Biliyorum bu devirde geçim zor ama bende ileride ömrüm boyunca çalışmak istemiyorum.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)5 ayEskiden biri vardı evlilik için konuştugum. Bana kadınlar evlenince evde yatıyor zaten biz besliyoruz sizi dedi. Pardon ne dedin sen dedim böyle dusunuyosan asla evlenme İnan bana sana her şey yük olur evi falan gecindiremezsin tukenirsin evdeki çolugunu çocuğunu da strese sokarsın. Ben çalisicam zaten senden beklentim yok çalışırım kendi istediğimi alırım. Sana kalırsa ben tek bir çöp bile alamam dedim. Evin ihtiyaçlarına elektrik, şu, doğalgaz ortak öderiz, ütü çamaşır bulaşık için birini tutariz yemek ve ev temizliği için ayrı birini tutariz çocukta olursa dadı tutarız ortak öderiz dedim. Ben de yorulucam sonuçta tek sen yorulmayacaksin. Masrafi ortak öderiz sorun çikmaz dedim. Eee öyle olur mu evlilik mi olur o senin nasıl düşüncelerin var demeye başladı. Sen öyle diyosan tek çözüm bu ben kazandığını sana vermem böyle bişey olamaz. Olaya kadını evde beslemek olarak bakiyorsan en başında beni yok sayiyorsun arada sevgi olmaz. Ben çalışmam demedim ama senin evlilik ve kadınlarla ilgili düşüncelerin normal değil, sakın evlenme başkalarının kızlarının başını yakma. Git başka ülkeden dilini düşunceni anlamayacak birini bul gül gibi yaşarsınız ne tribini anlarsın ne de senin dediğin şekilde köpek besler gibi beslemek zorunda kaldığını bilir.
010 Yorumla
Cevap sahibi5 ay@MEHMETT_Ç sende evlenme
Cevap sahibi5 ay@MEHMETT_Ç sende evlenme emi dostum millet kendi kızını da zor şartlarda büyütüyor. Senin gibi h. d. kler yüzünden hayatı mahvolmasin
- 5 ay
Evlilikte ütü çamaşır bulaşık için birisini tutacaksın, yemek ve ev temizliği için birisini tutacaksın, çocuk olursa da dadı tutarız demişsin. Pardon ama senin o evdeki görevin ne peki sadece 250 gram mı o da 2 gecede bir başım ağrıyorla mı? Ben sana söyleyeyim temizlik ve yemek için birisini tutabiliyorsan sen evlenme yoksa o adamın başını yakarsın evlilik böyle bir şey değil, bir kendini erkeklerin yerine koy 3 milyon düğündür + ev alacak sayamayacağım daha birçok şey yapacak sonrasında eşi ben bulaşıkları yıkamam ev işleri yapmam yemek yapmam çocuklarıma bakmam diyecek, sence erkek böyle bir durumda niye evlensin
Cevap sahibi5 ay@MEHMETT_Ç onun için mi para oduyosun başta istediğini alayım sonra cariye ve evin hizmetçisi olsun diye. Sen beyin yerine başka bir şey taşıyorsun bence bu kafa ürememeli. Ben de çalisicam tabi eve yetisemem. Sen yoruluyorsun da kadın yorulmuyor mu 8'e bolunsun. Siz enayi ve hizmetçi arıyorsunuz. Yeni nesil uyandı biktilar sizden isteklerini yüksek tutup evlilik kapısını tamamen kaapttilar iyi oldu. Biktilar anneci cimri yobaz aldatan erkekten ne b. k yiyorsanız yiyin.
Cevap sahibi5 ay@MEHMETT_Ç tamam ablası abilerin sana böyle öğretmiş benden de gercekleri öğrendin. Bunlari aklına kazı unutma.
En İyi Cevaplar
5 ayMesleği olup çalışan bir kadın olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ev içi emek, çoğu zaman dışarıda yapılan pek çok işten daha yorucu oluyor. “Ev hanımları için çalışmıyor, yan gelip yatıyor” diyen zihniyetten uzak dur. Seçtiğin adamın, ev hanımlarının üstlendikleri sorumluluğun ne denli ağır ve süreklilik arz eden bir iş yükü oluşturduğunu idrak eden biri olması şart. Bir kadının kendi fıtratına, yeteneklerine ve yaşam dengesi beklentisine uygun, emeğinin karşılığını veren bir mesleği yoksa; düşük ücretli ve yıpratıcı bir çalışma düzeni yerine zamanını ailesine ayırması daha doğru bir tercih olur.
Ben erkek olsaydım, eşimin insani koşullara sahip, huzurunu ve yaşam kalitesini koruyan bir işi yoksa çalışmasını asla talep etmezdim. Bu koşullara uygun şartlarda çalışmayan kadınlarda fazlaca bozulmalar oluyor, güzel seciyelerini kaybediyorlar falan🤷♀️39 Yorumla- 5 ay
Ben bu yoruma katılıyorum.
Ben evdeyim.
Cidden boş anım fazla yok.
Mutfaktan başlayıp
Kendimi diğer odalarda buluyorum.
Temizlik yaparken.
😃😄😀 oğlum uyurken dinlenebiliyorum.
- 5 ay
@Mehlikâ_Sultan a yorum yaptım ben sadece
- 5 ay
@denizyıldızı28 evet benim de yorumum @Mehlikâ_Sultan a
- 5 ay
@MEHMETT_Ç Eğer sorulan “kadın çalışıyorsa” sorusu kadının kendi fıtratına, sağlığına ve yeteneklerine uygun, saygı gördüğü, yani tükenmediği bir çalışma hayatını ifade ediyorsa ve sorumluluk sahibi bir erkeğe de sahipse, eşiyle adil bir görev dağılımı yapması kadın için tahrip edici olmaz bilakis ona güç ve dirayet verir. Niyetin merhametle, düzenin adaletle kurulduğu bir evlilikte paylaşım incitmez, çoğaltır. Böyle bir hane, sükûnetle yol alan bir gemi gibi dalgayı inkar etmeden ve batmadan ilerler ama kadın, kendisine uygun olmayan, saygı görmediği, ezildiği bir işte çalışıyorsa tükenmemesi çok zor. Bu, hanesine olumsuz bir şekilde mutlaka yansır evde ki her sorumlulukta gözünde büyür.
- 5 ay
@MEHMETT_Ç Bu, çalışma saatlerine göre değişir. Önce eve kimin geldiği bile düzeni değiştirir. Kadın yemek yapıyorsa bir salata yapabilir, masaya servis yapabilir ya da çocukları varsa çocuklarla ilgilenir. Kadın kendi işine bakar. Adam bulaşıktan anlamıyorsa balkon yıkasın, alışveriş yapsın, çocuğu parka çıkartsın, ödevlerini yaptırsın işte neyi iyi becerebiliyorsa.
- 5 ay
Yemek yapma salata vs de dahil benlik değil ama masaya servis yapabilirim çocuklarla ilgilenebilirim gerekli alışverişi vs yapabilirim çocuğu parka da çıkartabilirim ödevleri de yaptırabilirim, yani aslında yemek ve balkonu yıkamak vs dışında elimden tüm işler gelir, evleneceğim kişinin kabul edeceğini düşünüyorum 😄
5 ayBence ülke şartları yüzünden, daha yaşanabilir en azından temel ihtiyaçlarınızın karşılanabilmesi için artık tek bir insanın çalışması yetmiyor. Ama bende istemiyorum ömür boyu çalışmak, erkeklerin iş imkanı daha fazla hemde devlette daha çok atama için erkeklere kadro açılıyor polislik vesaire gibi mesleklerde. Sebep olarak da erkek mizacına daha uygun ve erkekler aile geçindirme sıfatında olduğu için pozitif ayrımcılık yapılıyor, buna da karşı değilim doğru bence. Ama bu durumdan faydalanıp atanmış birisi ille de çalışan eş istiyorum diyorsa o adamdan cacık beklememek lazm
10 Yorumla
5 ayKöle arıyorlar kardeş git işte çalış 9 saat eve gel temizlik yemek yap bulaşık çamaşır yıka yorgunluktan yatağa geçincede kocan s qsin bide kendine bakım yapıcan çalışan arıyorum diyen işçi tutsun kendine seninde ağzın laf yapsın öyle bi mal bul getir beraber s qelim bende strapon var de 🤣🤣🤣
415 Yorumla
Soran5 ayYa zor bir de zaten iş ortamında insan psikolojik olarakta yoruluyor
- 5 ay
Evi geçindirmesi gereken erkektir zaten
Soran5 ayBende öyle biliyorum ama bu devirde zor gibi 😅 Bir de ben çalışan bir annenin kızıyım o yüzden baya tereddütüm var bu konuda
- 5 ay
G tüne güvenmeyen evlenmesin hesap yap günde 40 50 bin sadece seksten kazanırsın üstüne hizmetçilik aşçılık uşaklık zaten en az 60 70 bin liralık çalışıyosun evde bide elin işine mi gidicen
- 5 ay
Ben işi başkalarına yaptırırım ama sen eş değil köle arıyorsun sözlerine cevap vererek kendimi aşağlık bi adamın seviyesine çekemem hadi s g şimdi
- 5 ay
İşi hizmetçilere yaptırıyorsan ne ala ama böyle olduğu zaman sen evlilik değil şirket yönetmiş oluyorsun, çünkü evlilik bu değildir, ha bu ona hiç yardım etmeyeceksin anlamına gelmiyor ona ev işlerinde yardım da edeceksin ama unutma bunu bir görev haline getirmek değil dediğim gibi yardım olarak yapacaksın, Roller önemli
- 5 ay
Bana kimse istemediğim bişeyi yaptıramaz evleneceğin kişide senin kadının çocuklarının annesi ona göre lafını tart konuş
- 5 ay
İyi kıvırıyorsun 😃
- 5 ay
İlk yazdığınla son yazdığına bak anlarsın
- 5 ay
Kim dedi bulaşık yıkıycağımı? Şizofren misin oğlum sen bi lafın diğerini yalanlıyor bi s g işine
Yapay Zeka Cevapladı
Bunu hisseden tek kişi değilsin, içini rahat tut 😊
Tek maaşla geçinmek özellikle büyük şehirlerde ve kış aylarında masraflar artınca iyice zorlaştı 🔥❄️ Doğalgaz, elektrik, market derken iki gelir daha güvende hissettiriyor.
Ama bu “ömür boyu köle gibi çalışmak zorundasın” demek değil. İyi bir birikim planı, yatırım disiplini ve harcama kontrolüyle çalışma temposunu zamanla azaltmak mümkün YTD 😛
Bugünden atacağın küçük adımlar yarınki özgürlüğünü hazırlıyor, önemli olan bunu fark etmiş olman 💪✨00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
38
Cevap
71Cevap
5 ayÇünkü artık mesele “lüks” değil, ayakta kalabilmek.
Tek maaşla geçinmek teoride mümkün ama pratikte insanı sürekli kısmaya, ertelemeye ve yıpranmaya zorluyor.
Kira, çocuk, eğitim, sağlık derken yük ağırlaştı; bu yüzden insanlar riski tek kişinin omzuna bırakmak istemiyor.
Ama bu, herkesin mutlaka çalışmak zorunda olduğu anlamına da gelmiyor.
Asıl mesele iki kişinin de emeğinin, katkısının ve yük paylaşımının adil olması.
Tek maaşla da olur, iki maaşla da; zor olan dengesiz ve tek taraflı fedakârlık.00 Yorumla
5 ayÇalışan eş aramak değil ama günümüz koşullarında tek kişinin çalışması yetersiz maalesef
Ben aksine çalışmayı seven biriyim mesleğimi de seviyorum belki bu yüzden bana mantıksız gelmiyor
Ama ikimizde çalışan olduğumuz zaman ev işleri ve yemek gibi konularda yardımcı olması gerekir aksi durumda sorun çıkar
Sonuç itibariyle kadınlar da insan hem çalışıp hem o kadar işi yapması mantıklı değil
Aslında seni seven değer veren biri olunca zaten her türlü yardım ve desteği gösterecektir önemli olan doğru kişiyi seçmekte
Yoksa diğer türlü mutsuz ve kısa vadede boşanma vazgeçilmez bir sonuç olavaktt
00 Yorumla
5 ayBende istemiyorum calişmak ama kadınlar beni calışmıyorum diye evlenmek istemediler kadın calışmasada olur tercihine baglı erkek zorlayamaz kadın çalışmak istiyosa da erkek yine zorlayamaz (ki zorlama hakkı olmamasının sebebi eşini sevdiginden oturu destek cıkmak istediği surece bi sıkıntı yok) ama erkek evini gecindirip ailesine ve cocuguna bakmak zorunda diyolar ben bunu sömürü olarak görüyorum çünkü evlilik dedigin bi ticaret degil dayanışmadır yani iyi gunde kotu gunde beraber olmaktır ama kadınların bi cogu evliligi bi ticaret gibi goruyo ve erkegi atm olarak gorup para istiyo hic demiyo ki bende evliyim benim de sorumluluklarım var onun bana bakmasına gerek yok birlikte bakar evi birlikte gecindiririz demiyo hicbi kadın erkeklerin cogu akıllandı hicbi erkek calışmayan kadın tercih etmez
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)5 ayEvet geçim derdi var hayat şartları zor. Ancak bu soruyu kadınlar sorduğu için kadınların birazda öz eleştiri yapması gerekiyor. Neden kendilerine kadın şöyle çalışkandır şöyle çalışmalıdır Böyle başarılı olmalıdır şeklinde yarıştırılıyor. Ve bazı kadınlarda Gaza geliyor ama sonra onlarda mutsuz oluyor. Ya ne insanlar var "kadın doğum sonrası isterse çalışır ama bence en azından ilk okula başlayana kadar çocuğa annelik yapmak çocuğun Gelişimi için daha önemli. Bu süreçte esnek çalışma seçenekleri olmalı. Devlete vergi veriyoruz bunlarla annelik maaşı olmalı gibi şeyler olursa bence daha iyi olur" dedi diye adama kadın düşmanı gerici demişlerdi. Şu anda bazı kadınlar kendi mutsuzlukluklarına yaşıyorsa küçükte olsa insanları Gaza getirenlerin payı var diye düşünüyorum.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)5 ayŞahsen erkek olsam ayda 300 bin falan kazanmiyorsam gidip de çalışmayan kiz almam. Ayrıca çalışmasi da yetmez. Iyi bir mesleği olmalı kızın. Niye çünkü bu devirde kadinın da istekleri bitmiyor, evi geçindirmek de zor.
En kötü evin kirasi asgari ücretten fazla. Çoluk çocuk ev geçindirme parasi hariç, o kadının kişisel harcamasi ve hevesleri var. Adamın kendine çorap alacak parası kalacak mı ve kendi hayallerine sıra gelecek mi?
Kolay mı bu devirde koskoca bir aileyi geçindirip mutlu etmek? Sadece karın doyurmak mutlu etmiyor. O yüzden hafif bir işi, sağlam bir mesleği olan kadın adamın yükünü hafifletip hayatı kolaylaştırır.
116 Yorumla- 5 ay
Ne yiyip içiyorsunuz lan siz bu kafa için ayda 300 bin lira da ne demek bu ülkede asgari ücret 28 bin lira hangi evrende yaşıyorsunuz Yavrum siz
Cevap sahibi5 ay@DiplomalıHavuç oğlum doktorlar en düşük 250 aliyor, mühendisler özel sektörde 300 400 aliyor, pilotlar 500 700 aliyor, eczaci adamin eczane kirasi bile 400 bin imiş sence aylik ne kadar kazaniyirdur?
- 5 ay
aklı başında bir kız ilginç umut verici
- 5 ay
Kimin ne aldığından sana ne yavrum sen kendi açgözlülüğüne bak sorununuz Bu açgözlüsünüz nankörsünüz tamahkarsınız Kimin ne aldığından sana ne hangi evrende yaşıyorsunuz siz
Cevap sahibi5 ay@DiplomalıHavuç demin herkes asgari ücretli diyordu şimdi kimin ne aldiğindan sana ne diyo 🤣🤣🤣
- 5 ay
Kırbaçlarim bak seni 😃
Cevap sahibi5 ay@DiplomalıHavuç Seni kirbaçliyorlar sanırım? O ne biçim fantezi tovbe estağfurullah. Lütfen ötede verin beyfendi
- 5 ay
Yavrum ben erkeğim kırbaç benim elimde Bak orada havuç yazıyor havuç bende Bak seni de kırbaçlarim
Cevap sahibi5 ay@DiplomalıHavuç Bilinçaltın haykıriyor duymamak imkansiz. Sen bdsm ve vericisin
- 5 ay
Heee yavrum
Heee kuş beyinli hee - 5 ay
Hele sen bir konum at da kime ne giriyor görürüz o zaman
Cevap sahibi5 ay@DiplomalıHavuç Milleti aptal yerine koyarken kendi zekanı baz alma olur mu?
Cevap sahibi5 ay@DiplomalıHavuç Sana giren girmiş zaten baya da alışkanlık yapmiş belli
- 5 ay
Dedi kibir budalası dalyapRak
- 5 ay
Havla xiktigimin xürtügu
Son cevabım sana
Daha fazla muhatabım değilsin
Cevap sahibi5 ay@DiplomalıHavuç 🤣🤣🤣 koş kendini kirbaçlatmaya 😂
Gizli Üye(30-35)5 ayÇalışan eş aramaktan ziyade şartlar çok değişti ülkede. Keşke bütün kadınlar çalışmak istemese de sistem düzelse :)
Sistem şunu istiyor, sadece erkek çalışırsa 1 kişilik iş çıkar ve inan şu an aldığı maaşın 2 katını alır. Amaaa kadın iş hayatına girince 2 kişilik iş çıkar ve maaşı bölüşürler. Maaşların düşük olması ailede anne baba belki belli yaştaki çocuk herkesin çalışabiliyor ve çalışmak zorunda olması ekonomik koşullardan dolayı. Bi anda sadece yetişkin erkekleri bırak çalışma hayatında bak o zaman ekonomik sorun kalıyor mu, veya kadın çalışsın çalışmasın tartışması çıkıyor mu 😅 ama yapamazlar bi aileye 1 erkek bakarsa 1 kişilik iş çıkar... Gelsin onun eşi ve çocuğu daha çok iş çıksın ve yine aynı hayat koşuluna sahip olsunlaaaar00 Yorumla
5 ayYani şimdi şöyle aslında imkansız değil ben çalışmıyorum. normal iyi orta bir bütçeli maddi durum var. kirada oturanlar için allah kolaylık versin dicem. Çalışanlarada tabi kolaylık versin. belli bir harcama olduğunda aslında idare edilebiliyor. 👍🏻 durumlar
10 Yorumla
m 5 ayÇalışmak zorunda olmak istemiyorum. O yüzden de evlenmiyorum. Sabahtan akşama annemin evinin işini bitiremiyorum. Oturamıyorum. Birde kendi evimde öyle çalışıp üstüne işe gitmek istemiyorum. Başaramam. Hasta olur ölürüm zaten uzun sürmez. Yapanlara saygım sonsuz. Ama ben o kadar dayanıklı değilim
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 451 cevap paylaştı.
5 aysoru çok garip geldi, hem soruyor hem açıklama yapıyor hem çalışmak istemiyorsunuz o zaman ya büyük bir birikim olacak ya da asalak olacak insan ki bu zamanda çalışmamak tamamen tembellik oluyor üstüne üstlük bir başkasının eline muhtaç olacak kadar küçük değildir insanlar.
10 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 2,6b cevap paylaştı.
5 ayMaalesef hayat çok zorlaştı. Ev ve araba almak, aile desteğin yok ise büyük bir kesim için zaten hayal.
11 Yorumla
Soran5 ayKesinlikle öyle maalesef
işte bende buna kiziyorum olmaz olamaz olmamali kadin dedigin evinin işcisi olacak o kadar başka yok koca çalisacak kadin yiyecek evi evirip çevirecek lakin kadin bir hedef üzeeine okumamissa mumkun oldugu mertebeye ermemisse evinin kadini olucak bu kadar.
00 Yorumla
5 ayYa bir taraf 2 asgari ücrete yakın bir miktar kazanmalı, ya da iki kişi de çalışmalı.
Hiç ev geçindirmemiş ve/veya buna niyeti olmayanlar 'potansiyel eşinin maaşı' konusunda talepte bulunmayı kendilerine hak görmemeli. Ne kendini geçindirmiş, ne de para kazanmanın zorluğunu biliyor ama fikri bol kimisinin…00 YorumlaMaddi olarak iyi olsanda evde amacsız napacaksın ki
13 Yorumla
Soran5 ayYa ben çalışmam demiyorum ama ömrüm boyunca çalışmak istemiyorum bir sıkıntı olursa olurda işi bırakmak istersem güvenebileceğim birini istiyorum. Ama bu devirde zor.
Soran5 ayİnşallah bakalım.
Gizli Üye(25-29)5 ayŞimdiki zamandaki erkek kılığına girmiş çöpler kendine HİZMETÇİ ARIYOR❗️Hem evi temizleyip yemek yapacak hem çocuk doğurup onunla zar zor ilgilenip yetmezmiş gibi bir de dışarıda çalışacak şu bahsettiğim işe yaramayan çöpler de sırf 1 iş yapıyor diye SİVRİSİNEK GİBİ YANKI YAPACAK 🙄 Bir de demezler mi çalışmayan kızı napayım diye asıl sizi kim ne yapsın be..! Bu zaman da kesinlikle evlenilmez hele ki işe yaramayan şahıslardan zerre bir halt olmaz. Ayrıca hiçbir kadın sizin kağıt parçanıza muhtaç değil kendinizi bir halt sanmanız aşırı ciringe..! Bir de karşıdaki kişiyi eş olarak görmek yerine sanki bir maldan bahsediyormuş gibi yorum yapıyorsunuz..!
Kızlara tavsiyem bu tür işe yaramayan çöpler asla değişmez..! Bu yüzden bu tür konuşan şahıslarla muhatap bile olmayın...❗️🙄10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)5 ayBen maddi açıdan değil tamamen kafa yapısı açısından çalışan bir eş istemiştim. Evde oturup cahil cahil komşularla ve annesiyle dedikodu yapan biri olmasın istedim. Bir diş doktoru ile evlendim. Ama gece gündüz elinde tlf cahil annesiyle cahilce sohbetler eden biri çıktı.. :))) Yani hayatta neden kaçarsan o buluyor seni
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayMaslow Piramidinde en altın tabakanın dahada altında bir yere yerleşen bir millet haline geldik, ekonomik sorunlar nedeniyle, şu an asgari ücret ile çalışan biri için evlilik lüks, kendi karnını zor doyuruyorsun zaten, evlenip aile kurup çocuk yapıp onu büyütmek, bunu yazarken bile enerjim tükendi, Ukrayna yıllardır savaşta ve tarihte ilk defa Türk lirasını değer olarak geçti.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayÇocuk olduktan sonra bakacak kimse yoksa zaten her türlü evde olacaksın kazanılan maaştan çok daha fazlasını istiyor bakıcılar. Eşim tek maaşla evi geçindirebiliyor 100 bin civarı kazanıyor ama ekstra isteklerimiz olduğunda alamıyoruz çoğu zaman yetmiyor.
Ayrıca çalışmanı öneririm kadının elinde para olması çok kıymetli bir durum00 Yorumla
5 ayHayatı paylaşmak gerekiyor. Sectigin ve seni secenin durumu benim gibi ise calismana gerek yok ama düşük gelirli birini secereen giderleri karsilamak için çalışmak zorundasin. Kaderini tercihinle belirlersin
10 Yorumla
5 ayİmkansız değil belki ama 'yaşamak' ile 'hayatta kalmak' arasındaki fark iyice açıldı. Büyükşehirdeysen tek maaşla kira mı ödeyeceksin, fatura mı, yoksa mutfak masrafı mı? Matematik yetmiyor artık. İnsanlar lüks peşinde değil, sadece ay sonunu getirebilmek için çift maaşa muhtaç hale geldi maalesef
21 Yorumla- 5 ay
@kahveekopuguu yanılıyorsun bazı konularda insanlar ciddi anlamda lüks peşinde çevrem en azından evleri varken ev almak bağ evlerini genişletmek ama söze geldiğinde paraları olmaması ay sonunu getiremiyoruz demeleri uyuzluk
Tek maaşına Hayat geçmiyor herkes çalışsın Madem kadın erkek eşit ben sabahın köründe yola çıkıp gidiyoruz Amma da çıkıp gidecek arkadaş bitti bıdı bıdı etmeyeceksiniz bana gece de gelip benim gönlüm bir edecek
02 Yorumla- 5 ay
Ne kadar itici bir insansın ya
Kadınlara degilde erkeklere mezarda emeklilik sunuyor sistem ama calismaktan şikayet etme çalış calisabildigin kadar şayet bir gün boşa düşersen gerçekten bu sefer kendin birşeyler ararsın yapmak için
00 YorumlaHayat müşterek. Erkeklerinde hayatı boyunca çalışmak için can attığını sanmıyorum ama mecburiyetler var.
20 YorumlaEkonomiden haberin yok sanırım bir kişinin maaşı kiraya anca yeterken nasıl dursun insanlar. Millet çocuk yapmıyor gençler evlenmek istemiyor düşün sence neden.
00 YorumlaBen çalışan birini tercih etmem.
Çocuk isteyen biriyim ve bence çocuğa en iyi bakacak kişi annesidir.
Çocuğun ona buna emanet edilip işe gidilmesi bana yanlış geliyor.01 Yorumla- 5 ay
çocuk olunca çıkar
Gizli Üye(25-29)5 ayBen aile evinde bile evde iş görürken yoruluyorum evlendiğimde hem evi hem dışardaki iş yerimi idare edemem hastalanırım sonra ölürüm giderim büyük ihtimalle bazı kadınlar başarıyor onlara saygım sonsuz ama ben başaramam bundan eminim
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 732 cevap paylaştı.
s 5 ayErkekler artık bir tık akıllandı. Çoğu evde oturacak birini istemiyor. Zaten kimse kimseye bakmak zorunda da değil
10 Yorumla Tek. maaşla. geçinmek ev sahibi de degilsen lüks oldu, hatta macera oldu. Heleki erkeğin maaşı dusukse daha da zor bayanın calismamasi..
10 Yorumla
5 ayNeden sen evde inek gibi yatarken kocan seni rahat ettirsin ki?
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)5 ayTek maaş ile geçinmek imkansız sana şöyle söyleyim evi yoksa daha zor bir kira 15-17 biin arası ee faturalara de 4-5 ondan sonra sizin masrafınız mutfak masrafı oldumu sana en kötü 30-35 daha fazla çıkmazsa askeri ücret belli zaten
00 Yorumla
5 ayBir erkeğe mi muhtaç olmak istiyorsun. Hadi aldattı ayrılmak istedi nereye gideceksin ailenin yanına mı?
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 395 cevap paylaştı. Bilmiyorum ama harbiden öyle. Eskiden ev hanımı olan kız aranırdı, şimdilerde çalışan hanımları istiyor beyler. Hakta veriyorum. Geçim zor...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayŞehirden şehire değişiyor ama ortalama 20 bin kira desen bir o kadar mutfak masrafı ve faturalar olsa asgari ücretle çalışan zaten yandı. Bu durumda bir erkek en az 50 k maaş almalı ki evi geçindirsin. Zor çok zor
00 Yorumla
5 ayBen iki tarafında çalışması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle kadınların..
10 Yorumla
5 ayIktidar sağ olsun yakında iki kişide yetmeyecek
228 Yorumla
Soran5 ayHiç yorum yapmak istemiyorum bu konuda malum silivri yolu gözükür 🤣🤣
- 5 ay
Bişi olmaz bir hafta misafir edip saliyorlar
Soran5 ayO da doğru bozulmadık sistem kalmadı zaten
- 5 ay
Sonumuz çok kötü o kadar soyleyim
Soran5 ayGerçekten öyle... Hatta ben artık umudumu komple yitirdim.
- 5 ay
Insanlar hayal etmeyi bıraktı artık gelecek hayali yok günü kurtaran mutlu
Soran5 ayKeşke uyusak uyansak her şey değişse o kadar mutlu olurum ki
- 5 ay
Is azraile kaldı o da naz ediyor
Soran5 ayBizi de gömer yine oturur oraya ahshdbdnfnf
- 5 ay
Öyle deme gurban olduğum. valla tek umudum Azrail onuda elimden alma
Soran5 ayİnşallah ya belki düzelir o zaman bir şeyler
- 5 ay
Azrail gelmeden duzelmezzzzzz. Daha da kötü olucak beni dinle sen dua et elini çabuk tutsun
Soran5 ayDua ediyorum zaten sürekli haber izleyemez oldum ya sesi bile sinirlerimi zıplatıyor.
- 5 ay
Allah herşeyi gönlüne göre versin. Bişe diyecem güleceksin demiyorum
Soran5 ayAmin inşallah senin de. Söyle ya ne olacak 😃
- 5 ay
Adamlar lale devrine denk gelmişler fetret devrine denk gelmişler savaş donemine denk gelmişler. bizim şansımıza bak anasini satayım. kirk haramilere denk geldik şansımıza
Soran5 ay🤣🤣🤣🤣
Bizde şans olsa başka iktidar olurdu şu an ben doğduğumdan beri aynı insanlar var başka iktidar görmedim ya işin sıkıntılı yanı doğru düzgün mualefette yok- 5 ay
He sizin nesil daha kötü biz hiç olmazsa Demirel le ecevitle alistirma yaptık. siz duble bedevi ciktiniz
Soran5 ayMaalesef ya şu mahkumların salınması yüzünden yılbaşı planımı da iptal ettim zaten ortalık zaten sıkıntılı
- 5 ay
Felâket senaryosuydu adamlar yaptı ya.50. bin kişiyi saldılar akıl tutulması mantık idrak etmiyor
Soran5 ayAynen öyle dua edelim de azrail elini çabuk tutsun yoksa yolumuz yol değil
- 5 ay
Sana samimi bı şekilde bı soru sorabilirmiyim affına sığınarak
Soran5 aySor tabii
- 5 ay
Önümüzdeki bir yıl sonrası için planın var mı ( iş aile yuva kurmak ) gibi
Soran5 ayKendi evime çıkmayı planlıyorum düzgün biri çıkarsa evlenmeyi düşünürüm belki
- 5 ay
Allah herşeyi gönlüne göre versin inşallah. samini efendi sohbetin içinde sonsuz teşekkür ederim. gonlunden ne geçiyorsa o olması dilegimle
Soran5 ayAmin senin de aynı şekilde inşallah. Bende çok teşekkür ederim.
- 5 ay
Gönlüne yüreğine sağlık
En dandik evin kirası 20 olmuş, marketler ateş pahası, yakıt uçmuş, iki maaş bile yetmiyor
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı. Tayyip'i geldiğinden beri yarınımız, bugününümüzü aratır oldu
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)5 ayAslında soru güzel ama sebep bu gibi lanse edilse de haklılık payı da olsa da amaç mi asıl dile getirilmeyen amaç başka. Erkeklerin gizli oyununa gelmeyin istediğiniz gibi hareket edin
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 482 cevap paylaştı.
5 ayGünümüz insanının tek bir ilahı var o da para bütün sorunumuz bu
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
5 ayİmkansız oldu tabiki de ama eş ne iş yaparina ne kadar gelirine göre değişir
00 Yorumla Maaş almıyorum ama eşimin mesleği varsa çalışmasını isterim
00 Yorumla
5 ayönceliğim benim işimin iyi olmasıdır ailenin bakımından ben sorumluyum eşim değil
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
5 ayHarbiden öyle oldu. İnsanlar birikimde yapmamakta ısrarlılar.
00 Yorumla
5 ayTek maaş zor oluyor tabikii çalışan kızlar 1-0 önde şu an
00 Yorumla
5 ayKızlar otomatik zengin erkekle evlenmiş olucak çünkü ekonomi kötüü 😃
01 Yorumla
5 ayEvet tek maaş yetmez. Hatta şu şartlarda 50 bin altı gelir yetmez evi olmayan evlilere
00 Yorumla
5 ayBen girişimci eş arıyorum bağkurlu olsun mis gibi.
00 Yorumla
5 ayÇalışma koca parası yersin ya da aç kalırsın
00 YorumlaKadının yoğun ve stresli bir işte çalıştığı ilişkinin, dünyanın en uyumlu çifti de olsalar yürümeyeceği bir kanun, şahsen özellikle kadının da çalıştığı bir evlilik arayan birinin evlenmemesi gerektiği kanaatindeyim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayKadın evlendikten sonra çalışacaksa evlenmesine gerek yok diye düşünenlerdenim.
10 Yorumla
5 ayBen ek iş yapsamda eşimin çalışmasını istemem
10 YorumlaGecinilir de şehire bağlı büyüksehirlerde memur ya da üst düzey bı maaş yoksa tek maaşla tabiki gecinemezler
00 Yorumla
5 ayTek maaş ile geçinmek zor. Hele asgari ücretle geçinenler için ekstra zor. Kiralar zaten 20 bin. 28 bin alan bir vatandaş, 8 bin tl ile ne yapabilir? Soruyorum size?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)5 ayBen de ömrüm boyunca çalışmak istemiyorum. Zengin bir garı var mı? 😀
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayDindar biriyle evlen o zaman tek onlar istemiyor.
04 Yorumla
Cevap sahibi5 ay@EnesBT pes diyorum lafı nerenizden anlamıssınız. Dindar insanlar eşlerinin çalışmasını istemez genel olarak uygun görmezler kadın evde dursun ev ve çocuklarla ilgilensin kafasında çoğu
- 5 ay
Enes anlamış ama şeyiyle anlamış beyniyle değil
- Para & Ekonomi konusunda 640 cevap paylaştı.
5 ayÇok iyi bir geliri yoksa evin tek maaş ile geçinmek zor.
00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 628 cevap paylaştı. Hayat şartları çok ağırlaştı. Bende çalışan isterdim
00 YorumlaBence iki tarafta çalışmalı tek maaşla çok zor olur hem çalışmak kendi ayaklarının üzerinde durmak çok güzel bir şey
15 Yorumla- 5 ay
Sen ne iş yapıyorsun?
- 5 ay
Herkes hizaya geçsin demi 😀
- 5 ay
Öyle öyle 🤣🤣
5 ayÇalışmak istemiyorsan baba evinde duracaksın kimse seni beslemek zorunda değil
20 YorumlaKusura bakmayinda bir ev gecindiremicek kendine guveni olmayan adam evlenmesin zaten onlar prensessssss
01 Yorumla- 5 ay
babanın maaşını yazsana
Keşke bende ömrüm boyunca çalışmak istemesem hayat ne kadar güzel dimi. Sen otur para gelsin oh mis
00 Yorumla- Devamını Gör (49)
Devamını Gör(94)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Son zamanlarda neden herkes çalışan eş arıyor, tek maaşla geçinmek imkansız mı oldu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler