Sigortasız ve asgari ücret altına 3 aydır çalışıyorum, ne yapabilirim ve nereye şikayet edebilirim? Lütfen tamamını okur musunuz?

Ben Kayseri'nin bir ilçesinde market işinde çalışıyorum. 2 gün önce tam 3 ay oldu. İlk ay 15 bin TL aldım ama onu da yarım yarım ve elden aldım. Üstüne maaş günümden iki hafta sonra aldım. İkinci ay ise yine maaş günümden 2 hafta sonra aldım ama sadece 13 bin TL alabildim ona da telefonum bozulduğu için mecburen yeni telefon aldım hatta 2. el zaten. Geçen ay sonu ise maaş için ailem geldi konuştu o da yarın yani 1 Mayıs'ta veririm dedi ama yine vermedi. Üstüne adamdan muhabbet kuşu almasını rica etmiştim. 1 haftadır getireceğim diye onu bile oyalıyor. Zaten sigortasız çalışıyorum. Küçük bir market olduğu için tek başımayım, her şeye ben bakıyorum. Adam günlük 150 TL olan yemek parama bile göz dikiyor. Zaten kendisi belediyede çalışıyor oradan maaş alıyor üstüne akşamları gelip kasadaki tüm parayı alıyor. Benim üniversite sınavına hazırlanmam gerekli, test kitabı alacağım, telefon faturam var, normal faturalarım var, üstüme giyecek alacağım vs. Şu an cebimde yemek param hariç 5 kuruş para yok. Ben şikayet etmek istiyorum, 3 ayda toplam 28 bin TL verdi sadece. Küçük bir ilçe olduğu için herkes burada çalıştığımı biliyor. Zaten kendi yazısı ile deftere işe giriş tarihimi yazmıştı onu da aldım. Buraya gelen komutanlara söyledim durumumu ama birisi ceza alır yaptığı suç ama araya birisini sokar kurtulur dedi. Sizce doğru mu? Zira markette tarihi geçmiş mallar da var. Hatta geçen ay kontrole geldiler. Adamlar tanıdık olduğu için tarihi geçmiş yoğurt olmasına rağmen ceza yazmadılar. 170'e şikayet etsem hakkımı alabilir miyim?

Sigortasız ve asgari ücret altına 3 aydır çalışıyorum, ne yapabilirim ve nereye şikayet edebilirim? Lütfen tamamını okur musunuz?