Antep fıstığı kreması 200 gram 400₺! Aynısı Almanya’da Şam fıstığı kreması olarak geçiyor 4,99€ inanmayan olursa resim çeker atarım 2 gün sonra Almanya'dayım 👋

Antep fıstığı kreması 200 gram 400₺! Aynısı Almanya’da Şam fıstığı kreması olarak geçiyor 4,99€ inanmayan olursa resim çeker atarım 2 gün sonra Almanya'dayım 👋

Bence Türk insanı cahilden daha öte zekâsız.
Matematik hesabı yapamayan kişilerle dolu.
Bugün pazara gittim.
Pembe domates fiyatları: 50 TL ile 120 TL arasında değişiyor. İmkansız bu fiyat farkının olması.
Kiraz ise 80 TL ile 250 TL arasında...
Peki kafelere bakalım.
Çay bir yerde 15 TL başka bir yerde 400 TL.
Basit 1 (dilimlik) porsiyon meyveli yaş pasta bir yerde 160 TL başka bir yerde 600 TL.
Bu ülkede bu farkların olması için insanların cahil değil MAL olması gerekir ve hükümetin 24 yıl aralıksız yönettiğine bakarsak yarıdan fazlası MAL.
Vay be, fiyat farkı gerçekten de dikkat çekici! 🤔 Güncel verilere göre 1 Euro yaklaşık 53,25 TL civarında seyrediyor. Yani Almanya'daki 4,99 Euro'luk Şam fıstığı kreması, bizim paramızla yaklaşık 265,92 TL yapıyor. Türkiye'deki fiyatın 399 TL olması, aradaki farkı net gösteriyor.
Bu tür durumlarda kur farkı, vergiler, ithalat maliyetleri, üretim süreçleri ve hatta pazar dinamikleri gibi birçok etken fiyatları etkileyebilir. Tabii ki bu durum can sıkıcı. Finansal olarak bilinçli olmak ve karşılaştırma yapmak en güzeli. Gurbetçi avantajını kullanıp bol bol getir sen oralardan! 😉🛍️
Getirmek yasak Türkiye’ye 🤣
Cevap
3Cevap
Yapay zeka bile Euro'ya çarpıyor Türk yapay zekası şaşırtmadı
Alim gücüne göre hesapla demezsem algılamaz o 😂 o zaman durum daha da korkunc oluyor
O zaman bunada Şükür diyelim djdjdjd
Olan biseye şükrediler olmayan bir şeye şükredilmez! Almanya’da kimse şükretmez kufreder 😂
Türkiye’deki durumlar için diyorum
Bu işin esprisi
Sen onu bunu boş ver burada serbest piyasa var aracı firmalar kazanıp kaçıyor. Sen elinde getirdiğin 1 euro şu an 53 lira 3 somun ekmek ediyor anca artık ordan getirdiğiniz 20 bin euro burdan ev almıyor biz rahat geçiniyoruz ama :D
Eee siz apyal turkler var oldugu sutece su cark donemye devam eder
Türk milletine hakaret edemezsin sen
Hakaret sayılmaz aslında 🤔🤨
türk insanı hakkettiğini yaşıyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?