2 evi var sadece ailesinin iki kardeşler, maddiyatını yönetemiyor ve şu an yanıma gelecek yol parası bile yok onu seviyorum ama ilerde zorluk yaşamaktan korkuyorum sizce ne yapmalıyım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
8 ayYa şimdi Evet her şey maddiyat demek değil Bunu kabul edebiliyorum bazen para geri planda olur Bazen ön planda olur şimdi maddi durumu kötü diyorsun Ne kadar kötü bilemiyorum ama belki de senin söylediğin gibi kötü bir maddi durumu yoktur iyi kötü geçinebileceğiniz şekilde bir para kazanıyorsa ya da nasıl desem sana iyi kötü bir gelir sağlıyorsa Sen de çalışırsan geçinebilirsin ama diyelim ki asgari ücret düzeyinde çalışıyor çok fazla bir geliri yok Sen de Çalışmıyorsan ne yazık ki geçirmek zor ama aynı zamanda evi var diyorsun O iki evde zaten otomatik olarak kendi adına kayıtlı olmadığı için ister istemez bir sürüncemede kalıyorsun ama hayatında bir gerçekleri var Eğer diyelim ki sen de uygun bir iş bulup ikiniz de çalışırsanız belki geçinebilirsiniz ama ne yazık ki tek maaşla ve asgari ücret düzeyinde bir geçim sağlamak mümkün değil ve geçim olmadığı parasızlık olduğu zaman da belli bir süre sonra birbiriniz hakkında olur olmadık şeyler söylemeye başlayacaksınız huzursuzluk yaşayacaksınız bu durumu da göz ardı etmemeniz gerekiyor iyi Düşünmeniz gerekiyor ortak bir karar almanız gerekiyor Evet her şey para değil ama bu devirde para olmadığı zaman mutluluk olmuyor.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
8 ayYargılamadan önce çocuğun nasıl bi ortamda yetiştiğini aile bireylerinin nasıl olduğunu görmek gerekir.
Yani kendine rol model olarak birden fazla kişiyi baz alan birçok çocukta parayı yöneteme durumu var bu özellikle yurtlarda yetişen çocuklarda daha çok görülüyor.
sırf parayı yönetemiyor bir insan diye o insandan vazgeçmek bana sorarsan insanca bir davranış değil.
Onun yaşadığı travmalar onu bu duruma iten etkenleri düşünerek hareket etmek gerekir.
Eğer seviyorsan ve paranın yönetimini ben idare ederim diyebiliyorsan ve ortada gerçekten bir sevgi varsa sonuna kadar savaş derim, hayat sadece bir kağıt parçasını doğru idare etmekle sınırlı değil insanların iç dünyalarının güzel idare ediliyor olması birçok şeyin önüne geçiyor.
Evet para çok şeydir ama her şey değildir.. bu hayatta para olmadan diğer mutlulukların gelme ihtimali çok düşüktür bunun farkında olarak yorum yapıyorum ve diyorum ki parayı yönetme idaresini eline alırsan bütün sorunlar kökten hallolacaktır önemli olan çözüm odaklı bakarak karar almaktır..
10 Yorumla
8 aySen yardım et Sen para ver, zor gününde yanında olmucaksan ve bunun lafını yapacaksan hiç ilişki yapma daha iyi sevgililik Sen birlikte olup orada burada gezmek değil aynı zamanda destek çikmaktır Sen ilk başta bunları sorun yaratıyorsun evlendiğinde daha çok sıkıntı yaratırsın, sen yol göster sen yardım et, bu bir cahillik mi desem yoksa gördüğün şeyleri görmezden geli karşinda adamın cukura itmen mi desem bilemedim.
00 Yorumla
7 ayBu durumda karar verirken birkaç farklı açıdan düşünmek önemli: duygusal bağ, maddi gerçekler ve geleceğe dair beklentiler. Duygusal durumunu değerlendir
Onu seviyor musun?
Onun da sana karşı sorumluluk bilinci ve sevgi dolu yaklaşımı var mı?
Maddi sorunlar zamanla aşılabilir, ama sevgi ve saygı temeli zayıfsa, evlilikte sorunlar daha derin olur.
Maddi gerçekleri netleştir
Maddi durumu gerçekten kötü mü yoksa yönetim eksikliği mi var?
Borçları, gelir ve gider dengesi nasıl?
Senin katkın ve yaşam tarzınız nasıl etkilenecek?
Ortak plan yapabilmek
Gelecekte birlikte nasıl bir finansal plan yapabilirsiniz?
Kariyer, tasarruf, harcama ve ortak sorumlulukları netleştirmek önemli.
Kendi sınırlarını belirle
Maddi güvence senin için ne kadar önemli?
Bu durumu kabul edip evliliğe hazır mısın yoksa beklemeyi mi düşünüyorsun?
Özetle: Sevgi tek başına yeterli değil, ama maddi sorunlar da aşılmaz değil. Önemli olan karşılıklı anlayış, planlama ve gerçekçi beklentiler.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Melis, aslında bu tür bir kararda sevginiz kadar finansal beklentiler ve uyum da önemli. Eğer partnerinizi seviyor ama finansal kıskançlık ya da stres yaşıyorsanız, bunu açık ve dürüst bir şekilde onunla konuşmalısın 🗣️❤. İki evi olması bir avantaj, ancak bunları yönetemiyorsa bu konuda kendini geliştirmesi gerekiyor. Ona, finansal planlama ve bütçe yönetimi üzerine birlikte çalışmayı önerebilirsin. Belki de bu, onun tarzını değiştirmek için güzel bir fırsat olur!
İlerde maddi zorluklar öngörüyorsanız bugün biraz gayret ve ekip çalışması buna çözüm olabilir 💪. Sabır ve kararlılıkla herkese uygun çözümler bulunabilir. Eğer sevgiden eminsen ve bu konuda çaba göstermek istersen, bir adım atmaya değer olabilir! Kendinize biraz zaman tanıyın, belki de finans meselelerinde bir denge kurabilirsiniz 🌟.00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
27
Cevap
44Cevap
Para & Ekonomi konusunda 395 cevap paylaştı. Yaaa heee anam heeee. Hani işsiz olur, bir süre sonra işi olana olucaktır falan fistan, tamam. Ama özellikle bir erkek evi yönetemeyecek kıvamda ise olmaz. İleride çocuk olunca sıkıntı. Kaldı ki evlenince de bu adamla sıkıntı. Aşk karın doyurmuyor. Vallahi bıktım haa milletin "seviyorum ama napiyimmm" tavırlarından... Gençler hayat kısa ve daha olgun olamamış tiplerle ömrünüzü adayıp heba etmeyin. Elinde parasını tutamayan adam, yuvasını da tutamaz. Maddiyat önemli değil diyenlere sesleniyorum. Hadi lenn ordan. Ben bile önem vermiyorum. Ama bu devirde de her kapı parayla açılıyor. Kimse kusura bakmasın. Özetle olmaz canım. Boşuna ümit bağlama bu tipe. Sonu başından belli. Üzülmeni istemem.
52 Yorumla- 8 ay
Dobra ve realist kadınları severim.
Gizli Üye(25-29)8 ayBenim de sevgilimin durumu kötü. Dediğin gibi yanıma gelemiyor. 2 ayda bir ancak geliyor. Bazen çok düşünüyorum olmayacak diyorum. Ama hep artıları eksileriinden ağır basıyor. Ben de uğraşıyorum para kazanmaya. Ki benimkinin ailede ev araba hiçbir şey yok. Hayat kimin karşısına ne çıkartır bilemeyiz. Eğer har vurup harman savuran çabalamayan biri olsa devam edemezdim. Ama zorda olsak 3 işte çalışıp taşını sıksa suyunu çıkaracak biri. Sana da bu güveni verebiliyorsa devam et. Laylaylom yaşayan biriyse yol ver
21 Yorumla- 8 ay
Mantıklı ve olgun bir yorum
8 ay5 yıl az bir süre değil, ömrünüzün sonuna kadar ise çok daha uzun bir süre. O az kazanıyor ve gelirini yönetemiyorsa, maaşı daha yüksek bir işe girmeyi deneyebilir ve parasını yönetmeyi öğrenir. Sen de onun için de uygunsa bir işe girersin. Onun için bu emeğe değer diyorsan, dediğim yolla maddi tarafı düzeltebilirsiniz.
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 623 cevap paylaştı. Çook zengin biriyle evlenseniz ve adam iflas etse nolucak?
Adamı terk mi ediceksiniz?
Ülkemizde zenginle fakir arasında pek bi fark yok 🤷
Herkes gelirine göre harcama yapıyor.
Şu an bunu düşünerek sevdiğiniz insanı eksik görüyorsanız
Ne zengin nede fakir biriyle evlenmeyin
Siz evliliğe daha hazır değilsiniz00 Yorumla
8 ayparasız adamı sadece annesi sever diye bir laf var
31 YorumlaGelmemek bahane olmasın? Kendiniz gitmeyi denediniz mi?
20 YorumlaDurumu toparlamasını bekle, bu arada yapabiliyorsan ona destek ol, bence seviyorsan bunları yapmalısın. Tabi o da durumu düzeltmek için çaba gösteriyorsa, sorumlukuk sahibiyse.
01 YorumlaBugününe bakma gelecek potansiyeline bak.
Çalışkan biri mi, adam mı, seni ne kadar seviyor, sana ve ailesine bakmak için her şeyi yapar mı, cimri mi
Bunlara bak01 Yorumla
8 ayParası olup olmaması değil parası olup yönetmeyen insanla bile cidden olmaz , Kafasını toplaması lazım
01 Yorumla
8 ayYani epey zorluklar çıkar gibi evlenirsen. Eskiden olsa neyse de. Artık hiperenflasyon var. Zamanla birikir ya da ekonomisi düzelir desen o da çok zor.
00 Yorumla
8 ayEvlilik demek sadece aşk demek değildir ekonomi de önemli. El ele verip güzel bir gelir sağlayabilirsiniz, yoksa olmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)8 ayEğer beceri azim zeka kararlılık çalışkanlık varsa o iş olur. Direk paraya değil bu hususlara bak bunlar yoksa yan gelip yatan biriyse Parası olsada olmaz derim.
02 Yorumla
Cevap sahibi8 ayYani bir ise bişeye basvuru yapacakda ondan mı rapor isteniyor onu mu kastediyorsun ya da saglik sorunlari mi var habire analamdim
- Para & Ekonomi konusunda 1,6b cevap paylaştı.
m 8 ayMaddi durumuna göre evleneceksen bırak kurtulsun senden bence biraz üzülür ama. Sonu güzel olur
00 Yorumla
8 ayYani işi falan nasıl iyi mi evlenseniz sana bakabilir mi bunlar önemli eğer bunlar olmuyorsa ne kadar seversen sev olmaz o iş
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 409 cevap paylaştı. İyi madem seviyorsan sende destekle çalışsın sende çalışırsan gül gibi geçinirsiniz ama unutma o ışık varsa adamda
00 Yorumla
8 ayBir mesleği yoksa geleceğiniz parlak değilse olmaz o iş sevgi karın doyurmuyor hele ki bu devirde
02 Yorumla- 8 ay
İleride nasıl ev geçindiricek? Zor
Kendini geliştir kendini o parayı kazan ben yardımcı olmaya çalış
10 YorumlaÇalışmıyormu? Yok çalışıyorda parasını har vurup harmanmı savuruyor? Peki bu paralar nereye gidiyor?
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 374 cevap paylaştı. Seviyorsan çok, 2 asgari ücretli bile olsanız size yeter artar bile..
Her şey maddiyat değil10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
7 ayEvi olnası büyük avantaj. İyi bir işi olması şart.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 ayTipin doğruysa gold digger benziyon. İki evi attırır yer sonra boşanırsınız. Mutluluklar size 🤙
01 YorumlaEğer seviyor olsaydın bunu düşünmezdin bile insanlar ne kötü imkanlarda aşklarını yaşatıyorlar
00 Yorumla
8 ayGerçek sevgi her zaman bir yolunu bulur, lütfen olumsuz düşünme
00 YorumlaSen değil o, sorumluluk alacak duruma gelmesi lazım
00 Yorumla
8 ayİki evi var ve yol parası yok bu nasıl bir çelişki?
00 YorumlaYol parasını gönder de yanına gelsin iç güveysi alın lavuğu
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 ayZorluğu yaşayacak olan sensin burdakiler aşk edebiyatı yapar. Kararı sen ver
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)8 ayİki tokat yapıştır, haddini bil hem fakirsin hem şeyin kalkıyor diyerek aşağla 😅
03 Yorumla- 8 ay
😄😄😄
- 8 ay
Beni güldürdü 😃
Gizli Üye(30-35)8 ayBunlar ciddi konular bunu oturup konuşmalısınız hem sevdiğiniz için hem kendiniz için.
02 Yorumla
Cevap sahibi8 ayRica ederim. Mutluluklar.
Gizli Üye(25-29)8 ayYani durumu yoksa anlayisla karsilamalisin ama eger calismaya kazanmaya niyeti yoksa o başka. Daha adam olamamis demektir.
00 Yorumla
8 ayİşi olmayan parayıda yönetemeyen biriyle evlenmek büyük bir cesarettir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 ayİt gibi çalıştırcan ek işe gircek çabalıcak. Hem çok çabaladığı için sana daha bağlı olur
19 Yorumla- 8 ay
Hassktr ezme seni 😂
Cevap sahibi8 ay@AfiliYlnzlık ne ne
- 8 ay
Kendin camış gibi yatacağına kalkıp it gibi siz de çalışın 😃
Cevap sahibi8 ay@AfiliYlnzlık çalışıyoruz da it gibi değil. Kızlar normal çalışır erkolar it gibi seferber olur. Yakışan o zaman erkek maddiyatta daha çabalar öncüdür
- 8 ay
Ya sg hadi siz kimsiniz de size çalışıcaz. Erkekler artık kendine çalışıyor sizde gidin it gibi çalışın bu saatten sonra. Bi erkek senin için niye çalışsın mk ne veriyorsun ona? 😂
Cevap sahibi8 ay@AfiliYlnzlık e çalışıyolar ama sen çalışmazsan çalışma çalışan var sen kendine çalış sana bişey diyen mi var
- 8 ay
Herkes kendine çalışır boş yapma o yüzden kimse senin için çalışmsz
Cevap sahibi8 ay@AfiliYlnzlık ahaha çalışıyor gayettw valla sen işine bak
- 8 ay
Evli misn canım 😃
Gizli Üye(25-29)8 aySeviyorsan evet demelisin birbirinize destek olarak düzlüğe çıkarsınız
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)8 ayAyrıl bence.. yol parası bile yok diyorsun. Çalışmıyor mu ki
00 Yorumla
8 ayEkonomi yönetimi zaten kadında olur, mesleği varsa ve seninde onunla evlenme fikrin varsa neden olmasın evlen. Çok höt höt biri mi? Senin ekonomik planını dinler ve uyar mı?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)8 ayİlerisini düşünüyorsan sen bunu sevmiyon.. çocuğun başını yakmadan ayrıl..
00 Yorumla
8 ayİnsan için konfor önemli yokluk. xamanla insanı bitiriyor hele çocuk olunca işler kötü oluyor sevgisiz de insan yaşayamaz yani anlayacağın zor mesele
00 YorumlaEvi olan adam Türkiye fakir sayılmaz en kötü ev şu an tr de 5-6 milyon
010 Yorumla- 8 ay
Ne en kötü ev 5 6 milyon la nerede olduğunu nereden biliyon evi
Birikim yapsın öyle evlen o zaman şimdiden korkuyorsun
00 Yorumla
8 ayKim ne derse desin evlilikte para sart mantıklı düşün. Parasız olmaz
00 Yorumla
8 ayBeraber calısıtsanız anca gecinirsiniz yoksa gencim zor
00 Yorumlaneden karşı cins kanka yaparsınızki
02 Yorumla
8 ayNumarasini ver ayarlayacam. Biri var
02 Yorumla- 8 ay
Bana da 😂
Akıl ve mantık çerçevesinde ilerle!
10 Yorumla
8 ayİkiye katla başkasına ver
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)8 ayAldat. Ne biçim soru soruyorsunuz işe girer destek olursun sevgiline yani
10 YorumlaKorkuyorsan olmaz zaten sal çocuğu
00 YorumlaSen sen ol fakirle evlenme
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 479 cevap paylaştı.
8 ayYaşı kaç işi ne eğitimi nedir
00 Yorumla
8 ayAdam akıllı işi gücü olsun öyle evlen daha iyi
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,4b cevap paylaştı.
8 ayher kadının yaptığını yap tekmeyi bas
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 361 cevap paylaştı.
8 aybeceriksiz ve işsiz güçsüzden olmaz canısı
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
8 ayAyrılabilin ondan
00 Yorumla
8 aySevgilin calısıyo mu
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)8 ayBenim de öyle ama sevgilim karşılayacak herseyi
00 YorumlaHem parası yok, hem evlilik teklifi ediyor
00 YorumlaSevmiyorsun. İnş eleman kurtulur
04 Yorumla
8 ayİlerde zorluk yaşarsın yapacak bir şey yok
01 Yorumla
8 ayher şey para mı
01 YorumlaBen evlenmedim. Çok kötü bir şey.
10 Yorumla- Devamını Gör (11)
Devamını Gör(56)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Erkek arkadaşım benimle evlilik düşünüyor ama maddi durumu kötü. Ne yapmalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler