Beykent Üniversitesinde çalışıyor kendisi. Asgari ücrete dair tahminde bulunmuş.
Bana göre de en az 10-11 bin olmalı şu durumlara bakarsak. Bir yemek bile en az 80-90 TL olmuş.

Beykent Üniversitesinde çalışıyor kendisi. Asgari ücrete dair tahminde bulunmuş.
Bana göre de en az 10-11 bin olmalı şu durumlara bakarsak. Bir yemek bile en az 80-90 TL olmuş.

Ya bu asgari ücret yükselince ne değişiyor Allah aşkına bir süredir aynı döngünün içinde kıvranıp duruyoruz.
Asgari ücret 10.000 tl olsa ne yazar her şey aynı oranda yine zamlanıyor ve vatandaş neye yetebiliyor...
Ev, kira , market , giyim , yakıt, faturalar... hepsi aldı başını gitti ve gitmeye de devam edecek.. daha kaç sıfır göreceğiz kim bilir?
Bugün 10.000 olur yarın 20.000 yapılır bu sefer evler olur 5 milyon , kiralar olur 10 bin tl market fiyatları 100 tl den aşağı olmaz bize kalıcı çözümler lazım bunlar değil...
Asgari ücret ne kadar yükselirse alım gücü o kadar azalır. Asgari ücrete gelen büyük zamlar orta sınıfı eritiyor. Hiçbir özel kurum asgari ücretten fazla kazanan çalışanına asgari ücret zammı oranında zam yapmıyor. Bu da orta sınıfı bitiriyor. Bir ülkenin ekonomisinin iyi olması orta sınıfıyla ölçülür. Geri kalmış ülkelerde zengin ve fakir arasındaki fark uçurumdur. Gelen zamlar oranında herşeye zam gelir. Asgari ücret abartılı yükseltilmemeli. Önemli olan asgari ücrete yapılan zam değil, asgari ücretle çalışanların sayısının az olmasıdır.
100 bin tl bile olsa gelen zam kadar da zam geliyor her şeye. Aynı bokun laciverti arkadaş. Neyin haberini yapıyorsunuz bunun daha. En son zam geldi herkes seviniyordu niye yine yetmiyor diye ağlıyor millet? Asgari ücret 10 bin olsa işveren maliyetini karşılamak için ürünlerine zam yapacak hop yine olan maaşlı çalışana olacak. Asgari ücretin yükselmesi bir işe yaramaz artık şu saatten sonra.
Maaşların yükselmesi bir anlam ifade etmiyor bir kaç aylık rahatlama sağlıyor sadece enflasyon kontrol altına alınıp fiyat istikrarı sağlanmadıkça bunların hiç bir anlamı yok aksine daha da kötüleştiriyor durumu alım gücü iyileştirilmeli şimdiki 5 tl eski 1 tl değerinde bir su 4 tl den satılıyor ülkede freni patlak araba gibi yokuş aşağı gidiyoruz.
Cevap
49Cevap
En az 10 bin olmalı
9 bin ülkedeki tüm dengeleri bozar. İyice işler çıkmaz bir hal alır. Enflasyonu frenleyip alım gücünü yükseltmeliler. Bu rakam bir çok kişinin de işsiz kalması demek. Bir ekmeğin 10 tl bir kilo çayın 120 lira olması demek. Kira vs diğer giderleri demiyorum bile.
Dış borç tamamen kapanmadan kamu borçlanmasının önüne gecilmeden bu ülkeden hicbi cacık olmaz ki dış borcun kapanması için çok sağlam ekonomik ağır planlar yapılmalı ve devletçe halkça bu plana sadık kalarak aydınlık ve borçsuz yarınlara ancak o zaman kavusabiliriz
Bu meblalar göz doyurucu ama ülkenin her işletmesi ithalat ihracat yapmıyor. Bir market düşünün, kırsal bir ilçede ve çalışanı var. Sizce bu adam 9/10 bin ve artı sigorta çalıştırabilecek kazancta olabilir mi? Başka başka giderleride olacak.
Bu şekilde on binlerce esnaf vardır. Nolacak peki.
Yine kayıt dışı ve ucuza çalışan, yine sigortasız çalışan ya da çalıştırılmaya boşta kalan işsizler ordusu.
Ekonomideki iyileşme olmadan bir şeyler duzelmez
bence asgari ucret yukseltmek yerine gelen zamlarin tamamini düsurmek vergiyi azaltmak veya kucuk bi miktar vergi almak herkes için yasanabilir bir hayat kilar. serbest piyasayida denetlemek lazim agir yaptirimlar olursa kimse ederinden fazlasina bisey satamaz. ozman ne olur herkes yaşayabilir. b
Kimse şu soruyu kendine sormuyor. Ben neden asgari ücret alıyorum. Neden kendimi gelistirmiyorum. Asgari ücret iş bilmeyen vasıfsız insanların aldığı ücrettir. Okuma yazması olmayan bir kaynakcı ustasın maaşı 7-8 binlira. Kasiyerlik-tezgahtarlık, garsonluk bunla hayat geçiremezsin. Bir elektrik tesisatçısı, şu tesisatçısının geliri 15 bin TL civarında. Bir berber 10bin lira ve üzeri kazanıyor.
ya ben bu fal açmaları çok komik buluyorum.
şu enflasyon oranalrı ile sen asgari ücreti 12-15.000 tl yapsan ne olacak?
alım gücü düşüyor günden güne.
eskiden alabildiğini şu an alamıyorsun.
havalar iyi gitsin de az daha kombi açmayalım diyoruz mesela, mum yakıp evlerimizi kliseye çevireceğiz yakında ! ( bu arada doğalgaz bulundu 2020 de doğalgaz bedava bedava diye video çeken şebeğe de selam olsun ! )
Maaşın ne kadar yükseldiği değil ne kadar şey alabildiğindir önemli olan. Senin yükselen maaşına rağmen hala alım gücün düşüyorsa batıyorsun demektir.
Gemi batmadan önce poposu havaya kalkar. En güzel örnek.
Bu asgari ücret mevzusu neden bu kadar konuşuluyor? Tek mevzu alım gücüyken asgari ücretin ne kadar olacağından kime ne? Asgariye zammın konuşulması tamamen algı yönetimi bence ve işe de yarıyor gibi.
Bana kalırsa şu an 20 bin yapsalar yine alım gücü artmaz hatta artmadığı gibi daha da düşer aldığımız ürünleri kat kat daha zamlı alırız paranın hiç değeri kalmaz
10000 de olsa olmaz.. gergin herşeye zam geliyo hicbisey zam gelmesin 5000 de kalsın.. artık ipin ucu kaçtı asgari ücret ne kadar yükselirse fiyatlarda iki kat artiyo
Biraz da olsa insan gibi yaşayabilmek için asgari ücret 10 bin den aşağı olmamalı ama vatandaş kira veriyorsa 4 kişilik bir nüfus sa 10 bin yetmez açlık sınırında olmaktan başka çaresi yok
Asgari ücrete zam gelmesinin alım gücüne zerre etkisi olmadığını anladığımız gün, toplum cehaletle olan savaşını kazanacak.
Yükselse bile ekonomi düzelmezse fayda etmez. Ayrıca o kadar birlikten kuvvet doğan mantığına bürünmüş miletiz ki asgari ücret artınca hemen fiyatları da zamlıyorlar canımız esnafımız, aman kimsenin alım gücü düzelmesin diye.
20 bin yapın anam siz ekmekte 20 lira olur o zaman artık bir fatura gelir 10 bin hadi yaşasın askeri ücret
Eskiden asgari ücret artıca sevinirdi insanlar şimdi sevinemiyor bile kimse.. asgari ücret artınca her şey artıyor cebine girmiyor aldığın para..
Asgari 9 bin olursa hayat fena pahalılaşır işverenler hep işçileri kovar az eleman çalıştırır 🙄
İstersen 20.000 yap, ürünlere zam geldikten sonra gene geçinemezsin. Çözüm önce alım gücünü sağlamak ve fiyat istikrarı.
Yukselmesin maaşlar artınca alım gücü daha da düşüyor
Ne olacaksa olsun umrumda değil insanlar önce cahilliğini düzeltmeli
Paranın değeri düştükten sonra yükselmesinin çok manası yok
Cebe girenden ziyade cepten çıkan belirler aile ekonomisini
Hala anlamadınız. Gelire ne kadar zam gelirse gidere de o kadar zam gelecek. Asgari maaş 9000 olsun, 1 ekmek fiyatı 9 lira olmazsa beni de yatırın si... bemol frigyen dominant :(
Asgari ücret yükselecek , eyt çıkacak zamlar dişük olacak merak etmeyin başka çaresi kalmadı
Asgari ücret 100 bin lira olsa bile ekmek 500 lira olur, alım gücü olmadığı için rakamlar önemsiz.
Minimum 15 bin olmalı ve diğer fiyatlar sabit kalmalı ki insanlar insan gibi yaşasın
Yükselmesi bir şey anlam ifade etmiyor ki artık maaşa zam olacağına fiyatları dibe çeksinler zam olmuş da ne olmuş ne değişmiş ben buna bakarım.
Asgari ücret yukselmesin. Yükseldikçe ucu bize giriyor.
Hayat pahaliligi düşsün onun yerine, enflasyon insin.
Artık paradoks 20 binde olsa farketmez piyasa kendini fiyatlar orta direkt yok edildi gitti
Siz hala rakamlarin onemsizligini anlamadiniz. Asgari ucret 20 bin olsa
Ekmek olacak 20 lira sen gene rahat edemeyecen
Benim aklımda hep ortalama kiralarla denk diye kalmış 6 senedir yurt dışındayım. Ortalama kira 7-8 bin lira civarı.
Bence insanlar maaşlara zam yerine enflasyonun düşürülmesini talep etmeli maaşa gelen zamla herseye zam geliyor ve görece aslında herkes fakirleşiyor
Doları 10tlye düşsün asgariye zam yapmasınlar başka bisey istemiyor...
9 bin iyi para kanka da her şeye zam gelirse kötü olur ama
Tam tersi indirmleleri gerekiyor ve fiyatlari asiri dusurmeleri gerekiyor. Bir kac yil sonra doviz duserse Kimse altindan kalkamaz. Doviz 4/5 oldugunu dusunun
Abi artık asgari ücrete istemiyoruz yeterki şu fiyatları düşürsünler eski haline geri gelsin. Asgari ücrete zam 1 geliyorsa bizim alışveriş yeme içme vs 3 zam geliyor
Asgari ücret 600 doların altına düşmemeli her ne olursa olsun gerekirse üzerini devlet tamamlasın çünkü piyasa bu ülkede felaket
Askari üçretin yükselmesi önemlideyil, eflasyonun engellenmesi gerekiyor, oda üretim yok bişi yok zor.
dolar olarak versinler asgari ücreti olsun bitsin
Güzel miktar tabi de bir de istihdam konusu var
Dolar 35-40 olur o zaman
Yükseltmezler en fazla 7 olur
Yğksleşr ekmek 10₺ olacak aynı durum
20bin olsa ne olacak ki?
20 de olsa bisi degismez
1 kilo soğan 30 TL felan
500 euro olmalı en azından
En az 12 ile 15 arası olmalı alım gücü çoğalsın
8000 TL yeterli hanımefendi
Yol paraları uçmuş rezalet ya.