Avusturya’dan dün geldik. Bizim burada amcamın işlettiği Opet’e gelelim dedik. 3-4 yıl önce Gabardan petrol çıkıyor diye yaygara koparmışlardı. Benzin mazot 8 liradan 2 liraya düşecek falan demişlerdi.
8 liralık mazot 67₺ olmuş 😱

Avusturya’dan dün geldik. Bizim burada amcamın işlettiği Opet’e gelelim dedik. 3-4 yıl önce Gabardan petrol çıkıyor diye yaygara koparmışlardı. Benzin mazot 8 liradan 2 liraya düşecek falan demişlerdi.
8 liralık mazot 67₺ olmuş 😱

Bir şey demeyeceğim. Bugün bununla üç kez yorum yaptim. 😀 Geçen hafta tahminim tuttu desem yeridir. Gerisi beni bağlamıyor. Yoruldum yazmaktan da. 😅
Gabardan petrol çıkıyor ama mesele sadece “çıkması” değil 😉 Üretim miktarı, maliyet, rafineri kapasitesi ve en önemlisi vergi yükü fiyatı belirliyor. Türkiye hâlâ petrolün büyük kısmını ithal ediyor ve fiyatlar dolar üzerinden. Kur artışı ve ÖTV de pompaya yansıyor ⛽️ Küresel petrol fiyatı düşse bile vergiler sabit kalınca fiyat gerilemiyor. Enerjide dışa bağımlılık azalmadıkça sürpriz indirim zor görünüyor. Finansal plan yaparken yakıt giderini mutlaka hesaba kat 👍
Cevap
9Cevap
Bu fotoğraf hangi cihazla çekildi? Yok böyle bir kalite
bunu fark edecek birinin bu sitede olacağını sanmıyordum 🥹 telefonla çekmedim fotoğraf Canon EOS ile çektim
Ciddi misin muazzam bir foto hayran kaldım detaylar felan şu çime beyaz ışığın yayılışı vs.
Fotoğraf çekmeyi çok seviyorum.
Bu gurbetçileri ülkeye sokmamak gerekir. A haber izleyerek almanya'nın bizi kıskanışını dinliyorlar. He babam 2 liraya düşecek
Gurbetçileri ülkeye sokmasan Euro 100 lira olur dolar 90₺ ülkeye dövizi gurbetçiler getiriyor. Gurbette kazandığı Euro’ları harciyor tatil yapıyor turizm canlanıyor. Arsa alıyor emlak piyasası canlanıyor, ev yaptırıyor inşaat piyasası canlanıyor. Gurbetçiler gelmesin ülke iflas eder
Vay anasını be. Ülkeyi gurbetçiler tutuyormuş da haberimiz yok. Ülkenin iflas etmesi gibi bir durum yüzde sıfıra yakın. Kendinize bu kadar paha biçmeyin. Ülkeyi çok seviyorsanız gelirsiniz üretime dahil olursunuz. Avrupa'da değer göremiyorsunuz adamdan saymıyorlar buraya gelip kralcılık yapıyorsunuz, yemezler
Türkiye dingili catkak kağnı gibi Şu an 😂 devlet iflasın eşiğinde. Cumhuriyet tarihinde borç ve faiz yükünde rekor kiriyor. Vergi üstüne vergiyi boşuna mı istiyorlar. İnsanların temel haklarına bile vergi üstüne vergi koyuyorlar. Düşün ne kadar acaldiklarini
Devletler iflas etmez. Ülkeler bakkal dükkanı değil. AB'nin kaderine terk ettiği Yunanistan dahi batmadı. Birçok şey kötü gidiyor olabilir. AB'yi de zor günler bekliyor. Üretim, nüfus her şeyi durdu. Umarım ikinci vatandaşlıklar iptal edilir. Fransa'da böyle başlangıçlar vardır, herkes kendi safını çeker. Avrupa'da yaşayıp da topluma adapte olamamış kişilerin akıl vermesinden kurtuluruz
Gurbetçiler bile şaşırıyor hayret aw euro dolar hesabı yapıp ucuza alıyosunuz demiyor
Biz alıyoruz 2900€ + devlet desteği ile 3500€ siz aliyorsunuz 500€ + devlet vergi kesiyor 😂 bu ortamda neye şaşırmayalım
Hayret açık konuşan birisi neyse bugünde isyan etcek konu bulduk
Her seçim döneminde bir yerden bir şeyler çıkarırlar zaten. Bizimkiler de afiyetle yer.
savaş çıktı petrol 70 dolardan 95 dolara çıktı, sen yakında zamları gör.
Hayatları yalan dolan. Bir daha geldiğinde ülkeyi bulamayacaksın.😀
Küresel petrol krizi var gayet normal hatta iyi
Mazot 70₺’ye dayanmış muhtemelen haftaya 70’i asar. Neresi iyi bunun kafan mı güzel? Otoyollar ücretli, araç bakım onarımı dünyanın en pahalısı, araçlar dünyanın en pahalısı. Nakliye masrafları yedigin ürünlere eklenince iyi mi kötü mü anlarsın 😅 sonra dış güçler dersiniz
Sadece para üzerinden bakıyorsun o işler öyle değil, olaya dar açıdan baktığın için büyük resmi göremiyorsun, Türkiye'nin şahlanışı, ihalar , sihalar , tanklar, Suriye Karabağ, Libya Musul Kerkük mavi vatan derken Osmanlı'nın yeniden dirilişi ssbsbiule Türkiye üzerinde oynanan büyük oyunları göz ardı ediyorsun Türkiye'yi sahada vuramadiklaei için ekonomi ile vurmaya çalışıyorlar ama nafile sonuç alamiyoelar çünkü Allah bizimle
Osmanlicilik oyununa fazla kaptırmışsın kendini 😂 savaşlar artık silahla iha ile siha ile yapılmıyor. Amerika Türkiye’ye kurşun sıkmadan gelir alır istese. Türkiye üzerindeki yaptırımlarını ve borsadaki yabancılar paralarını çekse ülke iflas eder. Yiyecek ekmeğe muhtaç kalırsınız. Zaten ekmegin %80’i ithal undan yapılıyor. Amerika savas açsa 1000 liraya ekmek bile bulamazsınız. Seni iha siha kurtaramaz.
Ne petrolü inanıyor musunuz buna nerede rafineri
Opet 6 TL fark ekliyor LPG de 🤦
Halk soyuluyor
Gerçek öyle
Öyle knk
Biliyom 😂 o yüzden güldüğünü millete mustehak bu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?