😎 Ekonominin durumu ortada. Tüketici toplumuyuz. Bahçemiz yok, ekip dikemiyoruz. Bugünlerde gelirimiz düştü. Maaşımız asgari düzeyde ve fazla mesai veyacek gelirimiz de kalmadı. Bugünkü halimize şükreder olduk. 🙏Kredi kartlarımızın borcunu bile ödemekte zorlanıyoruz.🤑 Zor zamanlarımızda kredi kartlarımız devreye girse de, ay sonu gelince ödemek adeta imkansızlaştı. Peki ne yapmak lazım.Elimizdeki birikimleri korumak çok önemli.💰💵 Artık önceden yaptığımız birikimleri de harcamaya başladık. Zorunlu olmayan harcamalarımızı iyice küstük. Başka ne yapabiliriz ki. Sahi sizin maaşınız yetiyormu?
Çok şükür Allah karşıma dolar kazanabileceğim iş fırsatları çıkardı şu an onlar üzerine gelişmeye çalışıyorum iki kurtuluş yolu var ya döviz kazanmayı öğreneceksiniz ya da ülkeden bir şekilde gideceksiniz. Ülkeden gitmeden önce döviz kazanmayı becerebilirseniz gitmeniz daha da kolaylaşır veya kalmak istersenizde hiç bir şey mikinizde olmaz.
Enflasyonun tavan olduğu herhangi bir yerde herhangi bi paranın yeterli olcağını sanmıyorum çok kazanıyorum her istediğime ulaşabiliyorum desen bile sen 100 birim ödeyip ulaşıyosan diğeri başka para birimiyle 10 birime ulaşıyosa bu kez de emeğinin karşılığını alamıyosun demektir
Evet. Güçlünün ve zenginin hakim olduğu bir düzen bu. Ne kadar güçlü ve paralı isen o kadar hak sahibisin. Ben hayatım boyunca bu sistemin içinden sistemle mücadelelerim. Çok şeyler gördüm şahit oldum. Çok yoruldum. 55 yaşımdayım vevkerhen emekli oldum. Çünkü el etek öpmezseniz yok sayılıyorsunuz malesef.
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
10
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Gayette yetiyor birşeyleri abartmaya gerek yok yeter ki harcamayı bil ! 3 bin kazanıp 5 bin liralık harcarsan yetmez tabi her ay içeri girmiş olursun bir bakmışsın borç boyunu aşmış, harcamayı biliceksin kazancına göre harcıycaksın , şimdi bakıyosun yetmiyo diyenlerin birçoğunda iphone 11 var , kredi çekip iphone alırsan o zaman yetmiyor değil harcamasını bilmiyorsun demektir
Çok güzel bir görüş yazmışsınız. Geç okuduğum için özür dilerim. Hakikaten öyle. Rahmetli babam alırken kazanılır derdi. Akılcı olmak dikkatli harcamak çok önemli. 😎🌸🌺
Millet gerçekten abartmayı çok seviyorum , "vay efendim asgari ücret çok az geçinemiyoruz ekonomi kötü" diyen ama bunu diyenlerin de elinde iphone 11'den aşağı telefon kullanmayan bir toplumdan bahsediyoruz üstelik bide kredi çekip böyle pahalı telefonlar alıyolar bide üstüne asgari ücretle geçinemiyoruz demezler mi allahım gelde sinir olma ! Hayatlarını en lüks şekilde yaşamaya çalışıp bunu da borçla yaparsan ehh bu borcun bide geri ödemesi oluyor hem borç öde hem geçinmeye çalış tabiki yetmez ! Parana göre yaşıycaksın arkadaşım geçende tanıdığım biri çeşmeye tatile kredi çekip ailece tatile gidiyolar kadın ev hanımı, eşi asgari ücretle çalışıyor ondan sonra da "biz asgari ücretle geçinemiyoruz" derler , ayrı bir araştırma konusu böyleleri wallahi billahi ya