Altınlarımı vermemekte haklı mıyım?

Arkadaşlar , başlık biraz saçma oldu. Ne yazacağımı bilemedim. Neyse altınlarım vardı. Hrm ben hem eşim beraber çalıştık kendi birikimimiz. Eşimle ev almak istiyorduk. Eşimin bir ablası var o da ev almak istiyordu Bu sefer ailesi dedi ki ablayla ortak alalım. Bursa'dan alacaklar. Çünkü ablası orada yaşıyor. Ona da tamam (500 bin tl lik ev İstanbul'da biraz zor. Olsa da oradan almak daha kârlı. Herneyse.) Ama bu kaynana kaynata eşime demiş ki ; ablanın üstüne tapu edelim. Sen de tokiye yazıldın, o çıksın 2 sini de ortak ödeyin. Ben altınların yarısını teslim edip, bozdurduktan sonra öğrendim böyle halt edeceklerini. Diğer yarısı bende. Yarın ablası tapuyu vermezse ya da toki çıkmazsa ne yapacağız? Ama eşim "Amcamlarla babamgil de yıllardır böyle birbiri üzerine tapu vermişler bizde dolandırma olmaz"diyor. Şimdi toki çıkarsa (Onun baş parası ödenmesi lazım) bende kalan altınlar alınıp verilecek. Sonra o evin taksitkeri ortak ödenecekmiş.. Ben de vermek istemiyorum. Güvenmek zorunda değilim. Eşim güveniyor. Sözde Toki de , Bursa'daki ev de hem bizim hem ablasının ortak gelirli olacak. Kiraları bölüşeceğiz.. Ve Toki çıkma şansı yüksek olsun diye ailede herkes sözde bizim adımıza tokiye başvurdu. Toki benim üstüme çıkarsa belki bozdururum. Ama eşimin ya da başkasının üstüne çıkarsa vermeyeceğim. (Babası, ablası, kardeşi, kendi de tokiye başvurdu bir ihtimal birimizie çıkar diye.)

Sizce ben boş yere mi şüpheleniyorum, güvenmemezlik ediyorum? şu an bebeğim olduğu için kendim çalışamıyorum. Bu altınlarda kendi birikimim var , ev eşyasının da yarısını kendi birikimimle aldık. Bir kenarda param kalmıyor. Yarın bir iş başımıza gelse evler üzerinde hukuki açıdan hak bile talep edemeyiz belki de. Ne yapmam lazım fikir verir misiniz?
Altınlarımı vermemekte haklı mıyım?