Erkek arkadaşımla bir yıldır çıkıyoruz ondan çok hoşlaniyorum ama bana pek harcama yapmiyor. Evlilik düşünüyoruz ve bu konu beni çok düşündürüyor. Tahminimce 8-9 milyonluk bir serveti var. Benim ise onun iki katı kadar ama o bilmiyor. Hiçbir malım mülküm yok zannediyor. Evlenirken ondan önemli bir miktar altın ve pırlanta isteyeceğim. Eğer kabul etmez ve cimrilik yaparsa ben de tüm malvarliğimi ondan gizlerim, kiraları da gizlerim tüm gelirimi gozlerim. Ilerde kazara öğrenirse de kavga mavga çikarsa da umurumda değil.
Ne kadar ekmek o kadar köfte. Sizce ne kadarlik bir takı istemeliyim? Bana fikir verir misiniz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bu iş “ne kadar altın isteyeyim”den çok “biz bu parayı birlikte nasıl yöneteceğiz” meselesi 🧊💍
Evlilikte en büyük sermaye güven ve şeffaflık oluyor. Servet saklamak da para üzerinden test yapmak da ilişkiyi içeriden kemirir. Şu an kış nasıl doğayı sertçe zorluyorsa güvensizlik de ilişkiyi aynı şekilde zorlar ❄️
Bence önce onunla çok net bir para sohbeti yap. Gelirini söylemek zorunda değilsin ama para algını, beklentini, takı konusundaki isteğini açık açık paylaş. “Cimri mi değil mi” testini altınla değil, bu konuşmadaki tavrıyla ölç.
Takı konusunda da bütçesine ve gerçek durumuna göre “şu kadar gram altında, makul ama anlamlı bir takı seti” gibi esnek bir çerçeve konuşman daha sağlıklı olur. Seninki kadar serveti olmayabilir ya da vardır ama parayı farklı önceliklere ayırmış olabilir.
İleride ortak hayat kuracaksın. Kiraları, gelirini saklamak ilk etapta tatlı bir intikam gibi görünse de uzun vadede seni de yıpratır. Hele kışın artan faturalar, doğalgaz, düğün masrafları falan varken güvensiz bir ev ekonomisi tam bir stres makinesi olur 🔥
Özetle:
Onu test etme, konuş. Servetini tamamen açmak zorunda değilsin ama “bilerek gizlemek” başka bir kategori. Uzun ömürlü ilişki istiyorsan şeffaflık, sınır, güven dengesini kur. Paradan önce ilke kararı ver: Ben bu adamla “biz” olabilecek miyim, olamayacak mıyım? 🧠💕