Yemekli buluşmada tanıştığın kadın ısrarla hesabı ödemek isterse ödetmemek saygısızlık mı olur?

Benim başıma iki kere geldi ben ödetmedim. Ama doğrumu yaptım pek emin değilim. Ya da nasıl bir taktik izlemem lazım. Yorumlara cevaplarınızı bekliyorum.
Buluşmayı sen belirlediysen senin ödemen daha doğru zaten. Bence bunda bir saygısızlık yok. Tam tersi çağırıp da hesap ödetenler bir garip. Eve misafir geldiğinde sunduğumuz kekin parasını alıyor muyuz mesela?
Kadın dediğin hesabı ödemez, hele ödemekte ısrar falan etmez. Dişil ve eril enerjiye saygı gereği, erkeğine ödetir, hesabı erkeğinin ödemesinden hem zevk alır, hem gurur duyar. Kendi adıma bence böyle daima.
@Happy6161 bırakın desinler abi niye o da çarpıyorsunuz ki Trabzon üzerine fazla konuşmayın tamam mı Ödeyeceğiz işte Trabzon olduğun için söylüyorum ha hastasıyım Karadeniz izin mi
dişil enerjiyle hesabın alakası ne çakma senii😀
Kadın dediğin şunu yapmaz kadın dediğin bunu yapmaz.. bu cumlelerden sonra gelen sözleri ben değerli bulmuyorum. Bu kadar aidiyetcilik doğru değil karşı cinse. Hepimiz bireyiz. Ben kadın olsaydım yediğimiz ictigimiz her hesabı erkeğin odemesinden rahatsız olurdum.
Görüşümü takdir eden tüm herkese çok teşekkür ediyorum 🧡
Feminist değilim daima hümanist bir insan olarak yaşarım.
Dişil ve eril enerjinin hayatın her alanında muazzam önemli olduğunu düşünüyorum buna maddiyat da dahil. Dişil ve eril enerjiyi anlayamayan erkeklerin ve kadınların tepkisel tavırları için de çok teşekkür ediyorum. 🧡
Farklı yorumlara hakaret içermedikçe varım, buyrun gelin 😄
ozelestiriye açık biri olduğun için ben tskkr ederim.. hissiyatimiz aynı bimukabele
Özeleştiriyi insan kendisine yönelik yapar bunu hatırlatmak isterim. Eleştiriye açığım doğru belirtirsek. Son tahlilde ise hissiyatımız karşılıklı değil, fikriyatımız da karşılıklı değil, sadece hakaret içermeyen yorumlara ve eleştirilere açık oluşuma katıldın. Teşekkürler.
Lütfen insanları yorum yazdığına pişman ettirmeyin . Ayrıca kötü bir yorumda yok lütfen artık bitirelim tartışmayı.
Hayır yani her zaman niye biz ödeyecekmişiz onu anlamadım. Paramız mı var her zaman?
@Carlosroberto
Tartışma için bu soru çok dar bir mekan. Merak eden ama gerçekten merak edenleri konuyla ilgili kitapları okumayı tavsiye ederim. Cerbezeci tatlı su kurnazlarına cevabımız sükunettir.
@Weapon101 onun lafı banaydı boş ver..
Eic için teşekkür ederim 🙏
Rica ederim. Cevapların hepsi güzeldi ama sizinki daha açıklayıcı oldu.
Cevap
29Cevap
Ben her zaman için hesabı ödemek isterdim yani hiç bir şekilde tanıştığım kadına hesabı ödetmezdim. çünkü kendime yedirmezdim. ve ayrıca centilmen de olduğum için benim ödemem daha doğru olurdu. ama saygısızlık olabilir ayni aslında o kadın da ödemeyi kafaya koyduysa bir şekilde belki onu sinirlendirebilir. bu gibi bir durum yaşanırsa bence ortak olması daha iyi olabilir yani iki taraf da kendi hesabını öder böylece sorun kalmazdı bence.
veya bir sonraki buluşmada sen ödersin gibi bir şey de olabilir. eğer çok çok ısrar ediyor vaz geçmiyorsa.
Bu konuda kadinlar tuhaf bir yarışa giriyor. Gerek yok bence. Bulusmalarda erkegin hesap odemesini beklerim. Ozellikle ilk bulusmada. Sonrasında eger begenmissem ve gorusmeyi devam ettirmek istiyorsam bana firsat doguyor. Kahve icelim mi bu sefer benden gibi ataga gecerim. Bu hakkimi ilk seferde kullanmam yani. Cunku bazen karsi tarafla tekrar bulusmak istiyorsun ve bahaneye ihtiyacin oluyor. En iyi bahane de gecen sefer sen ismarlamistin bu sefer benden olsun guzel bir bahane bence. O yuzden bazi bulusmalari ödemeye calismam, erkegin tepkisine de bakarim bana mi ödetiyor, kendi mi ödüyor diye. Bunu da erkegin karsi tarafa yaptigi centilmenlik, comertlik, kibarlik olarak görüyorum. Ozellikle ilk bulusmalarda benim icin olumlu bir izlenim bırakıyor. Diger kadinlari bilmem.
Bende kimseye yük olmama psikolojisi var bu yüzden Allah'a şükür borcum da yok. Bir erkek bana hesap ödetmezse ben kendimi şöyle hissediyorum:
Al işte şimdi senin de ona bunu bir şeyle ödemen gerek bir şey yapman gerek
İşte bu psikolojiye girmemek için ben şu karara bağladım
İlki erkek ödesin madem erkeklik gururu kabaracak tamam kabarsın saçma işler benim de kadınlık gururum var.
Hele de orta halli ise istemem öyle içim el vermez. Zengin se de para yiyici gibi gözükmek istemem kaldı ki param var.
Diğerleri fifty fifty olmalı. Herkesin kendi yediğini ödemesi ne kadar zor olabilir?
Zaten sevgilim ile bu konuyu mutlaka konuşacağım ve bana "tüm hesaplar benden olacak elini cebine attırmam diyen erkek net ayrılık sebebi. Bilmiyorum ben farklı bir kadınım hayata bakış açım çok başka.
Bu zamana kadar bana kim ne aldı ise karşılığında mutlaka bir şey yaptım ve şunu farkettim daha mutlu ilişkiler ortaya çıktı mesela kankam çikolata mı aldı ertesi sabah ben de alırdım inanın daha güzel böyle fifty fifty ama gel de anlat
Sanırım en nefret ettiğim şey para muhabbeti. Hesabı erkek ödemek zorunda değil. Açıkçası benim hoşuma gitmiyor bu durum. Böyle şeyler karşılıklı olmalı sözü bile geçmemeli. Biri yemek ısmarlıyorsa diğeri tatlı ısmarlamalı. Yani bunu konuşmadan bunun konusu geçmeden karşılıklı jest yapılabilmeli denge bu şekilde sağlanmalı. Karşımdaki ödemekte ısrarcıysa bende farklı bir şey yapmaya çalışıyorum.
Arkadaşlarımla bile ayda yılda bir buluşuyorsam öderim hesabın tamamını çoğu zaman. Bunda bir sakınca görmüyorum. Aynı şey ilişkimde de geçerli. Herşeyi tek bir tarafa yüklemek bana doğru gelmiyor. Bunu karşındaki insanı kullanmak olarak görüyorum. Beleşçi gibi her seferinde karşındaki adamın ödemesi çok kötü bence.
Ben ilk buluşmada dahil teklif ederim. Ama ilk buluşmalarda bana ödetirse eksi puan alır. Tabi maddi durumu iyi değilse bunu sorun etmem. Ama ilerki buluşmalar gerçekleşirse bende ödemek isterim. Kendimi kötü hissederim yoksa. Zaten bir şey yiyip içemem de öyle. Ne bileyim sürekli o ödüyorsa hesabı hep çay içerim ya da illa yemem gerekiyorsa en ucuzlarından seçerim. Ama huzursuz olurum. Arada da olsa ödetilmesini isterim. Ama bu kişiden kişiye değiştiği için mühim olan karşındakinin görüşüdür. 😁
Ödetme sakın özellikle 1. Veya 2. Buluşma ise yani yüzük takilmamış ise kesinlikle ödetme.
Çünkü bu bir kadınlar arasında taktik , bende geç oldu fark edeli.
Taktik vermiş olayım, sakın.
Genelde bunu kabul etmezler ne olacak bir daha ki sefer sen ödersin diye güzel güzel ağzını ararlar.
Sakın sakın kanma.
Şimdi asla ödetmem, kendime yedirmem, erkek öder hesabı diyen erkeklerin çoğu kadınların paragöz olduğunu düşünüyor ama kendileri para yedirmeye çok meraklı her neyse yine yaygara çıkarmak yerine cevap vereyim bende kadın olarak ödemek isterdim hesabı. Aslında sadece eski sevgilim ile bir kaç kez buluştum o bana ödetmeyince gizlice cebine veya kapşonlusuna koyardım parayı çünkü erkek parası yiyemem bana yakışmaz.
Yani ısrar etmene gerek yok. Benim de başıma geldi. Çok nadir de olsa ilk buluşmada tam tanışmadığımız için kadın kendi hesabını ödemek istedi. Zaten doğru olan da bu. Arada böyle karakterli kadınlar denk geliyor. Yani önemli olan niyet. Sen istedin adam ısrar ettiyse senin artık ısrar etmene gerek yok. Adam öder. Sen de tatlı alırsın. Ya da başka bir şey.
Bu konulardan çok anlamayan biri olarak bildiğim kadarıyla davet eden kimse o öder hesabı. Biz nişanlımla ilk bulustugumuzda hatta iki üç kere ben hiç hiç tekliffe etmedim o çay ve tatlı almıştı fakat sonra bior kere ben ödedim ben davet ettiğim icin bir kerede hem yemeği ve kahveyi o ısmarladı ben teklif ettim dediki bir dahakine sen öde dedi şimdi bende ayıp etmiş oldum mu kabul ettim😂
Kadının o düşüncesi güzel. Seni cüzdan olarak görmüyordur veya ille de erkek ödesin kafasında değildir. Yine de erkek ödemelidir başlarda. Sonradan duruma göre ilişki ilerleyince kadının da destek olmasi gerekir
Bende ödetmem. En iyisini yapmışsın. Böyle bayanların geneli karakteri sağlamdır. Muhtaç olmayayım, aman yanlış anlamasın falan düşünceleri dolanır kafalarında. Saygısızlık değildir erkeğin hesap ödemesi.
Böyle durumlarda red edip erkeğin ödemesi ve ardından buluşma bitmeden öncesinde bir buluşma daha ayarlayıp mesela "haftasonu kahve içmeye gideriz tatlıları sen ödersin" tarzında bir öneri verilerek bir sonraki buluşma da garantilenebilir
İlk görüşmelerde ödetilmez. Birkaç görüşmeden sonra israr ederse onunda kendini iyi hissetmesi için ödetilebilir. erkeğe yakışan ödemekte israr etmektir
kimin ödemesi cokta mühim degil. Ama ilk bulusmalarda erkek davet ettiyse kiz ödemeyi teklif ederse bile erkek ödemeli, cünkü hem davet etmis hem kiza ödettiriyor misali kiz uzaklasir sonra.
Çok ısrar ederse kırmam. Ama ikinci defa bunu ısrar ederse de izin vermem. Yine ısrar ederse, saçından yakalayıp, ağırlığımı hissettiririm. Femistlik bana sökmez.
yani ben teklif ediyorum ama hayatta olmaz tarzı şeyler diyo kabul ediyorum sonra kahvedir tatlıdır bunları ben ısmarlıyorum bence mantıklı
Alfa ustamm bee
Sen öde. Kadınlar taktik yapar arada böyle. Ödetirsen eksi puan alırsın.
Ödetmem. Benim olduğum masada hesap benimdir. Çevremdekiler de bunu bilir.
En İyi Cevap