Allah inancına hiç bu açıdan bakmış mıydınız?

Küçük tanriciklarimiz vardır taptığımız, mesela kariyer, para, aşık olduğun insan, çok alıştığın bağlandığın tüm ilişkilerin (aile, arkadaşlık vb) gibi. Allah inancına sahip olmak tüm tanrıların reddedilmesidir ve kolay bir şey de değildir. Başka bir şeyi ilah yapamazsın bu inanca sahipsen. O yüzden inzivaya çekilmek ve tekamüle erişmek diye bir şey var. Her şeyden elini eteğini çekersin, küçük tanriciklarini reddedersin. Dünyanın yalan olduğu, beynimizin içinde bir simülasyon olduğu zaten biliniyor, dinlerde bahsediliyor bu dünya yalan dünya diye.. Bunun farkına varırsın, ermiş diyorlar işte o insanlara. Yarı deli çünkü toplumsal düzen umurunda olmaz ki artık bu dünya yalansa, o yüzden sana çok aykırı bir insanmış gibi gelir..

Zaten Islam inancını en son gelen ve bir daha benzeri gelmeyecek bir inanç olarak biliyoruz. Yani tekrar bir Tanrı ortaya çıkmayacak, bundan önce gelen Tanrılar da yalandı deniliyor. Yani Tanrı inancını tamamen reddeden bir sistem. Diğer semavi dinlerde de bu var. Ben bu açıdan bakınca vauv dedim ama siz ne saçmalıyor bu diyebilirsiniz.

Güncellemeler
+1 yıl
Allah inancı ateizmmis meğer arkadaşlar. Tüm tanrıları reddetmekmis
Güncellemeler
+1 yıl
birini ya da bir şeyi kurtarıcın yaparsan bu sefer o kişiyi ya da şeyi ilahlastirmis oluyorsun. mesela şu borçlarım bitsin rahatlayacagim, evlenirsem rahatlayacagim vb bu tarz söylemler nesne ve kişilerin ilahlastirilmasidir. borcun ödenemez hale gelecek kadar metaci olmayacaksın bu dünyada. ama yine de öyle bir yoldan geçmenin insanların imtihanı olduğunu düşünüyorum. en çok isteyip arzu ettiğiniz şeylerin olmaması sizin imtihaniniz. imtihanı nasıl gececeğinizi ise size kimse söyleyemez.
Allah inancına hiç bu açıdan bakmış mıydınız?