Merhabalar eşim para tutabilen birikim yapabilen bi insan DEĞİL cebinde kalan son kuruşuna kadar harcar günlük Yaşar ileriyi hiç düşünmez. Bende çalışmıyorum onsan aldığım harçlıklarla zorla kavga dövüşle harcamasın diye aldığım paralarla market alışverişinden arttırdıklarımla 1 TL 50 kuruş biriktire biriktire 50 bin TL yaptım.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Söyleme ne olacak ki? Evliliğe ihanet mi ettin? ya açken önüne yemek mi koyamadin? Bence sorun yok ama sana şöyle bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Şimdi bir ziraat bankası hesabın varsa kendine bir döviz ya da altın hesabı al tüm paranı altın ya da dolar hesabına yatır ve vadeli olsun! Paran durduğu yerde değer kazansın yoksa durduğu yerde bekleyen tl ileride sana zarar ettirir! Kesinlikle o parayı bankaya yatır döviz ya da altın al
14 Yorumla
Soran+1 yılOnun parasını biriktirdim ondan habersiz tartışmalarla para ala ala zorlaya zorlaya 50-100-10-20 demeden attım köşeye yeri geldi yalan söyledim arkadaşlarımla dışarı çıkıcam diye 300 TL alıp çıkmadım gibi gibi
Parayı € ya ve altına yatırdım
Faize karşıyım o yüzden bankaya koymuyorum evimde biriktiriyorum gördükçe motive oluyorum- +1 yıl
Faiz sayılmaz o! Banka paranla yatırım yapıyor kâr payı olarak bırakıyor! Şöyle yaparsan faiz sayılır, mesela birine paranı verdin bir veririm 2 alırım Gibi şart koyarsan bu faize girer ve haram olur ama banka kendi rızasıyla bunu veriyor ve sanıklarından çok daha fazlasını kazandığını sana söylemek isterim. Bu ara tl olarak mevduat hesabına yatırma dolar olarak yatır. Aylık %0.5 veriyor dolara ve hem aylik kazaniyorsun hemde dolar oldugundan deger kaybetmiyor
Soran+1 yıl€ olarak yatırdım € yükselince zaten para da yükseldi bankaya yatırma işinize düşünücem teşekkür ederim
En İyi Cevaplar
+1 yılBiriktirmeniz çok güzel bende öyleyim. Kötü bir yanı var ki o parayı harcayamıyorsunuz. Yani sürekli yarın önemli bir şey olurda ihtiyaç duyarsam diye düşünmekten dokunamıyorsunuz. Böylece para bir işe de yaramamış oluyor acil bir durum olmadığı sürece. Size tek tavsiyem parayı bankada muhafaza etmek olacak. Özellikle de tl de tutmayın. Evde saklamaya devam edicem derseniz altın ya da döviz olarak saklayın ki en azından paranın değeri kaybolmasın.
02 Yorumla
Soran+1 yılEvde saklıyorum az olarak altın çoğunluk € olarak tutuyorum € yükselince katlandı zaten. Harcamaya gelince o paraya giç ellemiyorum ama kendimi de birşeyden eksik bırakmıyorum sadece gereksiz harcamıyorum dışarıda yemek yemem siyah kazağım varken bi siyah kazak daha almam iki düğünde de aynı kıyafeti giyebilirim. Bi düğünde giydim gördüler ötekinde gitmem düşüncesi yok vs vs
- +1 yıl
En güzelini yapmışsınız. Bahsettiğiniz şey tutumlu olmak ve güzel bir şeydir aslında. Bir şeyin kullanım ömrü dolana kadar kullanmak. Doğa ve dünyamızın sürdürülebilirliği için de olması gereken bu aslında. Keşke tüm insanlar böyle olsa.
+1 yılO parayı zor günler için saklayabilirsiniz. Örneğin bir Ameliyat durumu olur Allah korkusun. Kullanırsınız o zaman. Ama vasiyetiniz de paranız olduğunu bir yere mutlaka not olarak düşün. Benim cüzdanımda ben ölürsem hesabımdaki tüm parayı arkamdan Kur'an okuyarak fakirlere dağıtın diye yazıyor mesela.. Çünkü ne zaman öleceğimiz belli değil. Öldükten sonra amel defteri hâlâ açık kalıyor Kur'an okundukca sevap yazılmaya devam ediyor
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet bende düşündüm bunu evden çıktım bir şey oldu kims eğilmez bu para nerden geldi nasıl oldu kötü düşüncelere sebep olabilir teşekkür ederim fikriniz için
- +1 yıl
Rica ederim 😇
+1 yılHaber vermek zorunda değilsin ki bence haberde verme para sende gizli bir şekilde dursun vicdanın rahat olsun tutarsız ve yanlış anlama ama ailenin bireylerine ve ailenin önemini anlamayan ve bunu şuursuzca kullanan kişilere karşı asla vicdan yapma için rahat olsun.
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim aslında haklısınız
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
47
Cevap
83Cevap
1. Davranışınızın temelinde keyfî mutluluk değil de yuvaya yönelik bir durum söz konusu ise sizin gibi bir kadın alnından öpülür.
2. Eşinizin harcama becerisi yoksa, asla kendisine söylemeyin. Annemden bilirim. Söylemediği için ev sahibi oldu genç yaşta. Bundan en mutlu olan da babamdır. Bugün herkese annemi över. Ki babamın maaşı çektiği gibi anneme getirip teslim etmiş ta ilk baştan, annem de maaştan artırmış. Babam harcamayı bilmez.
3. Vicdan azabı duyuyorsanız, eşinizden izin isteyin. Senin bana verdiklerinden biraz ev için birikim yapabilirsem izin verir misin deyin. Eşiniz hem mutlu olur hem de tamam der. Sıkıştığında sorduğunda 50 bin lira birikim yaptım demeyin. 500 lira var deyin. Bu yalan değil, çünkü 500 lira 50 bin liranın içinde bir rakamdır. Yalan değil, dinen buna siyaset denir.13 Yorumla
Soran+1 yılDavranışımın temelinde keyfi mutluluk yok söz konusu evim yuvam bebeğim ileride gelebilecek hastalık olabilecek bi cenaze vs vs için biriktirdim. Eşimin biriktirme becerisi yok harcama becerisi çok gelişmiş. Ev sahibi olmaya gelince evler var belkide bu yüzden çok rahat. Ama ev var diye de parayı çöp etmesinin gereği olduğunu da düşünmüyorum. Eşim maaşı çeker çekmez vermez tabiki ama kendine de sadece harcamaz çıkalım yiyelim içelim tatile gidelim eve gereksiz doldurur teknolojik ürünler alır
Oturma odası sakini şarjı yatak odasına götürmemek için mesela bi şarj daha alır. Düğün olmaz 2 takım elbise almış gelmiş olur vs. Vs vs
Soran+1 yılTeşekkür ederim sağolun
Para & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı. Onu tl olarak tutma. Döviz veya altina çevirip bir hesapta biriktirmeye devam et. Eşine asla söyleme.
Eşi seninkisi gibi olan bir tanidigim var. Kiz altın kalpli çok ta hamarat. Eşi bir ara sıkışınca paraya o da biriktirdiği ortaya çıkarıyor destek olsun diye. Sonra kızılca kıyamet çıkıyor. Neden kocasından gizli para biriktiriyirmus.. vs.
Kocan belli ki akıllı olgun bir erkek degil. Sen kendinin ve çocuğunun gelecegi için birikim yapmaya devam et ama asla kocana söyleme. Vicdan azabi çekmeye hiç gerek yok. Zaten o savurgan olmasaydı, sen buna ihtiyac duymazdin.110 Yorumla
Soran+1 yıl€ olarak biriktiriyorum € yükselince bozdum o şekilde katlandı. Hepimizin geleceği için evimiz için hastalık olur yaşlılık olur çocuğumuz oldu 2 aylık okur hiçbir şey olmasa da neden paramız çöpe gitsin ne gerek var aynı kazaktan 3 tane olmasına 30 çift ayakkabım olmasına.. eşim şu an sıkışık borcundan dolayı ağlıyo ama borcu ev aldı da yapmadı araba aldı da borçlanmadı keyfine göre kredi çekip yedi parası yokken yedi içti gezdi harcadı ayakkabısı varken ayakkabı aldı. Biriktir dediğimde aç değilsin açıkta değilsin evindesin yediğin önünde yemediğin arkanda ne harcadığım seni ilgilendirmez dediği için şu an borç batağında ama yine de vermiyorum sıkışıp pişman olsun istiyorum
- +1 yıl
Ben iyi bilirim o çeyrek zekali müsrif tipleri. Sen kendini sağlama almaya devam et. Tl ye çevirdiysen paran bista9 kalmasin. Günlük kullanma esnekliği olan yuksek faiz veren bir bankaya yatır. Böylece istediğinde faiz kaybı olmadan cekip farkli bir yatırım aracında kullanabilirsin.
Soran+1 yılDeğerlendiricem araştırıcam teşekkür ederim 🙏🏻
Soran+1 yılEvde tutuyorum kimse bilmiyor kendi ailemde arkadaşlarım da 1 kişi bile bilmiyor yani. Doğalgaz kombisinin alt iki vidasını söküp parayı kombinin içine koyup kapağı tekrar monte ettim çünkü bende evden çıkıyorum evde olmuyorum hırsız doku heryer. Bir kısmını tuvalet kapının kirişinin üzerini söküp iÇine yerleştirip tekrar kirişi takıp silikon çektim. Ufak tefek 200-300 leri gardrop da askılık demirinin ortasına silindir yapıp soktum üzerine kıyafetleri tekrar astım. Bir şekilde korumaya çalışıyorum ama artık arttı korkuyorum
- +1 yıl
Iyi yerler bulmuşsun. Sadece parayı iyi ambalaj yaptiysan sorun yapamazsın. Bir de sen yokken filan eve kombi tamircisi gelirse diye dikkat et.
Ben de geçmişte dolaptaki eski montumun cebine bin usd civarinda koymustum. Eşim montu eskidi diye disari atarken aklima son anda geldi o para. Yoksa çöpe gitmişti.
Soran+1 yılEvin içine ben olmadan kimse giremez kombi tamircisi ben yokken eve nasıl girsin bozulur vs olursa da benim haberim olur zaten eşim eve usta vs getirirse sadece orada yanar korkusu olmuştu bi ara.
Hiç de vicdan azabı çekmene gerek yok. Bence azap çekmeni gerektirecek nokta şu olur; eşin büyük bir sıkıntının içine düşmüştür, ondan bundan borç dileniyodur ve sen onu bu konuda rahatlatmiyosundur, evet o zman çekmesin. Ama stabil ilerleyen sürecin içinde bundan bahsetmiyo olman bence hiç problem değil.
11 Yorumla
Soran+1 yılStabil durumdayız aslında teşekkür ederim biraz da olsa bu yorumlarla beraber gönlüm rahat etti kötü bir şey yapmadığımı hissettim
+1 yılŞimdi dediğin gibi savurgan, yarını düşünmeden hareket eden biri ise birikiminden bahsetmesen hakkındır. Ama vicdanen rahatsız hissediyorum diyorsan, bir kısmını söyle, bir kısmı gene gizli kalsın. Mesela 30 bin Tlsini söyle, 20 bin Tlsi gizli olsun. Böylece vicdanın rahatlamış olur
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet galiba böyle yapıcam 5-7 bin söyleyip gerisinden haberi olmayacak
+1 yılVala helal olsun böyle hatun var mı? Bence şimdilik sakla bişey deme, çünkü bu tarz insanlar birikmiş parayı sağlıklı harcamaz. Boş işlere harcar. Değer yapacak yatırımlara yönel. Birikime devam et. Çocuk olur ya da varsa okulu İçin birikim olur veya evin yoksa ev alacaksanız ön ödeme olur gibi gibi kullanırsınız. Şimdi açık etme pandemi var eve kapanma olursa yine. Bu sefer çatır çutur yer onu 😂
02 Yorumla
Soran+1 yılEwet örneğin parayı bilse ailecek en lüks otelde 1 hafta geçirmek ister 1 hafta da yer 50 bin eşim böyle keyifçi bi adam. € olarak biriktirdim biriktiriyorum. Çocuğum var 3 aylık oğlum var. Evimiz var kayınpederim eşime güvenmediğinden benim üzerime çevirdi evi tabi nişanlıyız eşiminde sayılıyor ama 😊
- +1 yıl
Bence sen hiç ses etme devam et böyle :)
- Para & Ekonomi konusunda 395 cevap paylaştı.
+1 yılŞimdi dediğin gibi savurgan, yarını düşünmeden hareket eden biri ise birikiminden bahsetmesen hakkındır. Ama vicdanen rahatsız hissediyorum diyorsan, bir kısmını söyle, bir kısmı gene gizli kalsın.
Böylece rahatlamış olursun.
Valla senin gibi eşim olsun isterdim tutumlu bir kadın rezilde eder vezirde02 Yorumla
Soran+1 yılEvet savurgan birisi fazlasıyla. Ama ben yine de ondan gizli bir şey yaptığım iÇin rahatsız huzursuz hissediyorum evet 5-7 bin gibi biriktirdim diyicem baktım ellemiyor devamını söylerim harcamak istiyorsan söylemem teşekkür ederim sağolun
- +1 yıl
Rica ederim dediğim gibi öyle yapın
Hay maşallah be hatun
Tebrik ettim seni
Ne değerli kadinlar var şu dünyada...
Bize denk gelmese de...
Bozma cizgini
Devam et böyle
Söylemen de gerekmiyor
Lanet olasica para hep lazım
Biriktirmeye devam et
Ama evde tutma
Bankada tut..
Senin Busra Ayaydin a benzeyen modelini bana gönder lütfen
Çocuklarımin anasi yapacağım onu 😝00 Yorumla
+1 yılBari altına dolara falan yatırsaydın da parana para katsaydın.
Vicdan azaplık bir durum yok sonuçta parayı alıp kaçacak değilsin ikiniz için birikmiş bi para.22 Yorumla
Soran+1 yıl€ ve altına yatırdım € 9 du 15 e çıkınca bozdum o yüzden katlandı
- +1 yıl
Tamam o zaman çok akıllıca hareket etmissin bir eş olarak üstüne düşeni yapmıssın👏 Eşin kurban olsun sana kurbaaann
+1 yılSonuçta senin artırıp biriktirdiğin para bunda vicdan yapacak bir şey yok lakin durum yanlış anlaşılmaya müsait parayı bu sekilde topladığına inanmazsa ihanetle de suçlanabilirsin dikkat et riskli işler.
01 Yorumla
Soran+1 yılHe o konuda sıkıntı yok elim bana çok güvenir gerçi herşeyi not alan birisiyim şüphelenirse bende söylerim gösteririm. Bana hep kirli çıkı senin altın doludur der bilir zaten birikim yaptığımı ama bu kadar çok olduğunu bilmez tahmin etmez köşemde hep 2-3 binim olduğunu bilir
+1 yılKesinlikle büyük gunahlardan biri sana atacağım ibana 5000 ₺ gönder ben af dilicem Allah'a senin için
32 Yorumla
Soran+1 yıl😂😂😂😂
- +1 yıl
Ülke işte din ile böyle kandırılıyor
+1 yılSiz geleceğinizi düşünüp birikim yapmışsınız eşinizde birikim yapıyorsa söyleyin Geleceğinizi garantilemeniz lazım ben birikime devam ederim size helal olsun
02 Yorumla
Soran+1 yılBirikim yapmaz harcamak iÇin gelmiş dünyaya
- +1 yıl
Bazı insanlar birikim yapamaz siz birikim yapıp Ailenizin geleceğini kurtarıyorsunuz !!
Ya abla sen küçük küçük biriktirmemişsin.. adama surya gitcem bu ihtiyacım var demissin onları yerine getirmeyip biriktirmissin.. senin yaptigin dolandiricilik.. iyi ki ben erkek degilim.. paranın yarısını adama ver
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 717 cevap paylaştı.
+1 yılHelal sana keşke dolar olarak bankada turdaydın fena kaar ederdin kocana yine söyleme ilerde basınız büyük borca girer faaln çocuklar olur parasız kaşırsın o zaman lazım olur kocana söyleme
02 Yorumla
Soran+1 yıl€ ya yatırmıştım € yükselince katlandı zaten ama bankada DEĞİL para. Evet bi bebeğim var 2 aylık ona bile gereksiz hiçbirşeyi almadım bebek sonuçta anlamıyo markadan vs. Minimal yaşama meraklısıyım temiz olsun derli toplu olsun ucuz olsun kafasındayım. Eşim yüksek maaş alıyo kayınpederimin de durumu iyi bebeğime oda yapmak istediler pahallı takımlara baktılar 20-25 bin TL ye istemedim kiradan bi çekmece bi dolap bi yatak aldım bebek için pahallı mobilyaya gerek yok odasında rahat oynasın çizsin kırsın boyasın ama pahallı okursa onları yapmasına izin veremezdim. İnsanlae bu düşüncemi yanlış anlayarak bana cimri deseler de aslında cimri değilim onlar gibi düşünmüyorum sadece.
- +1 yıl
Sen haklısın orta düzeyde alın eşyalarına falan yine durumunuz iyi
söyleme sakın.
adı üstünde harçlık almışsın.
zor günler için sakla senindir o para.
bende hiç sevmiyorum parayı tutamayan insanları. işleri güçleri insanları mağdur etmek02 Yorumla
Soran+1 yılSanki onsan gizli çok kötü büyük bir şey yapıyormuşum gibi rahatsız hissediyorum evet harçlıklarımı biriktirdim € ya yatırdım € yükseldi para katlandı bir şekilde biriktirdim ama ona kalsa şu an yemişti ve bu para elde yoktu evet
+1 yılyalan... o 1 tl 50 kuruş ile matematiksel olarak 10 yıldan önce 50 bin yapamazsın. şuna adamdan çaldığım paralarla deseydin. vicdan yaptın der yol gösterirdik. net olarak sana inanmıyorum. gizli üye.
02 Yorumla
Soran+1 yılHayır hayır haklısınız 50-100-500 verdiği harçlıklar bebeğim oldu çocuğuma takılan takılar 100-200 her neyse
Arkadaşlarımla buluşucam diyip aldığım 300-400 ler
Kuaföre gidicem diyip aldığım paralar vs vs hepsini biriktirdim tabiki 10 kuruş 10 kuruş biriktirmedim
€ 9 iken € almıştım Euro 15 oldu bozdum vs vs- +1 yıl
çoğu yalan dolan ile kocandan çalmış gibisin. neyse bana ne.
+1 yılSöyleme boş ver de o kadar parayı nerede sakladın nasıl biriktirdin? Ben de öğrenciyim birikim yapmak istiyorum ama yapamıyorum 🤦🏻♀️
119 Yorumla
Soran+1 yılKombi kutusunun içinde sakladım vidaları söktüm içine koydum ön kapağı kapatıp. Çünkü evde olmuyoruz tatile gidiyoruz. Kapının üst kirişini söküp içine koyup tekrar takıp silikon çektim.
Gardropda Aslı astığımız Demir’in ortası sakine boşluğa silindir yapıp koyup askıyı yerine taktım. Döşeğimi kesip içine koydum. Birikime gelince 1-2 demeden at köşeye biriktikçe motive olucaksın daha çok biriktirmek istiyiceksin. Birde bir şey alırken şunu düşün hep ürünü eline al gerçekten buna ihtiyacım var mı de- +1 yıl
Zekana hayran kaldım dhdhdh
- +1 yıl
Ama ben yurtta kalıyorum nereye saklicam ki
- +1 yıl
Zekânı benim icin de kullanır mısın zhsn
Soran+1 yılşu an zaten büyük bi birikim yapamazsın diye düşünüyorum ben öğrencisin yurt iÇin bişey diyemem güvenli değil çünkü 😒 hep aynı çantayı taşıyorsan çantasının kumaşını kesip içine koy tekrar teğelle dik
- +1 yıl
Evet büyük birikim yapamam ama söyle düşünüyorum Her gün disaridayim yiyorum artık okul yemekhanesinden yesem aileme de her gün dışarıdan yiyorum desem fazla para alsam o parayi da biriktirsem
- +1 yıl
Bir de ben her gün farklı çanta kullanıyorum tek bir çantayla zor
Soran+1 yılBence şu an normal yaşa ben olsam okulum birim çalışınca para biriktirirdim
- +1 yıl
Şu ana kadar hep normal yaşadım da ne oldu
- +1 yıl
Birikim yapmak istiyorum
Soran+1 yılUfak ufak biriktir o zaman ama nereye saklaman konusunda bi fikrim yok
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
+1 yılÇok iyi yapmışsınız umarım kocanız kıymetinizi bilir bazı kadınlar kocasını ya rezil eder ya da vezir eder
11 Yorumla
Soran+1 yılEvlilik olarak mutlu huzurluyuz ancak herkesin kötü huyu var ben nasıl ki soğuk bet bi insanım çevreye karşı eşim bundan hoşlanmıyor sa bende onun savurmasından para olunca dibine kadar harcamasından hoşlanmıyorum. Yine bizim için biriktirdim sadece onun parasını biriktirdiğim için kötü hissediyorum kendimi
Gizli Üye(25-29)+1 yılAblam ne güzel akıllılık etmişsin. Neyin vicdan azabını çekiyorsun ki? Helal valla ne güzel etmişsin. İyi olmuş. Kötü gün parası işte
44 Yorumla
Soran+1 yılVicdan azabım şundan onun parası ya o yüzden
Cevap sahibi+1 yılAman siz karı kocasınız. Senin benim param mı var sanki. Ortak hane parası o. Parayı alıp kaçıp gitmicen ya 🤣 Gelecek için kötü gün paranız olsun o sizin. Değer bir şey alırsınız. Ona harcarsınız beraber. He ama parayı tek başına yersen o olmaz işte.
Soran+1 yılParayı tek yesem şimdi de yerim ruhu duymaz duysa da harcama diyen bi adam DEĞİL zaten yine bizim için evimiz için yaptım
Cevap sahibi+1 yılSorun yok o zaman iyi yapmışsın
50 bin lira harcasan daha mı iyi mi olucakti ki? Çok iyi yapmışsın bende 100 lira kadar biriktirdim. Haberi yok
02 Yorumla
Soran+1 yılEwet yazık olur üzülürüm
+1 yıl1.5 liradan 50 bin TL kaç alisveriste birikir dur bir hesap yapalim🤣🤣
50. 000÷1.5=33.333 bin sefer alışveriş yapman lazım 🤣🤣03 Yorumla
Soran+1 yılAslında çok ufak paralarla başladığımdan bahsetmek istedim 10 kuruş demeden 5 TL demeden biriktirdim gezmeye gidicem diye para alıp gitmeyerek kuaför 500 tutuyo derken 200 harcayı gerisini saklayarak biriktirdim tartışmalarla ondan alarak biriktirdim çocuğum doğdu takılan paraları biriktirdim € 9 ken € almıştım € 15 olunca bozdum katlandı o şekilde biriktirdim elbise sipariş verdim dedim parasını aldım elbiseyi almadım. Vs vs vs
- +1 yıl
Buna biriktirme denmez aile içindeki para kaçırmak eşi soymak denir evde bereket olmaz yaşarken bereketsizligi zaten hissediyorsunuzdur siz🙄
Soran+1 yılEvet aslında öyle eşimden para kaçırıyorum. Çünkü o kendimparasını hep çöp eder düşünmeden harcar savurur yarınını düşünmez ay başında yer içer ay sonunda parasız kalır ağlar durduk yere kredi çeker öderim diye yer içer ödeyemez ağlar. Bereketsizlik onun savunmasıyla alakalı ben yeterince bereketliyim de o bi kafeye gider 500 bırakır yemeğe gider parası yokken pahallı ayakkabılar alır ben öyle değilim param varda gezerim ayakkabım varda almaya gerek duymam
+1 yılSenin gibi eşim olmalı. Birikim yapmak hata suç değil. Dolayısıyla suçluluk duygusu beslemeni gerektiren bişey değil
07 Yorumla
Soran+1 yılSuç değil ama ondan gizli onun parasını biriktiriyorum. Saçımı boyatmaya gidiyorum diyorum ne kadar diyo 500 diyorum halbuki 200 e boyatıyorum öyle öyle onun parasını biriktirdim ama yine de bizim için evimiz için yarınımız belli değil. Suçluluk duygusu şundan besliyorum borcu var ödemekte gerçekten zorlanıyor ağlıyo darda yani baya baya ona rağmen vermiyorum
- +1 yıl
Adam ağlarken onun parasını ona niye vermiyon?
Soran+1 yılÇünkü keyif için borç yapıyor ev araba aldığı iÇin değil keyfine göre kredi çekip yiyip içtiği için vermiyorum bu sefer bana güvenecek nemdekiyle borçlarını kapatıp yine harcama yapıcak
- +1 yıl
Bence adama parayı ver, borçlarını ödesin. Sonra adamın maaşlarını sen çek ona harçlık ver biraz. Birikimi harcamayı sen yap
- +1 yıl
Evlilik içinde senin paran benim param olayı yoktur. Olmamalı da bence. Fakat keyfi için borç yapıyorsa bırak ağlasın zorlansın. Dediğin gibi ev araba almış olsa yaptığın birikimi ver borcu yükü hafiflesin derdim. Ama keyif için olan borcu önemseme. Sen biriktirmeye devam et. Çok güzel düşünüyosun yarınımız belli değil. Gerçekten acil bi durum olursa çıkarırsın. Bekar ablan veya kız kardeşin var mı geleyim istemeye😁
Soran+1 yıl☺️ tek çocuğum tek kızım 🙏🏻 teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim
Bu zamana kadar biriktirmişsin şimdi de söyleme derim, madem savuran birisi; onu da savurur emeklerine yazık olur. Huyunu biliyorsan, sessiz biriyse söylenebilir
00 YorumlaBen olsam söylemem. Bizim aile de de hep Bi tarafta sürekli harcar öbür taraf parayı hep saklar söylemez böyle ce zor günlerde para ortaya çıkar güzel Bi şey bence SOYLEMEYIN DERIM.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKaç sene de birikti bu kadar peki? Yani ben 3 sene çalışsam o kadar yapamam mesela maaşı çok mu yüksek
31 Yorumla
Soran+1 yıl2,5 sene de biriktirdim maaşı da yüksek eşimin birde ben € olarak biriktirmiştim € düşükken almıştım € 15 e çıktı ya o yüzden para katlandı
Gizli Üye(25-29)+1 yılBacim bende evliyim hic bir şey söyleme vicdan azabida cekme o para senin. Yarin öbur gun bir şey olursa bir bayanin kösede parasi olmasi lagzim
34 Yorumla
Soran+1 yılYa para onun aslında onun parasını biriktirdiğim için sıkıntı yaptım. Arkadaşlarım da söyleme dedi kimsenin yarını belli değil
Cevap sahibi+1 yılEvi kim temizliyo sen, kim yemek yapiyor sen, ust baş temiz duzgun gözukmesi icin kim ugraşiyo yine sen. Eşin calisiyorsa o para seninde hakkindir evi cekip ceviren sensin. Ilerde anlaşamadiniz bir şey oldu kösede paran olmasi senin icin iyi olur. Ben calişiyorum ne olur ne olmaz birikim yapiyorum bu devirde kime guven olur? Herzaman kendini saglama almak icin kösede birikim olmali
Soran+1 yılHaklısın bende bu düşüncedeyim ama ne bilim 😒🙏🏻
Cevap sahibi+1 yılAklinda hic bir şey kalmasin o para senin hakkin. Eşin paranin kiymetini bilmiyorsa birikim yapip degerlendirmiyorsa o onun sorunu. Ne yaziki bulundugumuz cağda biz bayanlar olarak başimizq ne gelicegi belli degil. Boşanmak istiyen o kadar cok bayan varki ama birikimleri olmadiklari icin evdeki duruma katlaniyorlar aldatma siddet vs gibi şeyler.
+1 yılSöyleme ihtiyacınız olduğu zaman çıkartırsin öylesi daha makbul
11 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız teşekkürler
+1 yılDursun kenarda söyleme ilerde ev alırsın. Altın yap döviz yap değerlendir
11 Yorumla
Soran+1 yılDöviz biriktirdim bence de söylemiyim herkes söyleme söyleme demiş
+1 yılAbii insanlat nasıl para biriktiriyor çok merak ediyorum
14 Yorumla
Soran+1 yılNasıl mı biriktiriyorum avm ye gidiyorum 50 liraya yemek yemiyorum evimde pişiriyorum.. kuaföre gidiyorum diyip 300 alıyorsam 100 harcıyorum. Kış geldi mont mu alıcam geçen Sene aldığım montuma bakıyorum bu sene de giyebilirim yırtık DEĞİL sıcak tutuyor zaten kışın kaç kere giydim ki diyip her sene mont almıyorum gibi gibi gibi
- +1 yıl
Ya kıyafete bende çok para harcamıyorum ama bi dışarı çıkıyorum 100 lira yadnwjnxbefh
Soran+1 yılBende de o vardı para harcayarak tatmin oluyordum mutlu oluyodum sonra baktım nereye kadar bunun sonu yok insanlar arasında hep bi yarış var. Kafe de oturup kahve mi içeceğime evimde otururum keyfimce giyinirim rahat rahat yaparım kahvemi açarım tv mi vs vs artık bundan keyif almaya başladım anlayacağınız He bizde yapmıyomuyuz tabiki gün geliyo en şık mekana gidip bizde iyi paralar bayılıyoruz ama her zaman DEĞİL tabi
- Para & Ekonomi konusunda 549 cevap paylaştı.
+1 yılaltın al onunla köye git göm ilerde cocuguna üniversiteye flan giderse verirsin
11 Yorumla
Soran+1 yılKöyümüz yok yani hiç köye gitmedik dedelerimiz çıktı çıkalı ben giç köy yüzü de görmedim sakladığım yerler sağlam bulunacak gibi değil de evet ilerisi için biriktiriyorum
Para & Ekonomi konusunda 531 cevap paylaştı. Vicdan azabı çekecek bir şey yok ortada. Sakın söyleme. Biriktirmeye devam et. Paranı bankaya vadeli yatır
02 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim evet banka işini bi kaç kişi daha söyledi araştırmam gerekiyor
Söyleme sakın onları da gizlice harcar ne zaman lazım olursa o zaman parayı ortaya çıkarırsın
20 YorumlaBana ver kurtul kimsenin vicdan azabı çekmesine gönlüm razı gelmez asla dayanamam yardımına koşarım insanlık bunu gerektirir ban göndereyim mi?
00 Yorumla
+1 yılMillet senin gibi eşim olsun diye dua eder ayol. Milletin karısı parayi bitirir harcar hepsini.
01 Yorumla
Soran+1 yılEşimde dua ediyo iyi ki varsın der değer verir sever sayar ilgilenir. Harcama konusunda kendini bilmiyor sadece 😒
+1 yılMaşaAllah, söyleme tabi Birikime devam Yeri gelince bir ev alırsınız ailenize
06 Yorumla
Soran+1 yılAslında ev vs olduğundan bu kadar rahat 😌 ama ev var diye de dibine kadar harcayıp bitirmek de bana göre değil
- +1 yıl
2. bir ev yatırım için 😊
Soran+1 yılEşim tek erkek ben tek kızım kayınpederim zamanında yapmış ev değil bina vs şuanda ona koklatmasa da onların hepsinin kendine kalacağını biliyor o yüzden bu rahatlık 2. Bir ev 2. Bir araba almak gibi hedefleri yok
- +1 yıl
Haklı olan sensin Onun sana uyması gerek
Ancak sen birikiminden ötürü suçluluk duyma lütfen Yuvayı dişi kuş yapar
Birikimden onu haberdar edip saygısını da kazanmak bir seçenek
Belki senden etkilenip o da bir savaşçıya dönüşür
Soran+1 yılBunu daha önce denedim savaşçı olmaz tam tersi bi rahatlık gelir eşime hemen tatil rezervasyonu yapar en lüks otelde bebeğimizde oldu hadi gidelim moduna girer yaşayalım yiyelim içelim ölümlü dünya moduna girer. Suçluluk duyma sebebim ondan bunu saklamam… ama saklamazsam bu paradan oluruz.. kayınpederim zamanında savaşçı ruhuyla herşeyi yapmış eşim tek çocuk olduğu iÇin onun rahatlığı var üzerinde ama mesela altınları bile kayınpederim kendi parasını bile güvenim eşime vermez benim kasamda benden saklar
- +1 yıl
Madem öyle devam birikime Biz de bu sayfadan takipçisi olacağız 😃
Paranı altına çevir ve birikime devam et, eşin duyduğu gün o parayı harcamak için sebep bulur
04 Yorumla
Soran+1 yılParamı € olarak biriktiriyorum evet bir şekilde bahane bulur ve harcanır o para
Soran+1 yıl1 sene flört 3 yıldır evliyim 4 senedir beraberiz herşeyinden razıyım para konusunda sıkıntılı henüz bu bizim aramızı açmadı
+1 yılEşin sana altın madalya takmalı... bulmuş senin gibi birini daha ne ister..
02 Yorumla
Soran+1 yılİşte kimide hırsızlık yapmışsın çalmışsın vs vs gibi düşünüyor öyşe yazmışlar
- +1 yıl
Saçmalıyorlar sonuçta aynı evde yaşıyorsunuz ve eşinin tutumsuzluğu seni bu hale getirmiş... sende birikim yapıp geleceğinize bir şekilde katkı sağlamak istemişsin... eşin tutumlu bir insan olsaydı böyle bir şey yapma gereği duymazdın...
Asla söyleme sen kadınsın ne olur ne olmaz lazım olur vicdan azabı çekmene de gerek yok
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
parayı sakla ileride bir ev veya yatırım yapabilirsiniz zor zamanda kalabilirsiniz
01 Yorumla
Soran+1 yılEwet aynen bu düşünceden dolayı biriktirdim biriktiriyorum
helal olsun sana. haber verme saglik durumu vs olursa cikarirsin o zaman
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim evet haklısınız
+1 yılBari altın yapsaydın Tl biriktirilmez bunu unutma altın yapsaydın 150 olmuş olurdun.
02 Yorumla
Soran+1 yılAltın ve € ya yatırdım
€ 9 iken yatırdım 14-15 leri gördüm- +1 yıl
Tamam bırak öyle kalsın kocana bir şey söyleme
baya iyi biriktirmişsin. eşinle aran nasıl, fazla kavgaeder misiniz
04 Yorumla
Soran+1 yılEşimle aramız iyi her yuva gibi bizde tartışır kavga ederiz ama öyle körü bi evliliğimiz yok mutluyuz huzurluyuz
Soran+1 yılBilgin olmadığı hiçbşrşeye yatırım yapmam € yu takip ediyorum biliyorum 6-7-8 ken yatırım yapıp 15 de bozunca kar yaptım bunu daha önce de yapmıştım ama kriptompara
İle ilgili hiçbir bilgim yok ve kaybetme ihtimali daha yğksek oluyor
+1 yılHelal olsun, kesinlikle söyleme bence. Sorun edecek bir tip gibi duruyor.
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim 🙏🏻 sorun etmez nerden geldi demez amcam harcamak ister hemen en lüks otele beraber gidip tatil yapmak 1 hafta da bitirmek ister
Biriktirmeye devam et sonra ev alıp kiraya ver, al sana maaş 😃✌🏼
10 Yorumla
+1 yılHelal olsun birinin kontrolu ele almazi lazim siz biriktirmeye devam edin aile ici ekonomi zorlugu cekmezsiniz ins olurda zorlanirsaniz ortaya koyarsiniz
22 Yorumla
Soran+1 yılEvet kötü günler için aslında hiçbirimizin yarını belli değil hastalık var 1 çocuğumuz var
- +1 yıl
Allah hayirlisini nasip etsin ins
Söyle onun parası sonuçta sonra der neden sakladın nerden geldi diye
00 YorumlaSakla sen o parayı ilerde gercekten lazım olduğunda çıkarırsın
02 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız neredeyse herkes aynı şeyi yazmış demekki kendimi kötü hissetmeme gerek yok
Sakin söyleme o parayi sakla verme onun eline o parayı sakın zor zamanlarinds kullanirsin
00 Yorumla
+1 yılSonuvta baska para degil.. onun verdigi para birikmis. Birikmeyede bilirdi.. bence kafana gore takil
00 Yorumla
+1 yılDoğru yapmışsın sakın eşine bahsetme bundan kendin ve çocuğun için harca
00 YorumlaBence kalsın dolar ya da altın yap ve bankaya yatir lazım olur
00 YorumlaSöylersen ozaman görürsün vicdan azabı neymiş. 😁
Söyleme kendine altin hesabı ac ve yatırıma devam et01 Yorumla
Soran+1 yılSöyledikten sonra neden söyledim diye evet haklısınız 😂😂
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim anamda yapmıştı bi babamın haberi yoktu ev parası biriktirmiş shsjjs
13 Yorumla
Soran+1 yıl😂😂 iyi yapmış yine kendileri için harcanmış sonuçta
Cevap sahibi+1 yılAma babam hep daha saklıyorsun dedi senelerce pişman etti kadini
Soran+1 yılHe yok benimki öyşe konuşan bir tip değil bende sakin konuşan bi tip değilim ama yükseldiğim yükseleceğim zamanı bilir geri vites yapar ses etmez konuşmaz çünkü ben daha fena onun yüzünü kızartacak şeyler konuşurum
+1 yılSöyle ama harcamasına da izin verme ihtiyacınız olan bir şey alırsınız borcunuz varsa onu ödersiniz çocuğunuz varsa onun ihtiyaçları için kullanırsın güzel bir davranış 👏🏻
11 Yorumla
Soran+1 yılSöylersem bir şekilde harcanır o para 😒
49 bin tl varken vicdan azabı çekmediysen 50 oluncada çekme bekle 500 bin tl olsun öyle söyle
03 Yorumla
Soran+1 yıl49 da da vardı aynı hislerim hep huzursuz ve rahatsız hissettim hissediyorum
Soran+1 yılAz çok olmasına takılmıyorum aslında ondan sakladığıma takılıyorum sadece
Gizli Üye(25-29)+1 yılPara şu an TL mi? Eğer harcamayacaksan zarardasin döviz de durmalı para
04 Yorumla
Soran+1 yılHayır € ile yatırım yaptım 8-9 ken aldım 15 olunca bozdum o yüzden katlandı
Cevap sahibi+1 yılHarcamayacaksan keşke bozmasaydin işte daha da artar 💶
Soran+1 yılHarcamıyıcam da daha yükselmez diye düşündüm 😩
Cevap sahibi+1 yılYok 20,25 e kadar yolu var daha
Para & Ekonomi konusunda 601 cevap paylaştı. Harikasın. Ona bişey söyleme. Acil durumda çıkartîr harcarsınız.
06 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim herkes söyleme demiş demekki yanlış bir şey yapmıyorum birazda olsa gönlüm rahatladı
Soran+1 yılTeşekkür ederim 🙏🏻
Soran+1 yılLise mezunuyum
+1 yılEv araba vb gibi bir şey almak istiyorsanız parayı o kadar biriktir alacağınız zaman söyle şimdi söylersen araya kaynar
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen kaynar haklısın
+1 yılSöyleme zor zamanların parası diye biriktirmeye devam et hiç bir şey söyleme zor zamanda çıkarırsın ona da ders vermiş olursun
02 Yorumla
Soran+1 yılÖyle ders alıcak bi adam DEĞİL keyfine göre günü birlik yaşıyor yüzü kuru biraz da onun rahatlığı var
- +1 yıl
O zaman hiç belli etmeden devam et
Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı. Söyleme. Bana eft yap o parayı. Böylece vicdan azabından da kurtulursun.
00 YorumlaHelal olsun vallahi ama soyle bence cocugunuz varsa onlara birikim yaptim diye süper ya
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim sağolun
- Devamını Gör (70)
Devamını Gör(115)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Eşimden gizli 50 bin TL biriktirdim, vicdan azabı çekiyorum. Söylemeli miyim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler