DİSK: "Asgari ücret en az net 13.200 TL olmalıdır. Bu miktar 2023 yılı içinde tekrar değerlendirilmelidir." dedi.
#kafamıngüzelligi

DİSK: "Asgari ücret en az net 13.200 TL olmalıdır. Bu miktar 2023 yılı içinde tekrar değerlendirilmelidir." dedi.
#kafamıngüzelligi

Bütün ürünlere %150 ile %200 oranında zam geldi asgari ücrete de %150 ile %200 oranında bir zam gelmesi lazım hatta bu %150 ve %200 oranındaki zam fifty fifty yapar her şeyi insanların cebine bir şey kalmaz yani insanları rahat edebilmesi için şu anda yapılması gereken zaman %210 %220 falana. .
Ama devlet asla ve asla bunu vermez. Devlet %100 bile vermez yani kimse bakmasın yani asgari ücret şimdi ben söylüyorum 7.500 ile 8.000 8.000'nin üstüne çıkacağını pek zannetmiyorum hadi 8.250 hadi 8500 üstü yok bakın ❗❗❗❗
2 aydır sürekli gündemde bir asgari ücrettir gidiyor ve sinirime dokunuyor. Asgari ücretin kaç olduğu ve ne kadar zamlanacağı değil mevzu. Lise çağındaki çocuklar bile farkında artık bunun. Şu an geçen senenin ilk yarısına göre 2 katı olan asgari ücret, geçen senenin ilk yarısındaki asgari ücret kadar alım gücüne sahip değil. 20 bin olsa ne olacak? Asgari ücret demek = Artan üretim ve hizmet maliyeti demek. Artan maliyet nereye yansıyacak? Yediğin ekmeğe, kullandığın toplu taşımaya, aldığın hizmete, gittiğin cafeye, giydiğin ayakkabıya monta vs. Kısır bir döngü. Bu sene en az 2 katı zamlanan ihtiyaç kalemleri seneye 3 katı zamlanacak. Hooop bugünkü 5500,00 TL asgari ücret mumla aranacak. Daha doğrusu 5500,00 TL'nin alım gücü mumla aranacak. Para pul olmuş o yüzden enflasyonu düşürmek adına bir planlamadan bahsetsin artık yetkili birileri. Sürekli asgari ücretle ilgili görüşeceklerine bir plan program yapsınlar. Bir kişinin de sorumluluk aldığı, bir açıklamayla planla geldiği yok. Sorgulamayan ve cehalet içindeki halkın farkındalar tabii o yüzden kendilerinde hiç sorumluluk hissetmiyorlar. Trajikomik bir ülkeyiz gerçekten.
Olmasın zaten kiralar 10 Bin lira artık ne diye insanları kandırıp askeri ücreti yüksek göstermeye çalışıyorlar. Bana kalsa eskisi gibi olsa askeri ücret 800 1200 olsun ekmek 75 kuruş 3 ayda şu faturası 60 lira elektrik 50 lira gelsin gerçekten o zaman askeri ücret ama sana kalıyordu yine çeyrek alabiliyordun şimdiki parada gerçekten bereket yok hayat pahalı resmen su gibi para gidiyor.
Asgari ücret ne kadar artarsa artsın maalesef hayat pahalılığı olduğu sürece, yani alım gücü artmadıkça bir şey değişmeyecek. enflasyonun önüne geçmek gerekiyor. çünkü aynı miktarda ürünlere de zam ve zamlar yapılıyor. 13.200 TL olmalıdır. doğru ama söylediğim gibi maalesef bu çözüm değildir. ki o kadar artacağını bile sanmıyorum şu an
Cevap
46Cevap
Aagari ücret 14 bin olamaz. Okuyan ve okumayanın bir farkı kalmaz o zaman. Asgari ücretin artması bir şeyi değiştirmez. Zamlar olduğu müddetçe halkın alım gücü zayıflar. Fiyat etiketleri sabit kalırsa ancak yurdum insanın yüzü güler, rahat hisseder ekonomik anlamda. Türkiyeden çok yüksek standartlar, beklemiyorum açıkçası..
Şu sendikalar kadar boş yer görmedim yaa adamlar çalışan kesimi temsil ediyorlar ama dünya kadar maaş alırlar her şey ellerinin altında çalışanı düşündükleri zaten yok birde her ay maaştan kestikleri paralar yok mu sonra ben çalışanı savunuyorum tabiii yaaa yersen 🤦♂️
İmkanı yok böyle zammı yapmazlar. Bir kere paranın değeri kalmadı her şeye her gün zam bindiriyorlar. Bunun tek bir çözümü var serbest asgari ücret olacak zamlara göre zamlanacak yoksa sabit zam imkansızlıkları daha imkansız hale getiriyor getirmekte de zaten. Ve devlet fiyatları belirlemek zorunda yoksa denetim vesaire boş işler
asgari ücrete zam gelse ne olur ki hayat pahalılığı yine devam edecek burada önemli olan şey alım gücünü yükseltmek ve enflasyonun önüne geçmektir. kurumlar bağımsız olmadığı her şeyin tek bir adamın ağzına baktığı ve ekonominin gerektirdiği şeylerin inatla aksinin yapıldığı düzende hayat pahalılığı her geçen gün devam eder. asgari ücrete zam yapmak anca günü kurtarır.
Üc harfli vampirler zinciri, calisanlarina zam yapmdan Asgari ücrete zam gelmeden ürünlere zam yapar, yine sömürürüler, Asgari ücret degil sorun, bu firsatci vampirler.
Devlet bunlarin tekerine kalin bir comak sokmadigi sürece bu böyle devam edecek gibi
Ayrica
Asgari ücreti, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor.
Ekonomik olarak dünyada kaçıncı sıradaysak o kadar maaş verilir. 😊 Ne 13 bin ne 15 bin. 10 bin bile olmaz. Maksimum yapacakları 7500 veya 8000 o da zorlasan. Ülkeyi sömüre sömüre kasada para bırakmadılar..
Maasa zam gelince otomatik olarak herseye zam gelecek
ne beyınsız milletsiniz ya alım gücünüz yok anlamıyormusunuz?
günden güne yok olmaya devam ediyor
maas isterse 30k olsun
ALIM GÜCÜNÜZ YOK
Asgari ücret artık artmamalı sabit kalmalı. Gıda giyim vesaire diğer ürünlerin fiyatları düşmeli çünkü maaş arttıkça diğer şeylere zaten yine zam gelecek ve yine aynı şey dejavu yaşıyoruz resmen yeter..
Asgari ücret arttıkça piyasa da artacak. Yani değişen bir şey olmayacak. Piyasayı aşağı çeksinler yeter. Zamma gerek yok.
OHA. Aslında 13.200 lira normal. Hakettigimiz. AMA asgari ücret o fiyat olduktan sonra tabii ki aynı o ücret oranında zam gelecek bütün fiyatlara. Bir şey değişmeyecek yani.
Eğer ki zamlar düşerse herşeyin maaş güzel de ama bu enflasyon zamlar da yine zam gelirse yine yetersiz gelir maalesef çözüm maaş değil herşeyin artışına engel olmak
Sıradan bir halk olarak alım gücü yüksek olmadan ne yaparsanız yapın işe yaramaz diyorum. Ben böyle düşünüyorsam onlar nasıl düşünemiyor bilmiyorum.
Ne kadr olursa olsun. Maaşlara kuş kadr zam yaparlar temel ihtiyaclara da kepçe kadr zam yaparlar
Asgari ücret 8100. tl deniyor reis kabul etmiyor benim halkımı magdur edecek teklifle beş tepeye gelmeyin diye uyardı
Herkes tutturmuş aynı lafı ediyor. “Asgari ücret artsa ne olacak zamlar da artıyor” diye. Asgari ücret sabit kalsa da zamlar gelmeye devam edecek o zaman nolucak? her gün yeni bir zam geliyor napsın asgari ücretli çalışan açlıktan ölsün mü
Millet haklı ama
Bizim milleti zken seviliyor. Zam değil indirim yapsınlar, bak nasıl hoşlarına gidecek..
Güldürme abi ya 😂😂
Çok haklısın abi neyin sevgisi bu bende anlamadım bugünde bizim iş yerindeki m*llar evin olsun asgari ücretle geçinirsin diyor ülke bunlar gibiler yüzünden bu halde gerçekten dağdaki çoban ile okumuş insanın oyu bir olmamalı
Asgari ücret 13 bin 200 olurss ekmeği artık 10 tl den alırız
13200 tl olsun bütün fiatlar dondurulsun 5 yıl zam yapılmasın işte ekonominin düze çıkma yolu budur
O kadar yaparlarsa 5 bin TL olan kira 10 bin TL olur.
8 ve 9 arası olur donra ekmek 8 TL olur her şey artar yine
Disk bize gazel okumasın. Bunu işverene kabul ettirsin patronalara
Sorun asgari ücret değil. Asgari ücret sabit kalsın alım gücü yükselsin.
Kaç olması önemli degil asıl sıken gelen zammın 3 4 katıürünlerezam gelcek
Çok fazla vermezler verirseleer ekmek 10 TL olur
Asgari ücret fazla artmasin en fazla 1500 felan yoksa burnumuzdan getirirler
Kaç tl olursa olsun yine bisey değişmeyecek
Ne kadar olduğunun bir önemi yok. Zam olmasın yeter ki.
o zaman o maaşları ödeyen işveren nasıl çıkaracak işini
@DMsevmeyenHatun işte sorun da burada başlıyor maalesef birçok firma personel sayısında azalmaya gidecek işten çıkartmalar olacak. Geçenlerde iş görüşmesine gitmiştim bir şirkete orada işveren ile sohbet ederken o da söyledi ocaktan sonra muhtemelen bir çok çalışanımızı çıkartacağız diye...
dolarla versinler bence tl ile verince bi değeri yok 30 bin olsada
Bence de. Paranın üstünde Benjamin Franklin resmi olsun obur uğursuz degil
Annen bana calisiyor
Bu ekonomiye göre asgari ücret en az 50 bin olmalı
Bence askeri ücret artmasin hersey indirimli olsun çünkü eş oranlı artiyor
Kim takar disk i her sene söylüyor ama havada kalıyor
asgari kaç olsun dendiğinde hemen alım gücü artmalı diyen çok bilmişler başlıyor hemen alım gücü artmayacağına göre asgari artıyor kısır döngü
Rez alın o asgarî ücret o kadar olsun bende go**tümü açıp dolascam (erkeğim bu arada hemen heveslenmeyin Allah'ın abazalari)
Ulan zamların önünü tutun asgariyi arttırmaya gerek kalmayacak ki mk
13 bin olması için ekmeğin 30, pantolonun 2 bin TL olması gerekiyor
Sanki paranin değeri var o para yine hop uçar zamlar oldukca
15 aşagisi kurtarmaz ülkede aclik siniri 9k ama asgari ucret 5.5
15 olmalı bence millet sadece çalışmaya odaklanmamalı hayatı yaşaması da lazım
Ya 2300 olsun ama ekmek 50 krş yumurta kolisi 15 benzin 6 dolar 5 lira olsun eskiler güzeldir :)
Bkz. Alım gücü nedir?
Bkz. Enflasyon döngüsü
Bkz. Ücret arttıkça enflasyon azalır mı?
Yüne aynı şeyler
15 olsun iyi olur
Olsa olsa 8 bini bile bulmaz
Bunlar utanmadan 7 bin yaparlar o kadar
Onu kimse vermez 8 bin yapıp bırakırlar
20.000 altı maaş olmamalı sanki
8K olacağını düşünüyorum
Asgari 13k olursa ekmek min 10₺ olur artık.
Olsun ya. Sonrada 1 sifir daha atılır tamam
Zamlarda bize girdikçe giriyor ama
O kadar olsa iyi olur
Desene ahırlar bile 25bin lira olacak
Yapsalar daha beter oluruz.
Askeri ucret en az 20.000 TL olmalı bence
7700 gibi bir rakam söyleniyor medyada
20k anca yeter bu fiyatlar her gün artıyor çünkü.
8 bini bile zor verirler
8 bin tl yi gecmez
10 bin üzerisi uygun bence
Ekonomi düzeltilse bunlara gerek kalır mı?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?