ben düşeceğine pek inancım yok ama hayırlısı..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Enflasyonun yılbaşından itibaren ciddi bir düşüş sürecine gireceği bir dönemin eşiğindeyiz.”
— Pusholder (@pusholder) November 28, 2022

ben düşeceğine pek inancım yok ama hayırlısı..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Enflasyonun yılbaşından itibaren ciddi bir düşüş sürecine gireceği bir dönemin eşiğindeyiz.”
— Pusholder (@pusholder) November 28, 2022

Bu adamın sözüne inancım kalmadı ama inşallah Enflasyon zamlar düşer artık yeter zaten iyice yükseldi her şey daha nereye kadar yükselecek çöpten mi yemek yesin bu halk hâliyle insanlar da psikolojik sorunlar da artıyor geçim zorluğu olunca maaşlar değil çözüm asıl çözüm zamların düşmesi ve maaşların zam almasi sadece
bakın bu işler beyin meselesi ülkemiz ikinci dünya harbine girmemiş yerle bir olan ülkeler adam olmuş Atatürkden sonra ülkeye çivi çakılmamış ne alt yapı ne yol ne su ne okul reis in 20 yılda yaptığı 3.5 ktirilyon dolar atatürkden sonra 5 kere yapılması lazımdı şayet yapılmış olsaydı o 3.5 katririlyon dolar yatırım o para şimdi halkın cebine girecekti yinede her şeye rağmen çok konuda ülkemiz çok iyiy yerde kimse birden sabancı koç holding olamayacağı gibi 90 yıldır çivi çakılmayan ülke yine çok iyi yerdeyiz şu an tayyib gitsin diye çoğu marketler zinciri zam üstüne zam yapıyor ceza kar etmiyor o hırsızlara az kaldı hapis cezası yolda o şe. re ff sizler için bu arada bu 30 yaşındakiler bile eski sefil Türkiyeyi zor hatırlar bir aspirin için 3 kuyruğa girer para öderdik ya şimdi sadece şunu soruyorum 2023 seçimlerinde pkk nın partisine bakanlık vereceğiz diyen 6 benzemeze soruyorum pkk nın partisine hangi bakanlığı verecceksiniz acaba onun için yatırımlar ın devamı için bu hükümete desteğimiz devam etmeli yoksa suriyeden beter oluruz bezim gidecek başka yerimiz de yok
Olan biten hakkında objektif bakıp bazı basit bilgileri bile bilmeniz yeterli. Mesela, parası değerli olan ülkelerin alt yapolarına bakın, hiç birinde yabancılara satılmış, kapatılmış bir sektör bulamazsınız. Tarım ve sanayileri çok güçlüdür, yasal ve ekonomik sistemlerine bakarsanız sonuç en az %70 ülkenin kaynaklarını korumak çıkar. Hiç birinde bizdeki kadar mülteci yoktur ve hiç birinde bizdekinin onda biri bile olmayan mültecilere öz halkından daha fazla harcanmamıştır. Hiç birinin hazinesi boş ve teminatsız değildir. Evet gidecek yerimiz yok ve kendi toprağımızda "yanacı" olmak üzereyiz. Pkk ya gelince, onlar artık sadece oyalama, esas faaliyet artık Irak ve Suriye bölgesinde sürüyor. Adamlar biz zayıflarken "devlet" oldu.
Abi çok üzülüyorum şöyle yorumları görünce. Keşke azıcıkta tarih okusanız da neden çivi çakılamadığını 1. dünya savaşından sonra ne kadar borcumuz olduğunu ne zaman borçların son bulduğunu. Siz sanıyorsunuz insanlar yediler içtiler o parayı , aksine devlet hazinesini oldukça güçlendirdiler borçları anca kapattılar. Akp bu döneme kadar evet gerçekten çalıştı gerçekten yatırımlar yaptı ama son 5 yıldır yaptığı yapmaya çalıştığı hiçbir yatırım devletin alahinde değil. Havalimanları 49 sene taahhütlü yollar havalimanları hastahaneler. cebinden 5 kuruş para çıkmadı hazinedeki para alenen çalınmaya başlandı. En kötüsüde haklılar haksız dendi hakarete uğramaya başladı sırf başkan devlet adamı diye kimse cezada almadı. Enflasyonu düşüreceğiz yalanı da başlı başına imkansız. Enflasyonun artmasındaki asıl temel benzin motorin fiyatları. Bunu düşürmek için doları düşürmeye çalışmaları gerek. Ki buda imkansız eğer gene bir katar antlaşması imzalanırsa doviz satın almayı isterlerse de iyice biteriz
Dediği ne doğru çıktı ki bu çıksın.
Ekonomi temenni ve söylemlerle düzelmez.
Anlık dokunuşlarla da düzelmez.
Sorun artık çok köklü bu yüzden köklü bir değişiklik irade olmadan hiçbir şey düzelmez.
Cevap
83Cevap
Ben ne zaman ekmeği 1 liraya aldım gadası. İşte o zaman birşeylerin değişeceğine inanırım.
Hayır düzelmez
Inşallah düşer ama zor. Komik olan birilerinin bu hükümet giderse Suriyeden beter oluruz demesi. İnsanların beynini böyle yıkıyorlar işte. Korku imparatorluğu kurmuşlar, tek çareniz biziz argümanını yediriyorlar halka. Yahu Atatürk ikinci dünya savaşının arefesinde öldü de bu ülkeye bir şey olmadı. Şimdi çıkıp birileri o zamanki liderler bugün yok diyecek. Neden yok? Herhangi birine bir şans verildi mi bakalım nasıl yönetecek diye? Bu adam da bir gün ölmeyecek mi? Ne yapacaksınız o zaman çok merak ediyorum.
Akla mantığa aykırı asla düşmez bu kadar kısa sürede bu ekonomiyle.
Enflasyon nasıl mı düşer? Eksi verirse enflasyon düşer. Örneğin şu an enflasyon %112 ise yıl başında %50 olsun diyelim enflasyon bu düşüş değildir aslında. %112 enflasyon sonrası bi %50 enflasyon artışı daha demektir. Fakat malum kesime enflasyonu düşürdük diye yedirmek oldukça kolaydır :)
Enflasyonu eksi verdirtmedikçe düşüremezsin. Bu da şu an ki ekonomiyle imkansız dünyanın çoğu devleti yapamaz eksi enflasyonu.
O değilde Erdoğan vaktinde seçim kaybedecek olsak bile Eyt olmayacak filan diyordu şimdi neden Eyt çıkıyor :) Bence önce insan söylediği lafın arkasında durmalı.
Ayrıca her seçimde dolar düşürüez vs. diyor eee düşür şimdi niye düşürmüyorsun 2021 sonrası uçtu enflasyonda dolarda.
Kesinlikle öyle hatta bir haberde görmüştüm Suudi Arabistan, Tcmb 5 milyar dolar yatırım yapacağı haberi vardı. Durduk yere hiç bir ülke bu kadar bir yardım yapmaz. İktidar ne tavizler vermiştir doları düşük gösterip seçim öncesi gövde gösterisi yapmak için.
5 Milyar dolar ne ki, beyefendinin tayfasının bir dinlemesinde, yandaşlara aylık 4-6 milyar dolar dağıtıldığını kendi ağızlarıyla söylüyorlardı. Ben de oradaydım. 50 Milyon doları şimdi büyük şehirlerimizden birine küçük yandaşlar için gönderiyorlar, o şehirdeki parayı dağıtacak sorumlu parayı bir şekilde iç ediyor. Bu kişi hakkında "acab başka bir yerde mi görevlendirsek" diye konuşuyorlardı...
Uyumayın. Ülkemizin stabilite oluşturacak hemen hemen bütün kaynakları yok edilmiş, ele geçirilmiş ve amacından saptırılmış durumda. Bankalarımızın büyük bir kısmı bilem yabancıların elinde. Türk lirasının değerlendirecek hiç bir şeyi bırakmadılar ülkemizde. Evet enflasyon daha önce de yaptıkları gibi bir sürü hile ile geçici bir dönem düşürülebilir ama biz bundan çok daha fazla şeyleri kaybediyoruz. "Vatan elden gidiyor", uyanın artık. Bu adam yıllar önce, "kesinlikle iyiliğimizi istemeyenlerle" "bu ülkeyi bitirmek için" anlaşma yaparak yönetime getirildi ve görevini başarıyla yerine getiriyor. U-ya-nın!!!
Çok ama çok geç olmadan...
TÜİK verileriyle oynayan, kanunda TÜİK başkanı 5 yılda 1 kez seçilir denmesine rağmen 6 ayda 4 başkan değiştirerek enflasyonu 3'te 1 oranında gösteren, kanun, kural, vicdan tanımayan bu kişinin söylediği olur.
Doğru mu derseniz? Bu kişinin Allah birdir dediğine inanırım sadece, onu da ben bilip kabul ettiğim için.
Kişi yalancı çoban olduktan sonra enflasyon yüzde 1 bile olur.
Her geçen gün
kacak ve multeci sayusi milyonlarca artiyor ve
Dövizi artirdigi icin avrupalilar ve gurbetciler ulkeyi somuruyor
Ulkedeki ucuzlari kacak ve multeciler topluyor
Orta ve pahalı urunleri de döviz alanlar topluyor
Ondan sonra kıtlı ve enflasyon tetikleniyor
Ustune bir de vergiyle haşamat edilen Türk milleti her şeye rağmen "erdoğan giderse ülke yok olur"dan başka bir şey diyemiyor.
Erdoğan yokken de burası Türkiyeydi
Mümkün değil, masal anlatıyor. Aylardır aynı masalı anlatıyor. Nisan dedi, Temmuz dedi, Kasım dedi, şimdi de yılbaşından sonra diyor. Dünyada faizi indirerek enflasyonu düşürebilen bir ülke yok. Öyle olsa, faizi herkes sıfırlardı, enflasyon da düşerdi. Enflasyon, faizi indirince düşecek kadar basit bir şey değil. Yılbaşında asgari ücret 8.000-10.000 olduğunda bu maliyet artışı fiyatlara yansıtılacak.
Adam birşeyleri başarmaya çalışıyor çelme takıyorlar avrupa özentisi kendilerinede z kuşağı adını takmışlar z sıfır etkisiz beyinsiz anlamınada geliyor bunuda kabullenip geçmişi araştırmadan yorum yapıyorlar anazından memur maaşı için avrupadan borç almıyoruz bu ülke bunuda gördü yani daha çok şey var da neyse seçime kadar düzelmez son kozlarını oynuyorlar bakalım hakkımızda hayırlısı
Ben inanıyorum ekonomik olarak kötü günler geçiriyoruz ama düzelicek aslında halkın payı çok bu ekonominin pahalılığından her gün fiyatlar değişiyor neye göre kime göre yumurta 70 80 bin TL olmuş köyde köylük yerlerde 20 30 çiftçi kazansın
Elraen üzümlü kekim gibi imza cevabımı paylaşıyım şuraya düzeldi şu an sjsnms
Erdoğan hikaye anlatıyor sandıkta gereken cevabını kendisine vericez ztn
Her Sene Söylenen Söz Bu Enflasyon Düşecek Bi Düşüremediniz Ki Yıllardır Aynı Yemek Gibi Isıtılıp Isıtılıp Önümüze Koyuluyor Lakin Somut Bir Adım Atılmış Değil
Bu haber bana asgari ücrete pek zam olmayacağına ait bir alt yapı oluşturmak olarak geldi. Hadi hayırlısı. Keşke enflasyon düşse, maaşlara zam gelmese de olur
Enflasyonun düşmesi çözüm olarak algılansada asıl olması gereken Türk lirasının değer kazanmasıdır alım gücünü arttırmak ekonomiyi şekillendiren şeydir
elbette düşecek yuzde 200 olan yuzde 80 lere kadar düşecek ama bu baz etkisi ile olacak ve buda zam anlamında dahada buyuk rakamlar demek ornek ekmek 2,5 dan 5 tl ye cıkmıstı şimdi 5 den 7,5 a cıkacak sene sonuna dogru belkı 10 ları yıne gorucez yanı hıkaye
Her Sene Söylenen Söz Bu Enflasyon Düşecek Bi Düşüremediniz Ki Yıllardır Aynı Yemek Gibi Isıtılıp Isıtılıp Önümüze Koyuluyor Lakin Somut Bir Adım Atılmış Değil
Neden yılbaşı?
Bu adam yıllardır ülkenin basında ve ekonomının batmasında bu sorumlu. Eeee neden yılbaşını beklıyoruz ya da beklemeliyiz o zaman 🤔
Daha kötü olacak yaşayıp gorelım
İnecek dediyse daha yükselecek ekmeği bile 1 balya para ile yapacağız her şey daha yükselecek doğalgaz bulunduğu gibi fiyatlar nasıl uçtu
İnandım inandım. 😅
en çok ayaklarımın altından gıdıklanıyorum
hiç inandırıcı gelmedi şimdiye kadar yaptığı her açıklama gibi
Bir yıl önceki fiyatlara dönülürse indirim olur. Yoksa 1 ay öncesine göre olursa inandırıcı olmaz. 11.11 indirimleri gibi
Elbette hayır, 20 yıldır tek fabrika açılmayan ülkede enflasyon düşmez. Yine hayal satıyor, millet aldatılmaya doymuyor.
Demesi kolay peki nasıl olacakmış o
Alınan önlem mi var elle tutulur bisey mi yapılmış ki ekonomi için bu ekonomi düzelsin
Enflasyon düşecek ama bu demek değil ki fiyatlar düşecke fiyatların artış hızı düşecek. Haa bu arada düşse düşse %35 e düşer 2023 sonuna.
Anlık:
verin yetkiyi dolarla nasıl uğraşılıyor görün dediği zaman dolar 5,7 tl'di şimdi 18,64 tl.
Düşüşe geçeceğini hiç sanmıyorum. Yükselişe devam etmese ona da razıyız. 🤦🏻♀️
Neden şimdi düşmüyor? Seçim öncesi mi düşürülecek?
He he
Düşüncek diyorsa bu lafin meali artacak dektir
hala inanan var mı la ekonominin felan bir anda düzeleceğini 🤦♂️😂
İnanmıyorum hiçbir ekonomik politika yok tam tersi daha da artacak
sayilar onlarin elin de oldugu icin enflasyon borçlu bile çıkar kağıt üzerin de
Oy kazanmak icn bı kaç ay düşürür istedg kadr oy alıp kazandktan sonra tekrar yükselişe gecer
Senelerdir aynı boş beleş muhabbetler. 6 ayda bir aynı hikayeler.
Evet düzelir ama seçime kadar sadece sıva yaparlar sonrası malüm...
Üretim yok tuketim. toplumunda nasıl düşecek enflasyon acaba
%80 nasıl bir düşüş yaşayacak acaba
Hayırlısı bakalım
ama hangi yıl başı onu söylememiş yalan yok ortada doğru söylüyor
duser oy almak icin 3 ay milli gelir vergileri dusurur kazandimi 20 kat cikar🤣
Seçim geliyor cirpinmalar bundan ama oy veren iyi düşünsün
Ben bu adamın ekonomiyle ilgili söylediği hiçbir şeye inanmıyorum.
Nolacak dolar eskisi gibi 2 liraları mi gorecek guldurmesin bizi. Tek yaptıkları asgari ücrete zam yapıp alim gücünü daha da düşürmek.
Hayır düzelmez ülkede yükselen bir şeyin düştüğü nerde görülmüş
Klasik seçim öncesi lafları. Enflasyon düşecek, ülke uçuşa geçecek, dogal gaz bulduk, petrol bulduk...
Asla ayrıca enflasyon düşse ne olur şu an ki fiyatlar inmeyecek aynı kalacak fiyatların artış hızı düşse ne olir
En son 2022 Mart ayında düşüyordu. O tarihten bu yana %100'den fazla artış var. Buna inananın aklını düt.
Hayır düzelmez yalan söylüyor her zaman olduğu gibi.
adam kendi kendine imamlık nişanesi taktı tok açın halinden anlarmı 😃😃
Insallah biraz ucuzlasin bune boyle alim gucu uctu iyice
Her seyin fiyati gün be gün artıyor fakat kalitesi de düşüyor. Gıda ürünleri rezalet durumda
Tabi böyle diyecek başka türlü nasıl oy alıcak ki 😒😒
Düzeltir. İnanıyorum. Çünkü düzeltecek başka kimse yok.
ay a ne zaman gideceğiz ya. o kadar yoğun ki hiç bir acentada yer bulamıyorum
Neden geçen ay önceki ay ya da bu ay değil de yılbaşından sonra? Neden seçime yakın?
Ben memurum her yil ayni seyi yapiyorlar zam orani dusuk olsun diye. Ama bu resmen alay etmektir.
Yılbaşında enflasyon baz etkisinden dolayı düşücek yani yılbaşındansonra enflasyon baştan hesaplanacak yani hiçbir şey şeyin fiyatı düşmeyecek buda bir kelime oyunu
Buna sadece kendi 4pt4l kitlesi inanır
Cumhurbaşkanı bunu deyince dejavu oldum sanki.
Zor ama bakıp görecez artıkın umarım yapar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?