Bu evde sonuçta o da yaşıyor, çocuğu da beraber yaptığımıza göre tüm masraflar ikiye bölünmeli.
Kimse kimsenin hizmetçisi olmadığına göre de herkes kendi ev işini yapmalı.
Masrafların yarısını o karşılayınca karı parası mı yemiş oluyorum?
Bu evde sonuçta o da yaşıyor, çocuğu da beraber yaptığımıza göre tüm masraflar ikiye bölünmeli.
Kimse kimsenin hizmetçisi olmadığına göre de herkes kendi ev işini yapmalı.
Masrafların yarısını o karşılayınca karı parası mı yemiş oluyorum?
Bu uslubu takınan biri evet öyle yapmış oluyor. yok çocuğu beraber yaptık yok bilmem ne. Ticari evlilik mi bu? neyin hesabını yapıyorsun sen eşin / AİLENE karşı. Zihniyetini değişirsen ve evliliğin ne olduğunu tam idrak edersen eşin çalıyorsa paylaşır zaten. ama bu zihniyette ki, bu usluptaki birine güvenip para falan verilmez.
KADIN ev geçindirmek zorunda değil. Ne dinen, ne kanunen. nokta.
Kadının gönlünü yap, iyi bir eş ol - ticari alan olarak görmekten vazgeç aile hayatını o zaman zaten eşin çalışırsa gönül rızası ile verir onun da adı eş' e ikramdır. (zorunluluk değildir)
öğrenci evinde yaşayan arkadaşından bahseder gibi bahsetmişsin eşinden, yarı yarıya her şey diyerek. ayıptır yahu.
Yahu neden bana para vermiş oluyor onu anlamadım...
Onun parasını istemiyorum ki
e aynı hesap. parayı illede senin eline vermesi gerekmez ki. Benim sana önerim, sen bu evlilik işine ticari alan gibi bakma, ya da öğrenci evinde kalıyormuşsunuz gibi bakma. Dilini, lisanını düzelt, eşine de böyle yaklaşıyorsan o kadın hiç bir şey yapmaz çünkü çok üzgünüm itici bir tarzın var. Hakkınız da hayırlısı olsun.
E zaten evlilik dediğin şey de yasal olarak birlikte yaşamak değil mi?
Nufus memuru çocuk olursa kimden olduğunu bileyim diyor. Olay bu
Allah eşine sabır versin. iyi akşamlar dilerim.
Evet öyle oluyorsun kadın seninle niye evleniyor o zaman ev işini de sen yap yarısını o para verecekse ki yapsan bile evi geçindirmek babanın görevidir. Benim gözümde çalışmayıp karısı bakandan farkı yok bu insanların. Karın çalışsın ama parasını niye sana veriyor
Parasını bana vermiyor...
Elimden parasını aldığımı nerden çıkardın?
Ev için maddi katkıda bulunuyorsa senin ödemen gereken parayı ödüyor demektir bu da parasını elinden almanla eşdeğer
Ev için maddi katkıda bulunmuyor kendi masrafını ödüyor...
O parayı benim ödemem gerektiği nerde geçiyor?
Dinde geçiyor yeterli bir sebep mi
Hem dinde hem Türk geleneklerinde hem de dünyada çoğu ülkede öyle
Kızının böyle bir adamla evlenmesini ister mıydın o na göre cevap ver bence. Karısına boş ver ekstra hediye almayı temel masraflarini bile karşılamayan biriyle.
Dinde nerde? Kur anda böyle bir ifade okumadım.
Ya bu kadar dinsiz olunmaz demek ki Kur'an okumamissin bu her yerde geçiyor Kuran'da hadiste. İşinize gelmeyince yok diyorsunuz
En azından yapmiyorsun dinde olduğunu bari inkar etme
Ayet belirtir misin?
Tamam belirtirsem hatali olduğunu kabul edecek misin?
Benim kızım bir asalak değil bir birey olacağından ötürü böyle bir talebi olmazdı...
Evleneceği kişi için ise izin almayı değil " Bilgi" vermeyi seçerdi
Kocalar eşleri üzerinde yönetici ve koruyucudurlar (kavvâm). Allah bazı insanlara bazılarından daha fazla nimet verir ve kocalarının mehir verme, evin masraflarını yüklenmeleri gibi malî yükümlülükleri (iyi) bir düzende sağlar. O halde iyi kadınlar: itaatli olan ve Allah kendi haklarını nasıl korudu ise, kocalarının yokluğunda, onların hukuklarını koruyan kadınlardır."
Asalak olan sensin daha bir kadına bakmaktan acizsin bir de doğru mu diye soruyorsun. Eğer bakamayacaksan evlenemeyeceksin
Erkek dediğin karısını gezdirir ona hediyeler alır sen daha temel masraflarını bile karşılamiyorsun
Köpek gezdirmekten farkı ne? 0
Haklısın seni köpk diye gezdiriyor yanında hiçbir farkı yok.
Cevap
1Cevap
Abartma aşk olduktan sonra her şey güzeldir öyle düşünme evlilik paylaşmak zaten hayatı
Kadına yük genel olarak daha çok bindiği için erkeğinde bazı sobalarda ağırlık olarak kadından yükü hafifletmesi lazım yoksa sonucu ayrılıktır.
Kadına neden daha çok yük biniyor? her şey yarı yarıya olacak...
Yani gerçekten sende birseyleri yapıyorsan eşit şekilde birsey diyemem ama çoğu yari yariya diyip ev işlerinden ütü yapmaktan vs kaciniyor. Kadın ama mesela hamile kalip hayatını aile kurmak için tehlikeye atıp hormonları vücudu degisiyor. Bunda nasıl yarı yarıya olucak? Sen bazı şeyleri üstlendiğinde olur.
Çıkıp da otur karıcım ben senin yerine hamile kalırım diyemem ama hamile kadından da yemek beklemem
Walla gitsin amelelik yapsın demedim ama inşaatta çalışan var, kaynakçı olanı var ( hatta erkeklerden daha iyi kaynak yapıyorlar) aşçı olanı var.
Yaptığın iş kadar para alırsın iş hayatında...
Ben 100 o 40 alıyorsa,
O 40 verir ben 40 veririm 20 de bana kalır.
Ama ben 40 o 100 alıyorsa ben 40 o 40 verir 20 de ona kalır
Bilmem anlatabildim mi?
Aynen öyle, bana muhtaç olan değil, benimle mutlu olan birisi olsun isterim
Walla parayı ben veriyorsam bal gibi de elime bakıyor demektir
Hür iradesi yok mesele bu...
Boşanırsam naparım diye düşünecek...
Ben de muhtaç olduğu için alttan alıyor diye düşünücem mesele bu aslında
Sevmediğimi nerden çıkardın?
Öyle yetiştim, annem küçükken sakın kızlara para yedirme derdi
Sadaka da muhtaç olana verilir ama değil mi?
öndüç evlilik olmaz
Öndüç ne demek?
Evlilik paylaşmaktır. Alakası yok.
travesti oluyorsun direkt. sana saygı duymaz kimse
Ne alaka travesti olmakla?
İki birey olmuş oluyorum...
Ütüyü yemeği çamaşırı bulaşığımı yıkıycam bir de üstüne köpek besler gibi onu mu besliycem?
evlenme sen. kim seni ne yapsn. kadından daha kadınsı olmuşsunuz
Kadın dediğin evde o***sura o***sura uyuyacak, sağda solda dedikodu yapacak akşama da para bekleyecek öyle mi?
ya git işine boş yapma. zaten senle kimse evlenmez
Evlenmesin böyle olacaksa...
Kimseyi beslemeye niyetim yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?