Gizli Üye(25-29)1 yılSanırım ihtiyaçlarını gorür karşılar da fazlasinj yapamam demek istedi galiba yani şöyle diyim ev geçindirmek için çalışılır zaten bir de bir insan kendi ihtiyaçları için çalışmalı yoksa insanlık hali ne zaman nerede para lazım olacağı belli olmuyor atıyorum en az bir insanın ihtiyaçları ayda 5 bin harciyordur ayda bazen 10 bin oluyordur insanın kimseye sıkılmadan kendi parasini harcamak ona göre giderini gelirini yapmak çok güzel bence ilişki de sadece tek taraf calismamali ilişki için de ve bir insanın kendisi için de benim düşüncem şu nişanlın kendinj düzgün ifade edememiş calismani istiyor çalışmanın gerektiğini istiyor düşünüyor biraz daha nazik güzel dille aciklasaydi belki sen de böyle üzülüp yanlış anlamazdın calismani istemese bile bence çalış ben olsam çalışırdım çünkü ne olucagini bilmiyorsun diyelim ki çalışmadan ihtiyaçlarını o karsilasa geçim sıkıntısı olur birbirinizle tartisirsiniz yetemeye bilir sinirlenirsiniz başka birinin de biraz para kazanması ailede her açıdan iyi olur diyelim çalışmadin eşin karsiliyor iyi gününuzde bir şey olmaz belki kötü gününüz geldimi baş kakıncı olur çalışmaman ve çoğu şey
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılGecenlerde bir baska soruya şu yorumu yapmistim. Birakiyorum buraya. Eklemeler yapacagim.
Ya erkegin su donemde yapacagi iki sey var. Biri yatakta iyi olmak, kadinini tatmin etmek digeri calisip para kazanmak, evin, kadinin gecimini saglamak. Bunlari yapamayan erkeklere kusura bakmayin ama ben saygi duyamiyorum.
Hayatta su iki konuyu yapacaksınız erkek olarak yahu. Cocuk dogurmak yok, taşımak yok, emzirmek onunla ilgilenmek yok. Biyolojik yapilari bizden daha konforlu. Hayatlari erkek olarak bizden daha konforlu. Seks yapsalar ellerinin kiri bekaret kaygilari yok, yatakta zevk aldim almadim, orgazm oldum olmadim dertleri bile yok, zevkleri, orgazmlari bile garanti bize gore.
bosansalar bekar erkek statusundeler her turlu ve en citir bekar kizi alabiliyorlar, toplumdaki yerleri her zaman bizden daha iyi konumda. Dul erkekle, dul kadin arasinda cok fark var.
Kayinvalidesi, pederi rakip gormez, uzmez, hizmet beklemez, calissa cocugunu birakip babalik yapmiyorsun denmez. Bu cocugu niye boyle yetistirdin denmez. Cogu seyin sucu biz kadinlarin ustunde. Askerlik desen o da artik yok yapmiyorlar. Yemek ev isleri ustlerinde degil. Gorev dahi edinmiyorlar.
Yahu calisacaksin evine, esine cocuklarina bakacaksin, yatakta da kadinligini yasatacaksin yapacaklari bunlar. Bunlarda bile cogu beceriksiz. Ne anladim o zaman erkek olmaktan. Erkek olarak baska ne yapacaklar? Sana bakamam, gecimini saglamam, e yatakta da buyuk cogu sıkıntılı, ulke orgazm olamayan kadinlar cenneti resmen, erken bosalma orani cok fazla.
Ya abi su hayatta kadinini tatmin edeceksin, bir de gecim saglayacaksin bu kadar. Bunu bile buyutuyorlar, yapmaktan görünüyorlar. E abi erkek olarak baska ne yapacaksiniz? Kuracaginiz aileye, evlendiginiz, kadina ne desteginiz olacak baska? Seni tatmin edemem kendi zevkime bakarim, gecimini saglamam, cocuk bakmam, ev isi yapmam. Ee niye evleniliyor o zaman?
Evlenme, kimseyi de gecindirmek zorunda kalmazsin. Hem kendilerine hizmetci, arkalarini toplayacak, yemeklerini yapacaklari, seks yapacagi kadin istiyorlar, oyle evleniyorlar, kara kas kara goz hatirina da degil. Hemde kadinin gecimini saglamiyorlar. Ee bir akilli bunlar mi? Kadindan her turlu faydayi sagla, kadin ne fayda bulacak erkekten?
Boyle diyen adama yemek yapip onune koymam, camasirlarini yikayip utulemem. Herkes kendi isini kendi yapacaksa, herkes parayi kendi kazanip kendi harcayacaksa diger her isi de bireyler kendisi yapsin o zaman.
Sen adamin parasini kullanamayacaksin ama senin yaptigin yemegi yiyecek, temizledigin ortamda oturacak, yikayip utulediklerini giyecek, temizledigim klozete s***cak.
Erkekler maddiyatta esitlik beklerden diger konulari gormuyor bile. Isine geldikleri gibi davraniyorlar. Esitligi bile kendi yararlarina kullaniyorlar. Ben kocamin parasini yiyemeyeceksem, oda benim emegimi yemesin, hizmetimi kullanmasin o zaman.
Sen hem calisacaksin hem eve gelip diger isleri halledeceksin. Cok yuksek ihtimal ev islerine dahil olmayacak. O isten sonra dinlenirken sen evde calisacaksin birde. Senin maddi ihtiyaclarini da karsilamayacak.
Bir de ustune parana da konar. Simdi kendi ihtiyaclarini karsila demis guya. Evlenince giderlere de dahil ol der, borcumuz var der, oyle oyle maddiyata da dahil eder, kendine destekci yapar. Sen oylece ev isleri, disari isi kalakalirsin, surunursun. Oh ne ala memleket.
Bir de hamile olsan, dogum yapsan, cocuga bakman gerekse de mi gecindirmeyecek seni? Dogumdan 1 ay sonra işe mi gonderecek seni? E sende benim ihtiyaclarimi karsilamiyor diye mecbur ise baslayacaksin, hep calismak zorunda kalacaksin.
Dogum yaptim,7 kat kesildim, bebek huysuz, geceleri uyumuyor agliyor, bende uykusuzum vs hic mi yorgunlugunu gormeyecek bu? O halde işe mi gönderecek seni ya da buna mecbur mu birakacak?
Devlette yine dogum izni 16 hafta. Ozel sektorde bu bile yok. Devlete atanmis olsan yine neyse. Ozel de iznin az olur, daha uzun saatler calisirsin, daha az kazanirsin, isten cikarilma durumun var. Is bulamasan, isten cikarilsan 6 ay is bulamadin diyelim, hic mi para vermeyecek, hic mi kendine bir sey alamayacaksin, begendigin, ihtiyacin olan bir seyi hic mi alamayacaksin?
Bundan bir cacik olmaz, adam olmaz, aile babasi, evin reisi olmaz. Yok yakinken dön bence. Bu cumleyle seni de deniyor olabilir bir ihtimal ama bunun soylenmesinde bir gerceklik payi da vardir, riske atilmaz.
53 Yorumla- 1 yıl
Ayakta alkisladim aynısı ben deyince kadınlarda beni lincliyorlar yok kendi ayaklarının üstünde durmak vs diye. Vizildiyorlar oysa erkekler biyolojik olarak bizden daha ustunken akillarinca kurnazlık edip kadınları kullaniyorlar. Gerçekten akıllı kadın halı başka gerçekten bu ülkeye senin gibi akıllı kadınlar lazım. Bilinci açık ve aklı başında olan kadın ayakta alkisladim
- 1 yıl
Üşenmeyip hepsini okudum biz kadınlar olarak neler çekiyoruz gerçekten çok doğru Rabbim kıymet bilenle karşılaştirsin
Gizli Üye(30-35)1 yılAşırı yanlış aşırı. Ne oluyor bu erkeklere anlamıyorum bu prenseslik neden? Babalarımız böyle miydi? Hepsi karısının çocuklarının her ihtiyacını karşılıyordu. Yeter ki para olsun. Ek işte çalışanlar bile vardı ya. Bu kadınsılaşmış erkekler neden? Böyle biriyle evlenmeni tavsiye etmem. Bende 10 aylık evli biriyim. Eşim sadece çalışıyor olması gereken yüzde yüz bu demiyorum çünkü kadının tercihine bağlıdır çalışıp çalışmaması erkek mecburi zaten evine yani eşine çocuğuna bakmaya. Kadının da tercihidir tamamen. Böyle konuşan birinden asla hayır gelmez. Hayat arkadaşı mı olacaksınız iş ortağı mı bu ne büyük rezillik !
02 Yorumla
Soran1 yılGerçekten çok haklısınız ya ne diyeyim ki en iyisi evlenmemek
Cevap sahibi1 yılCidden evlenme bak benim eşim böyle değil ama başka konular da bende sorun yaşıyorum en başında gördüğünde neyse odur evlenince değişir diye evlenme. Deli gibi aşık olarak evlendim 12 yıl sonunda çocukluk aşkımla evlendim son 6 yılda ayrıydık barışık 6 ay içinde evlendik. Öfke kontrol problemi var hırçın biri bende onun gibiyim ama ona karşı yine törpülüyorum onda çok mümkün olmuyor böyle biriyle de evlenmemek gerek mesela evde neredeyse hergün bundan dolayı problem var. Çok aşığım değişir falan diye kimse evlenmesin yani. Hele ki cimri biriyle hiç evlenmez benimki tam tersi çok cömert eli açıktır. Ama seninki cimri bide seni kendinden görmediği çok belli ne kadar zamanlık bir ilişki bilmiyorum ama görücü usulü gibi sanki insan aşık olduğu birine valla bunu demez. Seninle aynı hayatı yaşamayı sadece düşünür hoşuna gider her şeyi bende artık diye şaşırıyorum cidden. Nişanlıyken bunu birde sana rahatça diyorsa seni kaybetmek korkusu yok yani düşünmüyor ki nişanı atar gerçek yüzümü belli etmeyeyim. Beni bağlamaz falan ne oluyor o zaman nişanı atmanda onu bağlamaz. Nişanlıyken nişan atmak kolaydır inan evliyken boşanmak en zor olanı. Daha ne resmiyet olmuş ne birliktelik kolay yani bırakması sadece sevdiğin için ayrıldığına üzülürsün ama ömür boyu üzülmenden iyidir.
Bir insan böyle birşeyi nasıl söyler aklım almıyor. Yol yakınken doğru kararı vermelisin.
45 Yorumla
Soran1 yılBende çok şaşırdım. Bana ben senin baban değilim senin gelirin giderin sana aittir felan dedi. Yani özellikle senin baban değilim demesi çok kırdı. Sanki onun parasında gözüm varmış gibi konuştu. Kendisinin maddi durumu iyi olmasına rağmen şu zamana kadar Bana bunu al şunu al bile demedim. Bu düşüncede olupta böyle muamele görmek üzdü ve çok kırdı beni
Soran1 yılKeşke o da böyle düşünseydi ama şimdiden maddi konuları sorun etti
Yapay Zeka Cevapladı
Ah bu işler zor işler 🌹 Öncelikle Ramazan ayında böyle can sıkıcı bir durumla karşılaşmışsın, üzüldüm. Ama bu konuda düşüncelerim samimi bir şekilde sana ışık tutabilir.
Evlilik, sevgi kadar dayanışmayı da gerektirir. İyi ve kötü günde ortak bir bütçe anlayışıyla hareket edebilmek çok önemli. "Senin maddi ihtiyaçların beni bağlamaz" gibi bir söylem, ortak bir hayat için tam bir bütünleşme sağlamadığınızı düşündürebilir. Bu, sadece parayla değil, değerlerle, empatiyle ilgili bir şey.
Belki açık bir şekilde bunu oturup konuşmalısınız, "birlikte bir geleceği paylaşmak" fikrini güzelleştirecek finansal bir plan oluşturabilirsiniz. Sonuçta ortak bir hayat kuruyorsunuz, bu da birbirine destek olmayı ve hayatın yükünü beraber taşımayı gerektirir. Umarım güzel bir noktaya varırsınız, Ramazan'ın bereketiyle 💫
Peki, sen bu konuda ona ne hissettiğini açıkça söyledin mi? Belki birlikte farklı bir çözüm yolu da üretebilirsiniz 😊00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
46Cevap
Para & Ekonomi konusunda 325 cevap paylaştı. şimdi toplum değişti gizli üye. doğrumu değil. böyle derdim ama. erkekler sırtına binilmesi olarak algılıyor artık. algı bu yonde toplumda su anda. eee ben kendime karı alıyorum. o da boru değil koca alıyor seklinde yaklasım var. karıkoca denirya ondan oyle dedim. yani sana çalış kendi paranı kazan ihtiyaclarını öde demiş. ki bu zaten güzel bi denklem. erkekte calıscak. esitlik olcak bu sekilde 2nizde calıstıgınızdan. ve o kendi ihtiyaclarını geliriyle karsılıcak artı jest yapıyor burada aslında. kafada bu var. evi de ben karsılarım diyor. aslında tam denklik halinde ev ihtiyacınında yarısını senin ödemen gerek. madem hayat müşterek.
bu fikir artık yeni nesilde yerlesti. hep bi algı verildi bundan onceki senelerde. işte kadınız güclüyüz. erkekler yaparsa bizde yaparız hiçbirşeyden eksik kalmayız. eşitiz. kadınız diye kocamıza yemekmi yapacaz illa. o da yapsın. tek benim işim mi ya mutfak. ne bilim cocuk bakımı. sonra ütü vs. sanırım bu düşüncesi psikolojik olarak yansıması ekrek zihninde kimisinde böyle oldu. eşitmiyiz ok tamam abi. o zaman masrafları da ortaklasıyoruz. işleri de herseyi. altta yapan mantık biraz bence böyle gelişti.
kişisel fikrim hani evet her ne kadar bu lafı demesini cok rahatsız edici bulmasam da ben olsam demezdim. yani karım demişsem bi kıza 3 5 cok hesap icine girmem art niyet sezmessem. bilmiyorum sizin ilişkiniz ne seviyede. ama isterim yani calıssın. tek maasla gecmesin yani evlilik. hem zaman uyumu vs acısından da iyi olur. senin yerinde de olsam cok takılmazdım. ama suna takıl. bu adam belliki seni kafeslemiş:D artık yanında özgür. o cizgiyi gecirtmişsin ki sana böyle sert sayılcak seyleri diyebilir konuma gelmiş. ha iş bozulursa korkusunu gecmiş. seni tavlamıs artık:D
35 Yorumla- 1 yıl
Kadınlar zaten çalışıyorlar her kadın çalışıyor bazıları evde bazıları dışarda. Evin işlerini yapması için birini tutsan çoğu kişinin aylık kazancından çok fazlasını ödersin bunu zaten evli kadınlar karşılıksız yapıyor. Dışarda çalışan kadınlar aynı zamanda evde de çalışırken kimse bunların hepsi kadının görevi değil demiyor kadınlarda güçlü erkek ve kadın eşit tarafını almışsınız ama hala eşitlik yok ne zamanki dışarda çalışan kadının eşi de aynı şekilde temizlik yaparsa çocuğa bakarsa yemek yaparsa o zaman eşitlik olur
- 1 yıl
Hayat müşterekse erkekler yemeğini çamaşırını kendi
Yıkamalı hergün çocuk bakmalı Altın değişmeli uyutmalı erkeklerde - 1 yıl
Yok ben senden bahsediyorum hayat müşterek herkes eşit diyip çalışma bekliyorsunuz ya hani neden bu dediklerimi eşit yapmıyorsunuz halbuki çalışma erkek işi eve ekmeği erkek getirir çocuk sadece anneye ait değildir
Gizli Üye(25-29)1 yılKadınların eski günler de ki gibi hayat istemesi normal ama eski zamanlar da ki gibi davranmıyorlar... Haliyle burada mal olan eşşek olan erkek oluyor. Her şekilde erkek eşşek yerine konulup canı 5 para etmez et parçasıyken kadın her türlü haklı bulucağı için o erkeğin elini taşın altına koymasıyla koymaması arasında hiç bir farkı olmuyucağını biliyor erkekler. O yüzden beklentilerinizi eski zamanlara göre ayarlamayın. Çünkü 2000 li zamanlarla şu zamanlar arasında fark inanılmaz.
Bu farkı oluşturan etmenler: Devletin hizmeti gelişmediği halde vergileri ve geçimi her geçen gün "imkansızlaştırma" politikası izliyip insanları buhrana sürüklemesi, global anlamda fiyatların artış olup gelirlerin düşmesi. Paranın ve miktarının her geçen gün anlamsızlaştırılması maalesef bu durumlara sürüklüyor. Global de kadınların beklenti ve gelecek pilanları da bu duruma zıt bir şekilde artış gösterdiği için matamatiksel olarakta ilişkilerin ve erkeklerin atalarının yaptığı gibi kadınları çekip çevirmesi mümkün değil. Ekonomisi iyi olan bir erkek bile bu şartlar da ekonomisi zayıflayıp elindekinden de olma riskiyle karşı karşıya kalmakta. Elindekinden de olan erkek kumara, içkiye ve kötü yola düşüp kendine ve çevresine zarar vermesi olası. Depresyona girip ailesini yok eden bir çok insan var ve bunların hepsi tatminsizlikten geliyor. İnternet özellikle kadınların hem de erkeklerin beklentisini yükselticek içerikler üretip tatminsizliği tetiklerken bundan en çok etkilenen kadınlar oluyor tabi. tatminsizlik haliyle her geçen gün artıyor. Erkekler de evlenip bu zorlu durumları yaşamak yerine evlenmeyip ya da bu durumlardan uzak durmaya çalışmakta ve gene tatminsizlik oluşmakta karşı cinste 😐 maalesef durumlar böyle artık.
00 Yorumla
1 yılÖncelikle erkekliğe sığmaz bu yaptığı konuşma. Ama (ama diyorum çünkü bizim babalarımızın etmeyeceği laflar bunlar evet, adam dediğin karısının evinin çocuğunun ihtiyaçlarından mesuldür.) Ama işte devir de değişti arkadaşım. Sen nasıl bir hayat sürüyorsun bilmiyorum, o seni nasıl görüyor onu da bilmiyorum. Çağ değişti, masraflar arttı. Eskiden evet adamdı evi geçindiren ama kadındı hayvana bakan tarlada çalışan. Kadın aslında hep çalışandı... şimdi evdeki makinelerin yaptığı işlerden tut, para ile alınabilecek minimum şeyleri elde edendi kadın. Artık düğün masrafı da değişti, ev eşyası meselesi de ev almak kira ödemek gibi şeyler ve ekonomi de böyle olunca, tek kişi kesinlikle yetemez oldu. Kadının mesaili işi olmaması demek, evde sadece temizlik yemek çocuk bakımı işlerini yapması demek oldu, ekonomiye aileye katkısı eskisi gibi olmaz oldu şehir hayatında. Hal böyle olunca erkeğin yükü arttı. Zengin değilse bir adam kadının tüm ihtiyaçlarını sağlayamaz. Kadın hep eksik kalır.
32 Yorumla- 1 yıl
Ninelerimizin katlandığı hayata şu devirde hangi birimiz katlanabilir? O tatlı tonton dedelerimiz vakti zamanında ne derece centilmendi, kadın hakkı eş hakkı ne derece gözetirdi, kadının ihtiyacının lafını da etmezdi çünkü yoktu öyle ihtiyacı şu devirdeki gibi. İki parça kıyafeti olurdu kadının:) hayat değişti. Erkeklerin kurduğu cümleler de değişecek... nişanlın fazla realist dobra konuşmuş. Çalışman gerektiğini dile getirmek istemiş ama kırıcı olduğunu görememiş.
- 1 yıl
Annem bayramdan bayrama lastik ayakkabı alınınca sevinen çocukmuş. Ben pazardan bot alınınca mutlu olurdum. Şimdi çocuğuma mağazadan istediği markayı alamazsam mutlu edemem. Bir ayakkabı alışverişinden bile aslında hayatın geçimin ne derece zorlaştığını görebiliriz.
1 yılBu kadar zoruna gidiyorsa evlenmesin o zaman. Şimdiden böyle demesi saçma sapan üslupla konuşması zaten ne kadar seviyesiz biri olduğunu belli etmiş. Daha fazla geç olmadan ayrıl, kurtul
21 Yorumla
Soran1 yılÇok haklısın. Yani insanın da zoruna gidiyor
1 yılO ne demek ya eve yardımcı alıyorsun da bir 6-7 saatlik temizliğe 2000 tl veriyorsun karın olcak bir insana ne demek senin ihtiyaçlarını karşılamam demek sende ev arkadaşı arıyorsan o ben değilim hayat arkadaşı böyle olmaz de ayrıl eşimde olmaz ben veririm bende olmaz eşim verir yani hiç sevmem böyle muhabbetleri aşırı basit!
30 YorumlaNeyin kafasını yaşıyor bu adam bende kendime yemek yaparım kendi kıyafetlrrimi yıkarım kendi bulaşığimi temizlerim sen kendi başının çaresine bak o zaman. Böyle saçmalık mi olur. Çocuk olursa ne dicek bu adam çocuğu süt anneye ver git çalış mi dicek böyle adamları çok arıyor musunuz ya? Kendine yazık etme bacım uzaklaş o bencil adamdan.
10 YorumlaSen o yuzugu bugün çıkart nişanlına ver de ki totonu yemiyorsa evlenmeyeceksin de
118 Yorumla
Soran1 yılBu konuda ciddi ciddi konuştu dün ve hala aynı fikirde devam ederse bizim evlilik işi olmaz zaten
Soran1 yılAynen öyle. O zaman en baştan evlilik düşünmeseydin benimle. Dün saçma sapan ben senin baban degilim baba evinde ki gibi düşünme. Senin ihtiyaçların sana aittir felan dedi
Soran1 yılDüşünmüyorum..
- 1 yıl
Sakın evlenme bosanirsin
- 1 yıl
Katılıyorum. O çocuktan bi b. k olmaz.. At nişanı gitsin..
1 yılBöyle modelleri nereden buluyorsunuz ya? Bizde kendimize hanım hanımcık bir yol arkadaşı arıyoruz hepsi bu. Bilemedim bir " Erkek " kadınının çalışmasına ihtiyaç duymayacak şekilde evin geçimini üstlenebilecek şekilde sorumluluk almalı, ihtiyaçları karşılayabilmeli. Evlendiniz 3-4 ay sonra diyelim çocuk yaptınız, bir süre sonra çalışmayacaksın belki sonrasında belki hiç, ee o zaman ne olacak. yani yazamadım bir şey eee yani , kendini bu şekilde hazır hissetmiyen bir erkek evlenmesin abi kendinide elin kızınıda üzmesin boşu boşuna.
10 YorumlaTerbiyesizlik bu. Ben olsam bu cümlesinden dolayı yüzüğü beynine gecirirdim. Bu cümleyi şimdiden kurduysa sana ileride neler yapmaz. Günaha girmeyeyim ama sen bununla evlenme bence. şimdiden bunu diyorsa cok isin var. Git durumu iyi biriyle evlen. Terbiyesize bak
18 Yorumla
Soran1 yılKendisi eczacı. Evi de var. Yani evlenirsek Kira derdimizde olmayacaktı. O yüzden durumu iyi dedim. Dün bana ben senin baban değilim senin gelirin giderin seni ilgilendirir diyince çok şaşırdım. Yani sanki onun parasında gözüm varmış gibi konuştu. Ben şu zamana kadar bana şunu al bunu al bile dememişken böyle bir muamele görmek beni çok kırdı ve üzdü
Soran1 yılYok gaz vermiyorsun olanlar bunlar. Bu laflardan sonra ben evlenmek istemem zaten böyle biriyle. Dün yeterince rencide etti zaten
Soran1 yılOlur yazayım
Soran1 yılTakip attim
1 yılEvlilikte çiftlerin ihtiyaçları olur. Bu karşılıklıdır. Bunu yük olarak gormek senin ihtiyacin seni bağlar demek çocukça. Onun parasi ona kalacaksa ortam bir hesap olmayacaksa evlenmenin anlamı nedir? Çocuk olunca ne olacakmış? Afedersiniz ama karısının ihtiyaçlarına yük gibi bakan beni ilgilendirmez diyen erkek kendine adam da demesin😅 evlilik böyle bir şey değil ya. Bence işin rengi belli olmuş. Hemen bu evlilikten dönmelisin
10 Yorumla
1 yılMerhaba,
Senin ihtiyaçlarını karşılamak zorunda değil ki. Evet doğru..
Kadın erkek eşittir..
Bir elin nesi var iki elin sesi var..
Çalış destek ol! 😅
Atanmayı beklemek zorunda değilsin. Ne iş olursa yapılır, atanırsan geçiş yaparsın!00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılNişanlın neyin kafasını yaşıyor senin ihtiyaçlarini karşılamak zorunda bak zorunda diyorum bu dinende böyle evin geçiminide yapmak zorunda bunu demesi çok yanlış sen hep çalışamazsin ki ayrıca gözün paramdami demiş bide asıl onun gözü senin paranda sinir oldum ya Sabah sabah
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılkırmızı ışıkları takmış tepesine adam selektör çakıyor resmen çalışmak zorundasın kendine bak ben sana para harcamam anlamına geliyor. allah aşkına ayrıl şundan kızım deli misin. evlenmeden önce bunun lafını yapan evlensen neler yapar. kaç. KAÇ kurtar kendini
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÖyle bir şey demesi için normal yaşam gereklilikleri dışında lükse kaçan bir şeyler istemiş olman gerekir.
Örnek veriyorum nişanlın 35~40k maaş alıyor olsa düğünde takılacak altın listesi , ev kira olmayacak, araba ve güzel bir düğün salonu ve düğün istiyorsan bu tür şeyler o maaşı alan biri için zor olur.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılSenin ihtiyaçların neymiş ki sordun mu? Adam evdeki mutfak alışverişinde senin yiyeceğin bu deyip almayacak, faturayı sende kullandın deyip yarısını mı ödeyecek? bu adamla evlenirsen uç vakitte soluğu mahkemede alırsın burada da gelip ağlarsın şaşırmam
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBenim eşimde yıllarca bana harçlık vermedi en son öyle bir duruma geldiki o çok sevdiğim adam k ndinden iyilik akan adam bana neler yaptı. Birde çocuğumuz var. Bir daha çocuk yapmadım asla. Bir kere insan hata yapar birdaha hayır. Hiç unutmiyorum parası yokmuş cüzdanında benmi aliyormusum. Arkadaş ben almadan versene sen niye beni diyurmuyorsun degilmi? Sonra bu sözden sonra gittim belediyeye iş vuldum şansa bak. Şef olduk bölüm şefi sonrasını yazmayacağım
00 Yorumla
1 yılNişanlınızı kötülemek istemediğimi başta söyleyeyim yanlış anlaşılmasın inşaallah da hep mutlu olursunuz fakat senin ihtiyaçların beni bağlamaz gibi bir cümle kurulumaz her ne olursa olsun. Çok yanlış çok kırıcı bir cümle o.
10 Yorumla
1 yılBöyle insanları neden biliyorsunuz bir koca karısını her ihtiyacını karşılar evinde gecindirir kadınina haclikta verir ne isterse alır ya böyle deyisik insanlar var mı hayla bence yol yakınken dön daha iyi kimseler çıkacaktır Allah yolunu açık etsin
00 YorumlaYani ciddiyse o adamdan olmaz dinde bile kadını çalıştırmak iyi değil bu adam sana bakamam diyor hayır siz kadinlar aptalmisiniz size ben sana bakmam diyen adamdan ne bekliyorsunuz ki kadinina bakmayan adam adammidir eş mi olur
00 YorumlaErkek adam daha evlenmeden bunu söylüyorsa evin geçiminden de vazgeçer ileride. Nereden biliyorsun deme bunun benzerlerini gördüm nisanlandi böyle oldu evlenince de sen çalış ben yerin diyebilir. Evin en küçüğü falan mı?
10 Yorumlaeski nişanlın olması için neyi bekliyorsun? tabii ki kimsenin parasını istemeyiz ama hayatlar birleşiyor ve bir tarafın parası yoksa diğerinin kazandığı para ortaktır, sen de ona göre lüks harcamalardan kaçınırsın zaten ama ne demek beni bağlamaz? kimi bağlasın? sen bence işe gir, sevgilinden de ayrıl
10 YorumlaOğlum manyak mısın henüz nişanlıyken geri dön bu yoldan adam resmen evliliği alman hesabına bağlamış davar
21 YorumlaNe demeye evleniyormus o zaman eşin karşılamaya çanta sokaktaki adam mı karşılicak senin ihtiyacıni.. bu adamdan ev olmaz başından belli etmiş kendini
00 Yorumla
1 yılBence de hoş değil. Yani ev geçimini sağlamak zaten senin ihtiyacını karşılamak olmuyor mu ben anlamadım. Öyle demesi hiç uygun değil. O zaman bu kızla evlenemeyeceksin abi bu kadar basit
00 Yorumla
1 yılBunu bu şekilde söylemesi saçma olmuş. Ama haksız değil artik zaman bir kişinin çalışması ile gecinilemeyeck kadar zor çalışmanın istemesi doğal ama. Söyleme tarzı şık olmamış
00 Yorumla
1 yılBir sorar mısın evlenmek mi istiyor ev arkadaşı olmak mı? Ya da şu da olabilir o senin maddi ihtiyaçlarını karşılayamıyorsa sende onun cinsel ihtiyaçlarını karşılayamayabilirsin. Çünkü cinsek rahatlık için duygusal ve zihin rahatlığı gerekli. Zihin rahatlığı için de maddi rahatlık gerekli. Yani düşünsene ilişkidesin ama aklında maddi sorunlar var canın sıkılıyor. E biliyordur herhalde cinsel durumlar tek taraflı mutlulukla olmaz.
00 Yorumla
1 yılNe bekliyorsun ki her koyun kendi bacağından asılıyor işte ben işsiz evlensem. bile ailemden para almaya devam edeceğim asgari ücret kadar para verecek ailem ihtiyaçlarımı onunla karşılayacağım
00 Yorumla
1 yılSen de “evin işlerini yaparım ama senin cinsel ihtiyaçlarını karşılayamaz”de 😂
32 Yorumla- 1 yıl
Haha mantıklı. Evin gideri ancak ev işine bedel olur.
- 1 yıl
her şey karşılıklıysa yani haksız mıyım canım 😂
- Para & Ekonomi konusunda 884 cevap paylaştı.
1 yılSenin ihtiyaçlarına param yetmez vs dese şakayla karışık anlarım da bu şekilde diyorsa o zaman gitsin kendi başına ayrı eve çıksın neden evleniyor
10 Yorumla
1 yılHiç hoş olmamış bnce o nasıl bir konuşma öyle yaa neden boyledediki
02 Yorumla
Soran1 yılBilmiyorum. Evi ben gecindiricem daha ne istiyorsun. Senin maddi ihtiyaçların sana aittir ben baban değilim sonuçta felan dedi
- 1 yıl
Sen çalış ihtiyaçlarını karsila demiş sana ozamn
neyse ki henüz yolun başında rengini belli etmiş. böyle biriyle ne bir şey paylaşabilirsin ne de ömür geçirebilirsin.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılTürkiye'de ev hanımlarına ev alışverişi için para veriliyor zaten. Çoğu kadın kendine hiçbir şey alamıyor. Sonra da neden karşıma çamaşır su izi olan tshirtle geldin diye ötüyorlar... Yani nişanlın Türk tipi evliliği özetlemiş sana. Şaşırma.
00 Yorumlaaslında ev de adamı ilgilendirmez. eşitlik var. adam senin kölen mi getirsin
012 Yorumla
Soran1 yılSeven sevdiğine bisey yapinca neden köle algısı oluyor. Ben onun çamaşırını bulasigini yemeğini utusunu yapinca kölesi mi oluyorum. O zaman köle mantığı olacaksa kimse evlenmesin
Soran1 yılBen öyle demiyorum. Ben sevdiğim ve değer verdiğim adam için bisey yapsam mutlu olurum seve seve yaparım. O benim hayat arkadaşım esim çünkü
Soran1 yılBu soyledikleri seviyesiz laflarından sonra daha bu ilişkiyi ilerletemem. O yüzden konuşmanın bir anlamı yok artık
Soran1 yılAyrıca gecelik yatma parası ne esc miyim ben ama o kızlar tam ona göre
- 1 yıl
bir ev hanımı hem aşçı, hem, temizlikçi, hem kuru temizlemeci ve gece de yatak hizmeti vermiyor mu? adam bunları hesaplasın o zaman. ev hanımı alınca hepsi bedavaya gelmiyor mu? ev hanımlığı çok zor bir iş. sen de diyecaksin ki o zaman ben de senin özel işlerinle ilgilenmem. kendime yemek yaparım ve fazla kalırsa gider doldurur yersin. senin elbiselerin beni ilgilendirmez vs va. sadece evdeki ortak eşyaları yıkar temizlerim dersin.
1 yılSizn ihtiyaçlarınız onu baglamayacaksa kimi bağlayacak.😊 gerçekten erkeklik izzetini taşıyan adamlarla ömrünüzü birleştirin.
00 Yorumla
1 yılPanikledi, kendi atamıyor yüzük, sana mı attirmaya çalışıyor ki. Evlenene kadar gelen aşamada adamın huyunu suyunu anlamışsındır heralde.
00 Yorumla
1 yılErkek karısına dinen sadece tek odalı bir ev temin etmek, 2 yazlık, 2 kışlık elbise ve ayakkabı vermek zorunda. Daha fazlası İslam’da lüks.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 332 cevap paylaştı.
1 yılDeğil ne bencil biri senin zaten işe girme düşüncen var bunu bile bile söylemesi ne kadar irilte edici.
00 Yorumla
1 yılBen de doğru bulmuyorum. Makyaj kuaför kıyafet masrafın çok ona mı tepki gösteriyor acaba böyle bir durum yoksa evlenme
00 Yorumla
1 yılAtanmadan evlenme basbaya bana yük olursun demiş sana bu dönemde destek olması gerekirken köstek olmuş bırak önce meslegini eline al
00 YorumlaHarçlık filan bekleme demiş. Adamin. maasi az ise haklı yoksa cimri evliliği tekrar düşün derim
00 YorumlaSeni bağlamazsa beni nüfusuna alma o zaman hadi sg de geç bu ne be erkek erkek olduğunun farkında değil krndisine gelsin
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılAyrıl ablacım bu kişiyle evlilik olmaz evlenmek isteyen her erkek karısına bakmakla yükümlüdür dinimizde de böyle aman abla ayrılalım dediğinde iki tatlı söze de kanma seni kaçırmamak için söyleyecektir samimiyet arama çünkü düşünceleri değişmemiştir
01 Yorumla
Cevap sahibi1 yılÜzülme kendin için en doğru olanı yaptın
1 yılYani diyorki iş bul… böyle tiplerden hızlı bir şekilde uzaklaşın. cok kalitesiz sözler
17 Yorumla
Soran1 yılBence de öyle. Yani ben zaten özelde iş bulsam ya da atanirsam çalışmak istemeyecek biri değilim ama bunları bu şekilde söylemesi çok seviyesizce
- 1 yıl
Kalitesiz. sana büyük saygısızlık. böyle tiplerle evlenmeyin ya
Soran1 yılBu gidişle evlenmem ben zaten
- 1 yıl
Dogru insan cıkacaktır. güven cok önemli. tanımadan nişan felan yapmıcaksın
Soran1 yılNişanı yaptıktan sonra bunları bana söylemeye basladi. Neyse ki evlenmedik. Daha geç olabilirdi hersey
- 1 yıl
Aynen şanslısn nerden dönersen kardır. hiç canını sıkma
- 1 yıl
Geçmiş nereden dönersen kardır👍
Böyle adamları nerden buluyosunuzda evlenmeye karar veriyosunuz
03 Yorumla
Soran1 yılBöyle düşündüğünü bana daha yeni söyledi. Evlenince maddi açıdan bisey bekleme benden, senin ihtiyaçların sana aittir dedi. Yani zaten bu gidişle evlilikte olmayacak
1 yılBöyle düşünen konuşan insanlar var mi cidden?
111 Yorumla
Soran1 yılVar gerçekten ve bende dün şaşırdım. Tepki gösterince de Ben senin baban değilim evi gecindiricem daha ne istiyorsun senin maddiyatin seni ilgilendirir dedi
- 1 yıl
Yüzügu atmişsindir umarım
Soran1 yılÖyle olacak
- 1 yıl
Kac yılını heba ettin bu adamla
Soran1 yıl2 yıl
- 1 yıl
Üzüldüm cok
Soran1 yılBende öyle özellikle dediklerine. Yani sanki ben onun parasına göz dikmişim gibi konuştu. Ben ona hiç bana şunu al bunu al bile demedim maddiyati iyi olmasına rağmen. Böyle düşüncede olupta bu muameleyi görmek üzdü ve kırdı beni
- 1 yıl
Yüzüne bakmaman lazım gaza da getirmemek lazım
Soran1 yılYok zaten bu dediklerinden sonra daha ilerletemem bu iliskiyi
- 1 yıl
Hakkında hayırlısı olsun
- 1 yıl
Hakkında hayırlısı olsun guzel insan. Erken farkettigin icin sanslisin
bu ne böyle ev arkadaşı mısınız siz? hiç evlenmesin o zaman jsjsjs
00 Yorumla
1 yılYanlış bir davranış. Yüzüğü çıkarmakla doğru yapmışsın bence.
00 Yorumla
1 yılSaçmaymış. Evli olup çocuk yapanlar, tek calisip bir de cocuk bakanlar ne yapsın?
00 YorumlaNişanı sen mi atarsın, yoksa biz mi senin parmağından yüzüğü çıkaralım
00 Yorumla
1 yılBen de evi çekip çeviririm ama senin cinsel ihtiyaclarini karsilayamam de
00 Yorumla
1 yılBeraber mi yaşıyorsunuz. Maddiyatını bile paylaşmayan biriyle evlilik olmaz yoş yakınken dön
01 Yorumla- 1 yıl
Aldın cevabını sırf soru öne çıksın pop olsun diye güncelleyip duruyosun hasta mısınız siz ya sjsjjs zaten gizli sormussun neyin pesındesın
1 yılHemen ayrıl. Arkana bile bakma. Daha iyisini bulursun.
00 YorumlaTabiki doğru değil mal tam kusura bakma red flagggg
01 YorumlaBence evlenme bı yakınımdan bılıyorum olmuyo yani
00 Yorumla
1 yılEvet doğru. Bunu sorgulaman gold digger bir kafaya sahip olabileceğini gösteriyor
00 YorumlaBu adam cimri seni çok üzer yorar bir daha düşün derim
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 438 cevap paylaştı. Madem o sorumluluğu kaldıracak kapasitesi yok evlenmesin bunu söylemesi bile çok çirkin..
00 Yorumla
1 yılSana katılıyorum. Çalışmanı dolaylı yoldan istemiş..
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHala düşünüyorum ayrılmayı yazmışsın neden hala bekliyorsun neden ayrılmıyorsun ne olmasını bekliyorsun. Zaman kaybediyorsun sadece bu adamla adamın net dediği şey belli sende sıkıntı yaşarsın ayrıl ben bunları diyen bir adamla devam edemem de daha bana bakamıyorsan evi geçindiremezsin sen koca olamazsın de. Bakalım ne yapacak yüzüğü at bakalım dene düzelecek mi seni mi deniyor ipler eline mi almaya çalışıyor yemle bunu haber et bizede
00 Yorumla
1 yılHiç doğru değil böyle demesi
Erkek adam böyle demez00 Yorumla- Devamını Gör (72)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer