+1 yılNeden cimri olsun?
Şahsın eveet düğün bana göre de çok gereksiz bir masraf şayet bir insan evlendiğini duyurmak isterse nikah yaptıktan sonra ufak bir davul ve zurna ile insanlara duyurabilir zaten insanları düğüne davet ederek ya da nikahına davet ederek evlendiğini ilan ediyorsun herkes biliyor, Bir de bunun yanında 15 20 bin liraya da 30 40 bin lira para verecek saçma sapan bir düğün salonu tutarak gereksiz bir ton israf ve masraf yaparak düğün yapmayı saçma buluyorum.
Geçen yıl 11 Temmuz'da abim evlendi gerçekten şöyle baktım düğün ortamına ne oluyor ki saçma sapan insanlar o hoplayıp zıplıyor oturuyor meyve suyu içiyor ondan sonra getireceği bir altın artık gerçeği insanlar onu da takamaz hale geldi, ondan sonra bir sürü müzik ve kafa görüntüsünden başka bir şey değil ha bir de şöyle bir gerçek var düğün yapılıyor ya mesela düğün ortamında kadınlar kalkıyor ortada oynuyor elin herifleri kadınlara bakıyor yani insanlar bu saçmalıktan anlıyor Ben anlam veremiyorum, illaki insanlar eğlenmek istiyorsan Kadınlar kendi arasında bir evde erkeklerde kendi arasında bir ev değil eğlenebilir yani kadın erkek karışık olarak böyle milletin karısına kızına bakmayı ne kadar çok seviyorlar ya, tabii bunun yanında yapılan gereksiz düğün alışverişine saymıyorum bile ömrü boyunca bir kere bile kullanmayacak olduğu nevresimleri tabaklara çanakları sırf erkek tarafına eziyet olsun sırf bir defa evleniyorum mantığı ile saçma sapan takı olaylarını saymıyorum bile, tabii şimdi bir de moda olmuş Bir defa evleniyorum arkadaşım bir defa evleniyorsun da o adamla bir ömür geçireceksin evlendikten sonra borçlarını senin düğününe gelen adam ödemeyecek adam yiyecek içecek çekip gidecek evlendikten sonra geçim derdinin yaşa yeri olan sensin, benim bu konuda abimin tek bir avantaj oldu annemin babamın aldığı evde oturuyorlar çok fazla 0 borçlu evlendiler yani o yüzden onun haricindeki insanlara bakıyorum özellikle kızlar saçma sapan isteklerle bulunuyor.
Dinimize göre evet kadına mehir verilir Ama maşallah bizim kadınlar öyle şeyler istiyorlar ki yani mehir olarak vermeye fırsat kalmıyor, O yüzden bence düğün istemeyen erkek için biri değil gereksiz masraf yaptıran kadın israf edicidir.
Yani düğün yapmayı ver ne olacak ölecek misin düğün yapmayınca düğün yapacağım parayla git gez evine bir şey al ihtiyacını gör saçmalık yani Bir de mesela bir 6 saatlik bir şey için günlerce kuaföre git bunun yanında akrabalarının da saçını yaptır, yok efendim kapı açılmıyor Yok efendim gelin inmiyor hep erkek tarafına böyle bir eziyet adı neymiş bir defa evleniyormuş evlenmeyin o zaman kardeşim kimse kafanıza silah dayayıp sizi almıyor evlenmek istemeyen de evlenmiyor yani, neyse netice olarak düğünü gereksiz olarak gören birisi cimri değil akıllı insandır bu kadın için de böyle erkek için de böyledir.30 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 8,1b cevap paylaştı. Şimdi tutupta aşırı ve gereksiz lüks yerlerde düğün isteyen birisi ile evlenmem. Kimse düğünü ile hava atacak diye düğünde yapmam. Bir kere evleniyoruz şaşalı düğün olacak diyen birisi ile ilişkimi keserim.
Gereksiz gören birisi de olabilir. Bu hayatı anasının babasının pohpohlaması ya da kocasının gelirine adayan insan çok. Kendi emeği ile para kazanan erkek bunu gereksiz görebilir.61 Yorumla- +1 yıl
Bence duyun güzel olmalı boş eşya allmakalilar gençler onun yerine yatırım yapıp ah ah kafam
Gizli Üye(36-45)+1 yılGereksiz erkektir
51 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEig için teşekkürler 😊
Kesinlikle cimridir insan bi kere evleniyor on kere evlenmiyor
75 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
10 kere evlenenlerde var 😄
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
159Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 28,5b cevap paylaştı.
+1 yılCimrilik değilde gerçekten gereksiz aslında
160 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 263,8b cevap paylaştı.
u +1 yılBence de gereksiz, hatta nefret ediyorum. Bunun yerine sadece ikimiz tatil yaparak kutlayabiliriz, bunun parayla ilgisi yok sadece anlamsız. Düğün, insanlara bakın biz mutluyuz demek sadece. Geride kalmış bir şey.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 10,2b cevap paylaştı. erkeğini borçbatağına düşüren kadına ne demeli? ölçülü bir düğün olabilir. ama şu durumda resmen bir ev parasını çöpe atmaktır şaaşalı bir düğün. aptalca geleneklerle.. elalemi eğlendirmek sadece
100 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 448 cevap paylaştı. Dügünün cimrilikle ya da fakirlikle alakası yok gereksiz masraf 4 5 saat millet göbek atsın eglensin diye astronomik rakamlara salondu işte gelinlik falan filan alınıyor yapılıyor gerek yok sade bir nikah yaparsın sonra o astronomik rakamla eşinle güzel bir tatil ya da gerçekten ihtiyacınız olan bir şey alırsınız. Sen bu düğünü yapıyorsun herşeyim tam olsun diye yarın eşin senden bir şey istiyor alamıyorsun bu sefer kavga ediyorsunuz. Ne oluyor hem pahalı bir düğün hemde mutsuz bir evliliğin ayrıca nur topu gibi kredin oluyor. şimdi bunları söyledim diye maddiyatçı birisi olarak algılamayın o düğünü yapmayalım o parayla altın hediye tatil biraz daha destek alırsak aileden araba alırız.
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 351 cevap paylaştı.
+1 yılBence şaşalı mükemmel bir düğün çok gereksiz bir masraf, hayatımda 2. Kere görmeyecegim insanlar geliyor eğleniyor yiyip içiyor sonra ben borca batıyorum. Evliliğim boyunca ilk defa gördüğüm ya da bir daha görmeyeceğim kimsenin borcunu ödemek istemiyorum. Olan bana olacak sonuçta ben her yerden kisacam. Belki de İstediklerimi yapamicam alamicam. Ona o kadar masraf yapacağıma onu farklı bir sekilde değerlendiririm altına falan yatırım yaparım kendi geleceğimi ve çocuklarımın geleceğini garantiye alırım. Abartılı olmicak sıradan bir düğün tercih ederim
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı.
+1 yılDüğün gereksiz masraftır diyen hemcinslerim cimri değil, gayet mantıklı ve zeki adamlardır.
Aynı şekilde bu fikri benimseyen kadınlar da öyle.
Çünkü tek bir geceye; yığınla parayı gömmek, o gece çeşit çeşit saçmalıkları yaşamak, stres, sinir, katlanılması zorunluluk haline gelen eş, dost, akraba ve komşuların aptallıklarını yaşamak sırf "güzel bir gecemiz olsun" diyerek bunları görmezden gelmek tam anlamıyla bir ZAMAN + PARA ve SAĞLIK kaybıdır!10 Yorumla
+1 yılHayır her zaman değil. Hatta benim gözümde doğru olanı yapıyor. Kim günümüzde bu kadar güvenilmez ve çıkarcı kızların oranı ülkemizde çoğunluğa kadar çıkmışken, ülkemizde üstüne ekonomi sıkıntılar varken sırf gösteriş adına bir düğün masrafına girmek istesin? Maddi olarak da bu insanı mantıken sıkıntıya sokar. Yalnızlık bu yüzden her zaman daha avantajlı olmuştur. Gerçekten evlenmeye ve düğüne meraklıysa da sade bir tören bile yeterli olur. Bu kadar gereksiz harcama benim gözümde anlamsızlıktır. İmkanı pek olmayan bir insanın elindeki tüm ekonomiyi sarsabilir ki yine gerçekten düğüne meraklı olanlar varsa zengin olmadan bu iş olmaz. Gerçi zengin olan bir kişi de maddiyatını korumak isteyeceğinden sırf bir düğün için yüz binlerce lira harcayacak kadar enayi mi?
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 809 cevap paylaştı. Bir kere evleniyorsun diye dünya masraf yapmaya gerek yok. Ömür boyu o borç batağının altında yaşamaktansa ve ileride olacak çocuğumun borç içinde büyümesindense düğün falan yapmam sade bir tören olur mütevazı açık bir alan bile olabilir. Davul zurna gereksiz şeyler. Sakin bir müzik dans edersin herkes mutluluklar diler ayrılır gidersin evine. Yok adetmiş falan yani biraz artık anlayışlı olmamız gerek. Ülkenin hali ortada. Ben ve benim gibi masraflar yüzünden evlenmekten çekinen kaç insan var biliyor musunuz? Birazcık gözünüzü açın.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,5b cevap paylaştı.
+1 yılCimrilik ile bence yakından uzaktan alakası yok çünkü
O gece düğüne davet ettiğiniz misafirlerinizin hepsinin aynı düzeyde mutlu edemeyeceksiniz bu bilenen bir gerçek.
İllahaki bir nedenden sorun çıkacak. Bu nedenle güzel bir nikah ile herkesin gönlünü alarak güzel bir gün geçirebilirsiniz.
Düğüne harcayacağız miktarı da balayında kendi istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz ya da ileriye dönük güzel bir yatırım olabilir.
Bazı şeyleri yapmadan önce duygusal olarak düşünebilirsiniz ama eksi ve artılarınıda iyi analiz edip harekete geçmek her zaman için olumsuz sonuçları minimuma indirmiş olursunuz.00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılBence de düğün çok gereksiz, cimrilikle alakası yok bunun. Cümle aleme evleniyoruz diye duyurmaya ne gerek var? Parmaktaki şık ama basit bir yüzük yeter de artar bunu için. Malum hem 1 ila 5 yıllık evliliklerin yüzde otuzunun sonu boşanmayla bitti, hem de 10 kişinin 3'ü boşandı son üç yılda yani riske lüzum yok.
Düğün yapanların da derdini biliyoruz zaten, maksat taktıkları geri dönsün. Ben en yakın arkadaşım hariç kimsenin düğününe gidip de bir şey takmadım haliyle paramın geri dönmesi gibi bir endişem de yok yani kafam rahat.00 Yorumla Bu insanın imkanlarıyla alakalı bir durum aslında. İki asgari ücretli ya da birbirine denk gelirli insan evlenirken günümüz şartlarda epey gereksizdir düğün. Çünkü hepimizin de gördüğü üzere düğünleri insanlar zar zor şekilde, borca batarak yapıyorlar... ve bu borçlar evlilik süresince başlarına o kadar dert açıyor ki evliliği yıkabiliyor da. Evet düğünde takılan takılar kesinlikle borçlarını hafifletme de vesaire yardımcı oluyor da o takıların amacı hayatlarını daha da iyi şartlara taşımalarını sağlamakta kullanılmak. Ancak burada olan paramızdan oluyoruz. Kaldı ki insanlar düğünden de keyif bile alamadan yapıyorlar... bitse de gitsek kafasındalar. Halbuki en mutlu günleri onların... Çok üzücü bir durum. Borca girmeden ya da girse bile çok kısa süre de borcu ödeyecek olan insanlar için ise ve iki tarafta eğlenecek gibi duruyorsa bence yapılabilir. Sonuçta her gün evlenmiyoruz ve bu bizim en mutlu günümüz.
01 Yorumla
+1 yılBen diyorum. Gereksiz masraf. Evlenelim derken, borç batağına düşüyorsun.
125 Yorumla- +1 yıl
Yani. Sonra maddi sıkıntı çekince, kavga başlıyor.
- +1 yıl
Adet yerini bulmalı da abartıya gerek yok
- +1 yıl
Aynen sonra millet evlenip maddi sıkıntı cekip bosaniyorlar ve tum masraflarda komple boşa olmus oluyor su 1 kere evleniyoruz lafini ne zaman birakicaklar acaba cok mantiksiz cunku 😂 o paraya yurtdışına vs balayina ciksalar daha iyi en azindan 1 kere yurtdisi gormus olurlar 😂😂 hemde miss gibi keyif işte
Aşk İlişkileri konusunda 4,7b cevap paylaştı. Akıllıdır düğün denen saçmalığa servet ödeyip sonra onun borçlarını ödemek için köle gibi çalışmanın nesi cimrilik? Parası varsa yapabiliyorsa evleneceği insan da istiyorsa tamam ama gelir düzeyi düşük ya da orta seviyelerdeki insanların düğün yapması hatta bunu inatla istiyorum diyen kadınlarla birlikte olması saçmalık. Altta bir kaç pembeli de oturmuş bir kere evleniyoruz v. s. hikayeleri anlatmış madem hayaliniz bu o zaman çalışın arkadaşım kenara para koyun yarın bir gün evlenmeye niyetlenirsem bende katkıda bulunurum paşalar gibi evleniriz diye bunu da düşünün bu kadar basit.
00 Yorumla
+1 yılAslında haklı olduklarını düşünüyorum..
Şimdi bir eğlence için baya yüksek paralar ödeyenler oluyor, ama düğünlerdekiler için genel olarak değmez.. Dedikoducu teyzeler, Etrafta koşan ve dansı bozan çocuklar, birbirini çekiştiren kız ve erkek tarafı--- Kısacası düğünde olaylar garibe sarıyor.
Bence bir yemek dağıtılması ve açık alanda olması en iyisi. Çok masraf yapmadan. Takısını takan taksın eğlenicek evlensin sırf bu karmaşıklıklar ve fotoğraf çekelim diye parayı çarçur etmek saçma.
Bence altınları taksın takıcaklar, paranızı harika bir balayına yatırın. Balayında ikiniz beraber baş başa tatlı bir tatili hak ediyorsunuz. ♡00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 798 cevap paylaştı.
+1 yılGünümüzün şartlarında bence Düğün yapmamak en doğrusu.
Gelenler eskisi gibi Küçük Altın takamıyacakları gibi birde buna Yol Masraflarını günümüzdeki Benzin Fiyatlarınıda eklersek ve Tabikide Kuaför giyim bunlarda var, ve yolda yemek masrafları.
Düğüne Davet ettiğiniz edeceğiniz kişiler bu gibi Sorunlarla boğuşuyor düğüne gelmeden.
Tabiki de her Gelin Prenses
Ama asıl Prenseslik
Cömertliktir.
Ve Borça harca çok girmeden en akılı şekilde
Düğününü yapıp Yuvasını kurmak olur.
Birde birçok Borçla düğün Yapıp Cicim aylarından sonra yoğun Tartışmalarla başlayan nasıl ödeyeceğiz gelirimiz yetmiyor diyerek birbirinizi yersiniz sonrada Boşanıyoruz.
Erkek ya da Kadın hiç fark etmez önemli olan Akılı hareket edip taşıyamıyacağınız yükün altına girmemek.00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yıl#SelamGençlik 🍀🍀
Kendi adıma düğünlerden daha sıkıcı bir yer görmedim. Evleneceğim erkek illaki düğün yapacam derse O'nun hatırına katlanacam 😄😄
#EnDoğruÂnda ❤️❤️
#TubaSueda 🍀🍀40 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılCimriyse cimri valla bencede gereksiz ben evlenecem diye neden bir suru insanin oynamasi icin bir organizasyon harcayim ki direk nikah kiyilsin olsun bitsin ona verilecek parayi ne biliyim eve falan harcarız ki dugune gelen insani ben muhtemelen dugunden sonra cogunu gormeyerm yani hayatim boyunca
20 Yorumla
+1 yılŞu dönemde kimse erkeğe cimri diyemez. Evleniyoruz, şirket açmıyoruz değil mi? Masraflardan haberiniz var mı bilmiyorum ama benim maaşım iyi olduğu halde yine de düğün yapmam. Çok istiyorsa annesi babası paranın yarısını versin, yaparız.
Sonra evlenince borç, maddi sıkıntı, onu niye alamıyoruz, bunu niye alamıyoruz vs..
Kusura bakmayın ama düğün diyince o saçma istekler listesi geldi aklıma. 😂11 YorumlaGereksiz masraf değildir.
Fakat takı bir Türk geleneğidir. Bundan 3 sene önce birisinin düğününde altın taktı isen o kişi senin düğününe geldiği vakit oda altın takmalıdır. Durum öyle ki o zamanda altın fiyatı 300 iken şimdi 1300. Birçok kişi 100lük ya da 200lük takacak ve düğün masrafları boynuna borç kalacak.
Daha önceki nesillerde düğün mantığı altın ve takı takılsın ki yeni evlenen çifte sermaye ya da düğün hediyesi olsun diye verilirdi. Şimdi ise sadece omuz yükü oluyor.
Akrabaların karnını doyurmaktansa gönlünce evine eşya dizmek daha mantıklı geliyor bana.15 Yorumla- +1 yıl
Haklısın takı elbette gelir. Fakat sanki altın fiyatlarından haberin var mı? Her ailenin ya da her davetlinin 1.500 ₺ takacağını sanmıyorum.
O yüzden altın yerine minik 200 lükler takılır geçilir. :) Eskisi kadar getirisi yok yani. şu an sadece yeni evlenenin omzuna yüktür bence. Nikahta gelir diyorsun fakat nikahta masraf? - +1 yıl
Yahu doğrudur fakat benim söz ettiğim olay gereksiz masraf yapılıp şaşâlı düğünlere ve takılara verilen öneme dair. Elbette düğün ve nikah yapılmalı. Fakat şey düşüncesi varya " bi kere evleniyorum ben " fikriyle herşeyin en uçuğu. Tabiki de evlilikte nikah ve düğün şart. Fakat gidipte milyarlarca parayı çarçur etmek saçma. Ondan söz ediyorum. Güzel bir salonda güzel bir düğün tabiki herkesin hakkı.
Benim bahsettiğim kısım değişen gelenek ve fikirler.
Bazı şeyler gereksiz masraftır, Kirada oturan bir kişi için alınan yemek masası, sadece tabak çanak koymak için alınan abartılı vitrin bunlar gereksiz, ayrıca Düğün salonu da gereksiz para harcamaktır. Ona harcanacak para ile balayına git, tatile git, Eksiklerini tamamla
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı.
+1 yılBunun cimrilikle alakası yok, rasyonel (akılcı) harcama tercihleri yapabilmekte alakası var. Bunu diyen gelin adayının "yaa hayatta bir kez oluyor, en iyisi olsun" demesi de şımarıklıktır. Az Mantıklı Konuşun. Milleti eğlendirmek için para saçmaya ne meraklı insanlar var.
11 Yorumla- +1 yıl
*yapabilmekte=yapabilmekle
+1 yılGösteriş ve abartılı bir düğün için kesinlikle gereksiz masraf. Abartmıyorum böyle gereksiz para saçmak yerine balayına güzel bir ülke görmeye gidilebilir hem tatil olur. Onu geçtik evr daha kaliteli eşya alınır örneğin kablosuz Dyson süpürge, lg kocaman tv vs vs. Eve cillop gibi eşya alınır. Düğün gelinlik giyme bunları anlıyoruz elbette ama birazda uçmamak bütçeyi zorlamadan borç batağına girilmeden olmalı.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 535 cevap paylaştı.
+1 yılBen evlilik dünyasına mı giriyorum borçluluk dünyasına mı giriyorum? Bir daha mı evleneceğim diyenler biz erkekler sürekli mi evleniyoruz? Beni borca sokacak çoğu şey gereksizdir bence bunun gibi... illa olacaksa çok uygun fiyata borca girmeyecek şekilde sonuçta bunun çilesini erkek çekiyor kadın değil ben sırf evleneceğim diye böyle yıllarca sürecek borç batağına girmem... ev parası sonuçta bunlar gider o paraya eşimle tatile giderim daha iyi veya ev için para biriktiririm daha iyi...
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Söyle düşün. Bugun 1 ekmek 4 tl. Milleti eglendirmek icin havaya atilan en az 50 bin lira parayi pesinat yapip evini alsan ya da arabani daha mantikli olmazmi bunun cimrilikle. Ne ilgisi var gelen nikahada gelir. Takisini nikahtada takar. Su pahalilikta bence kadinlarinda dugun istememesi lazim. O hayati zorlugu sadece adam cekmicek. Kadinda cekecek.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 990 cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle cimri değil ve tam benim kafada bir erkektir. Aşırı gereksiz masraf yığını ve ne verirsen ver memnuniyetsiz kalacak misafirlerle dolu koca bir boşluktur düğün. Oraya vereceğin parayı git balayına ver, baş başa eğlenin. Ya da illa kalabalıklarla eğlenmek, dans etmek mi istiyorsun, düğün yapıp 100 lerce gereksiz kişiye masraf yapmak yerine ailede ve arkadaş çevrendeki sevdiğin insanlarla az ve öz bir kalabalıkla bir eğlence mekanına gidersin, bir kafe tutarsın olur biter
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılDüğünün abartılı olmasina karsiyim. bunu istediginiz gibi degerlendirebilirsiniz, en ufak olayda arkamdan konusup yuzume gulecek sahte arkadaslar akrabalar pasta yiyip meyve suyu icsin gobek atip eglendin diye o strese girmem. sade bir düğün tercih ederim ve sinirli sayida davetlim olur
00 Yorumla
+1 yılDüğünlerden çoğunlukla nefret ederim. Sahte gülümseme ve davranışlar, yapmacık tavırlar, şaşaalı gösteriler, Takı takibi yapan akrabalar. Dekolteli seksi tuvaleti ile 150 erkeğin gözü önünde her yerini sallayıp show yapan dans eden hatunlar. Bunlar saçmalık. Düğüne mobilyaya harcayacağınız parayı 2 ay dünya turuna, kitaplara harcayın hem daha mutlu huzurlu hem daha bilgili görgülü olmaz mısınız?
00 YorumlaHayir bence bir gelin basina 2 saat icin 100 lerce TL odemek istemeyen, 1 hafta sonra kimsenin hatırlamayacagi bir dugunde kurtlarini doksunler diye 3 saatlik salona 10 binlerce para odemek istemeyen, kisacasi sirf birilerinin gonlu olacak diye evliligin en guzel 5-10 yılını bankalara ipotek etmek istemeyen adam cimri değil akillidir.
00 Yorumla
+1 yılDüğün yapmak istemeyebilir kadın/erkek yalnız ben gereksiz masraf denmesini istemezdim. Düğün yapmak benim tercihim değil dense okey derim. Söyleniş şekli önemli. Benim kafamdaki düğün açık havada, az insan (mümkünse arkadaşlar), nikah töreni biraz da eğlence 1.5 saati geçmemeli. Bütçeye ve karşılıklı isteğe göre karar verilmeli.
00 YorumlaDeğildir. Aksine çok mantıklı düşünüyordur. Hayatında belki de bir kere göreceğin akrabalarınla o anı geçirmek gereksiz. Aile arasında bir kutlama yapılabilir buna karşı değilim ancak tonlarca para sayıp evlendikten sonra da borç batağına girmek evliliği kökünden sarsar.
Düğün yerine Türkiye turu vb. bir balayı tarzı seyahat planı hazırlasa çift, unutulmaz anılar biriktirilebileceğine inanıyorum...00 YorumlaÖyle düşünenleri Allah kahretsin me diyim.. benim soruma bakan niye öyle dusundugumuzu anlarsınız yine sizin için yine sizin için düğün yapmak yerine nikah yapıp birlikte gezmek için yani yine kadınlar da mutlu olsun diye yine birlikte mutlu olalım diye
00 YorumlaBazen bende düşünmüyor değilim.
Gelenek saten, hep birlikte evliliğinizi kutlayıp, duyurmakdir. Cokmu lazim? Bilemiyorum.. belkide gereksiz bir şey
Ama şöyle düşünüyorum , gereksiz buluyor ve cimrilikle alakasi yok ise,
Dügüne şuna buna masraf edeceğinize o parayi yatirim amaçli kulanin,
ev alsin yatırım olsun..00 Yorumla
+1 yılCimri değil gereksiz masraftır. 2 aile arası yemek verirsin nikahı kıyar geçersin. Düğün salonu orkestra davul zurna kalabalık ortam ve bi dünya tantana. Yetmiyor o günün stresi vs bide üstüne eşek yükü ile en az 3 yıllık gereksiz borç… Düğünler bana saçma geliyor
00 YorumlaCimri dir, insan bir kere belki evlenip kına yakacak, takı merasimini görecek kendi düğününde, halay çekecek vs vs
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBu Cimrilik Değil Öylesi En doğru karari verir Ya düğün Nedir ki Gereksiz Yere Boş yere israf Şimdi Zengin çok gelirin olur Neyse Ama Düşük gelirli bi insanin Bütçesine zorluğa sokmasi akılsızlık Resmi imam nikahı Evlilik için Yetiyor zaten Düğünlerden gıcık oluyorum
00 Yorumlaben de öyle düşünüyorum herkeste öyle diyor, elalemi eğlendirelim boşu boşuna. Düşün bir de doğuluyum. Onun yerine sade bir nikah yaparım yemekli, 200-250 kişi, o parayla eşimi mükemmel bir tatile çıkarırım 1 hafta, altın alırım o parayla miss
02 Yorumla- +1 yıl
Akrabalarda önemli
+1 yılCimri değildir bence haklı
120 Yorumla1 düğüne vereceğimiz para ile beraber çok güzel yerleri gezmek ve görmek mümkün. Düğünün olması bir tercih bence çünkü evlenmek için düğün şart değil evet.
10 Yorumla
+1 yılBana da gereksiz geliyor ama bir erkek bunu bana diyemez. Ne istiyorsan yap demeli. Bu yüzden cimridir adidir. Erkek değildir.
10 Yorumlaama gerçekten haklılar bugün en beğenmediğin kıytırık 3. sınıf düğün salonu en az 10 binlira yazık günah değilmi birkaç saat için o 10 binlira ile insan başka ihtiyaçlarını kapatır ömür boyu kredi ödemekten iyidir
10 Yorumla
+1 yılMantıklı adamdır gereksiz yere para harcamaktan baska bisey degil gunumuzde. Yok ihtişamlı olsun vs derken 10 yıl taksit ödüyor millet sadece 1 gün yüzünden 10 yıl taksit odemek sacma o para baska bir yerde degerlendirilebilir
10 Yorumla
+1 yılHayır cimrilikten değil. Erkekler kadınlar kadar duygusal ve ince düşünen varlıklar değil. Onlar için bu kadarı gereksiz gelmesi normal. Bencede gereksiz zaten. Birlikte tatile gitseniz o parayla daha iyi değerlendirmiş olursunuz
10 Yorumla
+1 yılHe he cimridir
1 saat halay çek göbek at diye minimum 100k çöpe gitsin sonra cimri olsun
Evlilikler bu yüzden bitiyor çünkü sen adama yüklen dur sonra borç ödicem diye uğraşsın dursun sende eviyle hanımıyla ilgilenmiyor de boşa10 Yorumla
+1 yılCimrilikle alakası yoktur hayat zaten çok pahalı çekilmez bir halde birde insanlar kendilerine bu işkenceyi yapıyor akıllı insanlar düğün yapmaz salona vereceği parayla gider balayı yapar bu benim fikrim
00 Yorumlahayır mantıklıdır, ama kadının hayallerine de saygı duymalı, kadında onun fikrine. ortası nedir peki bu işin? 300-500 kişilik düğün olacağına 50 kişilik olsun, hem kadının gönlü olsun, hem erkeğin fikrine saygı gösterilsin
00 Yorumlaya düğün bana gerçekten gereksiz geliyor. Başkalarına gösteriş yapmak için 1 gecelik bir şeye bu kadar para harcanması çok saçma geliyor. Düğüne harcayacağım parayı kesinlikle balayına yatırırdım açıkçası.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı. Düğün yapmayı hayal ediyorum; ama biriktirsem de finale yetişemiyorum. Çoğu kimse 250 binden aşağı yapamazsın diyor, birikimimde henüz yarısını yeni geçtim bile. 90 binlik arabamı satıp, 50-60 binlik araba alarak birikimimi %20 artırmayı düşünüyorum.
00 YorumlaCimri değildir haklıdır düğün kadar gereksiz bir şey görmedim 2-3 saat milleti eğlendirmeye tonlarca para dökülmez Millet yiyecek içecek eğlenecek gidecek borç kazık gibi bize girsin böyle mantıksız saçma bir şey olamaz
00 YorumlaBence de gereksiz masraf. 😂 Gelen misafirler iki pasta yesin oynasın diye biz niye borca giriyoruz. Gider kredi çeker ev alır onu ederiz. En azından kendi evimiz olur 😂😂
10 Yorumla
+1 yılDüğünün kendisi en gereksiz şey, masrafı falan geçelim. Çünkü en mutlu gününde insan başkasının attığı göbeği izliyor. Sade bir nikahla kapatırım, düğüne gerek duymuyorum
10 Yorumla
+1 yılCimrilik değil bence akıllılık. 2 saat eğlenceye verilecek para daha iyi değerlendirilebilir şahsen bende düğün yapmayı düşünmüyorum. Toplumumuza yerleşmiş batıl inanç gibi bir şey bu.
10 YorumlaCimridir, lütfen uzak dur onlara, bir defa evleniyorsun, kraliçeden neyin eksik ki!
10 YorumlaHayır değildir. Ben bir kadın olmama rağmen aynı fikirdeyim. Neden sevdiğim insanı o kadar borca falan sokayım? Ya da o kadar para harcatayım? Ileride bunun için stres yapar evliliğimiz etkilenir bence çok sadece ve aşırı harcamadan kaçmadan bir düğün yapılıp kalanı ile balayı yapılmalı.
10 YorumlaCimri değil haklı.
Dugunde O kadr gereksiz şeylere para veriliyor ki resmen borca batıyorsun hc evlenme daha iyi o kadr borc olacagna hc olmasn daha iyi10 Yorumla
+1 yılHiç alakası yok bence o paraya yapılacak masrafa güzel bir ülkede tatil yapıla bilir düğün yapıyorsun yemek veriyorsun kimseye yaranamıyorsun en azından kendin güzel bir tatil geçirmiş olursun
10 Yorumla
+1 yılCimrilik değil gerçekten gereksiz, hayalimdeki düğün alacakaranlıkta ki gibi bir şey; yeşillik alanda aile yakınları ve yakın arkadaşlar yani az kişi, bir iki dans ve biraz eğlence.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılcimri değil akıllıdır
tabiki boşa masraf düğün altı üstü evleniyorsun diye etrafa bu kadar para saçmanın anlamı yok onlara harcayacağınıza evinize harcayın balayınıza harcayın düğün nedir akm10 Yorumla
+1 yılHayir ama zina yapmis ya da yapmaya meyilli bi hayvandir
11 Yorumla- +1 yıl
O hakanmidir nedir nereye kactin lan pislik millet anladi kocum ne demek istedigimi agzimi actirma benim
Düğün gereksizdir bunun cimrilikle alakası yok fakirlikle var
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. Kesinlikle değildir bende düğünü saçma buluyorum başkalarını eğlendireceğim diye tonlarca borca giremem evlenirken huzurlu yaşamak yerine borçlu hayat istemem o parayla ne gezerim be
10 Yorumla- Devamını Gör (253)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat