Oruç tutmayan insanlara laf sokmaya çalışan insanların tuttuğu oruç kabul oluyor mu sizce?

Bu sene 1 hafta oruç tuttum daha sonra bıraktım. Bir kaç senede bir böbrek taşı düşürdüğüm için böbreklerim bu sene çok erken ağrımaya başladı. Bende zorlamadım. Aslında böyle bir problemim de olmayabilir keyfi olarak da tutmayabilirim ona da saygı duyuyor ve doğal karşılıyorum. Şimdi iş yerindeki ofiste çapraz masamda oturan arkadas espri ile karışık laf atıyor biz oruçluyuz adam almış nescafe içiyor ara sıra uğrayan bir tanıdık gelmiş hayırlı ramazanlar diyor sonra da masada su bardağını gördüm anlaşılan ramazan pek uğramamış diyor. Bir tanesi gelip soruyor niye tutmuyorsun diye ben açıklama yapmak zorunda olmadığım halde yukarıda yazdığım sebebi açıklıyorum o da zaten herkesin bir bahanesi var diyor peşine de espri yaptım alınma takıldım diyor. Ciddi olarak söyleseler zaten tekme tokat kavga edeceğim ama şakaya getirerek laf soktuklarını sanıyorlar.

Oruç tutmayan insanlara laf sokmaya çalışan insanların tuttuğu oruç kabul oluyor mu sizce?