Son yıllarda artan enflasyonla birlikte oluşan ekonomik buhranda fiyat algımı biraz yitirdiğim için bilemiyorum.

Son yıllarda artan enflasyonla birlikte oluşan ekonomik buhranda fiyat algımı biraz yitirdiğim için bilemiyorum.

Bence alım gücü düştükçe sadece daha tutumlu olmak yetmez tabi ki hiç yoktan iyidir ama o biriktirdiğiniz para bile zamanla Enflasyon karşısında erir bence yatırım yapmayı öğrenmek lazım böylece hem paramızın değerini koruyabiliriz hem de alım gücümüzü arttırabiliriz.
Sigarayı bırakmamda faydası oldu.
Abur cubur o kadar pahalı oldu ki, sadece kaliteli kuru yemiş çerez almaya başladım, diğer türlü olan sismanlatici abur cuburu bıraktım
Dışarıda yemek sıklığım azaldı, disarida sadece evde pisiremedigim gidalari tuketmeye basladim, fast foodu biraktim tamamen, daha sağlıklı beslenmeye başladım.
Kafelerde oturmak yerine arabanın bagajında 2 adet sandalye taşımaya başladık, 1 termos çay, bir miktar meyveyi yanımıza alıp sahilde oturarak vakit geciriyoruz
Giderlerim bu şekilde dengelendi. Olumlu hale getirmeye çalıştım aslında.
Kitap masrafım çok fazla hala, korsan kitap almaya karşıyım ve bütçeyi zorlar hale geldi kitap almak, yazık...
Kesinlikle evet. Çok fazla kıyafet, ayakkabı, çanta alırdım. Artık neredeyse hiç almıyorum 😄çünkü her şey aşırı pahalı..
Bu sayede ihtiyacımdan fazlasını aldığımı farketmiş oldum..
Bu soruyu daha bugün düşündüm:) Zaten az para harcayan birisiydim şimdi iyice tutumlu oldum. Üstelik bu sene kenara doğru düzgün para da atamadım. Hedefimin çok altında kaldım sanırım abu kış kıyafet neyin almayacağım acısını bir yerlerden çıkarmam lazım. Yakında sadece su ve sigaraya para vereceğim gibi duruyor ayda bir burger king e giderim artık zuahaha
16 yaşında Anana kardeşin başında kalınca bir şeyler öğreniyor insan kanks :D Seve seve değil ehhehe
Cevap
7Cevap
Daha tutumlu hale geldik evet ve alıö gücüm yükselince de bu sefer birikim yapmaya başladık rahatlıkla.
Evet gayet iyi
Evet. Genelde taze incire bayılırım ama fiyatından ötürü sayıyla aldım. Daha az miktarda alıyor vatandaş ya da elzem olanlara öncelik veriyor. Kızılayda cafeler, lokantalar baya boşalmış durumdaymış..
Bnde bi etki yaratmadi valla sadece cebimden daha fazla para çıkıyr o
Tutumlu biriyim zaten bunun alım gücüyle ilgisi yok
Bana sorsan çok tutumluyum çok az harcıyorum ama kenarda bir şey biriktiğini göremedim. Yani tuttuğum ne bu ekonomide bilemiyorum :)
Tutumlu değil bol bol küfür efiyoz işte 22 yildir
Tutumlu biriyim
İstediğimi alabiliyorum
Ben her zaman tutumluydum
Hayır ama daha tutumlu olucam🫠
Hayır hala alıyorum 😅
Sigarayi bıraktım. Onun disinda zannetmiyorum
Cimri biri oldum 😀
Yo hep harciuorm
Keyfime bağlı.
Maalesef ki evet
Tabi ki..