Maaşım yetiyorciddi anlamda yüksek ama hala hayalimdeki lükse ulaşmaktan çok uzağım, maaşımı alın terimin yanında tamamen şans ile kazandığımı da itiraf etmeliyim, bu ekonomide saf emekle başarı diye bir şey kalmadı... Anonim hesabım dışında hiçbir yerde maaşımdan bahsetmiyorum çünkü ülkede ekonomi o kadar kötü, söylemekten utanıyorum durumumu.
Şu an ekranda 1.185 euro var ama altta da -524 euro eksi bakiyen görünüyor 😕 Yani aslında net nakit durumun o kadar da rahat değil.
Maaşın yetip yetmediğini anlamak için önce sabit giderlerini netleştirmen lazım: kira, fatura, ulaşım, yemek, borç ödemeleri. Sonra her ay ne kadar açık veriyorsun ona bak.
İstersen bir sonraki mesajında aylık gelirini ve ortalama giderlerini yaz, beraber basit bir bütçe planı çıkaralım 💰📊
Bisiklet mi bu trafikte bisiklet canını seven yürür daha mantıklı ek olarak Ankara dikmendeyim felaket yokuş var. Motosiklet çıkamıyor o yokuşu bisikletle hiç çıkamam. Çocukken vardı da şu an ne evde koyacak yerim var nede gittiğim yerlerde. Anında çalarlar.
Hm benim elektrikli bisiklet var tren istasyonuna götürüyorum trenle işe gidiyorum oradan bir de sürüyorum 12 km. Ankara Dikmen baya yokuş var çok zor hakikaten
Ankara 'da avm ye gitsen kapalı garaja sokmuyorlar açık otoparkta kitleyeceğin yer yok. İçeri de sokturmuyorlar. Kafeler lokantalarda aynı iş yerleri de benzer yani Ankara'da bisiklet hayal. Bebek arabasını içerisi yayla gibi geniş olduğu halde sokmayan lokanta kafeler var.
Yayla gibi lokantada bebek arabasını biz alalım siz rahat yemek yeyin dendiğini gördüm bir baktım bebek arabasını kaldırıma koymuşlar çalan çalar ki bir bebek arabası 50 bin ülkemizde ek olarak bebeğin annenin çantası vs onlarla 70 100 bini bulur. Bisikletle gitsen aynı yere garanti havada karada çalarlar. Ben gözlerimle bisikletle tur yapan adamın bisikletinin çalınmasını gördüm. Yüklemiş adam bir tarla yanından geçerken durmuş üzüm alayım demiş transitle birisi durmuş atmış kasaya devam.
🥲 bizde anca evlenince. Ailem muhafazakar. Hem bende aile evinde rahatım. Eve geliyorum hazır yemek, bir şey bozuluyor babam tamir ediyor. Arabayı ortak kullandığımızdan sürekli benzin doldurma işi bana bakmıyor ve bakımını da babam üstleniyor. Aile evi psikolojik olarak rahat olmasada şu an iyiyim. Sen niye ailenle yaşamıyorsun
Meine Familie ist konservativ, aber ich habe mich ins Leben gewagt und bin ein Mann geworden. Ich hätte das auch in der Türkei tun können, doch das Leben ist nicht für Feiglinge, sondern für Mutige Ayrica hazir yemek yapmiyorum her yemegi yapabiliyorum. Valla sana üzüldüm.-
Aa sen türkiyeden gelme misin? burada doğdun sandım. Öylede kadın olarak ayrı evde kalmak zor ve ister istemez dedikodular da çıkıyor. Ayrıca annem kanser hastası. Pfleger falan ayarlayamadık weil sie kein pflegegrad bekommen hat. Evde biri göz kulak oluyor. Zaten teilzeit çalısıyorum onunla ilgileniyorum diye. Chemo und bestrahlung bitti çok şükür aber die nebenwirkungen sind noch da. O halde bırakıp gidemem de
Evet. Merak etme nikaragua dan gelmedim. Türk oglu türküm. Elbet de bunun farkindayim ama dedikoduyu agzina sokabilecegin datenschutz var. Bu arada gecmis olsun durumu nasil hali keyfi. Ayni sekilde bende teilzeit calisiyorum. Ama hayat devam ediyor gitmen gerekecek bir gün.
Allah razı olsun. Hamd olsun ya idare ediyor. Hap kullanıyordu bırakmak zorunda kaldı yan etkileri yüzünden. Şimdi bir kaç ay bekleyecez yine. Sen nasıl geldin ki almanyaya? Vize işlemleri falan çok zor diye duydum. Genelde ya alman vatandaşıyla evli veya sağlık sektöründen tek kabul ediyorlar diye biliyorum
Ben sadece sevdigim insan icin geldim. Kimsenin haberi olmadan kacak olarak bosna hersekden velika kladusadan basladim yürümeye hirvatistan zagreb slovenia lubinija avusturya salzburg ve Almanya Nürnberg. https://www.youtube.com/shorts/Yol7foljgtc Sonunda ergün plagin kaderini yasadim.
Ahh be o kadar tehlikeyi üstüne aldıktan sonra bu olmadı be. Bende türkiyeden 6 senelik bi uzak mesafe ilişkisi yaşıyordum. Gelcem diyordu kendi imkanlarımla, gelemedi. Neyse türkiyede hayat kuralım kimse almanyadan tek diye evlendi diyemesin diye. Neyse dedim bu bana bu sene evlenme teklif eder sonuçta aileler iliskimizi biliyor sadece tanışma kaldı. Geçen ay aldatıldığimı öğrendim. Farklı fsrklı kadınlarla tek cinsellik için. Esc., dul, evli bile vardı, çocuklu bi çoğu, torunlu bilene vardı... tam bi hayal kırıklığı. Ssna da cesaretin ve sevginden dolayı helal olsun.
Tesekkür ederim. Istesem irtibat kurarim giderim. Ama deport olacagim belki de. Seni de anliyorum kötü zamanalr gecirmissin. Deutschpass onlarin olsun insanlik benim.