Akıllıdır ha düğün yapmışsın ha parayı klozete atıp sifonu çekmişsin sana kattığı ne varki gösteriş budalalığı başka bir şey değil bir dünya stres başka bir şey değil bir dünya para saçıyorsun yaşadığın stresi cabası aile arasında sade bir nikah töreni kafi bence
Bende düğünü gereksiz masraf olarak gören taraftayım. Adına cimrilik denir mi bilemiyorum. Ben yüzlerce insana dedikodu malzemesi verip bir de onları eğlendirmeye karşıyım.
İki kişi; süresi meçhul, mutlu olup olmayacakları meçhul, bir evde yaşayacak diye 300-500 kişinin bir araya gelip, yemesi içmesi sonrasında şu bayattı, şu yoktu gibi dedikodu yapması için bu ekonomik zor koşullarda 300-500 bin vermek ya da borca girmek mantıklı mı?
değildir. bencede gereksiz masraf.. çok çok zengin olsam bile düğün yapmam. gelinlikle o kadar saat durup oynayamam eziyet resmen bana.. düğün yerine kendime güzel ev eşyaları, kıyafet, makyaj malzemesi falan alırım.
Bu, kişisel görüşlere, değer yargılarına ve mali durumlarına bağlı. Kimi insanlar, düğün harcamalarının yerine başka yatırımlara yönelmeyi tercih edebilir.
Erkeğini borç batağına düşüren kadına ne demeli? Ölçülü bir düğün olabilir. Ama şu durumda resmen bir ev parasını çöpe atmaktır şaaşalı bir düğün. aptalca geleneklerle.. elalemi eğlendirmek sadece
Yok değildir düğün gereksiz değil ama günümüzde ona verilecek parayla muazzam bir tatil yapılır zira düğünüm hakı b. kunu kurtarmıyo aşiret değilsen tabi😂😂
Cimrilik de alakası yok gerçekten masrafı yüksek Türkiye Vergisi ile yüksek fiyatlara sahip ülke Sırf eğlence için keyfi masraf israfdir evet zengin sen yaparsın o ayrı
Hayır gereksiz masraf değildir ama saçma sapan bütçeyi aşan kendinizi zora sokacak masraflar dugunler olursa bence gereksiz zaten evleniyorsunuz neden insanları mutlu edeceksiniz ki neden onlardan kalan borclari ödeyeceksiniz ki gerek yok
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
31Cevap
Bence de gereksi masraf. Adam zekidir, evlenin böyle diyenle.
Akıllıdır ha düğün yapmışsın ha parayı klozete atıp sifonu çekmişsin sana kattığı ne varki gösteriş budalalığı başka bir şey değil bir dünya stres başka bir şey değil bir dünya para saçıyorsun yaşadığın stresi cabası aile arasında sade bir nikah töreni kafi bence
Bende düğünü gereksiz masraf olarak gören taraftayım. Adına cimrilik denir mi bilemiyorum. Ben yüzlerce insana dedikodu malzemesi verip bir de onları eğlendirmeye karşıyım.
Düğün zaten başkalarını eğlendirmek için yapılıyor. Stresten, yorgunluktan eğlenemiyorsun bile.
İki kişi; süresi meçhul, mutlu olup olmayacakları meçhul, bir evde yaşayacak diye 300-500 kişinin bir araya gelip, yemesi içmesi sonrasında şu bayattı, şu yoktu gibi dedikodu yapması için bu ekonomik zor koşullarda 300-500 bin vermek ya da borca girmek mantıklı mı?
değildir. bencede gereksiz masraf.. çok çok zengin olsam bile düğün yapmam. gelinlikle o kadar saat durup oynayamam eziyet resmen bana.. düğün yerine kendime güzel ev eşyaları, kıyafet, makyaj malzemesi falan alırım.
Bu, kişisel görüşlere, değer yargılarına ve mali durumlarına bağlı. Kimi insanlar, düğün harcamalarının yerine başka yatırımlara yönelmeyi tercih edebilir.
Erkeğini borç batağına düşüren kadına ne demeli? Ölçülü bir düğün olabilir. Ama şu durumda resmen bir ev parasını çöpe atmaktır şaaşalı bir düğün. aptalca geleneklerle.. elalemi eğlendirmek sadece
Yooo cimrilik bununla ölçülmez. Her şey cok pahalı sade bir nikah yeterli düğün yapsan kimseyi memnun edemezsin hoş etme de zaten
Yok değildir düğün gereksiz değil ama günümüzde ona verilecek parayla muazzam bir tatil yapılır zira düğünüm hakı b. kunu kurtarmıyo aşiret değilsen tabi😂😂
Cimrilik de alakası yok gerçekten masrafı yüksek Türkiye Vergisi ile yüksek fiyatlara sahip ülke Sırf eğlence için keyfi masraf israfdir evet zengin sen yaparsın o ayrı
Valla ben kadın olarak bana bile gereksiz geliyor onun yerine güzel bir yere balayına giderim daha iyi
Değildir, keza bende düğünden yana değilim. Ama sevdiğime değer veririm. Onu mutlu etmek adına bir çok delice şey yapabilirim.
O masrafla bir sene evi geçindirirsin gerek yok bence taki takmak isteyende nikahta taksın. Zaman kötü mantıklı olmak gerek.
Düğün kadar saçma gereksiz bir şey daha yok takı töreni falan saçmalıklarla dolu bir etkinlik
Ben de gereksiz buluyorum. Cimrilikten değil mantıksız geliyor.
Hayır. Bende aynı şekilde istiyorum cimrilikle alakası olmayabilir sade istemiştir.
Ben de düğünün gereksiz bir masraf olduğunu düşünüyorum. Çünkü gereksiz.
Öyledir bence önemli bir gün ve takılar zaten ödüyor masrafın çoğunu
Değildir ben bir erkek değilim aka gerçekten gereksiz masraf
Cimrilikten değil o. Gerçekten gereksiz tamamen havaya giden para.
Akıllıdır. Keşke benimki de istemeseydi diycem ama düğünde çok eğlendik o da bir gerçek
aaaa olur mu en gerekli pasraflardan bitanesidir. tabi 2.3.4.5. yi yapmıyorsan
Sizleri piste alalım biz cimriyiz bizi geç minimum bir milyon sek harca sen yap düğünü halay benden
Valla ben de gereksiz bulanlardanım onun yerine yatırım yapalım o parayla veya gezelim filan
Cimrilik değil benim ki, felsefi olarak saçma buluyorum
Hayır gereksiz masraf değildir ama saçma sapan bütçeyi aşan kendinizi zora sokacak masraflar dugunler olursa bence gereksiz zaten evleniyorsunuz neden insanları mutlu edeceksiniz ki neden onlardan kalan borclari ödeyeceksiniz ki gerek yok
Cimridir evet.. Davulsuz zurnasız halaysız damat gitmem asla..
Bende istemiyorum ve evet gereksiz, cimrilikten değil tanımadığım insanlar için o kadar para harcayacağıma evime ve eşime harcamak daha iyi
Bir düğün yapmak ortalama kaç para?
Çok para
Kaç işte
Hayır haklıdır , düğün gereksiz masraf çünkü, o parayla güzel bir yerde balayına gidebilirsin.
Masrafı sen karşıla bakalım altından kalkabilir misin 🧐 onlarda insan durumu olmayan olabilir
Cebinden para çımmadığı için ille düğün isteyen kadın paragözdür bence
Kan emici de olabilir
Değildir, ihtiyaç ve lüks arasındaki farkı biliyorsanız eğer
Evet diyor annem şu an Kdkdkdmdm
İnatla düğün isteyen kız da görmemiş cahildir!
Gelenekleri ve düşünce tarzı o şekilde olabilir. Bir de aile faktörünü unutmamak gerek.
Cimri değil mantıklı adamdır
Düğün gereksiz masraftır!
Hayır mantıklı insandır, her şey çok pahalı artık
Gerçekten öyle sade nikah yeterli
Şu devirde pek sayılmaz
Cimrilikle alakası yok bence de gereksiz masraf
Cimriligini bilmem ama realistdir.
Evet sanki başkasına gidiyo ama yapcek birsey yok
Cimri değil gereksiz.
akıllı adamlardır
bunu diyen kadın akılıdır
Mantıklıdır