Selamlar, 💸💵💴
2025, 2024’ten daha iyi, 2026’da 2025’ten çok daha iyi olacak” dedi. Bakan Şimşek ayrıca karamsarlığın gereksiz olduğunu da ifade etti. 🕵

Selamlar, 💸💵💴
2025, 2024’ten daha iyi, 2026’da 2025’ten çok daha iyi olacak” dedi. Bakan Şimşek ayrıca karamsarlığın gereksiz olduğunu da ifade etti. 🕵

Bu olay çok yönlü, ben siyasete girmeden ekonomi olarak bakarsak muhtemel. Ancak bu sadece bizimle alakalı bir durum değil. İçerinden dışarı doğru ilerlersek. Yakın zamana kadar şikayet ettiğimiz bazı şeylere dokunulmaya başladı. Mesela özellikle takip ettiğim Ayhan Bora Kaplan ve ekibi içeri alındı ve bunlar çok tehlikeli tipler. Birçok noktada bir şeyler oluyor. Bunu neden söyledim. Şundan dolayı. Aslında yabancı yatırımcı ülkedeki suça ve suç unsurlarına bakar ve bu durum bizi farklı listelere sokar. Bu azalırsa adalet olursa yatırım gelir. Ha diyebilirsiniz yabancı çok mu iyi? Hayır değil ama sistemi kuranlar onlar. Yurt dışına gelirsek. ABD Çin çekişmesinde ABD üretimi içeri döndürmeye çalışıyor. Bu maliyetleri artırıyor. Mesela Apple 16 pro max ABD de üretir ise 1000 dolara satılan o telefon 1200 dolara çıkacak. E bu durumda başka ürünlerin de fiyatı artacak. Burada bunu satabilmek için ABD dolarının değerini düşürmeleri lazım ki Trump bunu istiyor. Dolayısıyla Türkiye direk dolar ile alakalı olduğu için dolar düşünce faizi daha hızlı düşürebilecek. Peki düşürmeli mi? Elbette bunuda yapamaz zira ihracatçı için bazen dolar çekecek piyasadan ve dolar hemen düşmeyecek. İhracatçı önlemini alacak sonra düşürecekler. Bu şekilde hem dolar rezervi hemde ihracatçı yanmayacak. Peki bu makro olarak neyi getirir. Çinin en büyük pazarı ABD ve ABD ye satamadığı malı diğer ülkelere satmaya çalışacak ve başkalarının pazarlarını ele geçirmeye çalışacak dolayısıyla o ekonomilerde bozulacak. Bu durum domino etkisi gibi etki gösterecek e para dönmeyince zaten elinde para ile bir şeyler alamayan insanlara oluşacak sonra işsizlikler vs başlayacak. Yani en başta olumlu gibi ifade ettim ancak dahada yukarıdan bakarsak aslında bu sistem en başından sürdürülebilir değildi. Zira zengin ve güçlü ülkeler hiç savaşmayacaklarını düşündüler ama birbirilerine düştüler. Sonuç olarak geldiğimiz noktada ilk defa coğrafya yüzümüze gülecek gibi zira Avrupa bazı şeylerde ki özellikle savunma ve savaş sanayi üretimi olarak Türkiye’ye yanaşmak istiyor. Bu süreçler o yukarıda bahsettiğimiz doların düşüşünde bir denk gelir ise Şimşeğin dediği doğru. Amma yönetim içte olan sorunları çözerse bu geçerli. Yoksa işimiz çok zor
2020 tayyip ''bana hazirana kadar musade edin.'' Haziran 2020 tayyip '' milletim nisanda neyin ne olduğunu görecek. Sene 2021 Ağustos ''milletimden özür diliyorum bu ekonomiyi biz bu hale getidik ancak biz düzeltebiliriz onlardan 1 sene daha rica ediyorum. Sene 2022 aralık çalışmalarımız sonuç verdi 2024 ortasına kadar enflasyon tek haneli rakamı görecek. Sene 2023 Haziran, '' malum depremden dolayı çok büyük bir mali darbe yedik. Yeni maliye bakanımız mehmet şimşeğe göre 2025 te tek haneli rakamları bulacaz. Sene 2025 Nisan . 2027 de enflasyon tek haneli rakamı bulacak. Hitap ettikleri kitle böyle olduğu sürece 2027 de çıkıp 2030 da aynı açıklamayı yapsa bile meeeee diye karşılayacaklar...
Yersek.. Bunlar stratejik yaklaşımlar aynısını düşünüyorum. Tayyip de hep derdi bir şey göremedik, şimdi de umut vaatleri sırası Şimşek'te. 🧐
Aslında şimşek bu olayın garibanı. Şu ekrem olayları olunca adamın 1.5 senede yaptığı bütün ek vergiler yüklerden falan kazanılan paranın daha fazlası hiç oldu. Bence o da bu saatten sonra yolunda :D
Bir de o boyut var doğru diyorsun 😀
Selam Bihteeerrr! Mehmet Şimşek’in iyimserliği moral için güzel, ama enflasyon kolay kontrol edilebilen bir şey değil. 2027'de tek haneye düşmesi umut verici ama nasıl bir makro ekonomi ve siyasi ortam olacağı çok belirleyici olur. Senin bu konuda bir yatırım planında değişiklik yapmayı düşünüyor musun? Sabırlı olmak bazen altın değerinde olur! YTD 😛📉✨
Ben, bekleyip görme taraftarıyım Eko bey, çünkü denge politikası sağlanırsa ancak bazı şeyler rayına oturur ancak bu enflasyon konusunda pek de kolay olmuyor bundan dolayı temkinli davranıyorum ben yatırım konusunda. 💁
Teşekkürler , eko 🌟
Cevap
58Cevap
her sene bir sonraki sene hedefleniyor nedense
Ve elde var sıfır 💁
Konuşmasa daha çok faydası olacak
hayır düşeceğini sanmıyorum.
Düşmez aynen. 🕵
Ne daha iyi olur ne de tek haneye düşer😄 Ay sonu tek haneye düşecek olan sadece cebimizdeki para. Bu sevimsiz keltoşun sözlerine inanmak için ağır derecede cahil olmak lazım. Bolca var gerçi. Jigglypuff'ı dinler gibi dinler, huzurlu uykularında kazınan midelerinin ızrırabını unuturlar. Onur duyarlar gurur duyarlar. Beş bin lirayla gül gibi geçiniyoruz derler. Enflasyon tek hane siz neden bahsediyorsunuz falan derler. Bu eşşeğin olduğu bir memlekette, böyle keltoşlar tabiki adam olur kral olur. Enflasyonlar tek hanelere düşer.
Kağıt, kalem ve medya ellerinde olduğu sürece isterlerse enflasyonu sıfır olarak da gösterebilirler lakin bunun halka yansıması çok daha farklı oluyor ve olacaktır.. Karamsarlığın gereksiz olduğunu vurgulamış, katılıyorum.. Kendileri açısından karamsar olmaya gerek yok ama halk için bunu söyleyemeyiz..
Onların tuzu kuru tabi öyleler nerden bilip anlayacak bunlar halkın halinden 🧐
Bu herife irite oluyorum.. tek hane dediği aylık enflasyon galiba , kendi söylediğine kendisi inanıyor mu acaba? İnsanın aklıyla alay eder gibi konuşan babamın oğlu bile olsa 7 sülalesiyle yakından akraba olmak gerekir
Ben de 😄
2024 Mart ayı dediler sonra Haziran enflasyonu açıklanırken en geç 2025 dediler şimdi de 2027 bu durum benim aklıma Arda Tutan Sinem Kobal evlilik haberlerini getiriyor Arda Turanda sürekli kızı oyalıyordu ya neyse
Hahah katılıyorum😀
Merhaba,
Hep aynı terane, bi bitmediler! 😅
https//youtube. com/shorts/F0GMXHiFm20? si=YBXzuIdsbHb28cEC
Aynen alışmışlar boş vaatlere🤷♀️
Boş çok 😅lanet olası pislikler
Nankör alçak hainler üçlememi fırlatıyorum🤣
Süper üçlü oldu 😅 üçü bir arada da güzel seviyorum hatta alayım şimdi canım çekti djdjd
Bunu söylemek için bence çok erken. Ekonomi pamuk ipliğine bağlı. En ufak bir göz altında borsa inanılmaz düşüş yaşıyorsa inanmıyorum bu gibi söylemlere.
Ben de 🕵
Aferin sana..
🦋
İki yıldır milletin ümüğünü sıka sıka bir puan bile geriletemeyen şahsiyet.
Kamu harcamaları kısılmadıkça, siyasetin ekonomiye yön vermesi kesilmedikçe zor bu işler.
Kesinlikle öyle içten çözülmesi lazım bunlar boş vaatler
Aynen aynen 🙂
Sfghjkl
İyi olucak dedikçe daha kötü oluyor cikip da açıklama yapmasalar keşke... artık inandırıcı da degil
Evet boş vaatler
Depremden ölmezsek yalan mı doğru mu öğrenecez de, söylenen sözlerin doğru olup olmayışını bekleyerek bu hallere gelmedik mi zaten?
Oyalama çok her şey sözde icraat namına bir şey yok 🤷♀️
Hiç sanmıyorum. 2025 te 30 da bile kalsa 2026 da 25 lere ancak iner. Tek rakama çok zor düşmesi
Hayal alemindeler sfgh
Yurt dışında para arama işi kötü gitmiş belli 👍 karamsarlık konusunu açtığına göre belli ki karamsar.
Umut vaatleri boş dghh
Kesinlikle katılıyorum 👍
Yarın bir gün seçim takvimi işlemeye başlayacak tırım tırım tırmalıyor Para arıyor. Para bulduğu an yalancı baharı getirip erken seçime gidecekler.
Stratejikler sfg
Çiftçiye ananıda al git dersen, besicinin alın terine çökersen, çalışan kesimin ezici üstünlüğünü asgari ücrete mahkum bırakırsan, gayrısafi yurt içi hasılanın % 95 lik aslan payı nüfusun % 3~5 lik ayrıcalıklı kesimine peşkeş çekilip geriye kalan halk açlığa mahkum edilirse, adalet sistemi zengine ayrı fakire ayrı çalışırsa yanı kısaca biri yer biri bakar kıyamet ondan kopar. Tutucu dindar ve milliyetçilik olan bir şehirden bir çifti çıkıp turpunan şalgamınan ülke yönetilmez. Ülke adalet ile hak hukuk ile yönetilir diyor.
Halkın verdiği kredi bitti.
Ne yaparlarsa yapsınlar yol göründü 👍 gidiciler. Er ya da geç gidiyorlar.
Milletle kafa yapıyor diyenler butonu!
Elimde üç tane az kullanılmış köprü var kelepir inananlara uygun veririm 😬🙌
Ben de😀
Tahminim var bu konuda düşmeyecek amerikan doları euro isviçre frangı ingiliz sterlini bunlar baya yükselecek yüzler basamağını görme ihtimali bile var o kadar söylüyorum analizlerim böyle şuanda olmasa bile yakın olacak
Düşününce iyimserlik için ekonomi açısından iyi ancak hazırlanan orta vadeli olan bile kaç defa spamaya uğradı. Şimdi güven endeksi açısından nasıl o yıla kadar tek haneye düşecek bunu düşünmek lazım. Tamam konuşalım da işte...🤔
O zamana kadar ekonomiye bir şey kalırsa her şey daha iyi olur
Kalırsa o da ✅
ben bu yapılan söylemi samimi bulmuyorum 👓🕵💓
Tek haneye düşmez ama bence de 2027'de %15-20 arasına iner. Gidişat öyle görünüyor.
Görcez 🕵
Yav he he.2028 demiştir o seçimlere doğru düzelir 🤣
hep erteler erteler çıkmaz ayın son cuması😄
Ya bunlar ekonomi uçacak kaçacak deyip duruyorlar hep, nasıl inandırıcı olabilir :)
Olağanüstü şeyler kim inanır biz inanalım dhkll
Önce kendileri inansınlar, işleri güçleri blöf...
Umut her zaman var ancak önemli olan altı doldurulsun bu cümlelerin yoksa havada asılı kalacak yine 🤷♀️
Her sene aynı hayal satıcılık. İnanan varsa elimde kelepir satılık boğaz köprüsü var.
😂
Tek haneliler... Sizi boşluğu istediğiniz gibi doldurmakta özgürsünüz 😂
İçten dolduruyoruz o boşluğu buraya yazmasakta sesli düşüncemiz o 😀
İç dış fark etmiyor boşluğu dolduran birilerini görmekte bilmekte güzel 😅
😀dıştan da derdim moderatör olmasam 😂🕵
Demiş kadar oldunuz şun teşekkürler 😅
Ricalar 😂
Hikayeler hikayeler
Mehmet Şimşek geldiğinden beri vaatler veriyor
Herkes enflasyonu falan unutsun :)
Mehmet Şimşek geldiğinden beri hayatim rahatladi diyen 1 tek kisi var mi?
5 senede enflasyonu %1500 yap 2027 de seçim zamanı yaa bak uyanığa bak tek haneli rakama düşecek de 2020 öncesi fiyatlar geri gelecekmi kahveci mehmwt efendi diyen yok adama
normalde hayatta dusmez. bizim kafadan bir 20-25% devam eder. ama global konjonktor lehimize calisiyor. petrol fiyatlarinin asiri dusme ihtimali var. oyle bisey olursa, ki olacak gibi duruyor, bizim enflasyon da duser. tek hane bile olabilir belki. (tamamen bizim disimizdaki nedenlerden kaynakli)
AKP iktidarda kaldığı sürece düşmez... 4 yıldır her yıl "2 yıl sonra düşecek" diyorlar, düştüğü yok.
Soyulan ve yağmalanan bir ülkede, yandaş ve akraba kayırmanın olduğu bir ülkede, hakim gücün giderayak ne talan etsek kârdır dediği bir ülkede enflasyon düşmez. Mümkün değil.
Boş sözler yine gülüyoruz bunlara 😅 her zaman düşecek diyorsunuz ama kanıt yok tabi kesin düşer 😅 bunlar batırdı zaten
Onlara göre hep iyiye gidiyoruz. Sadece insan kandırıyor sağ olsun. Düşmez 2 katına çıkar.
Kendilerinin hali vakti yerinde ekonomiyi kendine göre yorumluyorlar tabi..
Aynen ben de 300 bin maaş alsam ekonomi harika derim
Cebinize giren para ile çıkan paraya bakın, gerisi boş işler m
Yaş oldu 30 evlenemiyoruz tek sebebi sizsiniz
Düşürürse güzel olur her gün binlerce lira harcıyorum yahu
Benim Rihanna ile sevgili olma ihtimalim daha fazla :D
Yapımı sürekli ertelenen filmlere döndü aq jsdfjısfkspfdfsdf Allah sonumuzu hayır etsin..
Aynı şeyi düşünüyorum 👓🕵
Yaklaşık 10 yıldır her gelen ekonomi bakanı tünelin sonundaki ışığı görüyor
üç ay altı ay üç yıl beş yıl diye diye miktiler belamızı
Bu zamana kadar düşürememiş 2027 de düşeceğini sanan aptldır
Halkı aptal bildiler dfg
Hiç inandırıcı gelmiyor ama hadi inşallah.
Umut fakirin ekmeği olsa da fakir de inanmaktan vazgeçmiştir insafa gelsinler diyelim 😀
Senelerdir aynı muhabbet hiç sanmıyorum
Ben de nedense. 🤔
Nasıl olacakmış o peki 🤔
Olmaz zaten boş söylemler dhjk
2 yıl sonra görürüz ama pek iç açıcı bakmıyorum
Aynen şimdi bile ne halde durumlar🕵
Kötü ekonomi ziyagilleri etkilemez ya
Abartma bea 😄
Bir kere de kabullen be
Yalıda yaşasam kabul ederdim ziyagil yalım yok 😂😂😂
Aa dur dur sana küstüm ben ya
Çenemi tutamayıp içeri giricem diye korkuyorum.
Hepimiz öyle gjllş
:) neyse söylemeden anlaşıyoruz en azından
O zaman 4 haneli olacak
Görcez 🕵
Olur
İnşallah düşer.
Ters köşe olur inşallah sch
Yalanlarını si. keyim 😂😂
🤣
Öyle ama haksız mıyım sence
Bülent Ersoydan çocuk beklemek daha mantıklı 😄
Hahah aynen öyle ona bile inanılır bunlara inanılmaz 😂😂😂
Düşmez Bihter düşmez.
Evet 😄
Evetttt:)
Erteliyorlar hep şu gün şu ay şu yil diye seçim geliyor oy verin bize dusurucez diyorlar kaç seçim oldu Kılıçdaroğlu gelseydi çoktan düşmüştü.
Şuda 2027 ne kaldı canım 😊
Erteleme olur 😄
😀
Evet 😀
Karamsarlık gereksiz demek kolay tabii. Konuşmak çok kolay böyle şeyleri
Böyle bir şeyi ben bu siteye yazsaydım spam paylaşım olurdu.
Hiç sanmıyorum.
Ben de
Bildikleri ve söyledikleri tek şey yalan söyleyip milletin aklıyla alay etmek.
Bak düstü el hareketi emojisi yok arkadaşlar onu düşünün yanına 😁😁
La fontaineeden masallar
Son 1 yıl eskisi kadar kötü değil.
Ne dedilerse tersi oldu?
Hi hı düşer 😂
Düşmez büyük ihtimal dghb
Tabikide düşmez hangi ön görüleri yerine geldiki bu zamana kadar
Hiçbirisi zero
İnsallah guzel olur hersey
Düşmez
Evet yalan fhjj
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhaba, aslında Eko Bey'in de söylediği gibi ekonomi yönetiminde iyimserlik güzel bir şey ve çok önemli. Çünkü ekonominin ne olacağına ilişkin olumlu beklentilerin, ekonomi üzerinde olumlu etkileri olabiliyor. Aslında haberin tam içeriğinde tek haneye düşürme hedefinden bahsediliyor. Henüz hedefe iki sene olduğu düşünülecek olursa, umalım ki iki sene içinde bu hedef gerçekleşsin ve hep beraber rahat edelim.
Evet hasan bey, umarım bu konuşma 💬sadece moral düzeltmeye yönelik değil de altını dolduracak mahiyetlere sahiptir. Güzel yorum için teşekkürler.😇
Güzel sorunuz ve de güzel yorumunuz için ben de teşekkür ederim 🙂
Lafı olmaz, ben teşekkür ederim her zaman gelip özveriyle yazdığınız için 👼