinize sağlık 🙏
İnsanın yemeden içmeden çalışabilmeliydi demenin sebebi ne? Neye dayanarak bunun haşa Allah'ın takdir ettiği şeyden daha doğru olduğunu iddia edebiliyorsun? Bence sen sahip olduğun nimetlerin farkında değilsin. Ama insanoğlu böyle işte. Kolu bacağı kesilmeden kolunun ve bacağının varlığını ve ne kadar büyük bir nimet olduğunu bile unutuyor.
Buraya varacağını biliyordum... Bunun icin önceden düşündüm sadece yazmak icin müsait değildim.. hemen yazamadım...
Hemen senin yanlış anladığın noktaları izah ediyim... Mümin kardeşim...
Allah'ın yaratma sanatına ne senin anlatman nede benim dinlemem yeter... İnsan bedeni acizdir.. yemeğe , suya , havaya, uykuya ihtiyacı vardır... Kendi içinde mükemmel yaratılmıştır.. fakat bir duvarın arkasını göremiyor , dünyanın sesini işitemiyor ve zamanda hızlı hareket edemiyor.. bunların hepsi beden denilen varlığın dışardan sınırlı görünsede içerde mükemmel bi dizaynını gösteriyor... fakat dediğin gibi biri bile aksasa insan yüriyen ceset olur...
Elbette insan bedeninin verimsiz calışıyor dememdeki tek nokta yemek yerken , uyurken , su içerken bile enerji tüketmesidir... burada Allah'ın haşa haşa yaratma sanatını eleştiriyor değilim burayı yanlış anladın... Yani insanın acizyetine atıf var...
Dört dörtlük bir insan değilim bunu kabul ediyorum...
Hatalarım ve günahlarım çok...
Ve dediğiniz gibi bir şeylerin kıymetini kaybederken anlıyorum... İnsanım ya ondan dolayı olsa gerek..
Peki
Teşekkür ederim
Ederim sürekli
Rabbim hayatımın tam olarak merkezinde
Evet Elhamdulillah ✨
🌸
Elhamdülillah
👍🏻
allahı hadi ordan kardesim sen rahat ol
Tam bir zavallısın. Seni p*slik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?