- Aşk İlişkileri konusunda 262b cevap paylaştı.
u +1 yılBen her zaman için hesabı ödemek isterdim yani hiç bir şekilde tanıştığım kadına hesabı ödetmezdim. çünkü kendime yedirmezdim. ve ayrıca centilmen de olduğum için benim ödemem daha doğru olurdu. ama saygısızlık olabilir ayni aslında o kadın da ödemeyi kafaya koyduysa bir şekilde belki onu sinirlendirebilir. bu gibi bir durum yaşanırsa bence ortak olması daha iyi olabilir yani iki taraf da kendi hesabını öder böylece sorun kalmazdı bence.
veya bir sonraki buluşmada sen ödersin gibi bir şey de olabilir. eğer çok çok ısrar ediyor vaz geçmiyorsa.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılSanırım en nefret ettiğim şey para muhabbeti. Hesabı erkek ödemek zorunda değil. Açıkçası benim hoşuma gitmiyor bu durum. Böyle şeyler karşılıklı olmalı sözü bile geçmemeli. Biri yemek ısmarlıyorsa diğeri tatlı ısmarlamalı. Yani bunu konuşmadan bunun konusu geçmeden karşılıklı jest yapılabilmeli denge bu şekilde sağlanmalı. Karşımdaki ödemekte ısrarcıysa bende farklı bir şey yapmaya çalışıyorum.
Arkadaşlarımla bile ayda yılda bir buluşuyorsam öderim hesabın tamamını çoğu zaman. Bunda bir sakınca görmüyorum. Aynı şey ilişkimde de geçerli. Herşeyi tek bir tarafa yüklemek bana doğru gelmiyor. Bunu karşındaki insanı kullanmak olarak görüyorum. Beleşçi gibi her seferinde karşındaki adamın ödemesi çok kötü bence.
10 Yorumla
+1 yılBuluşmayı sen belirlediysen senin ödemen daha doğru zaten. Bence bunda bir saygısızlık yok. Tam tersi çağırıp da hesap ödetenler bir garip. Eve misafir geldiğinde sunduğumuz kekin parasını alıyor muyuz mesela?
310 Yorumla- +1 yıl
kadın eğer ısrarla ödemek istiyorsa bırakın ödesin zaten kibarca 2. bir buluşma olmayacak demek.
- +1 yıl
@gizli_sığınak Beyler bir şeyi de yapın yaa 😀 Bulusmaya %95 ihtimalle zaten erkek davet etti. Ayrica da ilk bulusma.. Bunu da cok gormeyin.
- +1 yıl
yoo ben ödüyorum ki zaten öyle her ay biri ile buluşmam
- +1 yıl
mekanı ben seçtiysem ödeme ihtimalim daha da artar
- +1 yıl
Konuyla ne alaka ki? Ilk bulusma da hesabi odeten her kiz da her ay biriyle bulusmuyor
- +1 yıl
yok yani ödemek bana koymaz manasında dedim.
- +1 yıl
🙂🙂
- +1 yıl
ilk buluşmada zaten bir şeyler içilir. şato büryan sipariş edecek değil ya kız
Soran+1 yılBende bu soru kimin diyorum 😂
- +1 yıl
Allah bilir WXLSZYDNDHDND
- Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılKadın dediğin hesabı ödemez, hele ödemekte ısrar falan etmez. Dişil ve eril enerjiye saygı gereği, erkeğine ödetir, hesabı erkeğinin ödemesinden hem zevk alır, hem gurur duyar. Kendi adıma bence böyle daima.
710 Yorumla- +1 yıl
Özeleştiriyi insan kendisine yönelik yapar bunu hatırlatmak isterim. Eleştiriye açığım doğru belirtirsek. Son tahlilde ise hissiyatımız karşılıklı değil, fikriyatımız da karşılıklı değil, sadece hakaret içermeyen yorumlara ve eleştirilere açık oluşuma katıldın. Teşekkürler.
Soran+1 yılLütfen insanları yorum yazdığına pişman ettirmeyin . Ayrıca kötü bir yorumda yok lütfen artık bitirelim tartışmayı.
- +1 yıl
Tartışma için bu soru çok dar bir mekan. Merak eden ama gerçekten merak edenleri konuyla ilgili kitapları okumayı tavsiye ederim. Cerbezeci tatlı su kurnazlarına cevabımız sükunettir.
- +1 yıl
Eic için teşekkür ederim 🙏
Soran+1 yılRica ederim. Cevapların hepsi güzeldi ama sizinki daha açıklayıcı oldu.
Soran+1 yılTuba abla iyi günler. Sizi rahatsız etmek istemezdim ama arkadaşımın ricası üzerine yazmak istedim.
Kendisi pişman olmuş sizden özür diliyomuş.
Soran+1 yıl
Soran+1 yılEngellemişsiniz diye bana söyledi bende belirtmek istedim.
- +1 yıl
Peki gerekeni yaparım teşekkürler 🙏
Soran+1 yılBen teşekkür ederim anlayışınız için 🌸
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
29Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu konuda kadinlar tuhaf bir yarışa giriyor. Gerek yok bence. Bulusmalarda erkegin hesap odemesini beklerim. Ozellikle ilk bulusmada. Sonrasında eger begenmissem ve gorusmeyi devam ettirmek istiyorsam bana firsat doguyor. Kahve icelim mi bu sefer benden gibi ataga gecerim. Bu hakkimi ilk seferde kullanmam yani. Cunku bazen karsi tarafla tekrar bulusmak istiyorsun ve bahaneye ihtiyacin oluyor. En iyi bahane de gecen sefer sen ismarlamistin bu sefer benden olsun guzel bir bahane bence. O yuzden bazi bulusmalari ödemeye calismam, erkegin tepkisine de bakarim bana mi ödetiyor, kendi mi ödüyor diye. Bunu da erkegin karsi tarafa yaptigi centilmenlik, comertlik, kibarlik olarak görüyorum. Ozellikle ilk bulusmalarda benim icin olumlu bir izlenim bırakıyor. Diger kadinlari bilmem.
20 Yorumla
+1 yılBende kimseye yük olmama psikolojisi var bu yüzden Allah'a şükür borcum da yok. Bir erkek bana hesap ödetmezse ben kendimi şöyle hissediyorum:
Al işte şimdi senin de ona bunu bir şeyle ödemen gerek bir şey yapman gerek
İşte bu psikolojiye girmemek için ben şu karara bağladım
İlki erkek ödesin madem erkeklik gururu kabaracak tamam kabarsın saçma işler benim de kadınlık gururum var.
Hele de orta halli ise istemem öyle içim el vermez. Zengin se de para yiyici gibi gözükmek istemem kaldı ki param var.
Diğerleri fifty fifty olmalı. Herkesin kendi yediğini ödemesi ne kadar zor olabilir?
Zaten sevgilim ile bu konuyu mutlaka konuşacağım ve bana "tüm hesaplar benden olacak elini cebine attırmam diyen erkek net ayrılık sebebi. Bilmiyorum ben farklı bir kadınım hayata bakış açım çok başka.21 Yorumla- +1 yıl
Bu zamana kadar bana kim ne aldı ise karşılığında mutlaka bir şey yaptım ve şunu farkettim daha mutlu ilişkiler ortaya çıktı mesela kankam çikolata mı aldı ertesi sabah ben de alırdım inanın daha güzel böyle fifty fifty ama gel de anlat
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen ilk buluşmada dahil teklif ederim. Ama ilk buluşmalarda bana ödetirse eksi puan alır. Tabi maddi durumu iyi değilse bunu sorun etmem. Ama ilerki buluşmalar gerçekleşirse bende ödemek isterim. Kendimi kötü hissederim yoksa. Zaten bir şey yiyip içemem de öyle. Ne bileyim sürekli o ödüyorsa hesabı hep çay içerim ya da illa yemem gerekiyorsa en ucuzlarından seçerim. Ama huzursuz olurum. Arada da olsa ödetilmesini isterim. Ama bu kişiden kişiye değiştiği için mühim olan karşındakinin görüşüdür. 😁
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,2b cevap paylaştı.
+1 yılÖdetme sakın özellikle 1. Veya 2. Buluşma ise yani yüzük takilmamış ise kesinlikle ödetme.
Çünkü bu bir kadınlar arasında taktik , bende geç oldu fark edeli.
Taktik vermiş olayım, sakın.
Genelde bunu kabul etmezler ne olacak bir daha ki sefer sen ödersin diye güzel güzel ağzını ararlar.
Sakın sakın kanma.20 Yorumla
+1 yılŞimdi asla ödetmem, kendime yedirmem, erkek öder hesabı diyen erkeklerin çoğu kadınların paragöz olduğunu düşünüyor ama kendileri para yedirmeye çok meraklı her neyse yine yaygara çıkarmak yerine cevap vereyim bende kadın olarak ödemek isterdim hesabı. Aslında sadece eski sevgilim ile bir kaç kez buluştum o bana ödetmeyince gizlice cebine veya kapşonlusuna koyardım parayı çünkü erkek parası yiyemem bana yakışmaz.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 877 cevap paylaştı. Yani ısrar etmene gerek yok. Benim de başıma geldi. Çok nadir de olsa ilk buluşmada tam tanışmadığımız için kadın kendi hesabını ödemek istedi. Zaten doğru olan da bu. Arada böyle karakterli kadınlar denk geliyor. Yani önemli olan niyet. Sen istedin adam ısrar ettiyse senin artık ısrar etmene gerek yok. Adam öder. Sen de tatlı alırsın. Ya da başka bir şey.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,8b cevap paylaştı.
+1 yıl10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBu konulardan çok anlamayan biri olarak bildiğim kadarıyla davet eden kimse o öder hesabı. Biz nişanlımla ilk bulustugumuzda hatta iki üç kere ben hiç hiç tekliffe etmedim o çay ve tatlı almıştı fakat sonra bior kere ben ödedim ben davet ettiğim icin bir kerede hem yemeği ve kahveyi o ısmarladı ben teklif ettim dediki bir dahakine sen öde dedi şimdi bende ayıp etmiş oldum mu kabul ettim😂
10 Yorumla
+1 yılKadının o düşüncesi güzel. Seni cüzdan olarak görmüyordur veya ille de erkek ödesin kafasında değildir. Yine de erkek ödemelidir başlarda. Sonradan duruma göre ilişki ilerleyince kadının da destek olmasi gerekir
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 19,9b cevap paylaştı.
+1 yılBende ödetmem. En iyisini yapmışsın. Böyle bayanların geneli karakteri sağlamdır. Muhtaç olmayayım, aman yanlış anlamasın falan düşünceleri dolanır kafalarında. Saygısızlık değildir erkeğin hesap ödemesi.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 9,7b cevap paylaştı.
+1 yılBöyle durumlarda red edip erkeğin ödemesi ve ardından buluşma bitmeden öncesinde bir buluşma daha ayarlayıp mesela "haftasonu kahve içmeye gideriz tatlıları sen ödersin" tarzında bir öneri verilerek bir sonraki buluşma da garantilenebilir
10 Yorumla İlk görüşmelerde ödetilmez. Birkaç görüşmeden sonra israr ederse onunda kendini iyi hissetmesi için ödetilebilir. erkeğe yakışan ödemekte israr etmektir
10 Yorumla
+1 yılkimin ödemesi cokta mühim degil. Ama ilk bulusmalarda erkek davet ettiyse kiz ödemeyi teklif ederse bile erkek ödemeli, cünkü hem davet etmis hem kiza ödettiriyor misali kiz uzaklasir sonra.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 16,3b cevap paylaştı. Çok ısrar ederse kırmam. Ama ikinci defa bunu ısrar ederse de izin vermem. Yine ısrar ederse, saçından yakalayıp, ağırlığımı hissettiririm. Femistlik bana sökmez.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 737 cevap paylaştı.
+1 yılyani ben teklif ediyorum ama hayatta olmaz tarzı şeyler diyo kabul ediyorum sonra kahvedir tatlıdır bunları ben ısmarlıyorum bence mantıklı
10 Yorumla - 11 Yorumla
- +1 yıl
Alfa ustamm bee
Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı. Sen öde. Kadınlar taktik yapar arada böyle. Ödetirsen eksi puan alırsın.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılBence en azından ilk bulusmada hesabı erkek ödemeli. Ama daha sonra kadında ödeyebilir.
10 Yorumla
+1 yılIsrarla ödemek istiyprsa isteğini kırmam lslsksksksk
10 Yorumla
+1 yılolur tabıı bırak odesın.. nasıl olsa ıcınden gelmıs
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,1b cevap paylaştı.
+1 yılHesabı ödemek isterse bırak ödesin bir dahaki sefere sen öden..
10 Yorumla
+1 yılKanımca ilk buluşmada kadın ödemek istiyorsa, 2. Buluşmayı düşünmüyor olabilir
10 YorumlaKadın öderse nazikçe ayrılırım onunla sevgili olmam herkes yerini bilsin
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılKadın da ödeyebilir benim de ödemişliğim oldu ama erkeğin centilmen olması daha iyi tabi.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYok doğru olanı yapmışsın helal erkeğin dibisin
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHesabı her zaman erkek ödemek zorunda bana odetirse direk silerim
30 Yorumla
+1 yılParası olan öder bu kadar basit. Israr ediyorsa kabul et ama bazı kadınlar da ödettin diye beş saat trip atar. Bir acayibiz harbiden ‽
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÖdetmem. Benim olduğum masada hesap benimdir. Çevremdekiler de bunu bilir.
10 Yorumla
+1 yılBir kadın olarak yemek söylemeden önce alman usulü öneriyorum ve hesap vakti tartışma istemediğimi belirtiyorum. Showa gerek yok. Ödemek benim de hakkim
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılSaygısızlıkla alakası yok kadın incelik yapmış ödemek istemiş
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDoğru olan erkeğin ödemesi, kadın ısrar da etse uygun olan budur her zaman
126 Yorumla- +1 yıl
Erkek sanki parayı sokaktan topluyır
- +1 yıl
En azından ilk buluşma da erkek ödemeli. Sonra da kim davet ettiyse o ödeyebilir.
- +1 yıl
Yuh cidden.. davet eden ödesin mantığı kadar adaletli bir düşünce mi var yaa?
- +1 yıl
Günümüzün erkekleri de sakız istesek woman ahaha yazacak hale gelmiş.
- +1 yıl
Aa öyle miymiş? Annemin dediklerini yapsın, çalışsa da ev işi yapsın, çocuğu en çok isteyen ben olsam da genel olarak o baksın, ayağı şu numara olsun, cinsel organı şu renk olsun, bakımlı olsun ama evliyken gene de masraf çıkarmamayı başarsın vs gibi maddeleri hiçbir erkek sunmuyor zaten değil mi? 😅 sadece ilk buluşma da kahve ısmarlayacak beyefendi. Lütfen böbreğinizi istemişiz gibi üstümüze saldırmayın 🙂
- +1 yıl
Önceliği olmak istiyorum beyefendi. Bak ben bir adamda illa 1.90 boy olacak ya da illa zengin olacak diyen kızlardan değilim. Ya da annesini bile sevmesin de tek beni sevsin diyen biri de değilim. Ama arkadaş çok olur, sevgili 1 tane olur. Ben başta gelmeliyim. Bana 1 bardak kahvenin lafını yapmayacak. Ben zaten yan yanayken bir şeyler alıp da ağzına tıkıştırırım er geç 🙂 Ama beni korusun kollasın. Mesela biri beni taciz ettiğinde bana laf sokuşturarak kıskanclıgını belirtmek yerine koruyarak belli etsin. Gündüz yapmayabilir ama buluşma geç saatte bittiyse eve bıraksın. Arabası da olmayabilir tamam, ama gelsin metroyla beraber gidelim. Ben 1 tane çiçeği hiç mi hak etmiyorum mesela? Ya da bu kadar değersizsem gözünde neden hala benimle. Çok mu şey istiyorum yani?
- +1 yıl
Ben de o erkeği her şeyden üstte tutarım ama bunlar görev gibi görülmemeli. Seven kadınında erkeğinde içinden gelir. Ben de en çok onunla ilgilenmek isterim. Evde bir şey pişirsem buluşmaya bazen götürür yediririm. Mutsuzken uykusuz kalma pahasına beklerim. Kavga edip ayrılsak da sırrını ona buna yayıp da satmam. Ona aile gibi olurum ki zaten istediğim şey sevgilimin her şeyim olması. Dediğim gibi akraba çoktur, arkadaş çoktur, tanıdık çoktur ama sevgili 1 tanedir. Ben arka plan oyuncusu gibi arada bir görülen insan olamam. Sevmiyorsa uzaklaşsın.
- +1 yıl
Şöyle söyleyeyim 🙂 Bir sevgilim vardı ve bana "oğlun muyum ben senin?" demişti.
- +1 yıl
Çok seven kadın zaten yeri gelince sizi pataklaya pataklaya bile sever. Ama her şeyden önce sen erkeksin. Yeri gelince elbette miyavlayacaksın da ağlayacaksın da. Sonuçta o senin sevgilin ve sürekli yanında güçlü ve yıkılamaz rolü yapmaman lazım. Elbette ağlarsın da miyavlarsın da ve doğru kişiyse de bunu eziklik olarak görmez çünkü sen de insansın. Ama aynı zamanda da erkeksin. Yeri gelince nasıl kedi olup da pati veriyorsan, yeri gelince de aslan gibi koruyucu, öncü ve baskın da olmalısın. Leğen bile çok amaçlı oluyor. Sen de tek enerji de kalma yanii 😛
- +1 yıl
Icraat olarak demiştim.
- +1 yıl
Günümüzde aslan olmayı, kadınlara kaba davranmak olarak gören sözde sigma, sözde alfalardan olmaman dileğiyle diyeyim o halde 🙂 Aslanın eşi de aslandır. Sen kadınını yüceltmelisin. O bunu hak etmiyorsa zaten doğru kişi değildir.
- +1 yıl
@sudesiyahseven O kavramlar beni pek bağlamıyor. Bazı ilişkilerde erkekler kızlara köle olmuş vaziyette. Bu durumu beğenmiyorum sadece. Kıza aslan kesilirim derken kastım buydu. Mesela arkadaşlarımla disari cikcaksam kız çıkma dese yine giderim ve bunda problem olan bişey yok.
- +1 yıl
Bu durum tartışılır bir mevzu. Ben ilişkilerde yeri gelince karşı tarafı dinlemenin de doğru olduğunu düşünürüm. Durduk yere gitme diyorsa dinlemeyebilirim ama neden dediği ve nasıl dediği de önemli. Tavrına ve duruma göre sözünü de dinleyebilirim ki bu böyle olmalı. Sonuçta hayatını birleştirdiğin insan. Neden sokaktan geçen biri gibi her olayda sanane diyelim? Her şeye nedensizce karışmasından bahsetmiyorum. Geçerli durumlar varsa elbette dinlenmeli
- +1 yıl
Diğer söylediklerime pek bir yorumun yok sanırım. İlk insanla röportaj yapıyor gibi hissettim 😅 Her neyse, köle olmasan bile aslan olmayı kadın ezmek sanan varlıklardan değilsen sorun yok. Kendine iyi bak 👋
Aşk İlişkileri konusunda 13,3b cevap paylaştı. Bence sürekli erkek odememeli ama ilk buluşmada erkek ödemeli diye dusunuyorum
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 925 cevap paylaştı.
+1 yılarkadaş oldunduğu net ise zaten her kadın golddigger değil rahatsız olur ödemenden
00 Yorumla Yemegi o oderse bende yemekden sonra ne iyi gider tatli cafe falan onuda. ben oderim
10 Yorumla
+1 yılArada o üstlensin hep sen ödeyecek değilsin herhalde
10 Yorumlaödemek isteyen ödesin yok sen ödeme ben ödeyim saçma bir tutum
10 Yorumla
+1 yılBence ödetilmez ödememek daha erkeksi bizim kültürümüz bu kadına para ödetilmez
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılÖdesin nolcak ki sanki
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılaşırı ısrar ederse "öde tamam" derim
10 Yorumla
+1 yılÖdetmemek doğru diye düşünüyorum
10 Yorumla
+1 yılKadın ödeyebilir garipsenecek bi durum yok
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılHesabı erkek ödemeli diyen feministler konuya damlamıs. Evet erkekler sizin cüzdanınız haklısınız..
10 Yorumla
+1 yılArara kadın da ödemeli bence
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen safsın bırak ödesin daha ne istiyon
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBizde yemeği erko tatlıyı kadın öder aslanım
10 Yorumla
+1 yılÖdemesinde sakınca olmamalı
20 Yorumla
+1 yılSaygı duyarım.
10 YorumlaHayir tabiki
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılEvet
10 Yorumla
+1 yılÇok ısrar ediyorsa ödesin.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılBırak ödesin nolcak
10 Yorumla Erkek icn evet
10 Yorumla
+1 yılısrar ederse ödesin
10 YorumlaEvet
00 Yorumla
+1 yılÖdesin bana ne
10 Yorumla
+1 yılYok olmaz
10 Yorumla
+1 yılOdetme daha iyi
10 Yorumla