+1 yılGeçen hafta tesadüfen biriyle tanıştım. Kadın tutturdu gel kahve ısmarlayayım kabul ettim :) neyse sonunda tutturdu ben ödeyeceğim bir dahakine sen ödersin diye. Tabii izin vermedim ben ödedim. Kafamda kadını bir daha görmek gibi bir düşünce oluşmadı :) ona kalsa bir daha görüşmek isterdi bence hasdasd :)
04 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
En İyi Cevaplar
- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılOlabilir ama aslında istemediğini bir şekilde kadın belli eder. Öyle bir itici olacaksın ki; ilk buluşmada o kadını kendinden itesin. Zaten kafeye çıkarana kadar iyi kötü tanıyorsun, kafana göre ise öyle çıkıyorsun. Daha da hesap ödemeye kalkmak falan bunun haricinde bence çok itici. Ne olursa olsun.
01 Yorumla- +1 yıl
Niye? öde ne içtiysen ben
Bu tarz ince hesaplar son derece gereksizdir, kafaya takmaya bile değmez insan ne isterse, nasıl isterse öyle davranmalı yani şu kuralmış öyle yapayım değil ne istersen onu yapmak 😁
00 Yorumla
m +1 yılBen bununla bir daha görüşmem, arkamdan da konuşmasını istemem dediğim için ödediğim oldu. Zaten en fazla 1 çay ya da tek kahve falan içmişimdir. İkinci bir şey sipariş etmem Çünki bazen ödemeye utanıyorum
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
88Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır alakası yok
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAaa bu ben. Erkekler bunu biliyormuymuş ya😅 eger karsimdaki kisiyi beğendiysem hesabi ödemeye girişmem. Bir dahaki sefere bir bahanem olsun diye. Gecen sefer sen ismarlamistin simdi ben seni kahveye davet ediyorum gibisinden diyebilmek, bu bahaneyi kullanabilmek için.
Cunku bilirsiniz ki bazen nasil bir bahane bulsam da mesaj atsam, iletisime geçsem derdine dusebiliyorsunuz. Bu guzel bir bahane oluyor hemde yuz yuze tekrar gelmis oluyorsunuz.
Eger begenmediysem ve tekrar görüşme niyetim yoksa ya hesabi ben öderim ya da alman usulu yaparim.
37 Yorumla- +1 yıl
Vuuu
Cevap sahibi+1 yıl@iSooo1 erkekler gordugum kadariyla hesap öderken pek taktige girmiyorlar. Cogu zaten hesabi ödemeye hazir ve buna girisiyorlar zaten. Bu durumda kadin mudahale ederse hesap odemeye katilmis oluyor.
Yani bende oyle oldu bugune kadar. Erkek hesabi isterken ya hic ses etmiyorum ya da ben ismarlayayim, herkes kendinin hesabini odesin diye teklif sunuyorum. Kimi kabul ediyor kimi etmiyor, yine hesabi kendisi ödüyor. Ama sirf hesabi odedi diye de begenmedigim biriyle haliyle gorusmeye devam etmem.
Erkekler hesap odemede bu taktigi cok kullandiklarini sanmiyorum ve gerekte yok. Görüşmek isteyen erkek bir şekilde iletisime gecmeye calisiyor ve yaratıci bahanelerle de iletisime geciyor zaten. Erkek genelde kovalayan yapida malum.
Ben bir kadin olarak hem yanlis anlasilmamak adina (beni farkli biri gormesin vs diye dusunerek malum ulkede binbir cesit erkek ve zihniyet var) benim icin en dogru ve masum iletisime gecme sekli ve taktigi bu oldugu icin buna basvuruyorum.
Diger turlu tekrar iletisime gecmek zor oluyor ve ne yazacagimi bilmiyorum. Erkekler yürüme ve karsi cinsle iletisime gecme konusunda daha iyiler bence. Kadin olarak üzerimde toplumsal baski oldugu gibi erkekler zaten dişiyi elde etme dürtüsü de taşıyor. Ve bazi erkemlerin kafasinda yargilama unsuru da cok oluyor. O yuzden en masumcasi bu taktik oluyor benim icin.
Ve birçoğunuz da kadinlarla konusa konusa belirli taktikleriniz olusmus oluyor zaten ve bunu kullaniyorsunuz.
Belki evet bircok ayni kadina iletisimle ve taktikle iletisime geciyorsunuz ama sonuc olarak iletisimi sagliyorsunuz.
Toplum olarakta daha serbest bir cinsiyet olmanizin yani sira, red yemeye de kadinlara oranla daha fazla alisik bir cinsiyetsiniz. O yuzden en fazla ne olabilir ki red yerim kafasiyla daha rahat yürüme ya da iletisimde olma durumunuz var.
Cevap sahibi+1 yılBen bir kadin olarak siz erkekler gibi bu konularda cok iyi degilim. Begendigim erkekle diger bulusmayi garanti altina almaya calisiyorum evet ama aslinda benim taktigim bir sonraki bulusmayi evet ayarliyor ama sonrasi sıkıntı😅 yani surekli adama ben ödedim, sen öde, sen odemistin ben odeyeyim durumuna giremiyorsunuz haliyle.
Benim taktik bir sefer daha götürür götürürse. Ama siz erkeklerin taktiklerinin bazilari daha uzun sureli bence. Benim bu taktigim erkek biraz geride duruyorsa, mesaj atmadiysa ondan bir sinyal ve net bir geri donus alamadiysam da işe yariyor. Yani kafasinda ilk bulusmada beni bitirmek varsa ama ben begendiysem bu teklifi sunarak kabul ettigi takdirde (ki genelde ediyorlar. Erkekler icin bir kizla bulusmak cok sorun olmuyor) bir kez daha gorusme, konusma, tanisma firsati oluyor.
Dedigim gibi uzun sureli degil tabi. Ha bazen erkegi begendiysem ve israrla hesabi odeyen oysa birkac sefer buluştuğumuz oluyor. Biraz zaman gectikten sonra hep sen ismarladin sira bende diye tekrar bir iletisime gecme durumum oluyor.
Ama israrla ödeyen bir erkekse artik orada onunla yarışamam. Ödesin ne yapayım derim. Sirf hesabi surekli ödüyor diye de onu begenmediysem hayir hesabi illa ben odeyecegim kafasiyla bir kisir donguye girmem yani.- +1 yıl
Abla çok uzun yazmışsın özet geçer misin
Açıkcası ben hesap ödeyince kendimi daha rahat hissediyorum ama erkeklere de o rahatlığı vermem bana harcamadığı parayı gidip kime harcayacak bir de konusu açılmışken cafelerdeki ben ödiycem kavgalarını görünce ben utanıyorum ya önceden karar verin girin kafeye 😂
10 Yorumla
+1 yılHesabı kimin ödediği bu kadar konuşmaya değer mi gerçekten? Çevremde bunu konu eden sohbete ömrüm boyunca rastlamadım. Ama sosyal medyada defalarca konusu açılıyor.
Ya ben/çevrem çok zengin veya cömert ya da ben/çevrem dışında herkes cimri veya fakir...
20 YorumlaGenelde ben öderdim, bunun anlamı daha henüz duygular ve paylaşımlar tam oturmamışken kimseye borçlu hissetmemek içindi. Görüşmek istemeyeceğim biriyle genelde az az, rencide olmasından kaçınarak ilgiyi ve alakayı keserim.
40 Yorumla
+1 yılİlk buluşmada yapıyorsa doğru olabilir. Yani bende öyle oluyor. Resmen aç karnımı doyurmak için mi görüştüm yani ben bu adamla? 🤷♀️🙄Zaten bir daha görüşmeyeceğim, ayıp olmasın yani. Başka kadını bilemem.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAltın gibi bir bilgi de benden gelsin. İlk buluşmada hesabı kadın değil de siz ödediyseniz ve bunun üstüne kadın ''tatlılar da benden o zaman nerede yiyelim'' diyorsa, sadece 2. buluşma değil önünüzdeki 1 yıl garantidir.
410 Yorumla- +1 yıl
Altın bilgi için teşekkürler de bu bilgiyi kullanabilmek elde mi tamamen şans mı😅
Cevap sahibi+1 yıl@Mericeyn10 doğru kişiyle doğru iletişimi kurmaktan geçiyor sadece kankam :D
- +1 yıl
Benzerini yapmıştım benn. ilk buluşmada kahve içmeye o çağırmıştı hesabı da o ödemişti bidahajinde ben ödicem demiştim ve kahvaltıya gitmiştik ben ısrarla ödemiştim 10 gün sonra aramız gayet iyiyken arkadaş kalmak istediğini söyledi..
Cevap sahibi+1 yıl@Cerenhshsvsvs Ee bu da güzel. Mış gibi miş gibi yapan insanlardansa açık açık niyetini söyleyen insanlara can kurban
- +1 yıl
- +1 yıl
Bence de ama ben işkillenince bi sorun var gibi sanki deyince söyledi hatta arkadaş kalmak istediğini beni hayatından çıkartmak istemediğini söyleyince kabul ettiim ama sonra öğrendim ki arkamdan buluşmak görüşmek istemiyorum ama darlıyor falan diyormuş hiç öyle bi şey olmadığı halde ya da aramadığım halde hep arıyor falan diyormuş nerdenn nereyee
- +1 yıl
Haydaaa al işte 🤦🏼♂️
- +1 yıl
Niye böyle güzel insanlara affedersiniz p*ç şerefsiz insanlar denk geliyor ya bizde diyoruz ne güzel net hâlbuki durum başlatmış ey Allah'ım ya neyse boş ver pislik herif 🙄🤦🏼♂️
Cevap sahibi+1 yıl@Mericeyn10 Bence siz oturup bir kahve için. Bu cevabımın altında denk gelmenizin bir sebebi vardır belki de : )
- +1 yıl
🤣🤣
u +1 yılYaa bu nasıl bir taktik öyle :D öğrendiğimiz iyi oldu
20 Yorumla
+1 yılNe onaylayabilirim ne de inkar edebilirim bu bilgiyi. 😅
10 Yorumla
+1 yılBence alakası yok. Ama ben ilk hesabın ortak ödenmesinden yanayım ki ortak ödeyen kadın her zaman kendi ayakları üzerinse durabilir güçlüdür buda beni etkiler
10 YorumlaOlabilir. Hesabımı da ödeyim borçlu kalmayım hesabı. ya da adamı cimri bulmuştur gururlu kadındır..
25 Yorumla- +1 yıl
Ne o? Parayı erkeğe kitlemek gurur mu oluyo
- +1 yıl
Sonuna gururlu kadınlar demişsin?
- +1 yıl
Aynen bana ikinci buluşmada maaşımı sordu ve çok cimriydi hesabı ben ödedim sonra da sayıp dövdüm bir daha da buluşmadım.
+1 yılHer zaman değil fakat genelde görüşmenin devamı getireceğimizi öngörmüyorsam, hayatında olmayacak biri için masrafa görmemiş olması adına bunu yapıyorum. Bu kişiden aldığım vibei ile de ilgili.
00 Yorumla
+1 yılKadinlar tiksindikleri ve kendilerini hak etmediği hiç bir erkekle yemeğe gitmez o erkekten uzak durur haaaa gittigi erkek kim o zaman iki erkek vardır birisi bizim erkek camiasında pipili kız dediğimiz erkek tipidir kızların kankisidir, kızlar bu erkeklere arzu duymazlar sadece sohbet muhabbet ederler yemeğe giderler işte bu o gruba giren erkek tipi bide esas oğlan vardır kızlar bu arkadaşa arzu duyar bu erkek için tüm duyguları yasar.. yemeğe de gider çarşıyada pazarada evede...
00 Yorumlayok öyle bir saçmalık aha size altın bilgi kadın sizin yanınız dan kalkıp wc ye gidiyorsa azına sıçıyım senin demek :) ya bırakın boş anlamlar yüklemeyi
00 Yorumla
+1 yılBence hayır. ben flörtümle ilk buluşmada sadece kahve içmiştik ve o bir de su içmişti ve hesabı ödedim demesine rahatsız olmuştum kendisine karşı bişeyler hissetmeme rağmen. hatta eve geçince bana yazmıştı konuşurken de bir dahaki buluşmada ben ne yersek ya da içersek ödicem demiştim..
00 Yorumla
+1 yılHayir yakin tarihte bir kizla tanistim pup da birlikte oturduk sonra hesabi istedim geldi ve 3500 tlilk hesabi odedi bana odetmedi ama sonrasinda hep bulustuk ve simdi beni hafta sonu meyhaneye davet ediyor dertlesmeye muhtemelen yine mevzu cikarcak ben odeyecem diye bu sefer hazirlikliyim ama ben wc ye diye kalkip hesabi odeyecem 😁
00 Yorumla
+1 yılÇok saçma evlenmeyeceğim adamın yanında kerız tim hesabı ödesin o kadar buluşmaya gitmişim onunla begendıremedıyse kendını demekki sorun onda sonuçta demekkı tıpını begenmısımde gıtmsıım hesabımı da bır zahmet odiyıversın hatta yol paramı da versin boşuna benı oyalayıp zamanımı caldıgı üçünde para versın
00 YorumlaEvet kesinlikle doğru, ilk bulusmada notunu verdiysem hesap benimdir ödeyemez. Devamı gelsin istiyorsam da bir dahakine benim davetlimsin derim planı yapmaya baslarım orada 😃
00 Yorumla
+1 yılYok bazı kadınlar düşünceli alman usulü yapmak istiyorlar. Bir kere bir arkadaşın buluşmasında denk gelmiştim. Kız hesaba ortak olmak istemişti izin vermemiştik tabii ki
00 Yorumlaİlk defa duyuyorum, olabilir. Ama her kadın bu kadar ince belli etmeyebilir. ödemeyi, nezaketi, üslubu umursamaz olan insanlarda var. Keşke olmasa...
00 YorumlaKesinlikle doğru yani hoşlanmadığım birinden bir şey ısmarlamasını istemem ama eğer ısındıysam karşımdakine ödemesine izin veririm
10 YorumlaDoğru değil. Tanımadığı ve hak geçmesin diye de ödemek isteyebilir. Tabi bu devirde böyle ince düşünen, hakkı gözeten kaldı mı Allah bilir.
10 YorumlaBi tık dığru olabilir ya. Hatta bayagı bayagı dogru olabilir. Hesabı karsıya bırakmak biraz güven ve samimiyet meselesi cunku
10 Yorumla
+1 yılDoğrudur. Konuşmak istemediğini söyleyince arkasından ödenen paranın lafını yapılmasını istemez.
10 Yorumla
+1 yılBen her zaman alman usulu taraftarıyım ıstemezsem de görüşmek bunu derim ama ben ödeyım sen öde olayı yanlıs bence.
00 Yorumla
+1 yılHyr yalan kocam degılse ödemek zorunda degıl cunku ben oderim. ama odeme isterse de ısrar etmem bazı erkekler alınabiliyor nedense
00 Yorumla
+1 yılHayır. Kul hakkı kalmasın diye, gururlu ve onurlu bir insan olduğum için kendi yediğimi içtiğimi kendim ödüyorum.
04 Yorumla- +1 yıl
Kusura bakma lütfen diğer tarafta ki yazıda seni yalnız bırakmak zorunda kaldım çünkü beni engellemişler sana destek çıkamadım
- +1 yıl
@benaslındayoğum35 sorun değil teşekkür ederim ☺️
- +1 yıl
Ben teşekkür ederim en azından sizin gibiler var😊
- +1 yıl
Dürüstlük kalmadı maalesef
- Para & Ekonomi konusunda 395 cevap paylaştı.
+1 yılBence tam tersi oluyor günümüzde ama valla herkes kendi yakışanı kişiligini gösterir benim umrumda olmaz biri gider biri gelir..
00 Yorumla Nerden bilelim ki şimdi bunu? Benim yanımda hesap ödeyebiliyor ise Billurlu Biridir. Gerisi çok da fifi...
00 Yorumlaİkili ilişkilerde konu hep maddiyat oluyor. Kadının hesap ödemesi maddi açıdan ayakta durduğunu gösterir.
00 Yorumla
+1 yılDoğru olabilir, kendini borçlu hissetmemek için, sonra erkek senin yemek paranı ödedim diye laf yapamaz
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 524 cevap paylaştı.
+1 yılHesap ödemek isteyip bir sonraki buluşmada sen ödersin diyenler ya da yemeği sen ödedin tatlıları ben ödeyim diyen kadın için ne denir?
00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 1,2b cevap paylaştı. Bence zerre alakası yok. Yine de gerçeği buradaki kadınlardan öğrenelim, bakalım onlar katılıyor mu.
00 YorumlaBence doğru değil ya da her kadın için geçerli değil incelik olsun diye öder kadınlar genellikle kendini rahat hissetmek için
00 Yorumla
+1 yılcuk diye oturmuş yaani yorumlarda ki samimiyetsizliğinize diyecek lafım yok açık açık konuşssanıza bee
00 Yorumlaaa öyle miymiş :DD yeni öğrendim aslında güzel taktik bakarsan
10 Yorumla
+1 yılİlk buluşmada ne olursa olsun asla ödetmem, ikinci buluşma olursa olur, olmazsa canı sağolsun...
10 YorumlaCiddi bir ilişkiniz yoksa amaç budur siz bunu biliyor musunuz ki :)))
11 Yorumla- +1 yıl
Apla sen hiç hesap ödedin mi 🤪
+1 yılBen buna katılmıyorum birine hesap ödettirmek hoşuma gitmiyor
10 Yorumla
+1 yılHm bilmiyodum ama mantikli geldi. Hesabin hepsini mi oduyonuz?
10 Yorumla
+1 yılAhah doğru bence. Onun ödemesine izin verirsen umut vermiş oluyorsun..
10 Yorumla
+1 yılBence de doğru. Karşımdaki insanın üzerimde hakkı olsun istemem beğenmediğim biriyse.
10 Yorumla
+1 yılCidden çok iyi ben bi lavaboya gideyim derken ödenir zaten 😂
10 YorumlaBen kadın değil miyim niye bu bilgiyi bilmiyorum 😢
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 387 cevap paylaştı.
+1 yılNe alaka ya. Yeni yeni adetler türetiyorlar heralde hesap ödememek için ahsh
11 Yorumla
+1 yılİki kere bunu yaşadım; görüştüğüm kız ödedi ve sonra teşekkür etti olumsuz oldugunu söyledi
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 732 cevap paylaştı.
s +1 yılNispeten doğru evet. Ama tekrar görüşmek istesem de hesabı öderim
00 Yorumla
+1 yılOna yük olmamak için ödemiṣtim halbu ki demek ki bu yüzden olmadı ha...
00 Yorumla
+1 yılHesap ödemeyi seven biri olarak %10'luk kısıma giriyorum. 👌
00 Yorumla
+1 yıl2023 yılındayız ama eski nesil sorular devam ediyor. Gerçekten çok bayık sorular.
00 Yorumla
+1 yılÇok doğru
bir nevi vicdan rahatlatma şeysi
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 451 cevap paylaştı.
+1 yılŞuraya bak cebinden para çıkardılar mı hep boş mevzular oluyo ödücekler tabi aw
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılÇok hesabımı ödeyen kadın oldu ama hiçbir de tekrar buluşmayalım demedi Yanlış bir bilgi bu
00 Yorumla doğru tabiki de bilerek ödetiriz ki davet etmek için neden olsun
00 Yorumla
+1 yılSanmıyorum o erkeğe muhtaç olmadığını gösteriyordur
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTamamını ben ödemem. Ama alman usulü yaparım. Herkes yediğini içtiğini kendi ödesin. (Eger samimiysek bir o bir ben öderim) onun dışı alman usulü iyidir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİlk etapta hesabı bir şekilde ödeyememiş ve erkeği bir daha görmek istemiyor dahi olsam da ikinci kez buluşup hesabı öderim ki borçlu kalmayayım bende sistem böyle işler
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNe alaka ya meselya sevdigin insan olsa ben öderim tek taraflı diye bir şey yok oo harcarsa bende harcarım öderim bunda ne var. Ha bende şu düşünce da var hep akılımda olur tek hakını yemeyim bende hak verim yarın öbür gün ayrılırsak boyunum başım bükük olmasın diye oyle düşünen insanım.
00 YorumlaGüzel, bu bilgiye göre harcama yapar psikolojimi ona göre ayarlarım
00 Yorumla
+1 yılKomidine para bırakmak gibi bir şey bu o zaman.
Ne kadar saçma.
00 Yorumla- Devamını Gör (134)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne