İşsizlik ile nasıl başa çıkılır?

Tabiki de bunu yapmayacağım ama 4 yıllık iş yerini bırakınca bırakmak zorunda kalınca. Doğru düzgün bir iş bulamadım 2 ay oldu. görüştüğüm kız sen memur değilsin devlet dairesine girme şansın da fazla yok diyerek bir kaç gün önce terketti. Evlilik için çok uğraşırdım birikimim var lise mezunuyum.25 yaşındayım ama ne yapacağım bilmiyorum. İnternet üzerinden 20 30 yere başvuru yaptım ama dönüş olur mu bilmiyorum ailemde üzerime geliyor 2 aydır yatıyorsun diyip senden bir halt olmaz diyor.2 ayın 1 ayı da köyde fındık topladım bu arada. şimdi telefon ile arıyorum iş ama genelde eleman almış oluyorlar. Çok cagresiz kaldım keşke diyorum üniversite okusaydım ama oda şu an okumadığım için ayrı sorun. Beni terkeden kişi işsiz kaldığım içinde senden bir şey de olmaz hem işe girsen de devlet memuru olmadığın için pek yukselemiceksin demişti. Artık yarına çıkmamak için dua eden birisi oldum. sizin böyle bir çıkmaz hayatınız oldu mu? Maddi olarak borcum yok kimseden de maddiyat istemiyorum param var çok şükür ama evde durmak batıyor
İşsizlik ile nasıl başa çıkılır?