Erkek aylık 300.000 TL'de kazansa kadının kazandığı 30.000 TL'nin yanında bir hiç kalıyor. Erkek simit ayranla beslenirken, kadın restoran restoran dolanıyor. Bunun sebebi kadınların parayı yönetmeyi bilmesiyle mi alakalı, yoksa erkeğin giderlerinin daha çok olmasıyla mı alakalı?
Kadınların 30.000 TL'lik maaşıyla erkeklerden çok daha iyi yaşıyor olmasının sebebi nedir?
Kadınlar ailesiyle yaşadığı için veya babacıkları ona ev satın aldığı için kira vb derdi yok. Zaten ailesiyle yaşıyorsa 30bin tl direkt kâr olarak görülebilir ve sadece kendine harcar.
Erkekler genelde ev geçindirdiği için tüm yük kendilerine biner. Maaşları aile bireyi sayısına bölünür, asıl kazancı odur diyebiliriz.
Erkeklerin genelde saçma sapan harcamaları oluyor. Alkol, sigara, iddia, ev/araba taksidi, yanlıi yatırımlar, kripto, hisse vb bunlardan hep zarar görüyorlar.
Biraz da karakter meselesi. Gönül kırıp hakka girdikleri için paranın bereketi olmuyor. Örneğin trafikte önümüze kıran ve bağırıp moralimizi bozan dangalaklar zengin olsa kaç yazar. O paranın sefasını sürebilir mi öyle karaktersizlikle?
Kadınlar parasını daha iyi yönetiyor. Örneğin tatile mi gidecek en uygun olması için araştırıyor, bodoslama dalmıyor. Tabi bazı örneklerde de erkekler kadınlara daha çok para harcadıkları için işleri daha zor elbette
Bence işin özü şu: 30 bin alan kadın değil, harcamasını planlayan insan daha iyi yaşıyor 😄
Kadınlarda sosyal çevre, hediye, bakım, estetik baskısı fazla. Erkeklerde de kira, araba, sigorta, “erkek öder” kültürü baskısı var. Yani gider kalemleri farklı 👍
Eğer sen bütçe yapmazsan 300 bin de uçup gider. Küçük hedefler koy, harcamalarını yaz, önce sen kendi konforunu garantiye al 🧠💸
Dedemden ut amcam dayım babam maaş kartlarını hep hanımlarına veren erkeklerdi ve para yönetiminin kadınlarda daha iyi olduğunu düşünüyorum... ama şu var ki para bizim cuzdandaysa iyi yönetiyoruz 😅bizden dergilde kocamizdan çıkarsa vay kredi kartının haline
Tam tersi erkek parayı yönetmeyi biliyor nereden çıktı kızlar parayı iyi yönetmesi kaç tane iş insanı yatırımcı kız tanıdın bu zamana kadar ömrü hayatın boyunca
Sen soruyu yanlış anlamışsın 😅 iş insanı bir erkek asgari ücretli kadınla aynı mekanda yemek yiyor, yanlış anlama kadın da kendi parasıyla yiyor. Soru bunla alakalıydı, erkek ne kadar kazanırsa kazansın kadın kadar lük yaşayamıyor. En azından ben böyle görüyorum.
Erkekler parayı sever kadınlar ise paranın getireceği şeyleri sever aradaki fark bu. Bir kadın parayı giyime kozmetiğe ya da lüks mekanlara harcadığı zaman keyif alır. Erkek için ise önemli olan banka hesabında o paranın durmasıdır.
Erkeklerin harcamaları çok fazla aslında gözle görünmeyen harcamalar var ve ben de anlamıyorum ama her ay kesintisiz bi'şey çıkıyor arabanın sigorta vergi muayene yok işte bu ay şunların alınması lazım maaşın hep yarısı bi'yerde
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
5 ay
80k civarı gelirim var ve her ay en az 40k kenara koyarım. Bes, fon, hisse senedi vs vs vs her türlü akıyor yani 👍 tek sıkıntı sadece senelik izinde para harcama fırsatı oluyor. Bu parayı bir kadının bu şekilde yönetmesi imkansız.