Bana ekonomik durumu hakkında yalan söylemiş. Çok da atıp tutmuyodu zaten ama evi ve arabası yokmuş. Bunu iliskimizden 5 buçuk ay sonra öğrendim. Sizce ayrılmalı miyim
4 gü
Bana ekonomik durumu hakkında yalan söylemiş. Çok da atıp tutmuyodu zaten ama evi ve arabası yokmuş. Bunu iliskimizden 5 buçuk ay sonra öğrendim. Sizce ayrılmalı miyim
Cevap
77Cevap
Yalan ne şekilde söylenirse söylensin yanlış. Sonuçta seni aldatmış ve kandırmış oluyor. Bugün bunu söyleyen yarın başka bir yalan söyler, hele sen bunu gözardı edersen.
Fakat ekonomik durumu ve yalan kobusu hariç diğer her özelliği istediğin gibi ise ve bir sorun yoksa bu da senin tercihine kalır. İlişkiyi ve sizi bilmeden ne söylense eksik kalır.
ilişkiden beklentin ev araba ise ayrıl
dürüstlükse ayrıl
bunlar değilse devam et
Şimdi sen yalan söylediği için mi ayrılmak istiyorsun yoksa evi arabası olmadığı için mi? Şayet yalan söylediği için ayrılıyorum dersen o zaman sana şu soruyu sorarım, diyelimki sana bir evim bir arabam var dedi sen 5 ay sonra 7 tane evi iki üç tane arabası olduğunu öğrendin buna rağmen yinede yalan söylediği için ayrılmak istermiydin? Şahsi fikrim ayrılmak istemezsin , bu yüzden bende sana o zaman derimki senin derdin yalan söylemesi değil senin derdin malının mülkünün olmaması … kısaca para avcısı olmuş oluyorsun işte kalbin temiz olmadığı için bu yüzden Allah karşına bu tür insanları çıkarıyor …
Yani bunlar yalan söylenebilecek şeyler değil. acaba sizde maddiyatla ilgili bir beklenti olduğunu falan mı gördü ya da düşündü bilemiyorum. Ya da kendini o şekilde göstermeye çalıştı ama birlikte olacağın insanı ne kadar yalan söylersen söyle bir şekilde bu ortaya çıkabiliyor... bu size kalmış bir şey. 5 ayda ne kadar yol kat ettiniz önemli olan o affedebilirsiniz ya da tamamen bitirebilirsiniz size kalmış. Başka yalanlar kalmasın :)
Buradaki esas olayın malının mülkünün olup olmaması değil sevdiği kişiye yalan söylemiş olması çok büyük bir sıkıntı…. Keza olsun veya olmasın karşındaki sana onun için gelmiyorsa zaten böyle bir şey yapmana gerek yok… Ev alınır araba alınır bunlar basit şeyler biri beton yığını diğeri teneke parçası biri bir depreme bakar gitmesi diğerinin kazaya ya da yanlış bir harekete…. Hepsi zamanla yerine konur sırayla ama yalanın yarattığı güvensizliği ne düzeltecek?
Eşya için kavga edecek kadar düşmüşse bir insan zaten hiç evlenmesin daha iyi…. Çulsuz çuvalsız ile evlensin demedim zaten ben orada iyi oku önce…. Buradaki önemli olan yalan söylemesi…. Ya o kız hayatın kurtuldu diye ona bel bağlayan biri olsaydı ne olucaktı? Bende pek çok insana nelere sahip olduğumu söylemem ve göstermem bir yere kadar sonra nelere sahip olduğumu görünce şımarıp gerçek yüzlerini gösteriyorlar ve hayatımdan def ediyorum onları 💁🏼 ev araba bunların hiç bir kıymeti yok benim için birisi teneke birisi beton parçası…. Teneke parçası garajımda duruyor işte alt tarafı bir hurda…. Evlerde beton parçası kira getirileri var o kadar hepsi bu işte önemsiz eşyalar 🙄
Tamam hadi varlıklı olsun hiç problem değil…. Peki şunun garantisini verebilir misin bir düşün bakalım…. Nereye kadar varlıklı kalacak ya da ikimizden biri ne kadar bu varlığın tadını çıkaracak kadar sağlımız yerinde olucak? Her şeyin kaybedilmesi 1 kıvılcıma bakar tüm o paralar evler altınlar bir yangında kül olup gider diğer yandan Allah korusun başına gelsin diye demiyorum elbette ama felç kalmak için ters bir hareket veya düşmek bile yeterli sonra ne olucak 💁🏼 tüm o zenginlik para arabalar altınlara dokunamadığın veya kullanamadığın şeylere dönüşecek…. Elbette bu zamanda kira ve maaş yani açıklamaya gerek bile yok her şey ortada….. açıkçası ben bu kadar mal ve para yerine rahatlıkla güvenebileceğim birini isterdim hayatımda…. İstediği kadar para harcasın bir giydiğini bir daha giymesin hatta istediği arabayı alsın umurumda olmazdı…. Ama güvenimi kırdığı an geldiği çukura geri döner ne kadar severse sevsin fark etmez benim için
Aslında aynı şeyi savunuyoruz haklısın bende aynısını düşünüyorum. Özellikle ikili ilişkilerdeyalan kesinlikle söylememeli dürüst şeffaf olunmalı. Bu ayrı fakat hem dürüst hem iyi hemde mesleği olan biriyle evlenirse daha rahat eder. Fakirinde başına her şey gelebilir zengininde. Biliyor musunuz eskiden bende çok savunurdum bu durumu fakat aşkla karın doymuyor. Bir süre sonra insan eşya da istiyor evde istiyor haklı olarak.
Bence yalandan çok ekonumik durum kimse kendini kandırmasın herkes zengin koca peşinde ya da zengin kız pedinde bırakın bu unurlu ayakları geçim çok zor. Yalan bahanesini oydurmayin. Biz hayatı yaşadık herkes dürüst ayaklarını bırakın herkes zengin ve iyi yaşam ve kaliteli hayat istiyor
Bence bu gibi yalanlar bir anda söylenip geçilenler.. Sen 5.5 ayda daha farklı yalanlar yakalıyorsan biraz sıkıntı görebilirsin ama şu yaş aralığında ev, araba sahibi olmak kolay değil ve hemen olacak şeyler değil.
Daha genel bak; çocuk taşı sıksa suyu çıkaran bir tip mi, her durumda ve koşulda çalışıp, para kazanıp geçiminizi sağlar mı bu önemli..
Bir kere ben sevgilinin yerinde olsam hiçbir kıza bu şekilde bir yalan söylemem, açık olurum beni zengin olmamama rağmen sevecek olan bir kız seçmiş olur ve sağlıklısı da budur. Tabi bir ilişki yalanla başlarsa hiçbir zaman güven vermeyeceği için o ilişkiden hayır gelme ihtimali oldukça düşüktür. Tabi zamanla birbirinizi tanıdığınız için sevmiş olabilirsiniz bu sebeple silbaştan başlanadabilir bu tamamen sizin içinize sinip sinmemesiyle ilgilidir...
Soruna soruyla karşılık verecek gibi oluyor ama
1- Eğer yalan söylemese de onunla olurdum ben yalan söylediği için ayrılmak istiyorum diyorsan başka
2- Evi arabası olduğu için onunla sevgili oldum onlar olmasa zaten sevgili olmazdım diyorsan başka
1. Durumda; çocuk seni sevmiş bence başka yalanı yoksa dünya malı için değmez ayrılmayın
2. Durumda ayrılın çünkü senden hayır gelmez.
İlişkinin dinamiğini bilemem. Şöyle bir durum var ama ekonomisi kötü olduğu için ayrılmak mantıklı değil. Bir kere yalan söyleyen tekrar söyleyebilir bu güven kırıcı.
Eğer utandığı için söylemişse bu konular konuşulup açıklık getirdikten sonra devam edilip edilemeyeceği düşünülebilir.
Bence senin ona ancak o şekilde bakacağını düşünmüş sonra da sen onu sevip alışınca nasılsa bırakmazsın diye yeni söylüyor benimde başıma geldi ben iki yıl sonra öğrendim üstüne aldattı beni yalancı erkekten olmaz neyse doğrusunu söylesin senin özgür seçme haklarını yok saymış oluyor belki senin araban vardır olmayan birini istemeyebilirsin bu durumda ben olsam ayrılırım arabası olmayan erkek benim arabamı mı kullanıcak istemem
Benim evim var ama karşı taraf istiyor rezidans olsun içinde jakuzisi olsun binanın 10 katında bütün her yer ayaklarımın altında olsun kafasında. Öyle kızlarında olduğunu bildiğim için ikili ilişkilere yatırım olarak bakmaya karar verdim
Ben de bir kere durumım çok kötü demiştim. Ona rağmen konuşmuştu. Maddi durumumu öğrenince ben seninle yapamam çok fazla paran var demişti. Sanki babadan zengin şımarık bir şeyim anasını satayım... Ne sinir olmuştum
Kendince senı kaybetmemek adına yalan söylemiş bır şans daha ver karakterini tanı. Bende evler araba var tip boy hersey yerinde secıcı olduk armudun sapı üzümün çöpü dedık yaş 42 oldu :ad. Mutluluğu bulduğun an kaçırma boş ver
Maksat burada zaten ev araba olmamış değil maksat burada çocuk yalancının teki böyle bir ilişki ileride nasıl evliliği sağlam olabilir ki yalan ile iman bir arada Durmaz Benim fikrim bu
Önümde camlar kırıldı.
Mecazen dedim. Hayal kırıklığına uğradım yanii
Evi arabası yok diye değil yalan söylediği için ayrılabilirsiniz
Bi insanın evi arabası olmayabilir ama yalan söylemesi iyi bi davranış değil
Bence ayrılma çünkü sonuçta gurur yapmış veya senin gerçeği öğrenirsin diye utanmaktan kaçmak için kendince bir çözüm yolu bulmaya çalışmış. Başka bir konuda yalan söyleseydi ayrılmanı önerirdim, fakat herkesin zaman zaman utandığı konu para konusu (kendimden örnek
Yalan söylediği için ayrılmalısın. Güvenini zedelemiş bi kere, bir daha sözlerine nasıl inanabilirsin ki?
Ya ne yalanı kızın derdi yalan değil ki kızın derdi evinin arabasının olmaması 1 ev 1 araba yerine 3 ev 5 arabası olsaydı isterse adını bile yalan söylesin takılmazdi 😁
Mesele ev araba değil, yalan söylemiş olması. Tekrar güvenip güvenememenlen ilgili bir durum
Mesele bu kız için evinin arabasının olmaması inan eğer ev araba olsaydı adını bile yalan söylemiş olsa takılmazdi 😁
@Tükendimçok2 yo takilirdim
Ne olduğu bilmediğim adamla mi sevgili olucam
Bana da öyle geldi tükendimçok kişisi
İleri ki durumda her sıkıntı çekerim diyorsan bilemem çocuğun ihtiyacı her koşulda yokluk görürse göz ardı edersen bilemem sevgi karnımızı doyurur diyorsan bunu da bilemem
Baştan dürüst olmalıydı. Ve açıkcası bu devirde araba neysede ev olmalı. Kiralarda mahvolursunuz. Eski püskü evler 20 binden başlıyor. Depozito tadilat derken. Bide çocuk yapsanız onun giderleri. Rezidans demiyorum ama çevresi düzgün bir site kâfi. Semtte önemli yani.
Küçük yalanlarla başlayan , büyük yalanlarla bitirilen ilişkiler.
Sonuç ve nedenler hiç değişmez mi?
Galiba kısır döngü kaldığı yerden devam edecek.
Tükendimçok2
Şimdi
Ya ne yalanı kızın derdi yalan değil ki kızın derdi evinin arabasının olmaması 1 ev 1 araba yerine 3 ev 5 arabası olsaydı isterse adını bile yalan söylesin takılmazdi 😁
Yukarda ekonomik durumu için yalan söylemiş demişsiniz?
Soruya ne yazdığınızın farkında değil misiniz?
Bence ayril. Gerçekten bak ben aşk evliliği yaptım tamam çok şükür ama kaynata evinde yaşıyoruz. Ev üstüne de ev olmaz derler. Eşimde dükkanın kirasını anca veriyor şimdilik. Araba da yok. Şükür halimizs ama neden varlıklılae varken yılda bir çeyrek kenara koymak için kendini sıkasin ki
Tek neden buysa bitirmek için ayrılmanız gerekmiyor ilk gunde seni kaybetmemek için söylediği bir yalandan ibaret olabilir sonra gerçeği söylemeye utanmış çekinmiştir
Bu kelimeyi “ayrılmak” kullanıldıysa siz kolay kullanmamışsınızdır bu kelimeyi. Ayrılmaya çoktan karar vermişsiniz demektir. Başkaları senin ne yaşadığını bilemez
Şöyle söylim o yalanlar başta sevginin gerisinde kalır yanı onu çok sevdini düşünürsün ama şöyle bı şey var o yalanlar da sonra da da buyeyebilir örneğin saygısızlık veya ses tonu sana karşı yükselebilir ya da ne bilim şiddete dönebilir yani anlican Türkiye'de de çok şuanda kadın cinayetleri oluo sevgililik ya da evlilik falan yaparken çok iyi düşün hayırlı geceler tatlım
Şimdi bazen insan sebepsiz yere bunu söylemez ama bence bunun sebebini ona sormalısın eğer sana mantıklı bir cevap verecekse ona gereken cevabı verebilirsin ama ona güvenin baştan yalan söylediği için azaldığını dile getirirsen ve o bunu çabalayarak sana güven verirse o zaman ilişkinizi değerlendirebilirsin ama sebepsiz yere yalan söylediyse ilişki ilişki olmaz çünkü yalanla başlayan ilişki ilişki sayılmaz ve bunun geleceğe dair bir gün olmaz
Bence seni deniyor ama deneme tahtası da değilsin ha var ha yok yalan sonuçta deneyerek omurde geçmez bu gün bunu dener yarın başka birşeyi o yüzden yol ver
Ev ve araba için değil, yalan söylediği için ayrıl; yoksa her söylediğinden şüphe edersin ve şüpheyle de aşk yürümez.
Ekonomik durumu yok diye değil sana yalan söyledi diye ayrılmalısın
Ayrıl tabi ki ama evi arabası olmadığı için değil sana yalan söylediği için
Yalan söylemiş sayılmaz ,, asıl amacı seni kaybetmemek sanırım. Fakirim dese ayrılırdın belkide.
Maddiyat ile evleneceksen ayrıl hiç durma ama yok bana seven değer veren insan lazım maddiyat umrumda değil diyorsan ayrılma maddiyat her şey değildir
Noldu evi arabası için mi sevdin :) Senin de sevgin yalan koçum.
Kendisi ortaya atmıştı. Ben sormadım ki onun ekonomik durumunu
Tamam yalan iyi bir şey değil ayrılacaksan yalan için ayrıl. Ancak şu şartlarda kimsenin evi arabası yok. Ev olmadan evliliğe kesinlikle olsun demem ama sevmekle maddiyat arasında çok farklar var. Ciddi olarak söylüyorum çocuğu seviyorsan manevi olarak destek ol en azından evini alana kadar parasını biriktirsin çalışsın. Sevmiyorsan da zaten beklemezsin başkasına gidersin. Senin bileceğin iş.
Birden soğudum ve onun yüzüne bakarken tuhaf hissett
Im
Muhtemelen yaşlarınız 20-24 yaş aralığında. O yaş aralığında erkeğin babadan gelen para yoksa evi arabasi olması imkansız. Seni kaybetmemek için yalan söyledi ama buda iyi bir şey değil. Yalan insanı ilişkiden soğutan şeydir. Dürüst ol soğumanın nedeni evi arabası olup hemen evlilik hayali kurup senin bu hayallerinin yıkılması mı yoksa yalan söylemesi mi? Manevi mi maddiyat mı daha ağır basıyor seni soğutan şey olarak?
Kendisi 32 yaşında
Bn 25
Bana yalan söyleyip hayal kurdurdu. Yani ilk başta açık sözlü olsaydı evim arabam yok deseydi
Ona göre hayal kurardık. Plan çizerdik. Veya olmazsa ayrlirdik
Kendisi parasız olup param var diye planlar kurarken paragöz olmuyor da Ben mi oluyorum.
Benim bir tane hayatım var
Kardeşim bu işler tek taraflı olmuyor. Sevmiyorsun o belli zaten. Sen yalnızlığını yok etmek için onunla tanışmış sevgili olmuşsun. Maddi tarafına bakarsan olmaz bu iş. Seviyorsan ya destek ol ya da ayrıl ki herkes amacına göre yaşasın. Sevgi budur destek olmaktır zor zamanında yardım etmektir. Evi arabası yok diye çocuğu linçlersen yarın da evi arabası olan birisine nikah bastığında seni adam yerine koymaz. İlahi adalet bu. Her şey mal mülk değil bu dünyanın yeri de var. Yaşayınca anlarsın. Ya destek ol ya da ayrıl.
Destek olunca bi tarafı yok
Ne yapmaya çalıştığını bile bilmiyorum
Oooo 10 sene sonra evleniriz.
Ayriliyom
Ekonomik durumu için değil yalan söylediği için ayrıl.
Ekonomi şartından değil yalan söylediği için ayrıl yalana başvuran insandan hayır gelmez
Kızın derdi yalan değil ev arabası olsaydı adını bile yalan söylemiş olsa kabul ederdi 😁
Sevgilinin evi olsa sana ne arabası olsa sana ne senin üstüne mi yapacak
Benim 2 evim bir yazlığım var ve büyükte bir arsa var ve 1 araba 1 motor birde 8 metrelik motoryat var. Bu durumda 4~5 hatunla birlikte olabilir miyim?
Ayrılma bence yalandan aşırı nefret ederim mecbur kalmış olabilir
Yalan çok fazla o yüzden bitirmek mantıklı
#Hükümdar
Bir kere yalan söyleyen hep söyler. İlişkilerde güven yoksa o ilişkilerin sonu olur
Belirli bir geliri var mı onu sorgula işsiz güçsüz olmasin
Başka şeyler saklıyor olabilir ama iyi niyetli de düşünmek lazım
Yalan mide bulandırır neyse en başta açık şekilde söylemesi lazımdı
Arabası evi ve zenginliği olmayan erkek ne işe yarar ki
Ekonomik durumu yüzünden değil de, yalan söylediği için olabilir.
Yalan söylemiş olması en büyük sıkıntı ve ayrlman gereken konu bu
Yalan yüzünden mi ayrılmak istiyorsun? yoksa zenginlik mi?
Tabiki zenginlik eğer bunlar olsaydı adını bile yalan söylese okey derdi millet de saf gibi yalan söylemiş ayrıl diyor 😁
@Tükendimçok2 Doğru haklısın sen de
Ya saf gibi herkes yalan söylemesi kötü demiş kızın derdi yalan mı sizce ne kadar safsiniz ya kızın derdi evinin arabasının olmaması eğer bir ev bir arabam var deseydi sonra 5 ev 3 arabası çıksa sizce ayrılır miydi 😁
Sorun ev araba degil, yalan atmış olması bence ayrıl
parası olmayan adamı napıcaksın altına bez bağlayıp yanında taşı bi de istersen
Yok artik bunun için ayrılmak mı parası için mi seviyorsunuz bu süreçte yanında olup böyle şeyler için yalan söylemesine gerek olmadığını söyleyin destek olun
@Tükendimçok2 ne alaka kardesim kadın ne demis sen ne demissin bidaha oku bence
Yani ev araba için mantığına yatmış çocuğa sevgisi yok
@Tükendimçok2 dostum benim dediğimle ne alakası var peki. Ben bi ilişkide yalana dolana karşıyım bi güm büyügünü kücüğünü diyen evlenince daha kotusunu yapar. Normal karşılamamak lazım yani. Sen diyorsun kadının sevgisi yokmuş. Ne alaka yorumumdan ve benden banane bundan?
Olay yalana kızmamak değil adam kendini kotu hissetmiş maddi açıdan zayıf olunca söylememiş gerçek sevgide bunlar asilir ha herseyde yalan soyluyosa o ayrı bu çok ayri
@Tükendimçok2 kardesim zihinsel problemlerin mi var. Ciddi soruyorum.. Kadın takılmamış zengin olsa adını yalan söylese takılmazmış dediğin kadın hangisi? Soruyu paylaşan sanırsam. Kardesim banane DİYORUM BA NA NE. BEN YANITLADIGIM KİŞİNİN YORUMUNU CEVAPLIYORUM. SORUYU PAYLAŞANI DEĞİL GENEL KONUŞUYORUZ.
@Tükendimçok2 kardes yaşın olabilir ama senin zihin pek gelişememiş gibi, ya da yaş geçtikçe anlama kabiliyetini de mi kaybettin acaba 😂
@Tükendimçok2 her ikisine de takılıyorum.
Yalan söylemesi korkuttu beni
Para içinse mutluluğu bekleme gercekten paranız olmayabilir zenginken iflas edilebilir ozamanda mi terk edeceksin gercek sevgi bu degil
Zenginler iflas etmez. Çnkü iflas etmemek üzere yaşar. Zihniyeti fakirler iflas eder.
Allah gözünüzü doyursun para için biriyle birlikte olacak kadar dusmussunuz
Para için olmam. Sevgi önemli. Ama para onemsizse kendisi bana niye yalan söylüyor. Şimdi niye böyle bişey yaptın desem bana kafasına göre açıklama yapıcak. Yine yalan söylicek yani
Paraya düşkün olduğunuzu anlayıp korkudan söyleyemedi bence.. Paraya önemli ama hersey demek değil
Sen bekar misin abla
Benim medeni durumumla ne ilgisi var fikrim aynı olucsk yine
soran ablacım sen mantıklı birine benziyorsun. Kendi düşündüklerini yap, bunlara takılma. Para için mi birlikte oluyorsun diyorlar ama asıl sorun yalan söylemesi, ve dediğin gibi fakir zihniyeti ayrı olur. Önce karakter. Yalan söylemesi başlı başına bi hatayken, ikincisi de zaten kendini göstermeden yalan söylemesiyle birlikte zaten kendini eksilere düşürüyor. Yoluna bak derim
Ben mantıksız mi oldum vay be adam utanıp para düşkünü bi kadınını kaybetmemek için yalan söylemiş olabilir bencede sen ayril soran kişi kaybeden o asam değil bence
Cvp veriyorum bende ciddiye alıp sizi
Siz herseyi biliyorsunuz ztn neyse birde düşünüp cvp verdim
Ben para düşkünü değilim
Sen O kdr iyi niyetlisin ki erkeklere karşı abla ondan sordum bekar misin ilişkin var mi diye
İyilik değil ben sirf maddiyat için birinden ayrilmayi doğru bulmuyorum
Yalan söylemesi iyi degil tabii ama seni kaybetme korkusu oldugu için öyle söylemiş belli. Eger gerçekten sevseydin böyle bir şey sormazdın bence
Burada mevzu evinin arabasının olmaması değil sana karşı yalan söylemiş olması abla
kız sen ev alacak adam mı arıyorsun yoksa gönlünü alacak mı? adamın arabası yok ama belki direksiyon sevgisi sende? ama dürüst olamıyorsa, bırak senin kalbini değil, kendi yalanını sürsün.
Peki hiç bir şeyim yok dese ve olduğunu öğrensen tepkin me olurdu?
İlişkiden neler beklediğine göre değişir. Hayal kırıklığı yaşamışsın
Yalan sevmiyorsan ayrıl ama kendi düşüncem ise;
senin de yok adam sana bakmış onu ne yapıcaz?
Tek bir veri üzerinden tahmin etmek zor
Bir çok kritere göre kendin degerledir ve kararını ver.
her şey para mı? Sizin yüzünüzden kendi cinsiyetimden utanır oldum, ne kadar iğrenç bir kişiliğiniz var. Ananız babanız hiç mi birşeyler katmadı size?
Yapay Zeka Cevapladı
Soru SorAyy bu baya sarsan bir durum, haklısın… Güven bir ilişkinin olmazsa olmazı sonuçta. Ekonomik durum yalanı, aslında altta yatan başka bir güvensizliği ya da kompleksleri gösterebilir. Ama şu da önemli: Böyle bir yalanın sebebi neydi? Kendini daha iyi göstermek mi istedi yoksa aslında sadece utandı mı?
Bence onunla oturup açıkça konuş. Belki kendince nedenleri vardır, belki de gerçekten durum sandığın kadar kötü değildir. Herkes ikinci bir şansı hak eder ama güveni yeniden inşa etmek için de iki tarafın emek harcaması gerek. Sence bunu düzeltmek için çaba göstermeye değer mi? 🥲