Disk ise; Açlık sınırı 7 bin, yoksulluk sınırı 24 bin lira olarak açıkladı.
Bu veriler üstelik eskide kaldı. Her geçen gün TL nin satın alma gücü düşmekte. Bakalım en don asgari ücret kaç liranolacak. Toplumumuzda bir tek aç ücretli kalmasın. 😎

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den güncen son dalika açıklaması:
”Asgari ücret için Aralık ayında enflasyonun tahribatını ortadan kaldıracak bir düzenleme yapacağız”
🔥Sizce asgari ücret kaç lira olmalı?
Rakamların bir anlamı yok, 20 bin yapsalar arkasından gelecek zamlar ile o parayı 2 bin liraya çevirebilme potansiyelleri var. Zaten verdikleri zammı bir kaç ay sonra vergi ve zamlar ile geri alıyorlar. Bunlardan bir şey bekleyende kabahat artık. Bu işi bu hükümet çözemez.
en az 10 bin olması lazım o da en az yani. gerçi öyle de olsa hayat pahalılığı devam edecek. enflasyon her geçen gün artıyor. buna sebep olan da ülkeyi yönetenler. enflasyonun önüne geçemeyip bizzat sebep olduktan sonra da asgeri ücrete ne kadar zam yapıldığının da önemi olmuyor.
Cevap
4Cevap
10 bin olsa ne olur ürünlere de aynı zam gelir
10 bin olsa ne yazar ki. Çorba da aynı oranda zamlaniyor.
Gelen zamlar; dolardaki artıştan da maaşa gelen zamdan da daha fazla oluyor. Ben bu yaşıma dek bunu anladım. Çünkü enflasyon; fakirden zengine sermaye transferidir. Malı, hizmeti ve parayı elinde tutanlar; enflasyonun bahane ederek her daim ellerindekinin fiyatını enflasyon oranından daha fazla oranda yukarı çekiyorlar. Bu da fakirden zengine sermayesi aktarıyor. Sistem; zengini daha zengin, fakiri daha fakir kılıyor.
Yav 50bin olsa nolur bugün aldığımız ürün yarın en az %30 zamlaniyor
En az 10.000lira olmalı
En az 9000 olmalı
5500x1,80=9,900 TL diyorum ve hatta 109 TL de refah payı vs. Yuvarlak hesap 10,000 TL
Umrumda değil.
10-12 civarı
zamlar konusuna gelirsek, her türlü artacak zaten. bunu anlamıyor bazı insanlar
Bilinmez
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?