Serbest iş çıkarsa
Kemer sıkma politikası
İllegal işlerle
Diğer 👁️🗨️🧿✔️
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

İnsanın içinde çalışma isteği olmazsa çalışmıyor zaten nasıl geçindiği sorusuna gelirsek başta ailesinden, sonra yakın çevresinden, arkadaşlarından, yakışıklıysa sevgilisinden ya da ara ara geçici işlerden...
Gelişmiş ülkelerin çocuğunda çalışmayana maaş bağlanır iş bulana kadar. Türkiye'de ise en az 6 ay çalışman lazım bu maaşı almak için ve belli bir süreye kadar veriyorlar. Onun dışında geçinmek işsiz biri için Türkiye'de zor.
Cevap
5Cevap
Serbest iş çıkarsa
Yani üniversite okuyan akrabalarım kasiyer olarak atanıyor birde okumayan biri türkiyede ne yapar bilmiyorum
Türkiyede çoğu erkekler ve kızlar yaşları 18 i geçmesine rağmen halen saksı gibi aile sevgisi kamuflajı altında ailelerinden geçiniyorlar çalışsalarda çalışmasalarda bu böyle ailelerini cici bebek formunda takılıp sömürüyorlar.
Haksız atamalar liyakat olmaması olabilir mi özel sektör de bile insan ayrımı var
Ben 16 yaşında iş hayatıma başladım yıllarca özel sektörde zorluk çektim, o sırada açıktan okudum sonrada kpss ile atandım şimdi memurum. Kimse bahane bulmasın. O kadar torpilin döndüğü bir ülkede Odanızda oturduğunuz halde kimse size iş vermez çabalayacaksınız gerekirse taşeronlarda felan çalışacaksınız taki zamanı gelinceye kadar gururlu insan anasına babasına bile el açmaz en kısa sürede kendi ayrı ev düzenini kurar. Benimde çalıştığım yerlerde çok haklarım yenildi ama yinede çalıştım en ağır ve kirli işlerde taki kpss den atanıncaya kadar. Çok şükür hiçbir insana minnet borcum yok.
O sizin hayat hikayeniz şans sizden yana olabilir
Özel sektörde geçirdiğim haklarımın yenildiği uzun yıllarda şans benden yana değildi. Nefsi kırıp çaba gösterebilmek önemli
Gecinemez bu devirde
Gecinemez aileden vs destek ile
Babadan
Zengin koca bularak
Geçinemez...
ailesinden
Aileden
Geçinemez
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?