Merhabalar 2 milyon TL değerinde altinim var. 2 ay sonra evleniyorum, nisanliyim. Nişanlım çok savruk birisi. Bu parayı bilmesini istemiyorum, çünkü 500 bin tl m olduğunu söylemiştim, ve o parayı resmen kendisi yönetmek istedi, kendi aklınca yatırım yapmak istedi ve papaz olmuştuk. Bu parayı nasıl saklarım? Bankacılığa koyamam çünkü bir gün illa ki görür. Hisse alsam da görebilir (500 bin tl yi orada görmüştü) ne yapabilirim. Lutfen yardım. Kasaya koyamam çünkü başka bir şehirde yaşayacağım, ihtiyacım olursa kolaylıkla çekebilmek istiyorum.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılSen bu parayla evlenirsen kardeşim yarın evlenince ev alalım araba alalım mevzuları olur sonra diyelim ki anlaşamadınız evlilikte edinilen mal ortaktır yasası ile durduk yere eski kocan ortağın olur. Allah yuvanı bozmasın ama bana kalırsa git bir dükkan ya da bir ev al kendine aylık 15 bin 20 bin kira alırsın alışveriş paran çıkar hiç değilse. Yarın çalışamazsın hamilelik olur adam sana para vermiş vermemiş umrunda olmaz. Ayrıca evlilik öncesi edinilmiş mal olduğu için boşanma durumunda senin evine ortak olmaz
01 Yorumla- 1 yıl
He birde ver paranı ben yöneteceğim diyen adamın da hamuga goyim çok düzgün birisi değil. Adam olsa der ki aşkım 200 300 de ben koyayim üstüne araban olsun rahat et. Ver para bende dursun ben yöneteyim diyorsa aç kopektir net
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılIlk basta boyle bir evliligi gozden gecir derim. Adam olan kadinin parasina göz dikmez.
Benimde bu kadar olmasa da bir miktar param var. Atanamadim ve bu oara benim hayat guvencem. Aylik getiri de duruyor. Her ay maas gibi kullaniyorum bazen. Zaten bunun icin biriktirdim babamda destek oldu, zaman zaman bende orada burada calisip paranin ustune koydum. Atansam ve maasim olsa yine dokunmam o paraya. Aylik getirisini araba, ev kredisine vs kullanirim diye dusunuyorum.
Suanda da atanamamis biri olarak elimdeki para bu. Erkekler artik evlilikte hanimina bakmaktan dahi gocunuyorlar acikcasi. Kadinin kocasinin parasini kullanmasi zorlarina gidiyor. Hesap soruyorlar,3 kr para veriyorlar, kadinin kiyafete, kisisel bir seye ihtiyaci var mi diye dusunupte para birakan, limiti belli kredi karti vs veren erkekler cok az.
Bende atamayi vs ne zaman nasip olacagini bilmedigimden bu sekilde kocamda olsa bir erkege karsi kendimi garantiye almaya calisiyorum. Gunumuz erkeklerine maddi anlamda sirt yaslanılmaz. Hem evlilik icinde ekonomik siddet olur, hem ortada birakir vs diye bu para benim hayat guvencem.
Bence seninde oyle olmali. Daha şimdiden gozune parani kestirmis. Adan olan dokunmaz. Bu kadinin bu parya ihtiyaci olur der dokunmaz. Soylemen bile hata olmus. Bankalar kisi disinda bilgi verdiklerini sanmiyorum. Ben babami gondermistim 18 yasimda. Resit oldugum andan itibaren para cekemedi, yatiramadi da.
Ama bilgi vermisler mi hatirlamiyorum hani su kadar parasi var diye. Evlilik durumunda da gidip konusmayi dusunuyorum. Benim disimda hickimseye bilgi verilmemesini istiyorum diye. Ki vermiyorlardir diye dusunuyorum. Telefonumda mobil uygulama vs yok. Girersem internetten giriyorum. Gecmisi de silerim goremez diye dusunuyorum. Ya da denemedim ama gizli mod vs siteyi acarsa ordan da olabilir.
Kadinlar olarak bizim kenarda kimsenin bilmedigi paramizin olmasi lazim. Ister calisalim, ister calismayalim mutlaka olmali. Sonra cocuklarla ortada kalan biz oluyoruz. Tek kendimizde degil. Kendimiz olsak hadi idare edilir. Kucuk bebekle gidip calismak vs de sıkıntı. Elde avucta para lazim.
Her kadinin bankada belli oranda parasi olmali. Tabi calisip altin bilezikte cok onemli ama herkesin uni okudugu, kpss calistigi donemde bu gittikce zorlasiyor. Dahandun bir üni aliminda en dusuk puan 90 dı. Atanmakta kolay degil. Geride para mutlaka olmali. Esim, kocamdir diye tum mal varliginizi soylemeyin. Cogu hic ediyor. Cogu erkek kadinin elinde para olmasindan dolayi buyuk endise duyuyor. Paraniz olsun ama sadece siz bilin. Anne babanizin dahi bilmesine gerek yok.
31 Yorumla- 1 yıl
Hangi bölümü okudunuz da atanamadiniz acep
Gizli Üye(45 üstü)1 yılİnanır mısın banada böyle erkekler denk geldi. Sevgiliyken bile neymiş çalıştığım parayı ben ortak hesaba koyacakmışım. Bir diğeri kendisi çalışmışmıyor sürekli benim paramı yeme derdinde. Banka hesabını saklamak zorunda kalmadığın biriyle evlen. Ben bitirdim işim olmaz böyleleriyle.
00 Yorumla
Aslında ilk önce sorgulaman gereken şey bu nişanlılık evlilik olarak devam etmeli mi yoksa etmemeli mi olmalı. Çünkü şu anda sana bunları hissettiren, kısıtlayan, kullanmaya çalışan birisi evli olduğunuzda yani karısı olarak gördüğünde neler yapar.
Bence çok sıkıntılı olabilecek bir karara doğru ilerliyorsun. Normalde senin telefonun, uygulamaların, paran vs. onun ilgisini çekmemeli. Tabi tercih senin.
Banka uygulaması kullanmazsan bankaya yatırsan da göremez. Sen de sadece şube üzerinden işlem yaparsın. Arada bir şubeye gitmen yeterli olur.
Bunun haricinde eğer fiziksel olarak saklayabileceğin bir yer veya emanet edebileceğin kimse yoksa hepsi riskli.
300 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
48
Cevap
87Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,7b cevap paylaştı.
u 1 yılbankada
00 Yorumla
1 yılYorumları okudum sinirden saçlarımı yoldum. Seni yoluk tavuğa çevirecek ve hala onunla evlenme peşindesin. Beyaz eşyaları da sana kitlemiş. Aklın başında mı kızım senin. O herif az harcasın da azcık erkek olsun. Karı parası yiyene adam mı denir seni enayi gibi kullanacak. Nişanı at! Azcık aklını başına al ya. Sinirden dişlerimi sökeceğim. Seni banka olarak görüyor sevdiği için evlenmiyor. Anlamıyor musun bunu. Gözlerini balak mı yaladı. Sana değer veren bir adam bul ya. Neymiş kiraya 40 veriyormuş. Gitsin daha düşük bir ev tutsun yatırım yapsın savruk olmasın o zaman. Öylesine erkek mi denir ya. Yarın bir gün işten de çıkacak diyecek daha iyi iş arıyorum adı altında evde yatıp yuvarlanacak. Sonunda da kavga dövüş edip kanlı bıçaklı boşanacaksınız. Şimdi atamadığın nişanı o gün geldiğinde beş beter şekilde bedelini ödeyeceksin haberin yok.
64 Yorumla
Soran1 yılHaklısın... ne diyeceğimi bilemedim...
- 1 yıl
Bana bir şey diyip dememen önemli değil. Senin yapman gereken tek şey ne biliyor musun hiçbir lafını sözünü aldırmadan arkana bakmadan kaçmak. Ondan olabildiğince uzak olmak. Ben seni eskisi kadar sevemiyorum. Benim sana olan aşkım, sevgim bitti diyeceksin. Sevsen de bunu kendine değer veriyorsan yapmak zorundasın. Ondan sana koca moca olmaz. Gitsin adam olsun o önce evlilik onun yapması gereken son şey bile değil. Aptal herif ya. Sana güvenerek evleniyor resmen. Zengin karı avcısı o.
Soran1 yılParam ve birikim olmadığını söyledim. Çok inanır gibi değil gerçi. Yani niyetim o parayı ortaya hiç cikarmamak. Ama hayat müşterek kafasında.. Her şeyi erkek yapmamalı diyor mesela.
- 1 yıl
Ondan uzaklaş güzelim. Başka birini bul. Senin parana göz dikenden sana hayır gelmez. Gelmez. Gelmez. Yine buna rağmen gider evlenirsen gelip sitede ağlama lütfen. Ben senin hemcinsin, kardeşin, ablan, anan baban, abin kim olursa olsun hepsi yerine büyük Öğüt veriyorum. O sana hayatı dar edecek. Etme eyleme. Kendine yazık etme.
Banka çalışanlarından bir gün böyle bir konu hakkında destek rica etmiştim.
Tam olarak olmasa da benzer bir durumdu.
Yani, ben ve banka arasında kalacak ama ne ATM ne de uygulamalarda görünmeyecek bir hesap.
Sadece banka da işlem yapılabilecek bir hesap desem daha doğru olur.
Destek oldular.
Zaten böyle talebe ihtiyaç duyanlarda yalnız değilsiniz.
En basit haliyle, hiç hesabınız bulunmayan bir bankada hesap açıp, istediğiniz prosedürü izah ederek uygulamayı da telefonunuza indirmeden onu mümkünse 12 aylığına vadeye atmak bile bir çözüm.
Yani abartılacak kadar zorda değilsiniz.
Sadece sizi dinleyecek bir uzman bulmanız yeterli.
Son olarak da bu konuyu normal gişeden değil de özel bölümlerden halletmelisiniz.
Yani ortam önemli.
Mesela bazı bankalarda ikinci kat oluyor biyle şeyler için.
Ve burada yazdığınız nedenini lütfen banka ile paylaşmayın.
Sadece 12 aylığına bu parayı unutmak istiyorum demeniz yeterli.50 Yorumla
1 yılKendine ilk olarak sorman gereken, bu evliliğin gerçekten olup olmaması gerektiği. Senin olana göz diken biriyle birlikte olma fikrini sen iyice bir düşün.
Ha illa evleneceksen de, paranı saklamanın en güvenli yolu yine banka. Bir altın hesabı açıp yatırımını bu şekilde bankada saklayabilirsin. Bankaların kvkk politikası gereği hesap sahibi haricinde kimsenin erişimi olamaz. Bu eşin veya çocuğun da olsa hesabına dair bilgi dahi edinemezler. Telefonuna da kolayca erişimi olmamalı bu şahsın. Böylelikle hiçbir mal varlığından haberi olmaz.30 Yorumla
1 yılÖncelikle savruk ve kendisine ait olmayan parayı yönetmeye çalışan biri ile yaşamını birleştirme kararını gözden geçirmen gerekiyor. Henüz sana ekonomik anlamda güven verememiş biriyle nasıl uzun soluklu bir birliktelik düşünüyorsun? Kısacası, birbirine açık olamayacağın, bazı şeyleri saklayabileceğin bir evlilik uzun soluklu olamaz. Üstüne üstlük, birikimini de kaptırmış olmanın üzüntüsüyle aile evine dönmek zorunda kalmamak için bir daha durumunu ve evlilik kararını gözden geçirmelisin.
Birikimini altında tutmaya devam etmen en doğru karar olur. Küçük gram külçeler halinde olması arada bir kullanımına engel olmaz. Kasa da çok önerilecek bir şey değil aslında.
30 Yorumla
1 yıl2 milyon nasıl biriktirdiniz helal olsun. Paranızda gözü olan biriyle evlenmeyin. Saklasanız da eninde sonunda ortaya çıkar. 500 bin olduğunu söylemişsiniz ona bile karışmış ise yarın evlendiğiniz de kanunen hakkı olacak. Bence siz bu evliliği yeniden düşünün derim. Sevgiliniz ne iş yapıyor.
50 Yorumla
1 yılvalla sakın kaptırma benden sana tavsiye hatta derim ki başka birini bul o adam senin de paranın da başına bela olur bir yerde. bu tipler hep aynıdır borsayı bilirler yarışları bilirler iddia yı bilirler. parayı maaş almadığın bir bankada altın hesabına yatır ama evlenmeden önce. o hesabını bilmesin. bunlar birde alkol alırsa vah ki haline bana sorarsan vakit yakınken kaç ama tabi senin tercihin netice de
20 Yorumla
1 yılBana kalırsa asla kullanmayacağın bir bankadan hesap açtırt. ya da şu olabilir. Bazı firmalar var. Hisse falan alabiliyorsun. Paran takas bank da gözüküyor. Yani devlet garanti ediyor.
Hiç bir banka hesabı da yok. Sadece şirket için.
Ama bana kalırsa bi bankaya git hesap açtırt. Ama eşin aç dediğin de yok hayır de. O bankadan hesap açmicam de.
Israr ederse tamam açarım de. Ertesi gün paranı çek başka bankadan hesap aç oraya yatır.10 Yorumla
1 yılKripto iyi fikir ama coin kısmı sikintili , binance tr de hesap aç ve paranla usdt alıp staking e köy , hem paran usd olarak değerlenir hemde staking den yıllık %5 kadar faiz alırsın 👍 bu arada söylemeden geçemeyeceğim o tarz bir erkek ile evlenme 🤦
10 Yorumla
1 yılMidas websitesinde hesap aç ama uygulama indirme girerken de gizli sekmeden gir. Oradan darphanenin altın sertifikası var tüm paranla ondan al. İstersen daha sonra direkt darphaneden fiziksel altın olarak da alabilirsin. Ya da ayrıl sen akıllı çocuk canım nasi olcak o iş
10 Yorumla
1 yılBankalarda Fon hesapları var
Fon olarak al TL Fonu Döviz Fonu
Altın Fonu Sepeti Yap
Para Olarak Hesapta Gözükmez
Yatırım Hesabında Gözükür
İstedigin Zaman Bozar 3 gün içinde hesabına gecer
Bu arada böyle biriylede Hiç Evlenme
20 Yorumla
1 yılSiz daha başlamadan bitmişsiniz sanki. Evlenmeden önceki mal mülk ve para diğer tarafı ilgilendirmez. Kanunen de böyle. Hele siz vermek istemiyorsanız hiç ilgilendirmez onu. (Zaten vermeniz doğru değil) . İster altın yapın ister taşınmaz alın. Söylemezseniz bilmez.
00 Yorumla
1 yılEn mantıklısını yaparsın ama nasıl saklarsın İnan ben de bilmiyorum. Bana sorarsan ev veya arsa al derim. Hem kar edersin hem de heöen bozduramazsın. Tapu üzerine olursa da senin rızan olmadan satamaz da
20 YorumlaSaklamak yerine böyle parayı savuran biriyle olman hata ikincisi eşler arasında gizli saklı şeylerin olması temeli sarsar.
50 YorumlaAraya para konusu giriyorsa zaten bu ilişki zor yürür. Daha şimdiden SENİN paranı (500 bin tl) sahiplendiyse daha neler olur 🤷🏻♀️ 2 milyonu sakladın diyelim ya sonra sıkışık bi durumunuzda para istemeyecek mi sormayacak mı?
10 YorumlaSenin parani niye o yonetiyor? O parayi kazanip o mu koydu oraya. Onun mu g. tu terledi de o kadar altin yapti? Sen ona desene para benim ben yonetirum. Kadin parasi mi yicen l. vuk.
20 YorumlaBankadan bir kasa kirala ve oraya koyabılırsın
ya da fiziki altını kabul eden bankalar var onlara götür hesabınıza altın olarak yatırsınlar
20 YorumlaBankalarda fiziksel altın hesabı kasası gibi bir şey oluyor diye biliyorum. O şekilde altından kesinti olmadan saklayabilirsin. Yıllık çok büyük olmayan bir ücreti vardır.
20 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 403 cevap paylaştı. Bunun için özel kasalar var bankada bu kadar güvensizlik varsada bu evlilik neden yapılır onuda anlamış değilim
30 Yorumla
1 yılEvlenmeden önce alınan mal sanırım senin şahsi malın olarak kalıyor.
Ben olsam 1+1 ediyorsa iki apart alırım veya ederse üç. Kiraya veririm
10 Yorumla
1 yılBankada özel kasa kiralayabilirsin. Kasaya mesela külçe altın olarak saklayabilirsin. Kayıtlarda banka kasası kiraladığın görülür anca.
20 YorumlaEv al tapuyu kasaya koy. Kiraya ver. Ya kendi hesabına ya da eşinden saklı başka hesap aç söyleme oraya biriksin.
20 Yorumla
1 yılEvliliği paranı güvenip vermeyeceğin birisiyle yapmak doğru mu? Bence gözden geçir.
20 YorumlaSana bunu saklamanı sağlayacak seni ondan gizlemeye iten bir adamla evlenmek?
Hak ediyorsunuz ne yaşadıysan veya yaşayacaksan. Aciyanin mk
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBankada nasil gorecej ya? Farkli bir bankada hesao aç parayi koy karti kullanma. Bu kadar basit. Sorarsa sa annemin babamin parasi emanet bende duruyir dersjnd e nerden öğrencek. Ayrica bilse ne? Sen vermek istemedikten sonra
04 Yorumla
Cevap sahibi1 yılVe senin evlenmeden önce biriktirdiğin paraya nasil karisabilir
Soran1 yılKendi kafasına göre yatırım yapmak isteyecektir. Bunu ön görebiliyorum. Yok ev alalım, yok araba diye baskı kuracaktir. Beb bu paramın cebimde kalmasını, güvence olarak durmasını istiyorum. Yıllardır zorluklarla biriktirdiğim bir para bu..
Soran1 yıl500 bin tl yi görmüştü. İnan ki o kadar papaz olduk ki. O para ile kredi çekip ev alalım evimiz olsun diye tutturdu. Yıllardır zorla biriktirdiğim parayı çat diye yatırmak istemedim.
Cevap sahibi1 yılYani sen bilirsin ama para durdukca değer kaybediyor. Ev alsan zaten kendi üzerine alicaksin ama sen bilirsin tabi ne yapmak istiyorsan onu yap
- Para & Ekonomi konusunda 339 cevap paylaştı.
1 yılBence kasaya koy başka şehirde olsanda oluyor böylece en ufak birşeyde gitmesin oraya sanırım eşin sorunsuz biri
02 Yorumla
Soran1 yılKendi kafasına göre yatırım yapmak isteyecektir. Bunu ön görebiliyorum. Yok ev alalım, yok araba diye baskı kuracaktir. Beb bu paramın cebimde kalmasını, güvence olarak durmasını istiyorum. Yıllardır zorluklarla biriktirdiğim bir para bu..
- 1 yıl
Öyle ama bunu riske atma öğrendiği an neyapar eder alir senden gir arsa al bi yatıril yap ya da altın al kasada dursun
Karta koy zorla bakacak değil ya ama işte değer kaybedebilir. Altına yatır.
12 Yorumla
Soran1 yılValla inan zorla bakacak diye korkuyorum. Açsana bir hesabını der diye.
- 1 yıl
Kardesim mn yakmisin. Zirla bakmak ne. Boyle biriyle evlenecek kadar cahalmisin
1 yılMidas diye bir uygulama var... Oraya at... Amerikan borsasından dolar bazlı hisse al. Kesinlikle göremez.
13 Yorumla- 1 yıl
Tesla hissesi alinirmi
- 1 yıl
@TeslacıGirl Neden alınmasın ki. Nickin güzel bu arada : ))))
- 1 yıl
Tesekkur ederim :)
Evlilik öncesi her şey sana ait ayrıca o ladar savruk elemanla neden evleniyorsun? MAL mısın?
20 Yorumla
1 yılÜzerine çok uzunda yazabilirim ama ben çok net konuşmak istedim. Savurgan biri ile asla ve asla evlenme.
00 Yorumla
1 yılAltınlarını sürekli eşinden isteyen bir adam vardı vitrin sorularda bence ona bakıp evlenme durumunu tekrar gözden geçirebilirsin.
01 Yorumla- 1 yıl
EVLENMEEEEĞĞĞĞ dengini bul sen kocaya yanmış kadınlardan değilsin yapma
Gizli Üye(36-45)1 yılHaberi olmadan bankaya git yatır sakla onu vadelide işlesin dursun nereden haberi olacak olsa bile sen olmadan 1 kuruşunu bile vermezler anca sen öldükten sonra alabilir çocuklar yoksa eğer ve mutluluklar :)
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yıliyi biriktirmissin ve saklamak istemeni anliyorum ancak tl de tutman deger kaybettitmezmi.. diger yonden ya bankaya yatiracaksin ya da kasaya koyacaksin. baska bir cozum tok
03 Yorumla
Cevap sahibi1 yılmutlaka bunu yapman gerekir evlenmeden degilse parana ortakci cikar. evlilikte edinilen mallar ortak
Soran1 yılHisse olarak duruyor, bir kısmı da altın.
Soran1 yılEger söylersem zaten inan o para uçup gidecek.. yıllarımın emeği.
1 yılPara saklama ihtiyacı duyduğun biriyle evlenmek? 🤔 Bir tek bana mı tuhaf gelir acaba?
02 Yorumla
- 1 yıl
"Kendi kafasına göre yatırım yapmak isteyecektir. Bunu ön görebiliyorum. Yok ev alalım, yok araba diye baskı kuracaktir"
Böyle biri ile neden evleniyorsun? 🤷♂️
Gizli Üye(30-35)1 yılmerhaba, en basta sana rengını gostermıs zaten. Saklayamazsın.. Dogru eş seçimi neden yapmadın
30 Yorumla
1 yılNişanlından ayrıl çünkü öğrenecek anlattıklarından anladığım kadarıyla o parayı heba edecek
10 YorumlaBir hukuk firmasından Evlilik Sözleşmesi ile ilgili destek al. Kafan rahat olur.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 578 cevap paylaştı.
1 yılEşinden bu parayı saklıyorsan bu adamdan hayır gelmez demek ki, evlenme pişman olursun
34 Yorumla
- 1 yıl
Seni gayet iyi anlıyorum, eşini tam anlamıyla sevsen ve güvensen bu soruyu sormazdın bence.
Mutlaka haberi olacaktır ne yaparsan yap.
Ek olarak şunu söyleyeyim, öğrenmesi durumunda şiddetli bir kavga sizi bekliyor olacak
Soran1 yılÇok korkuyorum işte.
- 1 yıl
Eşinizi tam anlamıyla sevip güvenmiyorsunuz bence.
Bu parayı saklamanız mümkün değil.
Yerinizde olsam evi kendi adıma alır kiraya verirdim. Başka seçenek kalmıyor
Gizli Üye(25-29)1 yılen basit yöntem güvenmiyorsan evlenme kardeşim. senin parana göz koyuyorsa 2 milyonu bir günde bitirir
20 Yorumla
1 yılO parayı ayır birisi bir buçuk milyon birisi beşyüz bin olacak kadar. Başka bankaya yatır
00 Yorumla
1 yılBaşka bankada hesap aç adeye koy.. numara biek verme bankaya orada kalsin
00 YorumlaBence nişanı at, hiç gerek yok, çünkü bir gün boşanacaksınız. Yol yakınken vaz geç
00 Yorumla
1 yılKimseye guvenip verme. Git bnkaya koy. Soylemek zirunda degilsin
00 Yorumla
1 yılO hâlde ailenize vermekten başka bir çareniz gözükmüyor.
00 Yorumla
1 yılGittiğin şehirde kasa kirala külçe altın al
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 426 cevap paylaştı. Bende altın olarak kalsın annene ver annen saklasın
00 Yorumla
1 yılBoşanacaksınız yakında evlenirseniz
Evlenmezseniz bir şey olmaz00 Yorumla
1 yılGizli bir banka hesabı aç gizli kullan ihtiyacın oldukça harcarsın
00 Yorumla
1 yılNe güzel bir nişanlısın sen yaa nerde böyle kadın vay arkadaş 😂
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 302 cevap paylaştı. Kendine uygun fiyata bir daire alabilirsin 1+ 1 de olsa
00 YorumlaAracı kurumdan hisse al
Sen şifre vermeden nasıl görecek00 Yorumla
1 yılAt bankaya aylık faizi seni gecindirir zaten 😄
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 725 cevap paylaştı.
s 1 yılBu evlilik daha başlamadan bitmiş maalesef
00 Yorumla
1 yılparasal konularda bile anlaşamıyorsanız diğer konularda nasıl anlaşıyorsunuz acep
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKiz bu parayi nerden buldun. Benim esimde ayni halt maasini harciyor sonra benim paradan ben destek cikiyorum. Sonra benim para kalmiyor benim parayla da kendisi yonetiyor. Biktm
05 Yorumla- 1 yıl
Boşan abla arkandayim.
- 1 yıl
Kaç yillik evlissiniz
Cevap sahibi1 yıl1 yillim
Cevap sahibi1 yılBenim evimden gelen kira. Esim ona altin aliriz diyordu kendisi maasini bitiriyor ediyor.
Cevap sahibi1 yılBenden birikim bekliyor ne icin esimin hayali icin
1 yılKendi üzerinde ev arsa bir şey al işte nikahtan önce
00 Yorumla
1 yılBence ev alabilirsin. Böyle biriyle rahat değilsen neden evlenmek istiyorsun o zaman?
00 Yorumla
1 yılbireysel emeklilik... onu da görecekse bitcoin... onu devlet bile göremiyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılO parayla neler neler yapılır şayet yatırım yapmak istesen aklını kullansan efsane olur benden söylemesi Ah bende olsa kaça katlardım o parayı
16 Yorumla- 1 yıl
Nasıl mesela neler yapardin
Cevap sahibi1 yılNe olacak yatırım ticaret tabi ki de zengin neden zengin fakirse neden fakir olduğunu zannediyorsunuz. Fakire varoşa 1000 lira ver direk bir mağzanın önünde biter. Direk birşeyler alır veya parayla gezer tozar günün sonunda dert yanar fakirim diye yine eşitsizlikten adaletsizten şikayet eder. Tam bir kısır döngü Zengine 100 lira ver Sana 1000 lira olarak geri döner. Zİra parayı araç ve amaç olarak görür. Nasıl katlarım diye düşünür onun yollarına kafa yorar. Direk olarak yatırımla ticaretle parayı değerlendirir. Millet olarak bu kafa yapımızdan dolayı ekomiye bile yansımış bu haldeyiz Kafa yapısıyla alakalı yani Düşüneceksin mesela Gıda sektörü garanti para getirir İnsanlar yemekten vazgeçemez. Ancak az kazandırır veya kıyafet insanlar giymekten vazgeçemez nispeten daha karlı veya Sağlık sektörü optisyenlik Gözlük cam ticareti Düşüneceksin kafa patlatacaksın Özetin özeti ne yapacağım belli
Cevap sahibi1 yıl@Ndjjd burdan anlatamassın zaten konu hakkında nette araştırma yap
Gizli Üye(25-29)1 yılO kadar param olsa evlenmem ev alır tadını çıkarım lan
20 Yorumla- Devamını Gör (75)
Devamını Gör(120)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026