1 yılBunu düğün için elini cebine atıp da 5 kuruş harcamayan birinin söylemesi biraz tuhaf oldu.
Eskiden olsa 20 yıl önce falan, düğün olmadan olmaz derdim. Ama 20 yıl önceki şartlar ile şimdinin şartları bir mi? Eskiden düğünde takılan paralar takılar, verilen ev hediyeleri vs masrafın hepsini olmasa da bir kısmını amorti ediyordu. Şimdi gelin tarafı 50 damat tarafı 50 toplam 100 kişilik bir düğün olsun, bu 100 kişiden kaçı altın takabilir? Çeyrek altından başka, yarım olsun tamdan vazgeçtim, kaç kişi yarım altın takabilir?
Evet yılda 1 kez evleniyorsunuz, ki aslında sorun burada. Düğüne, gelinliğe damatlığa bu kadar para vermektense, varsa borcunuzu kapatsanız daha iyi değil mi?00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yıl1 kere evleniyoruzda 1 kere dünyaya geliyoruz ömür boyu borç kapatmak için çalışmak sacma 2 gösteriş yapacaksın diye bosunami borca girsin adam veya kadin 7/24 çalışsın evlendikten sonra mesai üstüne mesai en fazla seni 1 gün içinde Max 2 saat görebilecek o borç yüzünden ne hafta sonu kalacak ne bişi cimrilik değil akıllı davranmak gerek insan sevdiği için bir omurde çalışır gene bakar ama o borç er ya da geç evligile yansicak boş yere harcamaktansa düzgün bir düğün yapar borç harç kapatır her zaman evlendigim kadinla gezmeye giderim rahat ederim bir hafta sonu eşimle geçirmek varken boş yere mesaiye kalmam giden omurde geri gelmiyor. kadin veya erkek hiç farketmez çalışıp esine katkıda bulunan kadınlarda çok fazla var herkes aynı fikirde olmaya bilir tabi herkesin kendine göre fikir vardır ama şu zamanda evlilikte boşuna masraf yapmak çok gereksiz herkes evine gittiğinde borçlar sizlere kalır kimse yardım etmez
10 Yorumla
Cimrilik derken? Bak millete cimri demişsin. Kusura bakma ama para ağaçta yetişmiyor. Bir yığın şişman, itici akraba denilen mahluk. Sırf göbek atacak diye, 1 milyonu kimse vermez. Bir de bu neden erkek tarafından bekleniyor. Erkek tarafı SGK'ya bağlı bir kurum mu? Neden kız tarafı hiç bir şeye el sürmüyor. K*çı kırık, beş para etmeyen çeyiz dışında. Evliliğe katkısı olan. Bir tane kız tarafı görmedim. O bir kenara, zaten çeyiz diye getirdikleri şeyde. Yine kız için. Bu bencillik devam ederse, daha çok muhabbetini yaparsınız. 🤷
00 Yorumla
1 yılCimri olana bir şey diyemem ama inkar edilemeyecek gerçeklerden biri var ki o da geçim sıkıntısı ve ekonomik kriz. İleride kaldırmakta zorlanacağın taşın altına hiçbir aile girmemeli. Bu konuda ayarı olanlar tasarruflu davranıyor yinede kriz çarpıyor kimi de bidahamı evlencez diyip krizle omuz omuza yaşıyor kimide cimrilileşiyor. Düğünsüzde olur evlilik, sonuçta aşırı yüksek masraflara dalmak zorunda kalcaklar. Şahsen düğün istesemde şu berbat ekonomide yapmamak daha iyi. Hayali kenara bırakmak lazım.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
115Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 2b cevap paylaştı.
1 yılBir başkasına hava atabilmek adına hercanan her kuruş haramdır ziyandır istenilen her kurus ahlaksızlıktır görgüsüzlüktür. Bir de cimri diye nitelendirmeniz garip...
1922 Yorumla
Soran1 yılCimrisiniz
- 1 yıl
Değiliz aslında :D Size düğün yapacağımıza çocuklarımızın geleceği için yatırım yapsak sen de çocuklarının geleceği hakkında çok düşünmesen? Bu kötü bir şey mi?
Soran1 yılHer şey hallolur. Düğün de önemli ama
- 1 yıl
Çok para ama. Parası olan insan zaten en kral yerde yapıyor düğününü. Şİmdi 23 yaşına kadar okul okumuş, yeni mezun olmuş bir çocuk nereden bulsun 1.5-2 milyon da ev kursun ama? Bu mantığa göre parası olmayan evlenmesin çıkıyor. Herkesin ailesi yok ki karşılasın bu masrafı. Böyle de bakmak lazım olaya...
- 1 yıl
@bayram511 aynen bencede haklı zaten 3 5 kuruş zor giriyor eve ben çalışmıyorum çünkü imkanım yok özel olarak yürüyemiyorum mesela bide düğüne kredi çek ohoo iyice vücut ölür
- 1 yıl
Bunu istiyor kızlar artık
- 1 yıl
Fakirse evlenmesin
- 1 yıl
@Հայերեն_և_քրդերեն aynen intihar eder erkek başka çaresi yok gibi hissediyorum artık
- 1 yıl
Psycho çok güzel yazmışsın.
- 1 yıl
@Հայերեն_և_քրդերեն Ermeniler her şeye yorum yapmasın. Zrnginsem bile 2 milyon TL harcamak bit düğün için çok
- 1 yıl
@Altair19 Ermeniler seni öpsün ama başka şekilde paranız yoksa zikinizi tütün
- 1 yıl
@Հայերեն_և_քրդերեն bir kadına para gömmem için bu kadar çok + yazması gerek bende
- 1 yıl
@Altair19 parasız erkeklerin avuntusu
- 1 yıl
@Հայերեն_և_քրդերեն Merak etme yavaş yavaş inşa ediyorum ama sizin gibi tatlım değil hakeden ve nereden geldiğini unutmayacak birini buluruz bizim acelemiz yok. Avuntum falan yok.
- 1 yıl
@SasukeUchihaxD Teşekkürler sasuke chaan :D
- 1 yıl
Sasuke-kun xD
- 1 yıl
@SasukeUchihaxD hz sasuke sama :D
- 1 yıl
O kadar değil
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u 1 yıldüğün gereksizdir çünkü.
01 Yorumla
Soran1 yılNeyi gereksiz
Tüm erkeklerde yok 😀
Maddi durumu yeterli olmayanlarda var ülkenin ekonomik koşulları sebebiyle biraz da haklılar.
Parası olsa da eli cebine gitmeyen ve dediğin gibi cimri yani varyemez olanlarda var.
Yine parası olsa da bu tür adetler, gelenekler vs. hoşlaşmayanlarda var ama bu cimrilik değil aslında.
Vs.
Yani her erkekte yok. Mesela özellikle şaşalı düğün yapmak isteyen dosta düşmana göstermek isteyen erkekler de var 😂
Çeşit çeşit.
30 Yorumla
1 yılBen kendim bütün gelenek ve görenekleri reddediyorum.. Eskiden olsa gerçekten her şey güzel olurdu çünkü bir şey için endişelemezdik ama şu an eski devir değil maalesef.. Evet evlilik yolunda bir adım attığımızda karşımızdaki insanı da düşünmemiz lazım bunun adı cimrilik falan değil.. Erkek de çok çabalıyor her şey iyi olsun diye ama iki tarafın da ailesi yok şu olsun yok bu olsun diye diye millette gösteriş ede ede zehir ediyorlar her şeyı.. Aslında hiçbir şeyi kendimiz için yapmıyoruz hepsini akraba eş dost için yapıyoruz onların bize bir faydası var mı yok yemeye gelince iyi ama paraya gelince yok sadece düğünden sonra onlar yüzünden çıkacak borçları düşünüyoruz acaba nasıl kapatırız diye.. Keşke her şey sade olsa da kimse bir şeye karışmazsa ama olmuyor illaki biri çıkıyor bir şey diyor..
510 Yorumla- 1 yıl
Sen git bakalım pahalı yemekler pahalı düğün salonu pahalı kameraman vs tut sonra da eşin sana gelsin desin yok bunlar çok fazla sende ona de ki sen cimrisin o da seninle ters düşsün sonrasında aranıza soğukluk girsin her şey bittikten sonra haz alınsın ondan sonra bir iki aya kalmaz yollar ayrılır.. Yapma saçma sapan sorularınızı kendinize saklayın erkeklere bu konuda hak veriyorum velevki cimri olsunlar bazıları dükkan işletiyor her elemanın maaşı belli şuanki asgari ücret belli biraz düşünün yaw her şeyi geçtim ailesine bakıyor kardeşleri belki uzakta onlara yardım ediyor elektrik su bilmem ne onlarla uğraşıyor ödüyor haha ben olsam dünyanın en cimri insanı olurdum vallahi.. Ama eğer ki imkanım olsaydı hayatıma alacağım insanı da dünyanın en mutlu insanı yapardım ama yine de dünyanın en büyük cimriliğini de zenginlik içerisinde görürdüm.. Gecə gecə tepemi attın ass
- 1 yıl
Keşke eskilerde yaşasaydım. 3-5 tanıdıgın önünde nikahlanıp direkt evlenmiş sayılırdın. Bunca stres tantanadan ne anlar günümüz kadınları benim aklım almıyor. Erkeği de soğutuyorlar evlilikten.
- 1 yıl
maalesef bizim ailelerimiz halen bunu anlamamakta ısrarcı aileler diyorum çünkü biz sade yapmak isterken onlar sürekli o olsun bu olsun erkek tarafı onu da yapsın şunu da yapsın diye diye borç içerisinde evleniyoruz nerde mutluluk nerde huzur
- 1 yıl
Evet aileler zaten bu saçmalıkların devam etmesini sağlıyor zaten. Bu toplum önüne gelenle yatıyorsa bunun sorumlusu saçma gelenekleri bırakamayan eski kafalı aile büyükleridir.
- 1 yıl
Evet olabilir
- 1 yıl
Eyw knk ülkemizin hali içler acısı
- 1 yıl
İnsanların düşüncelerine saygı duyarım ama belli bir yere kadar
Bunu oturup beraber konuşmanız lazım, ancak bence düğün konusunda cimrilik yapılmalı.
Evliliğinizde ve balayınızda cimriliğe kaçması çok kötü olur ancak düğün konusunda aynısını söyleyemem.
Yeni bir yuvaya gelişinizi borçla kutlamak pek de iyi olmaz, zengindir orasını bilemem ancak Türkiye'nin geneli düğünden sonra borca giriyor. Ki ayrıca onu da yapayım bunu da yapayım geride kalmayayım diye yapacağınız şeyler asla takdir görmeyecek emin olabilirsiniz. Ne yaparsanız yapın o fesat akrabalarınız lafınızı edecek düğünden sonra.41 Yorumla
1 yılBi tarafımın kenarına bak sen.. Kendi ilk defa evlenecekmiş de içine sinsinmiş... Sizin içinize niye her şey pahalı olunca siniyor arkadaşım? Sen ilk defa evleneceksin de adam her gün düğün mü yapıyor? Adamın durumu yoksa bütçesine göre düşünecek. Adamı daha düğün zamanı borç batağına sok sok ondan sonra borçlar yüzünden ekonomik sıkıntı yüzünden geçinemiyoruz diyip 1 sene için de ayrılır bir de adama tazminat davası açarsın sen. Üstüne de pişkin pişkin mal varlığının yarısını istersin... Oldu paşam ya hak etmediğiniz dünyalar ayaklarınızın altına serilsin istiyorsunuz...
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılEvlilikteki huzurun ne kadar önemli şey oldupunu bi kavrayabilseniz , o zaman düğündeki ıvır zıvırlara takılmanın , ona buna para harcamanın , ufak tefek şeyler için kalp kırmanın ne kadar gereksiz ve geçici oldupunu anlayacaksınız aslında. Seni eleştirmek için demiyorum bunları , evet heves ediyorsunuz , istiyorsunuz. Ama inan o evin içinde yaşayacağın insanla edineceğin huzur her şeyden çok daha değerli , asıl yatırımını ona yap ve asıl enerjini ona ver derim. Bu yollardan çoktan geçmiş biri olarak sana verebileceğim tek tavsiye budur. Allah pişmanlık yaşatmasın
57 Yorumla- 1 yıl
Hemcinslerinize bi anlatamadık bu gerçeği. şu an erkekler evlenmiyorsa en büyük nedeni budur. Keşke eskilerde yaşasaymışım 3-5 kişniin önünde nikahın kıyılıyor ve evli sayılıyordun. Düğün tantanası ıvır zıvır stres endişe hiçbişey yoktu. Gelenekler kadar saçma bişey görmedim ben.
Cevap sahibi1 yılmaalesef. Ve bunlar gelenek olmaktan çıktı maalesef. Gelenek değil gösteriş , bakın benim için neler yapılıyor cümlesi için hep. Ben nikah istemiştim zamanında , asla düğün vs istemedim. Zamanla insan olgunlaştıkça senin de dediğin gibi iki kişinin önünde bile kıyılırmış diyorsun. Gereksiz detaylar , gereksiz gösteriş budalalığı , gereksiz masraf , israf … kalbine göre birine denk gelirsin umarım
- 1 yıl
Bu kafada biriyle evlenen erkekler zaten aptaldır. O kadın o adama hiç bir katkı yapamaz aksine adama büyük yük olur. Evlerden ırak.
Cevap sahibi1 yılÖyle, herkes hakettiğine denk gelir umarım. Sadelik her zaman en büyük zerafettir
- 1 yıl
Çevremde bu kafada kızlara niye denk gelemiyorum anlamakta zorlanıyorum.
Cevap sahibi1 yılYani herkes istediğine denk gelmiyor maalesef , sen nu açıdan denklik bulamıyorsun ben başka açılardan denklik bulamadım. Bu da hayatın sürprizlerinden 😀
- 1 yıl
Hayırlısı bakalım...
Gizli Üye(36-45)1 yılkarşılığında ne var? akıl fikir saygı huzur onur var mı? yok
ne var? eskiyecek bir beden
E ben buna evlenmeden de ulaşırım hatta yenilemek basit ayrıl başkasını bul
peki ben evlenmek için 2 milyon lira civarında para harcayacağım. Evlilik öncesine ait bu borç evlensek de bana yazacak
Ben bunu ödemek için sıkıntılar içinde debeleneceğim
kadın buna destek olmayacak
huzur sevgi aşk vs vermeyecek afra tafra zart zurt
Bir de bu borç bitmeden boşanma çıkacak mutlaka nafaka uzun yıllar
borç halen benim ama
şimdi durum bu iken neden evleneyim ya?
35 yıl aynı karıyı s.. kmek için mi?
En başta saydığım o kavramlar için evlenmeye ne gerek var?
40 yaşına geldim bekarım 15 iken psikoloğuma büyüdüğüm zaman karım dahil hayatımdaki herkesi satın almış olmak istemiyorum dedim anlamamıştı gerçi halen de anlayan yok o ayrı
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılŞimdi bir kere evleniyor iken gereksiz kaziklanmayi kimse istemez. Ama bazen mecbur katlanıyorsun.
- Bizim burada 5/2 kalitede bir düğün salonuna gecelik 70.000₺ para istiyorlar.
- 2 sus esyasi masa başı 6 porsiyon çerez veriyorlar hepsi o.
- Bir düğün pastası yaptırıyorsun. 12000₺ istiyorlar.
- Gelinbasi yapıyorlar 3000₺ istiyorlar.
- gelin arabası süslüyorsun 3000₺ istiyorlar
daha anlatılacak o kadar çok gereğinden çok fazla para harcanan şey var ki anlatamam…
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılHayatım ben evlendiğimde eşime dedim o kadar masrafa gerek yok kenara koyar birikim yapalım dedim. Beni sadece nikah masasından aldı evimize gittik hepsi bu gayette memnunum o parayı da tuttuk üzerine biraz birikim yaparak ikinizde çalışıyoruz çünkü ev aldık ve içini istediğimiz gibi yapıyoruz. Şimdi her kızın rüyasında var güzel bir düğünle evlenmek ama gel gelelim şimdi masraflar 10 katı gerek var mı bence yok. Ya da diyelim ki gösterişli bir düğünle dünya evine girdin 6 ay sonra boşandın o adama yazık olmayacak mı benim vicdanım el vermez şahsen yanlış anlaşılmasın burada erkeği savunmuyorum fakat eğri oturup düz konuşmak lazım. Ben ondan huzur, mutluluk, sadakatli ve evine helal lokma getir ben senden başka bir beklentim yok diye söyledim kabul etti ve böyle evlendim ben. Ve düğün masrafları yapılırken bir sürü tantana oluyor bi arkadaşımın birisi bu yüzden nişan attı gerisini sen düşün
32 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@erona O evlenmesin boş ver her şey para mal mülk değildir. Malk mülk olupta mutlu olmayan insanlarda var orta halli en güzel haldir
Gizli Üye(36-45)1 yılEe sen saraylara da layıksın, özel jetinde olmalı, 100 milyon dolarlık tekneyede, özel hizmetcilerede, altın kaplama ferrariyede layıksın bi tek sen değil her insan dünyada var olan herşeyin en iyisini hakeder değil mi? Peki kaçımız bu imkanları birine sunabiliriz ya da kaçımız bu imkanlarda yaşıyor sence? Biraz kendinize gelin be artık, ekonominin farkında mısın güzel kardeşim bi düğüne 1 milyon para harcasa o adam kaç sene bunun için çalışacak kaç insanın ağız kokusunu çekip el pençe durmak zorunda kalacak belki, oturduğun yerden boş boş konuşuyosun. Hadi sen yapsana o masrafı kolaysa.. adamla yemeğe çıkarsınız bir kere hesap ödeyecek olsanız eliniz titrer kalkmış cimrilikten bahsediyor 🤣🤣🤣 içine sinecekmiş hey yavrum hey evlenince adama 2 yumurta kıramayacak kadınlar (!) kalkmış boyundan büyük cümleler kuruyor tebrik ediyorum seni pırıl pırıl bi zekaya sahipsin güle güle kullan 👏👏
11 Yorumla
Cevap sahibi1 yılAyrıca sen zaten evlenme 2 gün sonra ufacık bi sebepten o adamı boşar ömür boyu nafaka alır adamın da hayatını zindan edersin..
Gizli Üye(30-35)1 yılYapılmalıdır erkekler bazıları bu konuda aşırı cimrilik yapıyor onu yapmayalım gerek yok gibi konuşurlar birde yetmez miş gibi analar çikar başımıza aslında herşeyi isteyen kişiler kıymetli oluyor kimseye acımaya gerek yok masraf yapmicak olanda evlenmesin sonra tüm yük kadına kalıyor hep öyle olmasını istiyorlar evlenince de kadinlar bir şey almasın harcamayı yapmasın şeklinde olunuyor ama değmezmiş ben öyle yaptım ne kıymet bildiler nede bişey daha elimde olanlarda aldı sonuç boş acimayandan eş oluyor aciyanin elinden de herşeyi alıyorlar ondan evlenecek kişiler istediği gibi yapsın sonra değer vermiyolar
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYa insanlar karınlarını zor doyuruyor memlekette, her geçen gün daha da kötüye gidiyor ekonomi. Hala düğün masrafıymış, şuymuş buymuş, yeter artık kendinizi bulunmaz hint kumaşı sanmayı bırakın! İnstagramda saçma sapan videoları izleyip izleyip bütün karılar kendilerini gaza getiriyor, ondan sonra bir sürü şey isteyip duruyorlar. Yeter artıkları şu erkeklerin yakasını rahat bırakın biraz. Sanki şeyiniz altın kaplama, ne sanıyorsunuz kendinizi. Altı üstü herkes kırsal kökenli, yani köylü bu toplumda. Kraliyet ailesinden gelmiyorsunuz, kasmayın bu kadar.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBu ekonomide bu şartlar altında buna cimrilik değil de mecburiyet diyelim gerçekten bir iki günlük eğlence için ömür boyu borç ödemeye gerek var mı maaşların hala ortada geçim derdi ortada kiraların hali ortada yani kızlarımızın da kendilerini prenses gibi görüp de sonsuz istekler dayatıp sonsuz masraflar ettirmelerine gerek yok erkek tarafına Bence kadınla erkeklerin ne kadar makul ve ne kadar az masraflı düğün yaparsak o kadar iyi biz mesela şimdi öyle yaptık yapabileceğimiz En minimum masrafta düğünümüzü yaptık ve geri kalan parayla da birikim yaptık biriktirdik ve gelecek için harcayacağız Allah nasip ederse belki ev alacağız Ama ben şimdi düğüne Milyonlar harcasaydım ya da çok şatafatlı bir düğün yapsaydım bu kadar birikimi olmazdı ve şu an derdim borç ödemek olurdu ama Allah'a şükür bir kuruş borcum yok kimseye
11 Yorumla
Cevap sahibi1 yılKendimi satılık bir eşya olarak görmüyorum kendime o yüzden değer biçmiyorum şu zihniyetten çıkın düğün veya nişan sizin değerinizi belirlemez sevdiğim adamla sıcak bir yuva istiyorum sadece ve Allah'a şükür sahibim sizin gibiler ise borçlar yüzünden sürekli tartışıp ayrılıyorlar en ucuzu ile düğün yaptım akrabalara hava atmak için uçmadım sonra eşimle güzel bir balayı yaptım ve şu an 3 senelik evliyim kafam rahat borcum yok yaşıtlarım borç ödemekten soluk alamaz iken ayrılık eşiğine gelmişken biz eşimle mutluyuz
1 yılSonra evliligin en guzel yillarini bankalara ipotek ediyorsunuz borc oderken de gozunuzun kaldigi biseyi alamayinca yine erkek suclu oluyor. 2 saat sonra kimsenin hatirlamayacagi bir dugun icin o kadar parayi sokağa atamam sahsen. O yuzden de evlilik bana gore cok sacma bir müessese.
10 YorumlaYani şöyle bence haklılar her ne kadar o düğün borçlarının stresini birlikte çekselerde erkekler kadar ağır basmıyordur diye düşünüyorum. Hiç tanımadığın hatta hayatında 1 defa göreceğin insanlar için evleneceğin adamı dünyanın borcuna sokmaya gerek yok
20 Yorumla
1 yılKendimi satmıyorum sonuçta bir masraf karşılığı, kendini sen o şekilde görüyorsun demek ki, benim karşılığım maddiyat değil. Düğünü ben de çok saçma buluyorum. Bitirilmesi gereken bir gelenek bana göre, evlenen sakince evlensin bu ne gösteriş saçmalık işte
20 Yorumla
1 yılBoş para harcamak denir buna başkasına hava atacaksin diye borca giremem sadece nikah yaparım o kadar ilk defa türk erkelere katılıyorum bunun adı cimrilik değil bunun adı sadelik çok fazla dizi izlemeyi bıraktın gerçek hayatta dönün artık evlendikten sonra huzur kalmıyor borç ödemekten maddiyatin yoksa hiç o işlere girmem herkes ayağını yorganına göre uzatsın o kadar basit Almanlara bak japonlara bak ne kadar mütevazi sade neden böyle olamadık kime neyi ispat ediyoruz birisi bunu açıklasın
20 Yorumla
1 yılBen düğünü gereksiz masraf olarak görüyorum. Maksat eğlenmekse evleneceğim kişiyle gezerek görerek eğlenirim. Sade bir nikah ve sadece yakın gördüklerimin katıldığı Bi yemek yeterli.
81 Yorumla- 1 yıl
İdeal kadın profili 👌
1 yılMaddi durumu olmadığı halde eşşek gibi para harcayan düğünü istediğim gibi yapan biri ile birlikteydim. Bütün bride vs her şeyi yaptık. kaç tane fotoğrafçı vardı saymadım. Cimri olan bendim bile diyebilirim, fakat sonra ne oldu. ne düğünde takılanları geri alabildik, ne de düğün sonrasında paramız kaldı. klima acil ihtiyaç değil demiştik. Yazın duşakabinin içinde su açıkken oturuyordum en son. Bence bu konuda bir tık erkek gibi düşünmemiz gerekiyor.
11 Yorumla
1 yılhayatta bı kere evlenıyoruz gıbı sacma bı klıseyle sormasaydın barı. Garantısı var mı bunun? hayır e ozaman? kendını masrafa degmıyo gormek degıl bu ama bu erkegınde bı kere evlenıyorum dıye gereksız gosterıse gırıp kız tarafından taleplerı oldugunda cozulur bu olay
20 YorumlaDüğün isteyen kızla ben ciddi bile düşünmem bu kadar canım birisini hayatımda tutamam LKJDSAFŞFDSASD
Abi mantıklı mı 3-4 saat başkalarını eğlendirmek sonrada 1.5milyon girmesi falan awq
bizimkilerde tutturmuş düğünsüz olmaz diye, bizimkilerde değişik awq
12 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 513 cevap paylaştı.
1 yılMütavazi bir açıklama yapayım elbette gereksiz değil ama evlenirken seçilen mekandan, müzisyene yemeği şu bu derken düğüne gelenleri de gocundurmamak lazım belki gram takacak belkl hiç takamayacak takısız duyurusu davetiyede yer alması bunu değiştirmez düğünün de gelenlere bağlı mütavazi olması lazım.
10 lira farkla şu menümüzde var diyen hamburgerci çalışanı gibi organizasyonu gereksiz şişirenler gereksiz masrafa da yol açar.10 Yorumla 2,3 akraba eğlendireceğim diye daha evliliğin başından ben aile bütçemizi riske atamam.
Karım olacak kişinin yakın arkadaşları ve benim çok yakın olduğum arkadaşlarım, hatta onların eşiyle güzel bir bar gibi yeri ayarlarım.
1 kere arayıp, sormayan kişiler için düğün yapacağıma karımla balayını güzel geçiririm...00 Yorumla
1 yılEvliliği mi kutluyorsunuz, kraliyet ailesine mi katılıyorsunuz? Hayatta bir kez evleniyorsak masraflarla değil, huzurla evlenelim. Yoksa sırf gösteriş için borca girip ömür boyu taksit öderken ikinci kez düşünmek zorunda kalırsınız. Düğün yapmasak ne olacak ki sanki?
01 Yorumla- 1 yıl
"Masraf yapılmamalı diyen kızlar kendini o masrafa çok mu görüyor?"
Sence fazla masraflı değil mi?
www.instagram.com/.../?img_index=1
Para & Ekonomi konusunda 889 cevap paylaştı. Bize cimri diyorsunuz kuaför masraflarına kadar bize kitliyorsunuz dirseğinize kadar bilezik istiyorsunuz karşılık olarak uyduruk bir saat takıyorsunuz asıl cimri kadınlar bizim için zerre önemi olmayan şeylere para harcıyoruz ama siz bir şey yapmadan şikayet ediyorsunuz
01 YorumlaHee çok cimriler gidip kredi çeksinler bi düğün için sonra geçim derdi çek ve boşanın sonra o kredi borcunu odemeye devam eder, bunu yasayan okdr çok gördüm ki ne bu gösteriş merakı? Bu cimrilik olmuyor mantikli olan bu paran yoksa deli gibi kredi çekip borca girip düğün yapmamalisin anca huzurunuz kaçar ve mutsuz olursunuz sonu da ayrılık olur 😒
00 YorumlaBence bu devirde bırakalım da olsunlar…
Kusura bakmasın kimse ama bende bir kadın olarak cimriyim bu konuda gereksiz masrafa girmeye gerek yok ileride neden başımız ağrısın ki eşimle
Milleti eğlendireceğim diye kendi huzurumu kaçırmaya niyetim yok açıkçası…
(Böyle düşündüğümüz içinde zaten olan oluyor ya bize bak bunu soran yüz de yüz evlenir… 🤣)61 Yorumla- 1 yıl
Katılıyorum tam olarak son cümle harici 😅
1 yılHerşeyi erkeğe iteliyorlarda ondan 😀 ve bir lere evleniyorum diye ne kadar mantıksız şey varsa yapmak zorunda değiliz ve görgüsüzlük gibi geliyor bana sade bir nikah daha mantıklı hem o kadar gereksiz masrafa gireceğime o parayla eşimle tatile giderim gerçek bir ihtiyacımızı karşılarım 👍
00 Yorumla
1 yılBu cimrilik değil, imkanlar dahilinde olan şeyler, kadının ne istediği ile alakalı, bir erkeğin sevdiği bir kadın ile evlenmesi için düğün gerekçesi ile 5-6 yıl sadece borç oduyecek ise, gerek yok, boyle bir kadın sevdiğinden değil ozentilerinden dir, böyle bir kadın ile evlenmeyi sevmekten sogurum
01 Yorumla- 1 yıl
Demekki bunu diyen kadınlar bir mal değil, masrafı parayı çok görsün, bedelsiz, senin gibi kadınlarin hayatı boyunca bir bedeli var demekki 😉
1 yıl1 kere adı altında müsriflik yapılıyor. Hemde hiç ihtiyaç olmadığı halde.
Napsınlar. Parayı zor kazanıyor çoğu.
Sırf kız istedi diye alın terini çöpe mi atsın göz göre göre...79 Yorumla- 1 yıl
Icimdeki ses 😄😄
- 1 yıl
Görülmek istemeyen gerçek diyelim biz ona :)
- 1 yıl
Maalesef herkes senin gibi anlyisli olsa enflasyonda olmaz evlilikte kolay olur 😄👏
- 1 yıl
Eşyaya biçilen değer insandan fazla. Bunlar hep bundan.
- 1 yıl
Evet oyle maalesef konyali sakaryali herkes sizin gibi dusunse sorunlar cözulur 👏👏
- 1 yıl
Konyalı nerden çıktı yahu :)
- 1 yıl
Mevlana dan 😄😄
- 1 yıl
Şimdi oldu :)
- 1 yıl
tamam sakaryali duzelttim 😄😄
bir seyi hayatta bir kere yapiyor olman bu konuda sinirsiz ozgurlugun olabilecegi anlamina gelmez. kocan hayatta bir kere bekarliga veda partisi yapicam, dansoz cagiricam dese kabul eder misin mesela
60 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBu konu 7 yıl önce açıldığında "hayatta 1 defa evleniyoruz ve o kadar masrafa değer" derdim. Ama günümüz acayip pahalı. Hayatta 1 defa evleniyoruz o kadar masraf olsun dersek vay kine vay. Bence gereksiz bi masraf şu an. Sade bi tören olabilir sadece. Sonuçta erkek tarafı dediğimiz kişi aynı zamanda eşim olacak. Çok masraf saçmalık. ( Ayrıca masrafın büyüklüğü de kızın kendine ne kadar değer verdiği anlamına gelmez)
20 YorumlaMasraf ortak ödenecek se neden olmasın, ama sadece erkek ödesin diyorsanız kendinize bir fiyat biçmiş olursunuz.
Düğün çok gereksiz ya, nikah yap aile üyeleri bir yemek oldu bitti.50 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBana tek taş almadilar hayalidir bı kızın aldigindada bı lutufmus gibi adını etti sanki pırlanta almiş gibi beyaz essa baktik farklı model geldi kafalarına göre takilmislar hiç yerine konmak kötü hani konusabilirdik eve gelince haberim oldu yuzugununde * dedim seninde ezip ayağımda kırdım
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılAy gerçekten benim eski konuştuğum çocuk da istemiyordu neden dediğimde ise sevmiyorum diyordu ne haklı bir sebep ama cimri gelmişti bana açıkçası durumu olmaz anlarım ama sırf para harcamamak için istemiyorum falan demesi garip neyse ki kurtuldum şükür
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBu türk kızlarının dügün merakı nereden geliyor anlamıyorum. Dünyada ne kadar gormemis toplum varsa hep böyleler. Gecen bir fransiz arkadasla bu konu acildi, adamlar kilisede herkesin önünde nikahi kıyıp dualarla ugurluyorlar. Yapmak isteyen ufak kesim parti duzenliyordu sadece. Şimdi onlar da mı cimri?
2 saat gobek atacaksin ama dugun sonu gelin de damat da yorulacak bosuna. Adam yillarboyu borç odeyecek sonra da kocana dirdir edeceksin bana bunu sunu al diye.
Merakliysan elini tasin altina koy kendi partini duzenle
00 Yorumla
1 yılNe yapsınlar öyle boş şeylere para mı harcanır yarın düşman olacağın kişiyi bugün eğlendir sonra borç batağına gir sonra tartışma sonra boşanma davası konu kapandı bu kadar basit
30 YorumlaBence yok ya da kişiden kişiye göre değişir. Benim 6 senelik bir ilişkim var ben en sade en uygun şeyleri isterken erkek arkadaşım ve ailesi en iyisi en güzeli olsun istiyor. En basitinden evlilik teklifi yüzüğü için tektaş yüzük+tamtur yüzük takmak istediklerini söylüyorlar. Gelinlik için ben dümdüz beyaz bir elbise istediğimi belirtmiştim gelinlik fiyatlarını görünce. Öyle olmasını istemediler.
31 Yorumla
1 yılDüğün artık masraf olmaktan çıktı evlenirken hayatını ipotek veriyorsun:)))
Akıllı bir kadın sevdiği adamı o kadar hırpalamaz diyerek geçiyoruzz.
Ne demek istediğimi de sadece akıllı kadınlar anlar..
10 YorumlaDüğün yapılır da aşırı masrafa, gösterişe bence de gerek yok. Görgüsüzlük gibi geliyor bana. İ̇ki tarafın da ortak bütçesiyle sade, düşük bütçeli, yalnızca sevdiklerimizin davetli olduğu minimal bir eğlence yeterli.
10 YorumlaDüğün gereksiz ama gerçekten ya 4 saat insanlar çıkacak oynayacak abuk subuk görüntüler ortaya çıkacak diye küçük bir servet dökülüyor. Daha mütevazi ortamlar varken düğün👎🏻
20 Yorumla
1 yılDüğün meraklısı, gezme tozma sevdalısı, lüks aşığı kadın mümkünse zaten benden uzak olsun. Hayatı boş yaşayan kadın sevmiyorum. Düğün aşığı bir kadın zaten bomboş biridir bana bir katkısı olmaz öyle kadının.
00 Yorumla
1 yılYani maddi durum iyi değilse öyle çok aşırı abartmak istemem lakin maddi durum iyiyse sonuçta 1 kere evleniyorum bu yüzden özel olmasını isterdim zaten öyle çok ahım şahım bir düğün olmasına gerek yok ❤️
00 Yorumla
1 yılBen saçma buluyorum cimrilikten değil küçük çocuklar gelecek bebeler psiti istila edecek 80 yaşındaki ölmek üzere kadınlar erkekler gelecek kötü ya onun yerine evde parti veririm alkollü 18-30 yaş arası daha iyi öyle bir kutlama yaparım
01 Yorumla- 1 yıl
Hem bende senin kafadanım 1mkere yapacaksan yapılmalı ama ben hem sevmiyorum hemde o düğünün masrafı yılalrca bitmez bunun cimrilikle hatta tutumluluklada alakası yok bunun geleceği düşünmekle alakası var yoksa neden yapmasın haksızmıyım?
Cimrilik değil. Erkekler tek evlenmiyor sonuçta bu düğünde. Ekonominin durumu da malum. İyi günde kötü günde diyorsak düğün harcamaları da eşit olarak bölünmeli. Diğer türlü yükün çoğunluğu erkeğin omzuna bindirilmesi pek adaletli değil
00 YorumlaSizin bir kere evleniyoruz dediğiniz saçmalık yüzüne kimse cimri olmak zorunda değil. Ekonomi iyi bile olsa düğün adet ve saçmalıklarına gelemem. Düğün ne hem ya.
03 Yorumla
Soran1 yılNe demek düğün ne be? Siz ne çağ dışı insanlarsınız
- Para & Ekonomi konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılErkekler gösteriş sevmiyor daha minimalist sade şeylerden hoşlanıyorlar yine de sevgisinde cömertse bir erkek eminim her konuda da cömerttr
30 Yorumla
1 yılDüğün kadar saçma bir şey yok. Bu ekonomide gereksiz bir masraf. Birgün için yıllarca borç ödemeye ne gerek var ki maddi durumu olursa yapılabilir ama şartları zorlamaya da hiç gerek yok. Sonrasında o borç sıkıntısını birlikte yaşayacaksınız ve bu durumdan erkekler daha çok etkileniyor
10 Yorumla
1 yılFakirlerde var ve fakirler bı zahmet evlenmesin elin kızına yokluk cektirmesin
13 Yorumla- 1 yıl
1 yılBence şidmiki düğünlerin çoğu şova dönmüş ona buna hava atmak insanların derdi borca sıkıntıya girilmeyecekse yapılsın ama iki insanınmutluluğunu borçla dertle sıkıntıyla geçirmesindense kendilerine evlerine harcamaları daha mantıklı eşyanın da kölesi olmamak gerek hepsi aynı işlevde kullanılıyor
10 Yorumla
1 yılDüğünün tarihsel çıkış noktası, çevrendeki insanlardan bağış, hediye toplayıp yeni evlenen çifte destek olmasıydı. Şimdi olay biraz tersine döndü, işe yaramayan bir gelenek haline gelmeye başladı.
Aynı parayı araba olsun, tatil olsun yaşam kaliteni yükseltecek şeylere harcayabilirsin.00 YorumlaParamı harcayacağım en saçma şey düğün. Hem kalabalık, hem gürültülü, hem de bana göre hiç eğlenceli değil. Ona harcayacagim paranin onda birine veya belki daha azina 2 hafta tatil ayarlarim, hem tek gece degil 2 hafta, hem kalabalik degil sadece ben ve esim, hem de cok daha eglenceli.
00 Yorumla
1 yılBir kez evlenıyorsun derlerya tam yapılmalı maddi manevi karşındakine değer vermelisin iki tarafın da herseyu dozunda istemesi lazim birbirini yormamasi gerekıyo duygusal ve maddi olaraakk ama o ev o düğünün tam yapılmasi lazim ne cimriligi o be akrep mi var cebinde
00 Yorumlakendi değerini hayatında bir kez ve kendinden çok başkasını eğlendirmek için olan bir organizasyona bağlayan kadın için düğün şart.. ama o erkek ben olamam.. :d
00 Yorumla
1 yılSen de söylemişsin, bir kez evleniyorsun ve bitiyor. Hayatının geriye kalanında işine yarayacak bir şey değil düğün masrafları.
Yazık diyorum sadece, yazık. Kendini mal olarak görme.00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2b cevap paylaştı.
1 yılHayatta bir kez evlenip bir ömür borç ödüyor senin zihniyetindekiler. Sonra da vay efendim kocam cimri vay efendim beni dışarıda gezdirmez yedirmez içirmez.
00 Yorumla
1 yılborç icinde yasamak istemiyor olabiliriz mesela minimal bir dügünde 1 yılda bitecek borcu aman canim 1 kere evlenioruz deyip 5 yillik borc haline getirip onun derdiyle uyuyamamak istemiyor olabilir
01 Yorumla- 1 yıl
borç harç dügün yapıp 4 canım oynayacak sonrada zaten begenmeyip dedikodusunu yapacak diye 3-5 sene borcunu ödemek istemeyen 3-5 senede kazanilan parayla yatirim yapmak isteyen bütün aklı basinda kızlara selam olsun
Cimri erkek sevgisi de de cimri oluyor maalesef. Her şeyin en mükemmelinin de mükemmeli var o yüzden hem uygun hem bütçe dostu şeyleri alınmalı çünkü evlenince anlıyorsun ki Hersey zamanla alınıyor eksikler tamamlanıyor. Mühim olan huzur ve mutluluk sonra yaptığı masrafları her seferinde söylemesinden iyidir makul fiyatlardan masraf yapmak.
121 Yorumla- 1 yıl
- 1 yıl
Nerelisin
- 1 yıl
Soy ismin grgn mi
- 1 yıl
?
- 1 yıl
Aralarında i mi var :)
- 1 yıl
Karadenizli misin
- 1 yıl
@KaradenizliBeyfendi hayır yok?
- 1 yıl
Girgin mi
- 1 yıl
- 1 yıl
@KaradenizliBeyfendi hayır girgin değil
- 1 yıl
Tüh
- 1 yıl
Tabiki bu düşüncene sonsuz katılıyorum. Mutluluk olmadığı sürece yaşadığın evde huzurlu olmadığın sürece eşyanın hiçbir önemi olmuyor. Günümüz gereği sosyal medya sayesinde çoğumuz istemeden de etkileniyor bunda bu var benimki neden böyle diye. Bunların önüne geçebilmek için başlangıçta varken yapmak daha mantıklı geliyor sadece.
- 1 yıl
@KaradenizliBeyfendi tüh derken akraba sandınız sanırım
- 1 yıl
Hayır ama tanıdık sandım
- 1 yıl
@eElif0 sende haklısın tabiki sosyal medya denen şey maalesef özenmemize sebebiyet veriyor fakat herkesin bütçesi o gördüğümüz
şeylere ne yazık ki yetmiyor. Ama bu saydıklarım durumu el veren insanlar için söylediğim şeyler değil eğer durumun varsa tabiki de en güzelinden yapılması lazım. Ama bak şu konuda erkekler kadınları ne yazık ki anlayamiyor ben hep şöyle diyorum. O günün pirensi de pirensesi
de olmak icin maalesef ki tek gün var ve insan haliyle
Gerçekten pirenses gibi prens gibi hissetmek istiyor. - 1 yıl
@KaradenizliBeyfendi çok yüksek ihtimal değiliz tanıdık
- 1 yıl
Bence öyleyiz kabul etsene
Düğün masrafını aşırı abartma hastalığı var bizim millet moron maalesef Düğün salonu kirası diyelim 100 bin 1 milyon diyor. Hep abartı sosyal medya yalanı
00 Yorumla- Devamını Gör (106)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat