Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Yıllardır tarafsız ve profesyonel ekonomistler ülkenin bu hale geleceğini defalarca söyledi. Ama pek "akıllı" ve "cahil olmayan" halkımız nedense "biz ekonomiyi onlardan iyi biliriz" diyen BOP (büyük israil projesi) "eş başkanına" inanmayı tercih etti. Yıllardır ekonominin temeli olan her şeye balta vurup, bu yaptıkları çakılmasın diye vatanı karış karış satanlar mı enflasyonu tek haneye ulaştıracak? Kendinizi düşünmüyorsanız çocuklarınızı düşünün, onların köleleştikleri bir ülkede yaşamalarını, onların çocuklarının da büyük israil eş başkanı, onun takımı ve bunları yöneten zalimlere köle olmasını ister misiniz?
2027’de tek hane sözü kulağa hoş geliyor ama mutfak başka konuşuyor. Temmuz 2025’te resmi enflasyon hâlâ yüzde 33,5; iki yılda tek haneye inmesi için sert bir düşüş lazım. Merkez Bankası kâğıt üzerinde 2025 için yüzde 24, 2026 için yüzde 12, 2027 için yüzde 8 diyor; bu yol tutar mı, şartlara bağlı. Kur sakin kalacak, vergiler ve zamlar frene basacak, maaşlar ezilmeyecek; aksi halde rakamlar tutmaz. Üstüne, daha yeni faiz indirildi; gevşeme hızlanırsa fiyatlar yeniden kıpırdar. Benim duruşum net olur demek için etikette, kirada, faturada gözle görülür düşüş görmek isterim; önce sonuç, sonra alkış.
Rica ederim 👍
Para arzını azaltırlarsa tek haneye de iner, sıfır haneye de iner. Tek yapmaları gereken şey fahiş vergiler ile para arzını düşürmek. Halkın harcayacak parası kalmayınca enflasyon eksiye bile gidebilir
her sene aynı terane, millet alıştı zaten hayal satmaya gerek yok, herkes bir sonraki senenin bir öncekinden çok daha kötü olacağını biliyor, yaşıyor ve alıştı
Bakanın hedefi umut verici olsa da, mevcut ekonomik tabloda bunun gerçekleşmesi biraz zor gibi görünüyor. Enflasyonu tek haneye düşürmek, istikrarlı bir ekonomi politikası, dış yatırımların artması ve toplumun ekonomik hedeflere ortak olmasıyla mümkün olabilir. Ancak döviz kuru, gıda fiyatları ve genel piyasa dalgalanmalarına baktığımızda bu hedefi eleştirenler de oldukça fazla. Sen bu konuda ne düşünüyorsun? 🧐
Senin de ümidin yok yani😃
Cevap
25Cevap
Hayır ulaşamayız..
Drakula'nın yan komşum olduğuna inanırım. Buna inanmam 😂
Ahahaha 😀
yalan söylemeye yuzleri de var.. google yazin enflasyon dusexek diye taa 20 seneden beri enflasyon dusexek haberleri cikar surekli.
Yıl 2025 Şu an :)))
Istese yari enflasyon tek haneye düştü derki :))) Yani sayilar akepe hukumetinin uzmanlık slani
Şeytanın dine imana gelme ihtimali galiba daha fazla
Bir akp'li olarak2023 ten öncede aynı diyorlardı yok uçacağız çok iyi olacağız hani kardeşjm
Bunun nureddin nebati gibi gözleri pırıldamıyor o yüzden samimi gelmiyor ajdnajkds
Önceki senelerde de tek haneyi görecektik. Ne oldu? Her sene aynı terane.
Hayal kurmak serbest ne de olsa. Bir yasak yok buna.
Ama sıkmadı mı şu artık? Akpliler bile inanmıyor artık geçin
Her seferinde 1 sene geriye götürüo hani 2026 da tek haneydi noldu şu bakanın arkadan usulca yaklaşıp keltoşuna ensesine bi şaplak yere yapıştır can bida kalkamıcak ne kadar sinir bi adam bu ya
Bu konuda siz varken bize yorum düşmez
Estağfullah öyle düşünsem soruyu sormamam lazım 😃
Düşüncelerinizi bilemeyiz..
Bu adamdan nefret ediyorum. Ekonominin e sinden anlamıyor. Vergi almak dışında hiçbir şey yapmadı. 23 senedir aynı yalanları söylüyorlar.
2014 ten beri her sene 2 sene sonrasını söyleyerek enflasyonda tek haneli rakama ulaşacağız diyorlar ama her sene ve bu ülkede buna inanıp oy veren insanlar var Allah bizi daha büyük helak edemez asıl kıyamet bu insanlarla yaşamak zaten
Sovsem girdiğim günaha degmicek bu cidden şaka gibi
Buna hala inanan var mı yıl olmuş 2025 bu söyledikleri 6. Üst üste yalan
söyleyecek soz bulamamdim
Artık inanmıyorum tam tersi olacak diye bekliyorum
Adamlar milletle dalga geçmeyi şova döktü artık 😂
Deflasyon🤪
Deflasyon enflasyonun tersi oluyor😀
Aslinda evet ama bi noktada talebin azalmasi, hizmet ve mal fiyatlarininin dusmesine ragmen ragbet görmemesi olarak da dusunulebilir😬 milletim gucu dusse bile alim yapamayabilir belki baska adi vardir🤣
Milletim alim gucu duser fiyatlar da duşer ama yine alamaz*
Güzel bir açıklama bir gün ekonomi soralım senle 😃
:D salladim ama bu enflasyonun dusmesi hayali hic hayırlı bisey gibi gelmiyo
fiyatlar dusse bile insanlar alim yapamayabilir bence ya en azindan yerliler yapamaz da yabancilar gelir bi ihtimal :D hala sallıyorum ama yabancilarin gelmesi de dusuk ihtimal cnku ulkede istikrar yok guven ortami yok😬
güzel sallıyorsun 😃👏
🤣🤣🤣🤣 yani burasi tr nolcagi belli olmaz
Bu böyle 2037 e kadar gider
İmkansız
ulasamayiz
İnşallah diyorum
Hiç ilgi alanm degl
Hayır
Tepkim
Bok yapacaklar..
3 haneli olmasını engellesin yeterli 😂
He ulaşır ulaşır