Eşimin kumar borçları ve boşanma sürecinde bu stresle nasıl başa çıkıp sakinleşebilirim 🥹?

Eşim, yaklaşık 5 senedir kumar oynamıyordu. Biz 2 sene önce evlenmiştik. Geçen sene tekrar başlamış. Hiç aklıma gelmedi gerçekten. Beni borçla yedi bitirdi. Zaten bir terslik olduğunu anlamıştım o kadar büyük yalan konuştu ki, her kes inandık. Ben ailesinin tavırlarından sezerek cinsel ilişkiyi kestim çocuk istiyordu çok. En azından çocuk olmasın diye korudum kendimi. Sonunda bir olayla açıldı hepsinin kumara gittiği. Bu olay olmasının üzülmüş gibiydi. Resmen kullandılar beni. Bir de yakın akrabaydık. Şimdi borçlara yardım etmiyor. Mahkemeye verdim. İlk toplantı önümüzdeki ay. Bu ay beni kandırıp duruyor para göndermiyor. İlk kez bu ay krediyi ödeyemedim. Bittim, tükendim. Onun bu kadar sakin kalıp , bana yalan konuşması güzel kardeşim gibi beni çıldırtıyor. Ama beklemek zorundayım. Sakinleşitirici kullanmak istemiyorum. Ama gerçekten artık dayanamıyorum. 🥹🥹

Eşimin kumar borçları ve boşanma sürecinde bu stresle nasıl başa çıkıp sakinleşebilirim 🥹?