Var mı yok mu.. var diyenleri dinliyorum olduğuna inandiracaklari tek şey yoktan var olunmaz her varolaninda bir yaratıcısı vardır... kalem gibi... ama ya yoksa...
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Kültür & Sanat konusunda 1,2b cevap paylaştı. Hayır, ben zaman zaman bile tanrıyla ilgili ikileme düşmüyorum çünkü inanç veya sorgulama yerine mantık ve gözlemle olaylara bakmayı tercih ediyorum. Tanrıyla ilgili düşüncelerim sabit bir mercekten geçiyor; dini veya metafizik sorular beni tereddüte düşürmüyor, daha çok insan davranışlarını ve doğayı anlamaya odaklanıyorum. Bu yüzden inanç konusunda bir çelişki yaşamıyorum ve kendimi ikilemde hissetmiyorum. Her düşünceyi analiz edip mantık çerçevesinde değerlendiriyorum; inançla ilgili belirsizlikler veya şüpheler benim perspektifimde yer almıyor.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
8 ay"Tanrı öldü!" diyen Nietzsche, "Artık Tanrı’ya sığınma. Kendi dağını aş, kendi değerlerini yarat!" da der. Binlerce yıllık tanrı kavramının içinin inananlar tarafından boşaltıldığı, değişen dünya ve kültürlerle bu kavramının içinin anlamsız ritüellerle doldurulduğunu ifade eder. İnsanlığın tamamını tanrıyı öldürmekle suçlar. Geriye kalan tanrının cesetidir der. Tanrı yı kendi içinde öldüren insanın kendi değerlerini yaratarak nihilist anlamsızlıktan üst insana evrilmesini de öğütler.
Toplumları tarihsellik içerisinde irdelediğimizde ve günümüzde din adı altında yapılanlara bakıldığında aslında doğruyu ifade ettiğini anlıyor insan.
Varlık ya da yokluk sınırında dolananlar tanrının çürüyen bedeninin kokusunu aldığı için artık mide bulantılarının önüne geçemez. Bunun neyden kaynaklandığını bulmak için kaynağı sorgular durur. Ve bu durum, bu eşikte duran kişiyi "tanrı kavramının" anlamsızlığı gerçeğiyle yüzleştirir.
Ben bu eşiği çoktan aştığımı düşünüyorum. Bu nedenle bu tarz ikilemler girdabında olmakta uzağım artık. Bu tıpkı Matrix te Neo nun gerçek dünyaya doğması gibi algısal gerçeklikte yeniden varolmak gibi bir durum. İnsanların içlerinde ki tanrıyı öldürüp gerçeklik dünyasında kendi varlıklarını değerleyecek zamanlar yaratması en doğru olanı.
İnsanlar Tanrı kavramını yaşatarak buna sığındıkları müddetçe özlerini geliştiremeyeceklerinden dünya her zaman kötü bir yer olarak kalmaya devam edecek. Bu da onların kıyamet beklentilerini besleyecek ama bunu yarataranların kendileri olduğunu asla anlayamayacaklar. Kendi kuyruğunu yiyen Ouroboros yılanı gibi binlerce yıldır devam eden bir döngüye hapis toplumlar kendi yarattıkları etkilerden ötürü tanrı kavramına sığınmaya devam edecek.
12 Yorumla- 8 ay
Vay be benim kafamdaki düşünceleri bile hiç konuşmadan anlamışsın... sanırım aynı şeyleri düşündük sorguladik sen bir sonuca varmissin ben hala belirsiz bir esikteyim...
- 8 ay
Dilerim o eşikte gidilecek yer yön bilemez halde olmaktan bir an önce kurtulur, "kendi dağınızı" size aştıracak o ilk adımı en kısa sürede atabilirsiniz.
8 ayYa yoksa ya varya, falansa filansa. Öyle bir dunya yok. Kalem gibi basit nesnelerle yaratılışı orneklendirmek de tanriya hakarettir. Var oluşu anlamak bizim aklimizin almayacagi bir seviyede ama anlayacagimiz seviyeye kadar insanlar biseyler bulmus. Buyuk patlama. Allah bir neden vermis yani yaratilis icin, tabi belli bir duzen icinde. Hersey ip gibi siralanmis. Gece, gunduz, zaman, fizik, mevsimler, canlilar, yiyecekler, biyolojik maddeler. Hic bir varolus bu kadar kusursuz olamaz. Rasgele bu kadar duzen olusamaz
016 Yorumla- 8 ay
O verdiğin örneklerde ki gece gündüz mukemmmelligi yanlız dünyanın oluşumdan öyle değildi... dünya kocaman bir ateş topuydu ve inanılmaz tehlikeli patlamalar olurdu ve daha hızlı dönen gece gündüz süresi karmakarışık bir kaos topuydu
- 8 ay
Oydu buydu, sonucta kaos olmadan duzen olmuyor. Kaosu yaratmakta marifet
- 8 ay
Çok da düşünme inan geç diyorsun yani😅
- 8 ay
Yoo sorgula ogren ama cok ince bir cizgi var. İnkâr a gitme, bilgi guzeldir ama kotuye kullanmak isteyen cok, akil bulandirmak isteyen cok. Niyetini bozmasin
- 8 ay
Yani sorgula ama inkar mikan bize ters diyorsun 😅
- 8 ay
İnkar edecek kadar bilgiyi kimse bulamadi diyorum. O yuzden durduk yere cehennem odunu olmayasin 🙂 tamam bir kanit yok Allah a dair ama, kanit olsa zaten sinav olmasinin da bir anlami yok. O yuzden sectigin yolu belirleyip oraya odaklan bence
- 8 ay
Senin gibilerin onanmasının tek nedeni... inanmazsan cehenneme gidersin diye korkutulmalari... zaten herkes inaniyorken de iş güç aşk meşkle uğraşırken de bir an bile lan ben inanıyorum da neye inanıyorum bile demezler... her hafta cumaya giderler ramazan da baklavasini yerler kurban bayramında kurban keser kavurma yerler... inandigin şeyin yanlış olması bir hayatını ona göre şekillendirmek... doğru da yanlış da önemsizdir... asil onemli olan topluma uyum sağlamak sevmek ve sevilmektir
- 8 ay
Senin bahaettigin olay toplumsal bisey, herkes kendine bakacak. Islamiyet de zaten toplum olarak iyi ve guzel olmayi hedefler. Sen gidip nerden geldigi belirsiz geleneklerle muslulanim saniyorsan orasi başka
- 8 ay
Yahu feth ettigin topraklardaki savaşın ne başlamasında ne eline silah almış kadinalri cezalandirip kendine köle yapılıp hayatı boyunca seks işçisi yapmayı öğütleyen bir din nasıl güzeli olmayı öğütler dersin... bunun neresi güzel...
- 8 ay
Sen başkasının dilinden konusuyorsun. Instagramdan okuyum izleyip tartismaya girme. Hadi iyi geceler sana
- 8 ay
Senin genel felsefen tartışmaya girmemek dusunmemek sormamak sorgulamak zaten...
- 8 ay
Ben senin yasin kadar sorguladim da, tattismaya yoruldum. Tartistigim kisiler genelde boyle internetten kesik bilgilerle geliyor. Neyse iste
- 8 ay
Neyle gelecekler Einstein mezarından çıkıp çok sorgulama boş ver takma çok öğütlerini mi dinlemeye gelicek
- 8 ay
Tamam canım sen olmuşsun. Senin amacin dogruyu bulmak değil, ait oldugun grubun tatafinda hakli cikmak. Burada uzun uzadiya tartisamam seninle, ona hic mecalim yok
- 8 ay
Bence bu snesin
- 8 ay
Ne istiyorsunnn benndennn
Bu imkanlara sahipsem Tanrı ve Mesih sayesinde sahibim, hiçbir zaman ikileme düşmedim. Babalarım bana sırtlarını çevirirse ben yok olur giderim. Karnım doyuyorsa, bu kötü devirde hala rahat nefes alabiliyor isem, başıma bela ve şer gelmediyse Tanrıma ve Mesihime bağlı olduğum içindir
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Bu konu hepimizin zaman zaman kafa yorduğu derin bir mevzu. İnsan sorgulamadan edemiyor, bu gayet normal bir şey. Bir yandan yaratılışın mucizesiyle hayran olurken, bir yandan da bilimsel açıklamalar akla geliyor. Ben bu tarz şeyleri sorguladıkça içimde bir dinginlik bulmaya çalışıyorum. Ne olursa olsun, bu arayışta kendine anlayışlı ol, kimse her şeyi bilemiyor sonuçta. 🙏💫
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
10Cevap
- Kültür & Sanat konusunda 24,4b cevap paylaştı.
u 8 ayTanrıya inancım yok.
20 Yorumla
8 ayDüşmüyorum çünkü bu konudaki fikrim belli. Ben fikrime dair ikilemlere düşüyorum.
Her şeyin yoktan var olduğuna emin olmadığım gibi bir yaratıcının varlığından da emin değilim.
Eğer onu var olarak düşünürsem gözümde bencil bir figür canlanıyor, yok diye düşünürsem de bu sefer dünyadaki canlılığa bir açıklama bulamıyorum. Bu yüzden tek inancım hiçbir şeyi bilemeyecek olmak.25 Yorumla- 8 ay
Bende aynı durumdayım ama var diyenleri dinledikçe onların da bir şeye inandıklarını düşünmüyorum sadece ölürsem yanmayalim korkusu yaşıyorlar... sanırım inanmamanin bedeli inanmaktan daha zor geliyor
- 8 ay
Sağlam bir inancın temeli sorgulamamaktır aslında. Yaratıcının varlığına inanan biri çok soru sormaz. Neden? Çünkü zaten onun mantığında ‘Bu her şey yoktan mı var oldu? Kudretli bir güç lazım’ diyerek Allahın, Tanrının varlığını kabul eder.
İnanmamak daha zor çünkü çok sorgularsın, sınırların ötesine geçmek istersin. - 8 ay
Aynen öyle ama... inananların neden inandıklarını bilmemesini hep garı ve mantıksız bulucam... hiç mi acaba benim gibi ya yanlış yapıyorsam demeden gözü kapalı sorgusuz sualsiz koca bir ömrü bu dine adayacakalr... peki ya tanrı kendini arayıp bulmamış bir coğrafya da doğduğu için bu dini seçmiş insanlara gerçekten inanan diyecek mi...
- 8 ay
İnsan aklı sandığımızdan daha da donanımlı, ne kadar sorarsan o kadar pislik çıkar. Her bir soru sarsılmış inanç demektir, bu yüzden inananların çoğu sorgulamaya yanaşmaz asla. Tanrının bir kriteri olduğunu düşünmüyorum ben. Bir şeyler veriyor ve karşılığını iman etmeni isteyerek alıyor, bencillikte kastım buydu aslında.
- 8 ay
Ben eğer Tanrı varsa da dinlerdeki yozlaşmış bir tanrı olduğunu düşünmüyorum... nedne insanları sinadigini hala bilmesem de inananlar için de bir sınavı olduğunu düşünüyorum öyle ben inandım diyip karşına çıktığinda iyi de neye inandın diye soracak diye düşünüyorum... bir coğrafya da doğup piyangoya müslüman olanlarin arayarak araştırarak müslüman olanlarla aynı şey olmadığını düşünüyorum... adil diye düşünüyorum ve bu hiç adil degil
Önceden vardı. İnançsızlık ettiğim de oldu. Fakat şimdi kendi varlığımdan daha çok iddia edebilecek kadar biliyorum ki Tanrı var. İnanmayanlar için kötü bir haber falan da değil. Allah hepimizi seviyor, en büyük şefkat onda, en büyük sevgi onda. Yaşadığımız acıları hayatın içinde doğru okuyamadığımız için sorgulamaların çoğalması normal ama şöyle düşünün; küçük bir çocuğa çocuk felci aşısına ikna etmek ne kadar zor. Hayati önemi var ama o çocuğu gel de ikna et anlatamayız.. Biz canımızı acıtan olayları yaşadığımızda o çocuk oluyoruz
13 Yorumla- 8 ay
Bende tanrıya en ihtiyaç duyduğumda tanrıyı arıyorum çünkü insan bu biri yardım etsin acılarına son versin ve acı cektirenlere acı cektirsin istiyor... ve bunu en çok da elinden bir şey gelemeyen geleceğine de umudu kendine güveni olmayan insanlar yapıyor... ama bu yanılsama mi acılarımız bitsin diye elimizden gelen tek şey var olmayan bir şey yalvarmak mi... çünkü bazen varolmasini istedigimiz tanrıya inanmak ve yardım istemek insanlardan yardım geleceğine inanmaktan daha kolay
- 8 ay
Yaşanılan en acı, en haksız, en kötü.. en, en ne varsa bizim idrakımızda öyle. Bir çocuk istismara uğramayı niye yaşar? Bu bizim zihin kalibremizde anlaşılamıyor. Tevekkül etmek her başa gelenin tekamülün için olduğunu tefekkür etmek gerekiyor sadece. Biz anladığımız konusunda çok kibirleniyoruz. Anladığımızı sanmakla, haksızlığa, ihanete uğradığımızı sanmakla geçiyor ömrümüz. Her şerde bin hayır arayın der Mevlana.
Vardır diyenlerin aslında basit bir mantığı: Her varolanın bir nedeni vardır, evren var olduğuna göre
Ama bu mantık kendi kuyruğunu yer. Aynı mantıkla şunu sorabiliriz, Tanrı'nın nedeni nedir? Eğer ki Tanrı'nın nedeni yoktur o hep vardı derseler bu sefer aynı ayrıcalığı neden evrene tanımıyorlar? Yoksa Evren de hep vardı demek, Tanrı hep vardı demekten daha mı mantıksız?
İşte bu bir kısır döngüdür
Sebebini açıklayayım: Mantık burada bu soruda bizi çıkmaza götürür, bu aklımızın sınırı.
İnanç ise bu çıkmazda kapı seçmek.
Senin ama ya yoksa demen de işte tam burada mantık çıkmazını hissettiğin anlamına geliyor.10 Yorumla
8 ayHayir dusmuyorum. Eger aklinda sorular vsrsa Kur'an ninda ilk emri olan " Yaradanin Rabbi olan Allahin adiyla Oku" dur. Elbette ki dogru kaynaklardan. Baskalarindan duyulan ya da yanlis kaynaklardan okunan her sey imsani uzaklastirir sogutur. Bunu severek ve isteyerek yapmak gerekir.
08 Yorumla- 8 ay
Öyle mi ne okumalıyım peki
- 8 ay
Kur"an dan baslayabilirsin pekala bunu anlamak zor ve zaman istryen bir sey Kur'an nin tefsirini iceren kitaplar okuyabilirsin. Fakat herkesin dedigi kitaplari alma guzdlce arastir. Benim sana onerecegim kitaplar Imam-i Gazali dir
- 8 ay
Peki sen kurani baştan sona okudun mu
- 8 ay
Hayir elbette ayrica okumak ve anlamak ayri seyler. Senin Şu an anlamya ve guven saglamaya ihtiyacin var
- 8 ay
Peki okumadan nasıl inanıyorum ve bana hiç okumadığım bir kitabı oneriyorsun...
- 8 ay
Ben inandigim seyi savunuyorum ve bunu dogrulariyla ogrenmem icin bir pusula lazim benim pusulam da Allahin sozleri olan Kur'an dir. Inanmak ya da inanmamak sana kalmistir. Cunku dinimizde zorlama yoktur.
- 8 ay
Aynı soruyu tekrar soruyum mu... yukarı da yaziyor
- 8 ay
Sana soyle bir ornek vereyim. Şu an elinde kullandigin telefonu biri icat etti degil mi ya da Şu an kullandigin uygulamayi biri buldu ve faaliyete gecirdi peki yani telefonu icat eden biri varsa bizi yaratan zaat da vardir. Allah kendisini gizlemistir ki kendisini biz bulabilelim ve bu da iman etmektir. Aslinda sordugun sorulara yanit veriyorum fakat dogru yolda olanlar gorur bu cevaplari
Düşmüyorum. Olmamasına imkan yok benim nezdimde. Yaratılış tesadüfi olmayacak kadar nizami
11 Yorumla- 8 ay
Ama her zaman nizami değildi.. dünyanın ilk oluştuğunda kocaman bir ateş topuydu
8 ayAsla ikileme düşmüyorum çünkü yokluğuna kesin gözüyle bakıyorum 😂
110 Yorumla- 8 ay
Bu da garip... varlığını da yokluğunu da ispat etmek çok zor
- 8 ay
Olmayan bir şeyin yokluğunu ispat etmek çok basit kimse varlığını ispat edemiyorsa yokluğu kesindir
- 8 ay
Ama ya biz tanrıyı algilayabilecegimiz düzeyde değilsek... orta çağ da elektriği ve manyetizmi anlayamazdik çünkü gormezdik
- 8 ay
Saçma gerçek tanrı insanın kendisidir bugün geldiğimiz her noktayı etrafta yaratıcı aramayan insanlara borçluyuz bir kere yani evrim teorisi kanıtlanmış bir sürü fosil kemik bulunmuş daha hangi tanrıdan bahsediyorsunuz bilmiyorum ki Tanrılar insanları dizginlemek için uydurulmuş koca bir yalan Tanrılar olmasa bu kadar fakir enayiyi nasil uyutacaklsrdi 😂
- 8 ay
Seninle tanrının varlığı hakkında iddialar sunuyorum başka bir soruda yokluguyla alakalı... gerçekten kafam karışık😅
- 8 ay
Ben varya 7 8 yaşındayken bile saçma geliyordu bana dinler tanrılar dünyanın her tarihinde her yerinde başka bir tanrıdan bahsediliyor ve hepside öldükten sonra ki dünyada fakirlere zengilik ve kari kiz vaadediyor ne kadar gerçekçi sence 😂
- 8 ay
Karı kız vaad edilmesi yasaklanan sarapin ırmaklar şeklinde aklamasi evet 😅
- 8 ay
Dünyada şarabı yasaklayip cennete şaraptan ırmaklar vaadeden bir din tanri ne kadar gerçekçi olabilir ki uyanın artık şu din şeyini bir aşsak başka gezegenlere koloni kuracağız belki de ama biz hala goklerde bir adam arıyoruz ne kadar köle ruhluyuz tanrı yok peygamber yok titanlar yok kutsal ruhlar yok cinler yok bizler evrenin yaşama elveren bütün şartları yerine getirebilen bir gezegende evrimleşmiş bir hayvanız sadece bunun en iyi örneği de en yakin kuzenlerimiz şempanzeler goriller hiç mi bunlar neden bize çok benziyorsunuz demiyorsunuz ben ne zaman izlesem incelesem o kadar çok benzerlik görüyorum ki ürkütücü şekilde insan bir maymun türüdür.
- 8 ay
İnandığını söyleyenler kendileri dahil kimseyi inandiracak bir şey söyleyemiyor ama inanmayanlarin haklı gerekçeleri var...
- 8 ay
Yav dini falan birak senden yapmanı istediğim tek şey var gidip sadece bir şempanze belgeseli izle sonra da şempanze yaşantısını araştır insanlar gibi koloniler arası savaşları bile oluyor şempanzelerin o zaman anlarsin allahsiz maymunlar olduğumuzu
8 aySoruların peşinden gitmeni tavsiye ederim. Kimseye de kulak asma kendin oku içine sinen yoldan devam et
21 Yorumla- 8 ay
Gerçekten en güzel tavsiye
Yaratıcının yani Allah'ın varlığı kesin bir kanıtla verilseydi zaten dünyadaki tüm insanlar müslüman olurdu. Belli bir noktadan sonra kalpten inanmak gerekiyor. Buna iman diyoruz.
03 Yorumla- 8 ay
Şey geliyor mu akliniza peki ya yanlış tanrıya inanıyorsam
- 8 ay
Peki sence inanmak için inanan biri gerçekten inanıyor müdür😅
8 ayBenim için tanrı bir inanç meselesi değil bir gerçektir. Net yani
10 YorumlaKültür & Sanat konusunda 580 cevap paylaştı. Benim asıl merak ettiğim, başka galaksilerde yaşam olduğunu biliyorum, yani mutlaka vardır. Evrendeki tek yaşam formları biz olamayız. Oralardaki inanç sistemi nasıl?
00 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 767 cevap paylaştı.
8 ayHayır. Dinleri araştırdığımda bile hiç yaratıcım olmadığını düşünmedim.
05 Yorumla- 8 ay
Dinleri araştırıp niye tanrının olmadığını dusunesin ki😅
- 8 ay
Yani dinim hakkında bir çelişkiye düşmüşüm... Yaratıcı hakkında da düşebilirdim. Ama oldukça emin olduğum için düşmedim. Manasında söylemiştim.
- 8 ay
Şöyle ki tanrının varlığını hiçbir din açıklamaz... kurallara uymayı ve iman etmeni ogutler... sen kuşkuya düştüğünde din kitabını okuduysan bu kuskunu gidermek için değil çünkü içinde kuskunu giderecek bir bilgi vermezler... sen aman imanım bozulmasın diye okumussumdur
- 8 ay
Ben bundan bahsetmedim.
- 8 ay
Neyden bahsettin
Gizli Üye(25-29)8 ayRabbe şükürki hayır. Varlik mi yokluk mu diye sorbak abestir çünkü yokluk bir şey vücuda getiremez. Her eser bir ustaya her san’
at bir sâni ye delalet eder. Şu muazzam kâinat, intizamıyla Sâni-i Zülcelâl’i gösterir. Vehim gelir gider lâkin hakikat sarsilmaz. Zira varlik inkârla yok olmzz04 Yorumla- 8 ay
Türkçe çevirisi var mi
Cevap sahibi8 ayBayan bu ztn özbeöz Türkçedir , ecdâdin lisânidir. Zamaninda sadeleştirme gayreti ile lisanın beli kirilmış mânâ inceliği zedelenmiştir. Halbuki bizim sanli ecdâdimiz bu lisân ile medeniyet kurmuş irfan neşretmiştir. Şimdi garip gelen o kelimeler bir vakit milletin şerefli lisâni idi. Lisani kadîm hakikatin libâsıdır , inceldikçe mânâda derinleşir.
- 8 ay
Öz ve öz Türkçe mi😅sen Türkçeyi bilmiyorusn... ecdad kelimesi bile Arapça kökenli Türkçe konuşmak istiyorsan en azından ata de
Cevap sahibi8 ayElbette ozbeoz Türkçe, diller zamanla gelişir Bayan kelâmin menşei değil milletin vicdaninda kökleşmesi esastir. Ecdâd lafzi bu memleketin lisâninda asirlardir mâna ve vakar kazanmiş bir cevher-i lisânîdir. Her kelime bir rûh tasir, bir mânâ âlemini ifâde eder. Lisan-ı kadîm, irfânin libâsi hikmetin mecrâsidir. Sadeleştirmekle o letafet ve derinlik zâyi olur. hixbir dil geriye doğru terakki etmez, İngiliz mütefekkir şeyhpir ingilizceye kendi uydurması binlerce kelime kazandırmış ve takdir edilmistir fakat ne yazıkki bizim mazlum dilimize bu yapıldı, zayıflatildi..
8 ayTakıldığım tek konu var Allaha şükür müslümanm ama Allah zaten bizim sonumuzu biliyor buna rağmen biz ne diye dünyada imtihandayız sonuç zaten belli herkesin cennet cehennemi
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)8 ayOlmamasi çok saçma ( tövbe )
11 Yorumla- 8 ay
Niye
Gizli Üye(30-35)8 ayÖyle başlıyor sonra ateizim
14 Yorumla- 8 ay
Doğru gibi😅
Cevap sahibi8 ayŞu an öyleyim kafayı yedim onu oku bunu oku Aztekler Mayalar niburu vs şimdi kendi dünyamı kurdum tanrıya inancım tanrının bana inandığı kadar
- 8 ay
Vay be güzel cümle sevdim👍
Cevap sahibi8 ayOkudukça daha güzel cümleler bulursun
Hayır hiç ikileme düşmedim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 ayİşte ya varsa 😉
13 Yorumla- 8 ay
İşte bu yüzden ne reddebiliyorum ne de kabul edebiliyorum
Cevap sahibi8 ayKabul etmek daha kolay
- 8 ay
Evet herkes kabul ederken senin reddetmen zor bir de
Devamını Gör(3)