Bence 22 bin civarı olacak ve çok zorluk çekeceğiz. Bu benim tahminim. Gerçi ne kadar olursa olsun her şey öylece artıyor

Bence 22 bin civarı olacak ve çok zorluk çekeceğiz. Bu benim tahminim. Gerçi ne kadar olursa olsun her şey öylece artıyor

Ben bilmem yapay zeka bilir jdjdk
Artık pek çok veriye aynı anda hakim olarak değerlendirme yapabiliyorlar ve bizim ülke şartlarında benden çok daha iyi tahmin yapacağı kesin.
"...
2024’te beklenen artış eğilimlerine dayanarak %35-%45 aralığında bir zam yapılabilir. Bu oranlara göre 2025'te net asgari ücretin 22.000 TL ile 25.000 TL arasında olabileceğini tahmin ediyorum. Bu tamamen bir öngörü ve şartlara göre değişebilir, ama ortalama bir artış trendiyle bu aralıkta bir rakam öngörülebilir.”
Kamu sektörlerine kapak atmak lazım sonrasında asgari ücretle uğraşmayacağım zaten asgari ücret zaten iyi ücret tutarı değil en aşağı minimum ücret tutarı adaletsizlik şurada ilkokul mezunu da lise mezunu da üniversite mezunu da asgari ücret oluyor bu işte tam kafa karışıklığı yani yan yatan da bir bilmem neresini yırtan da bir olmaması lazım kpss tarzı sınavların kalkması iktidarın özellikle işine gelmez işimiz gücümüz yok elaleme işte 40 bin 50 bin 60 bin 70 bin tl maaş mı vereceğiz derler buna eminim derler öyle vicdansızlar çünkü ona rağmen de oy veriyorlarsa zaten hiç bu türkiye de insan diye yaşama kendini insandan sayma o kadar söylüyorum
Asgari ücret bu ekonomiye uygun olan rakama ( 80 bin ) gelene kadar bu haberlerin hiç önemi yok.. isterse 30 olsun anlamsız :)) Yılbaşıyla beraber %38,5 vergi artışı geliyor.. Ne alıyorsanız şimdiden alın..
Asgari ücretin ne kadar olacağını kimse tam kestiremiyor ama 24.000 TL olursa memlekette asgari ücrete "yılın influencer'ı" ödülü veririz herhalde! Ama dediğin doğru, ne kadar artarsa artsın, fiyatlar da "Durun siz nereye gidiyorsunuz?" demiyor. Markette salatalık bile influencer gibi havalara girmiş, yanına yaklaşılmıyor. Belki de asgari ücreti değil, bizim "asgari giderlerimizi" bir gözden geçirmek lazım. Ama şunu söyleyeyim, 22.000 TL tahminin iyimser gibi duruyor, bakalım hayat bizi hangi skeçle güldürecek
Cevap
75Cevap
Büyük ihtimalle o kadar olacak ama bir işe yaramayacak gadası her şey çok arttı
23 olabilir
Önemli olan asgari ücretin arttırılması değil
önemli olan 👇🏻👇🏻
1- Enflasyonun düşürülmesi için döviz farkının gerilemesi tl nin değer kazanması gerek
2- Yabancı yatırımcı tek bir ülkeden değil birden fazla ülkeden çekilmeli örnek sadece Katar değil bir çok ülkeden devletsel olarak değilde bireysel yatırımcı gerek
3- Ülkeye döviz girmesi gerek ki bir çok şirketin dolar uzerınden borcu var
4- Çiftçiye hayvancıya yatırım gerek yerlı tohumu yasaklamamak gerek borclarını faızsız yarısını hıbe etmek
5- İç piyasada borcu olan firmalara yardım etmek ve yükünü azaltmak vergı azaltması
Yoksa asgari ücret ister 17 bin ister 24 ister 1 milyon olsun hiç bir şey farketmez.
Yine her şeye zam ve yine geçinemiyoruz diye dert yanarız.
Türkiye'nin top koşturmak istediği hedeflediği AB ülkeleri ABD vd. ülkelerde asgari ücret ve emekli maaşı o ülkelerde hesaplanan yoksulluk sınırının bir tık üstünde hesaplanıyor. Yanlış hatırlamıyorsam Almanya, Fransa gibi ülkelerde yoksulluk sınırı 1100 Euro, asgari ücret ve emekli maaşı 1150 Euro gibiydi. Türkiye'de de hem asgari ücretin hem de emekli maaşının yoksulluk sınırı olan 66 bin TL (Kaynak
Daha gelmeden artiyor bir de geldikten sonra artiyor ee bu millet birbirini s.. ikmekten zevk aliyor ama sorsan vatan millet bayrak derler zaten müslümanlık hak getire müslümanlık yok ama adam insanlik da yok sonra alman ingiltre şöyle boyle diye basliyorlar
22 ya da 24 olmasi hic onemli degil. bu maaslar ile kira da oturan emekli olupta bu zamana kadar evi olmayan.7 yastan kucuk cocugu olup evde bakmak zorunda olanlar gecinemez. kari koca ayni anda csliscak ki degirmen ancak dönsün. cocuga kim bakacak. nufus azalmaya devam edip multrciler iyice yerlescek ulkeye.
İsterse 1 milyon lira olsun, alım gücü de o orantıda düşüyor. Merak etmeyin bu gidişle 10 seneye kalmadan bir 6 sıfır daha atarız..
24 bin ile geçinebilenlere ödül verilmesi lazım hatta discovery channel in gelip belgesel çekmesi lazım bu insanlar üzerinde. Bir de buna sebep olanlara tabi
Millet asgari ücrete zam geldi diye seviniyor ama iş verenler de bu maaşları karşılamak için ürünlere zam yapacak. Şu döngüyü kuramayan insan tabi sevinir.
22.500 olur sonra da herşeye %50 zam gelir. Yıllardır aynı senaryo. Her geçen yıl daha da fakirleşiyor ülke ve hala inatla ısrarla aynı kişilere oy veriyor.
Zam yapmaları bir şey değiştirmiyor vergilere yüz de bin beşyüz artış oluyor misliyle geri alıyor paranın değeri zaten kalmadı zam olsa da olmasa da umrum da değil ülkenin iflas ettiği saklanıyor.
Asgari ücrete ne gelirse piyasaya 2 katı geliyor. Ne anladım bu işten? Milleti uyutuyorlar
Asgari ücreti 250 bin yap yine değişmez bir şey sır onun artması değil
Asgari ucret geçim sınırının çok çok altında... milletin canına yetti dicem ama...
Asgari ücret değişse.
Doğruya doğru bi şeylerin fiyatı gene artar,
Bana göre asgari ücretlilerin hakkı 15000. Bunlar yüzünden her şeyin fiyatı artıyor. Buna hakları yok.
Ocak ayında zamlı maaşları alacağımız için şimdiden birseyler almak mantıklı mı? Mesela beyaz eşya falan. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
22 ila 25 arasında olacağı kesin ama kaç para olursa olsun pahalılık önlenemedigi müddetçe hiç bişey olmaz 50 de verse olmaz önce pahalılık önlenecek
Asgari zekalı bir topluma bu para çok bile.
Her toplum hakettiği şekilde yönetilir.
Sadece aldığımiz çok para ve verdiğimiz çok para olucak işten çıkarmalar articak o kadar
Bana yüksek geldi bu rakam. Vereceklerini sanmıyorum. Geçinmek bu rakamla da zor elbet verseler çünkü fiyatlarda artıyor haliyle.
50 bınde olsa yine geçinemicekler asgari ücretli olanlar
O delik yaşanmaz, adamlar ülke ekonomisinde öyle bir gedik açtılar ki, uçuyoruz bir farkla uçurumdan aşağı.
Benim tahminim de 23-24 bin aralığı. Fazlasını vermezler.
Ekonomi ortada. 24 olsa bile bunu uzun vadeli yapamazlar. Kasada para bırakmadılar çünkü
Bir işveren olarak 30 bin TL düşüncesindeyim özlük hakları haric
Asgari ücretin yükselmesi zerre fayda etmez.
Fiyatlar düşsün daha iyi olur
Marketler şimdiden yüzde 25 zam koydu yüzde 50 zam bekliyom asgariye
İsterse 100 bin olsun rakam enflasyona yenik düştükçe artırılan paranın hiçbir önemi yok
Asgari ücret ne kadar artasa da enflasyona yenik düşüyor
50 bin olsa ne olur, asgari ücret artacak enflasyon da artacak bir anlamı yok ki
30.000 olsa her şey zamlandıgı sürece yetmeyecek zaten.
enflasyonun önüne geçemedikleri sürece artışların bir önemi yok
24 olacak her zaman bizim maaşımızın 3 te biri oluyor
Siz hangi mesleği yapıyorsunuz
Buraya yazmiyim uygun olmaz
Hemen İstanbul'daki ahırların kirası 24bine çıkar desene
Herşeye zam gelecekse ne anlamı kaldı 24 k nın
Bence 21 geçmez maliyetler çok yüksek iş adamları yüksek vermez
Fazla olmasa iyi olur.. bir o kadsr zam yapiyorlar elimizdeki para ölüyor.
10 aralıkta görüşme varmış hayırlısı olsun 24 de az ama
Bende öyle düşünüyorum. Emekliler yandı asıl en fazla 17 alacaklar
Şu anda 13000 civarında zamla birlikte muhtelemen 10000 civarı olur
Her yıl asgari ücretin artması bişey değiştirmiyor 100 milyar maaş ver ekmek 1000 tl olur bu zihniyetten sıkıldım artık
Bu ülkenin sorunu asgari ücret değil. Zihniyet. Yıllardır asgari ücrete zam geldi diye bir çok şeye yüzde 150 zam yapıyorlar.
25 bin olacak bir yıl boyunca..
Ekmek 20 tl
Simit 25 tl
Benzin 75
Motorin 80
Lpg 50 tl olacak
25 yaparlarsa cok buyuk hata olur. 22 de ekmek 15 leri gorur ona da okeyiz
Bence hiç bir zaman gelmesin maaşta aynı kalsın. Şimdiki fiyatlarda ama . Sistem bu
keske oyle olsa keske
Sanmıyorum, greyfurt ile portakal ile netleşmez bu işler
Ay kaç olursa olsun. Hemen arkasından zamlar geliyor zaten ne anlamı var ki. Enflasyonda bitiyor iş.
Olması gereken o bence. Fazlası enflasyonu iyice artırır birşeye yaramaz.
İsteseler 30k para versinler zam ile geri kapatırlar o parayı.
Enflasyonu durdurmadan isterse 100 bin olsun bi anlamı yok. Önemli olan enflasyonun düşürülmesi..
Ardından zam gelir ne anlamı var ki
Enflasyon dusmedikten sonra
24. Olmaz sanki bu devlet almasını bilir vermesini bilmiyor😉😁
Olabilir 24 falan ama kiralar uçar zaten
24 k olması bir çözüm değil.
24 değilde 20,22 yaparlar bence
Olsa ne olacak herseye zam yine
yakında seçim yok onun için en fazla 24 olur
15.002 TL olsun nüffen
Fatih portakalı erik gibi açtır çutur tövbe
1 verip 2 alacaklar. 2025 inanılmaz zor geçecek.
sanmıyorum 21 falan olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?