Ben 30 yaşındayım işsizim bu yaşıma kadar hiç çalışmadım mesleğim de yok hep evde durdum hiç dışarı çıkmadım hayattan kopuk yaşıyorum asosyalim gençliğim tamamen işsiz parasız asosyal geçti ben şimdi hayatta ne kaybettim?
Cevabın nedir?
Bir kız var şimdi aga ondan baya hoşlanıyorum benim arkadaş vesilesiyle onunla tanıştım biraz konuştuk öyle derslerden felan sonra baktım kıza karşı böyle duygularım olduğunu fark ettim gittim arkadaşlara felan dedim sevgilisi var mı diye yok dediler iyi dedim. Okulda gittim kızın yanına oturdum tabi öyle bir utanma oluştu ki bende titremeye başladım kız sakin ol diyor neyse kıza söyledim işte senden hoşlanıyorum kız bana dedi kimseyle çıkmıyorum. Dedjm öyle deme tanısan fikrin değişir belki sanmıyorum dedi neyse sınıfa kadar eşlik ettim. Sınıfın kapısına kadar gittik gözüme bakamasın dedim baktı gözünü kaçırdı bak dedim korkma baktı bana ona dedim ki senin fikrini değiştircem inşallah dedi bana. O gün bugündür kızın yanına gitmez oldum. Kızın bir arkadaşı vardı erkek bana dün geldi diyor ki keşke bana söyleseydin seni onunla arkdaş yapardım sonra bakarsınız. Arkadaşı dedi ki bana kız demiş ki o çocuk sadece dış görünüş ile gelip öyle demiş. Şimdi birinden hoşlanmanın ilk yolu dış görünüş sonra hal ve hareketleri değil mi? Neyse kızı görüyorum göz göze gelince gözüme bakıyor gülüyor sonra utanıyor gözünü kaçırıyor bende öyle yapıyorum göz göze gelince gözüme kaçıyorum bir de okulda bahçede kantinde heryerden karşıma çıkıyor ne yapmalıyım bu durum hakkında bana bişey söyleyin öyle kaldı durum
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılUmudunu kaybetme kardeş... Git çalış bir iş bul asgari ücretde olsa çalış boş duranı Allah sevmez ilerde ne bir gelecek kurabilirsin çalışmadan nede bir hayat annen baban hep yaşamıycak köşeye birşeyler koyman lazım birikim yapman lazım ki yarın ilerde tek kaldığında ayakların üstünde durabil diye.. bak ben bu yaşda ev aldım araba aldım ailemde herkes sağ ama ikinci evi ücüncü evimi almayı düşünüyorum neden çünkü ileride rahat yaşamak için emekliliğimde emekli maaşıyla yetinmemek için...
46 Yorumla- +1 yıl
Sen iş aramaya devam et ne iş olursa olsun git başvur çıkar elbet bir yer... Olmadı namaza başla dua et ben dua ettim yıllarca çalışacagım evime yakın bir iş istedim rabbim nasip etti şimdi daha iyisini istiyorum ama namaz kılmam lazım namaz kılmayanın duasını Allah kabul etmiyor çünkü
- +1 yıl
Pes etme bro iş ara şans bu iş
- +1 yıl
Vasıfsız eleman ilanlarına bak bro olmadı temzilikçilik bile yap iş iştir 2 bin tl hiç yoktan iyidir
- +1 yıl
Kardeşim sana tavsiyem kitap yaz şiir yaz youtube'bırlık yap internet oyunlarından kazanmaya çalış ya da ne biliyim bişeylerle geçimini kazan
İşsiz bir insan hayatta birçok şeyi kaybeder her ne kadar rızkı Allah verse de insan geçimini sağlamak için çalışmak ve para kazanmak zorundadır para kazanmak sadece zengin olmak için değil geçimini sağlamak için zorunludur insan geçimini sağlamak için bir işe girip çalışıp para kazanmak zorundadır işsiz bir insan hayatta maddi olarak elde edilen şeylerden mahrum kalır evlenip bir aile kuramaz böylece yalnız kalır yalnız kalmak da insana psikolojik olarak rahatsızlıklar verir işsiz bir insan dünya nimetlerinden maddi olarak satın alınan her şeyden mutlu ve huzurlu olmaktan kendini mahrum eder..💫
21 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle haklısın dediklerinde zaten bende bu yaşıma kadar işsiz kalarak parasız asosyal yaşadım hiçbir şeye sahip olamadım kendimi hep eve kapattım evlenemedim zaten kız arkadaşım da olmadı demekki işsiz parasız olmak herşeye engel bu hayatta bende çalışmak istiyordum senelerdir ama olmadı
Ben birçok yerden iş teklifi aldım isteseydim ve motive olsaydım psikolojim sağlam olsaydı şu anda 3 yıllık çalışan olabilirdim ama şizofreni hastası olup 35 yaşından sonra psikiyatri uzmanı olanı tanıyorum bizim kaderimiz bu yapımızda olmasa bu şekilde dusunmezdik ve başarısız olmazdık ben hem sanssizdim hem kendimi baltaladim ve zaman kaybettim
15 Yorumla- +1 yıl
30 yaşına kadar böyle yaşayarak hayatı kaybettim kaçırdım bunun telafisi yok maalesef geç kaldım geri kaldım eksik kaldım ben bir hiç gibiyim ben bu halimle topluma çıkamam zaten bana toplumda yer yok geç kaldım yer edinmek için ben evde çürümeye mahkum kaldım 30 yaşından sonra 0 dan başlanmaz hayata eksik başlanır 30 sene
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
62
Cevap
70Cevap
+1 yılYarın yalnız kalabilme ihtimalin var. Kendi ayakların üzerinde nasıl durmayı düşünüyorsun? Veya evlenip çocuk sahibi olmanın özlemini çekeceksin gün gelecek, o vakit nasıl baştan başlamayı düşünüyorsun? Allahım yardımcın olsun bence aciilen bir yerden başlamalısın.
31 Yorumla
+1 yılBana kalırsa bu bir avantaj ama sen değerlendirememişsin bende okuyorum çalışma hayatımın uzun süreceğini sanmıyorum bir miktar para biriktirip sevgilimle bir karavan almayı düşünüyoruz sonra sanal para ile az paralar bize yeter diye düşündük kısacası bizde çalışmıycaz ama en azından biraz hayalin olmalı ve bir şeyler yapmalısın. Hala geç değil bölümümde aınıf arkadasımın 2 tanesi 35 yaş civarı ve örgün okuyorlar 2 sene de olsa oku
27 Yorumla- +1 yıl
Sen güzel olan şeylerin tadını almamışsın o yüzden böylesin örneğin başka şehirleri gezsen sevgili yapsan veya farklı yemekler yesen hayatın güzel oldugunu ve iyi değerlensirilmesi gerektiğini bilirsin. Kendi paranı kazanmak için evde yapabileceğin bir tavsiyem makale yazarlığıdır. YouTube üzerinden birkaç video izleyerek teknik öğren ve her gün bir makale yazarak ayda 300-600 veya daha fazlasını kazanabilirsin. Evden çıkmana gerek yok ama parayı kazanınca koşarak çıkarsın şurda 60 yıl belki yaşarız ve onu da iyi yaşamalıyız sabahtan akşama kadar çalışmayı bende doğru bulmuyorum zaten
- +1 yıl
Evet ben bu yaşıma kadar hayatta hicbir şey görmedim yaşamadım yaşayamadım hiçbir şey bilmiyorum cahil kaldım eksik kaldım sevgilim işim param sosyal hayatım malim mülküm olmadı dışardan mahrum kaldım ölü gibiyim gençliğimi hiç yaşayamadım hep evde durdum ben zaten 15 18 yaşlarından belli çalışmak istiyorum ama hiç çalışamadım bende herkes gibi genç yaşta sabah akşam çalışmak isterdim ama istesem de olmadı bu yaşıma kadar istemeyerek eve kapalı yaşadım evden dışarı çıkamıyorum ben korkuyorum korkak özgüvensiz pasif kaldım sosyal olamıyorum gençliğim heba oldu internetten bile iş yapmadım makale yazmak kim ben kim beceremem maalesef
- +1 yıl
Evde kalmanı gerektiren bir durum mu var ya da başka bir şey
Bence güzel bir şeyle karşılaşsan dışarı çıkmak istersin - +1 yıl
Bence yardım alabilirsin
+1 yılSorunuzu ve cevaplara yazdığınız yorumları da okudum... Kafada yapamam diye bitirmişsiniz kim ne dese de bahaneniz var... İstemeniz biraz cesaret önemli... Psikolog desem yaşım geçti demişsiniz bence hayır... Para kazanmak harcamak güzel. Doğa kuş sesleri, bulutlar yağmur... Hayatı sevmekle başlamalısınız.. Siz istemelisiniz.. Bir yerden başlamalısınız ki bitkiden farkınız olsun, hayatı doya doya yaşamanız dileğiyle 🙏 🍀
16 Yorumla- +1 yıl
Bahaneniz çok fazla.. Ve siz böyle mutlusunuz!
- +1 yıl
Ben insanlar mücadele ederken kenara çekilip seyredemem, o mücadelenin içinde olmak isterim.. Kimse bunu demedi, ben de içime kapanıktım farkına vardım üzerine gittim.. Okudum, çalıştım, kişisel gelişim vb. seminerlere katıldım, kendimi odun misali oyuyorum hamur gibi şekil veriyorum, şimdi tamamım hiç demedim devam edeceğim... Şikayet etmek kabullenmek, köşeye çekilmek, seyirci olmak istemiyorum..! Siz ne isterseniz o.. Ben buyum diye köşeye çekilme olmaz!!!
- +1 yıl
Peki 👍
+1 yıl25 yaşında işsiz üniversite mezunuyum. İstanbul Üniversitesi bankacılık okudum. Açıktan maliye okuyarak 4 yıla tamamlarken o süreçte hem okudum hem de markette, giyim mağazasında çalıştım. Okul bitince askere gidip geldim. Gelince ilk masabaşı işe baktım, onlar deneyim istiyor. Okuduğum okuldan değil de tecrübeli olduğum işlere yöneldim; ama olumsuz değerlendirildim. Siz nasıl geçiriyorsunuz?
14 Yorumla- +1 yıl
Valla zor ya. Birikimim vardı o işsizlikte telefon bozuldu. Yeni telefon aldım borcunu taksitle ödüyorum. Gerçekten para suyunu çekmek üzere. Bir işsiz olarak sizi anlıyorum. Ailenizle mi yaşıyorsunuz?
- +1 yıl
Ben de evdeyim pek dışarı çıkmam. Saksı gibi oturuyorum. Çünkü arkadaşım yok, dostum yok.
İş bulmak gerçekten çok zor. Kamu sektörü KPSS, özel sektör deneyim istiyor.
Gizli Üye(25-29)+1 yılUmutları birer gitti insanın.
Gülen de ölüyor ağlayan da sevilen de ölüyor sevilmeyen de.
Zengin de ölüyor fakir de.
İşsiz de ölüyor işi olmayanda
Biz doğarken hayatı kaybettik.. sadece bazılarımız bu hayati mutlu yaşadı bazılarımız yitik
Ama gideceğimiz tek yer mezar.
Kaybetmedin kardeşim.
Tüm yaşayan baştan bu hayatı kaybetti.
Allah hepimizin yardımcısı olsun.63 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel yazdınız
Cevap sahibi+1 yılMutsuz bir animda yazmıştım daha demin.
Henüz gençsin. Hiçbir şey kaybetmedin. Şimdiden bir iş bulmaya bak. Daha çok çalış ve en iyi şekilde kazan. Yeteneklerini ön plana koy. İşsizlik insana eziklik verir. Bunu yaşadım. Parasızlık insanı dinden imandan çıkarır.
412 Yorumla- +1 yıl
Ben 30 yaşına kadar hep işsiz parasız yaşadım senelerdir çalışmak istiyorum ama maalesef iş bulamadım zaten mesleğim de yok zaten özgüvenim cesaretim falan da yok hep eve kapalı asosyal yaşadım gençliğim böyle geçti bu yaşıma kadar boşa yaşamış gibiyim kendimi hayatı kaçırmış hayata geç kalmış geri kalmış hissediyorum hayata karşı güçsüz zayıf biriyim zaten çocukluğumdan belliydi benim adam olamayacağım bu yaşıma kadar eve kapalı yaşadım bu yaştan sonra da bu böyle gider maalesef gerçek olan bu ve bunu kabulleniyorum
- +1 yıl
10 sene tedavimi gördünüz gerçekden
- +1 yıl
Sizinle görüşmem mümkünmü acaba mesaj olarak size ulaşamıyorum bilgi amacında
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen de öğretmenim ama sadece 1 sene çalıştım son 5 senedir evdeyim.. şu an pişmanım ama burda bu hayalim yoktu.. her şeyden ve herkesten sogumustum hayalim de hep biri ile yuva kurmak idi erkeklere göre şekillendi onlarda kazık attı karışık yani tek değilsin... ben atanma kapasitem olmasına rağmen kpss bıraktım.. ben napim
121 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılŞimdiki aklım olsa atanip maasima bakardm zaten işi de sevmiyor değildim doğuya gtmek burda ysnlis erkekelrle tanışma psikoljsi etkiledi
Cevap sahibi+1 yılÇevremdekiler atandı is sahibi atabmasa da kariyer yaptı ya da evlendi.. Nysa sağlık olsun.. sende baslayablirsin bence eğitimin ne bilmiyorm ama okumuş olmak da çok fark etmiyor artık iş bulmak için ,
Cevap sahibi+1 yılBir arkdsim var 37 yaşında öğretmen o da atanmadı ayrıca hiç sevgkisi olmadı.. çalıştığı öğretmen olarak alan yerlerde sigortasız idi o da ise basvurnca çok az çalışmış gibi görünüyor yani aslında sana benzer kişiler var hatta 37 yaşında adam.. sen hala gençsin kurtarablirsin bunu
Cevap sahibi+1 yılSen en azından okumadın okuyup batıranlar daha kötü.. erkeklerde evlilik yaşı ilerledi.. artık kadinlar bile 30a merdiven dayadı kendi kariyerini almadan evlenmiyor. Kadın olsan dicem işte çocuk doğurma zamanı vs yaş geçmesin ama erkeksin.. kendine güven.. kısır döngüye girmişsin benim gibi, bence şimdiden değişme başla nerden baslarim diye dusn.. veya psikologa goruneblirsin yol. gosterici olablir.. ama hala gençsin.. ya 30larn sonu olsa idi.. o daha berbat.. bence silkelen ve biseyldr yap elbet sevdiğin bişi vardır.
Cevap sahibi+1 yıl
Cevap sahibi+1 yılLinke bak bir yazi attim
Cevap sahibi+1 yılBence ruhsal yardım adablirsin.. bu zamnda hepimiz zaten psikologa, psikiatra gidiyoruz.. devlet Hastanesi'nde psikiatra gideblirsin.. giriş ücreti de çok degl sigorta olmamasına ragmen.. bende gitmiştim en azından belki faydası olur hayata bakış açın degisir
Cevap sahibi+1 yılKorkulacak bişey de yok cekincek biseyde ben gördüm ne genç erkekler vardı gorsen giden.. hayat şartları zor.. ama gitmek istemezsen de bir tane psikolog var izzet güllü onun video ve makallerini bakablirsin nette
Cevap sahibi+1 yılBu cümleleri bir 5 sene sonra ds aynı sekilde kurmak mi yoksa kendini başka bir şekilde görmek mi istersin ona göre kararını ver
Cevap sahibi+1 yılIstemekle basliiyor aslında her şey ama sen değişmek de istemiyorsun sen istemezsen kimse seni değiştiremez
Cevap sahibi+1 yılDegisirsin senin ne eksiğin var aksine fazlan var kendine güven
İşsiz bir insan
Önce geleceğini
Sonra da kendini kaybeder. Bu yaşına kadar yaşamış olman, hayatta bir şeyler yapmış olduğunu gösterir. 30 yaşına kadar geçimini kim, nasıl sağladı.
Bence bu yaşa kadar hep umut ve azimle yaşamışsın.
Ben 33 yaşındayım. Çalışıyorum. Mecbur da olsa insanlarla bazen iletişime geçiyorum. Çalışma haricin de dışarı pek çıkmam.
Geleceğimi kaybetsem de, kendimi kaybetmiyorum.10 Yorumlaİlk olarak yapacağın çevreyi kaybettin. Ben çevreye çok önem veren birisiyim kendi İşimi kurdum ve işim sayesinde de yaptığım çevre eğitimciler iş insanları yüksek rütbeli askerler bunların hepsi bana çok ama çok yardımcı oluyor her yerde elim kolum oluyorlar ve ekstra ekstra çevre katıyor ufkumu açıyorlar
113 Yorumla- +1 yıl
Canercikkkk
- +1 yıl
Nickini beğendim
- +1 yıl
Canercikkkkkkkkkk
- +1 yıl
Bilmem geçiyommu 😁
- +1 yıl
Seninde o dediğin şeyden farkın yok Canercik bey Hazretleri
- +1 yıl
Kaybollll sanki kendi psikolog
- +1 yıl
Canercikkkkkk
- +1 yıl
Yazması çok hosuma gidiyor
+1 yılBende Aynıyım İşsizim Okul bitiremedim. depresyon ve öğrenme güçlüğü peşimi bırakmadı çünkü. A sosyal bir İnsan hayatta ne kazanabilir diye sorsak daha faydalı olur. kazanabilcek bir şeyi yok ise Kaybedecek bir şeyi de yoktur. Yani Boşuna yaşıyoruz. Aslında herkes boşuna yaşıyor ama onlar mutlu olduğu için bunu dert etmiyor o kadar.
20 YorumlaOkadar evde kalmissin aga ders felan calissaydin universite felan okusaydin en azindan. Bsyler ogrenirdin bence denemelisin bunu dusun universiteye git ortam gor biraz insan icine karis yemezler seni korkma karisan nasil karisiyor
114 Yorumla- +1 yıl
Ya aga at bir su fotonu dalga gecen gecsin ne olacak senimi oldurecekler. Ozguvenin gelsin biras sen baya asiri gitmis ozguvenin hani benimde hic sevgilim olamadi bir kizin dahi elini tutmadim ama kizlarla konusuyorum yani ileriye donuk felan. Istedigim yere giriyorum. illa sevgilimiz olmasi sart degil
Aynı terane
Kardeş ökuz ağırdan çıkar mı?
Sen 35 40 50 olsan da iş aramazsın.
İstikrarın işsizlik. Bulunduğun yerde esnaf fabrika tarla vb. vardır.
Kusura bakma ama boyle evlat sokakta köpeklerle yatsın
Evet para kazanmak ve insanlara tahammül etmek zor11 Yorumla- +1 yıl
Kınama fazla istersen başına filan gelir.
Hiç bir şey kaymediysende kazanacaklarından geri kalmışsın kardan zarar etmişsin yani
Fani dünya geçimini sağlayanlar yarın yanında olmadığında ne yapacaksın onu düşünmelisin hazıra dağ dayanmaz
Zaten hayattan kopuksun kardeşim git sosylleş utanırım bilmem ne diye düşünüyorsanda düşün me zaten kaybedecek neyin var
Yıpranmak paslanmaktan iyidir kardeşim10 Yorumla
+1 yılÇok şey kaybeder be, kimse seni adam yerine koymaz. işşisz aylak beş parasız serserinin önde gideni derler, yaklaşma ondan herşey beklenir derler , herkes sana sanki para isteyecekmişsin gibi bakar ve davranır, kaçarlar dostum kısacası senden. Yalnızlığı yaşarsın derinden , ama insanları da tanırsın.
20 Yorumla
+1 yılAramızdaki tek fark benim çalışyor olmam. Ama inan bana keşke çalışmak zorunda kalmasam ve kalan tüm saatleri saniyeleri kendime harcasam zaman bencili olsam. Çünkü yanlızlığın değerli olanı çok kıymetlı. O yüzden işsiz olman maddi açıdan seni pek zorlamıyorsa sağda soldan ufak bir gelirin varsa çalışma hayatını yaşa
10 Yorumla
+1 yılİş kolay bulunan bişey değil ama yinede pes etme ailenden ve çevren yardım iste sevmedin bir iş bile olsa en azından bir başlangıç yap özgüven yapmaya çalış çekindin şeylerden kaçma çekindin korktun şeylerin üstüne git paran oldukça dışarı çık dolaş gez dışarda zaman gecirceğin hobiler edin dediklerimi dene emin ol sana + katacaktır
10 YorumlaTrol sorularda bugün.. herkesin görüş cevaplarina ayni kalıpta cümleler yazmandan anlaşılıyor. Ne anlıyorsunuz trol soru yazmaktan?
23 Yorumla- +1 yıl
Niye trol olsun ya ben eski iş yerimde bir adam gördüm oda 29 yaşında daha önce hiç çalışmamış ilk işiydi o
- +1 yıl
Yaw yemin etmek zorunda değilsin inanan inannır inanmayana inandırmak zorunda değilsin ben inandım yemin etmeseydin gene inanırdım ne var bunda ben İzmir'de yaşıyorum burda senin gibi çok insan gördüm kız erkek vesayri hep var öyle asosyal tipler 😊😉 internetten tanıştım bunlarla yemin etme kardeş boşver inanmasın ben inanıyorum ve yardımcı olmaya çalışıyorum... Git güvenlik sertifikası al güvenlik işine başla kardeş orda deneyime önem vermiyorlar tüm gün dikilip duruyon sadece
Cook evde durursan insani korkak yapar disari bile cikamazsin kriz zamanlarindan biliyorum depresyon yapar oldukca seni yargilamiyorum sorun psikolojik ama kimse sana yardim etmez psikologa anlatsan seni dinler ilac yazar ruhunda ki kopan firtinayi kimse anlayamaz
20 Yorumlao kadar senedir aynı soruyu soruyorsun, günün sorusu olmuş istediğin kadar cevap alırsın artık ahaha
43 Yorumla
+1 yılKardeşim seni uzun zamandır bu sitede bu şekilde görüyorum. Hayatla dalga geçebilen, relax bir tanıdığın yok mu çevrende. Sana iyi gelebilir
13 Yorumla- +1 yıl
Nerede yaşıyorsun? Kocaeli ise, bir akşam gezelim seninle. İçeriz, yemek yeriz, konuşuruz.
Merak etme seni huzursuz edecek konuşmalar yapmam - +1 yıl
Yanında rahat edeceğin, kendini güvende hissedeceğin bir akraban, dostun olsa sana çok iyi gelir bence
- Para & Ekonomi konusunda 655 cevap paylaştı.
+1 yılGel bizim sitenin güvenliği işi bıraktı seni alalım tek yapman gereken bariyeri açıp kapatmak yolda yürümesini bilmeyen adam bile yapabiliyor bu işi
124 Yorumla- +1 yıl
yav bisey desem intihara tesvikten ceza yicem
- +1 yıl
@anormal_degilim lan oğlum bariyeri açıp kapatacaksın bunu yapamazmısın şifonyeri nasıl çekiyorsun
- +1 yıl
ben bisey yapmadim
- +1 yıl
Bana yardımcı olabilir misiniz peki
- +1 yıl
Bycılız ne gibi sorunlar?
- +1 yıl
Çekingenlik var mı?
- +1 yıl
@Ahmethsrv3411 bu cocugu dövecem ben
- +1 yıl
cılız mısın nesin seni dövecem hakediyorsun
- +1 yıl
Sen kendini koymadıktan sonra millet nasıl adam yerine kovacak? Deliyimbendeliyim sen de dövme çocuğu yazıktır
- +1 yıl
fontotenle kapatırız morlukları arkabam flan olsan kesin döverdim.
- +1 yıl
@Ahmethsrv3411 ben dovsem ölür heralde jdhdhshd
- +1 yıl
🤣🤣🤣🤣 yorumlara kahkaha attım şu an işyerindeyim ve iyiki kimse yok kahkahamı duyan olmadığına şükür alemsiniz valla ya 🤣🤣 o tuvaletin sifonunu çekmiyormusun 🤣🤣🤣 döverim bu çocuğu 🤣🤣🤣🤣 bişey diyecem intihara teşvikden ceza yemekden korkuyom 🤣🤣🤣 yorumlara gel ya 🤣🤣🤣
- +1 yıl
@Aşknerdesin35 onun icin burda takiliyom 😁
- +1 yıl
Deliyimbendeliyim İş teklifi benim içinde geçerliyse geliyim benim işim yok
- +1 yıl
Deliyimbendeliyim Sen akrabanı dövüyon mu? - +1 yıl
@Ahmethsrv3411 bu cocuk 30 yaşında işi gücü yok sen gençsin oğlum git bir meslek öğrenebilirsin evet kardeşime matematik öğretiyorken çok tokatladım
- +1 yıl
Ben açık öğretim okuyom aynı zamanda iş lazım
- +1 yıl
ByCıLız, psikoluğa gitmeni tavsiye ederim. Doktor hastanın ayağına gelmez. Burada kimse aradığın şeyi sana veremez çünkü kimse doktor değil. Gerçi evden çıkmadan psikoloğa nasıl gidicen? Tam bir trajedi
- +1 yıl
@Ahmethsrv3411 🤣🤣🤣 evden çıkmadan psikoloğa nasıl gitcen tam bir trajedi 🤣🤣🤣
Hicbisey icin gec degil!!! Kocaelideysen gel sana meslek ogreteyim gebzedeyim. Grafiker ya da reklamci olmak istersen gel
12 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılCidden artık inanmıyorum size ne bu ya o kadar kişi yardım etmeye çalışıyor boşa sanki biz çok iyi şartlar altında çalışıyoruz siz kendinizi bahanelerle kandırın 50 yasında üniden mezun oluyor insanlar
17 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEğer istemwseydin şu an dışarı çıkar iş arardın hep bir bahane tamam olmamış geçmişte ama bu şimdi de olamayacağı anlamına gelmez anan baban ölünce ne yapacaksın sen
Cevap sahibi+1 yılKorkularını yen bir kere dene ne var bunda arkadaş iş bul sen bahanelerle sığınıyorsun sadece ben de sen gibiydim zorladım kendimi başardım
Cevap sahibi+1 yılNe yaparsan ya
Cevap sahibi+1 yılYap*
+1 yılCevaplarını okudum da tamamen olumsuz düşünyorusun önce olumlu düşünmeyi öğren olumlu düşün. Daha gençsin çürümedin daha:) 30-35 arası evlenirsin bir işe gir gerisi hızlıca gelir. İşten kormana gerek yok bekar adamsın ne yapabilirlerkin beceremedin işi çıkarırlar sadece ama inan girdikten sonra işi becerirsin. Korkun zamanla azalır.
12 Yorumla- +1 yıl
Psikolojik sorunları var ondan böyle, bu zamana kadar intihar etmemiş olması büyük sans
- +1 yıl
@atakankaya29 dotu yemiyo yese eder xD
Gizli Üye(30-35)+1 yılHiç bir şey için geç değil bence bir an önce toparlanıp başlaman lazım. Henüz hiç bir kaybın yok. Sadece elde edemediklerin var ve gerçekten çabalayarak elde edebilirsin
29 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTamam
- +1 yıl
Çok geç sayılmaz 40 yaşında değilsin bu yaşta iş bulabilirsin ama kırkına gelseydin ozaman iş bulmaya zorlanırdın...
Cevap sahibi+1 yıl@Aşknerdesin35 adam troll ya ciddiye bileye almaya değmez 😄
- +1 yıl
Bak adam çok doğru dedi inanmıyorsan cevab yazma diyo.. her çeşit insan var bu dünyada sen hiç ağır yaşamlar filmini izlemiyormusun? Amerikada tüm gün yemek yiyip şişkolaşan yatalak olan insanların kilo verme sürecini anlatan bir film onu yutupda izleyebilirsin adam çalışmıyor etmiyor yemek yiycek parayı nerden buluyor anlamış değilim 😊 sen izle o filmi demek istediğimi anlarsın bu adamda tüm gün PlayStation ya da bilgisayar oyunları oynayıp evden dışarı çıkmayan asosyal bişey olabilir 😊😊😊
Cevap sahibi+1 yılAdama inandığım için zaten önce olumlu şeyler yazdım fakat baktımki herkese aynı şeyleri tekrarlayıp duruyor o zaman troll olduğunu farkettim. Dediğin programı izliyorum ara ara fakat bu abimizin durumu çok başka :)
- +1 yıl
O film ile bu ağbinin ortak yönü ikiside çalışmayan asosyal evinden dışarı çıkmayan hatta yatakdan dahi kalkmayan insanlar olmaları biri yemek yemekden şişmanlamjş diğeri işsiz güçsüz otuzuna gelmiş anladın mı? O filmi örnek vermemin nedeni ikisindede işsiz güçsüz çalışmayan evde asosyal olan insanların olması
Cevap sahibi+1 yılBu abinin öyle bir derdi yok diyorum bende adam troll. Neyse siz onunla kıyaslayıp durun 😊
+1 yılBence ne olursa olsun bir işe gir kötü dahi olsa çalış
22 Yorumla- +1 yıl
Yaa git en kötü Cafe de falan bu yaşa kadar çalısmamış olman hizmet sektöründe insana bişey kaybettirmez
Kisi kendi değerini kendi belirler sen bunu tercih etmişsin hayat zor sen çabuk pes etmişsin evet iş bulmak zor ama ne olrsa olsun pes etmemen lazım di
112 Yorumla
+1 yılBu büyük sorun kardeşim hayata ne kadar geç başlarsan okadar zor oluyor mesala sigorta prim vs geç emekli olursun vs ama geç kalmaz sayılmazsın bu memlekette üniversiteye okuyup kendi işinde olmayan bir çok insan var arkadaşım o yüzden sen de bul emek ver sosyalleş evde durmak bir yere kadar sıkar insanı
00 Yorumla
+1 yılekonomik özgürlük ve sosyal cevre acısından kıtlık ceker
22 YorumlaInan senin haline cok uzuluyorum. Paylasimlarini hep goruyorum. Elimden bir sey gelmiyor. Bende aynı seyleri yasiyorum, Ankarada olsaydim seninle gorusmek isterdim. Mutlaka hayatinda degisiklikler olacaktir.
10 Yorumla
+1 yılCok az calisdim ve artik calismamda asil calisan kaybeder
13 Yorumla- +1 yıl
sinir stress icinde sosyal hayata vakti yok
Sağlık sigortası konusunda sıkıntı yaşar, emeklilik sıkıntısı yaşar (az da olsa damlamasana rağmen)
110 Yorumla- +1 yıl
30 yaşındayım bu yaşıma kadar çocukluğumdan belli çekingen özgüvensiz içe dönük sessiz pasif asosyal korkak zayıf güçsüz başarısız utangaç biriyim anlamadan konuşma yaşamaya anlayamaz ben bu yaşıma kadar senelerdir istemeyerek eve kapalı yaşadım dışarı çıkamıyorum korkuyorum bende herkes gibi genç yaşta çalışmak gezmek istedim ama yapamadım
- +1 yıl
Ben doktor adayıyım ve hayatım tecrübelerle geçti ve geçiyor bu konularda akıl hastaları olarak adlandırılan ve onların tutulduğu evler, hastaneler vs... ikinci evim oldu.
Bana böyle bahanelerden bahsetme. Tabi hayat senin hayatın ama benim için yukarıda söylediğim olarak nitelendiririm seni kusura bakma - +1 yıl
Bu sorunları yaşamayan anlayamaz zaten anca yargılar ben çocukluğumdan belli anormalim yani bu benim kişiliğim yapımyapımruh hastası miyim bilmiyorum hiç doktora gitmedim ama ciddi sorunlarım olduğu ortada söyler misin bie insan neden gençliğini hep eve kapalı geçirsin ben senelerdir evdeyim hiç dışarı çıkmıyorum gencligimi istemeyerek eve kapalı geçirdim bende 10 15 senedir herkes gibi çalışmak gezmek sosyal olmak istiyorum ama beceremedim evden dışarı bile çıkamıyorum beni anlayamazsın doktor olsan da anlayamazsın çünkü bu durumu yaşayan anlar sadece ben aptal miyim bile bile evde çürüdüm gençliğimi eve kapali işsiz parasız asosyal geciriyim
- +1 yıl
ByCıLız, Boş ver Senin halini senin halinde olan anlar. Yukarıdaki gibi olan sözde doktor adayları anlayamaz. boşa nefes tüketme.
- +1 yıl
Bak işte sen zaten kendi sıkıntını biliyorsun. Bilmene rağmen neden herhangi bir eylem de bulunmuyorsun. Reddettiğin şeyler nedir? Önce kendine bunu sormalısın. Sonra üzerine gitmelisin. Yavaş yavaş.
Ben aslında seni kendine getirmek için yapıyorum bu konuşmayı.
Bir an da hadi sosyalleş işe başla olmaz ama bilincin yerinde sadece desteğe ihtiyacın var senden daha suçlu olan kişiler ailendir. Bunu söylüyorum işsiz evden doları çıkmayan birinin ihtiyaçlarını karşılayan birileri olduğunu düşünerek. Önce desteği onlardan istemelisin.
Bedenen sağlıklıysan her şey senin elinde bunu kendine kabullendir. Sorunlu olmayı değil!!! - +1 yıl
Ben senelerdir farkındayım çocukluğumdan belli bu durumun içindeyim ve hep farkındaydım çocukluğumdan 30 yaşına kadar istemeyerek böyle yaşadım yani çocukken utangaç çekingen içe dönük sessiz pasif sosyal hayata uyumsuz kendi halimde özgüvensiz biriydim ve bunu aşamadım ve kişiliğim böyle oluştu ergenliğim gençliğim böyle geçti zamanla daha da ağırlaştı herkes ergenlikte düzelir ben düzelemedim daha da kapandım içime gençliğim zaten tamamen eve kapalı geçti istesem de düzelemedim bunun tedavisi de telafisi se yok anladım artık ben böyle eve kapalı asosyal işsiz parasız pasif korkak yaşamaya mahkumum hayata uyumsuzum yaşamayı beceremedim beceremiyorum ailemde suç yok bence suç çocukluğumda yeterince kendimi aşamadım belki de suç bende şimdi herşey daha da zorlaştı ayrıca ailemle yaşıyorum ama bu yaşıma kadar aileme maddi açıdan zorluk çıkarmadım çünkü hep evde durdum parasız yaşadım asosyal yaşadım dışarı çıkmadım gezmedim masrafım olmadı hâlâ aynıyım zaten aileminde bana destek olacak hic maddi gucu olmadi benim ölüden farkim yok
- +1 yıl
Çocukluğundan bu yaşıma kadar istemeyerek böyle yaşadım hâlâ istemeyerek böyleyim demekki yapamıyorum beceremiyorum gerçekten hayata uyumsuz güçsüz yetersiz korkak biriyim bu yaşıma kadar zaten ölü gibi yaşadım ben 30 yaşındayım ama 0 dan ibaretim demekki herkes başarılı olamıyor bu hayatta sen başardın diye herkesi başarabilecek sanman çok saçma çünkü sen güçlüsün ve güçsüzlere anlam veremiyorsun
- Para & Ekonomi konusunda 444 cevap paylaştı.
+1 yılBunu en iyi senin biliyor olman lazim eger oyleyse...
117 Yorumla- +1 yıl
bu yastan sonra is bulman da zor. kpssye calistin mi peki? ya da bankalarin sinavlarina falan? evde madem bos oturuyorsun, yabaci dilin var mi? bu yastan sonra da hayatini donusturmek icin yapabilecegin seyler olabilir. tabi universite mwzuniyetin falan varsa..
- +1 yıl
lise mezunuysan kpss ile kadro vardir belki..
- +1 yıl
yoo lise mezunlarina acilan kontenjanlara atanabilirsin. pomem'e calis o zaman. yasina gore iyi performans gosterirsen alinirsin.. pomem parkuru var ya.. o parkurda. o parkura hazirlanmak icin kurslar falan da var ama lise mezunlari basvurabiliyor mu emin degilim. e madem evden cikmiyorsun aof oku 2 yillik, ise gir, sonra 4'e tamamlarsin istersen.
- +1 yıl
30 yaşında lise mezunu polis asker olamıyor geç kaldım ben 7 kere üniv sınavına girdim aof okumayı bile beceremem bu kafayla motivasyonum yok dera çalışamam mutsuzum hep düşünceliyim lise mezunlarına kontenjan oluyor ama mesleği olana oluyor benim mesleğim yok ehliyetim bile yok
- +1 yıl
en azindan ehliyet al..
- +1 yıl
ehliyet gerektiren lise mezunu kargo vb. isler yapabilirsin.. en kotu vale olursun, soforluk yaparsin..
- +1 yıl
internet erisimin oldugu icin blog yazabilirsin, seo ayarlari nasil yapilir vb arastir, zamanin bol degil mi? Blogda reklamlardan para kazanabilirsin.. hem de bir ugrasin olur yani..
- +1 yıl
o zaman psikologa git, gidemiyorsan telefonda terapi yapan psikologlar var. onu da yapamiyorsan Beyhan Budak dinlemeni tavsiye ederim. hadi kal saglicakla 😊
- +1 yıl
bu kisilik degil. ozguvensizlik terapi ile duzelebilir.
- +1 yıl
bozuklugu ise duzelebilir iste. gelismemis ise gelisebilir iste. bunun kisilik olmadiginin sen de farkindasin iste.
+1 yılİşsiz olmak ayıp değil, demek ki ihtiyacın da yok paraya bir şekilde geçimini sağlıyosun yoksa duramazsın öyle işsiz güçsüz..
12 Yorumla- +1 yıl
Olan olmuş
+1 yılŞimdiye kadar kaybetmiş olabilirsin ama şimdiden sonra birçok şey kazanabilirsin... bence herhangibir noktadan başlaman gerek iş olarakta olur hayata tutunmak adına da olur yoksa daha zor bir hayata doğru sürüklenirsin
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 824 cevap paylaştı. Para olmayınca ne kayıp ediyorsa hepsini kayıp ediyor işte
11 Yorumla
+1 yılBu bana yazılmış sanki fmdkgl ben de boşum ama işe almadıkları için
110 Yorumla- +1 yıl
Ne mezunusun
- +1 yıl
Lise mezunuyum elektrik elektronik 😂 üniye henüz gitmiyorum ama bakalım hayırlısı
- +1 yıl
Him nerdensin
- +1 yıl
İst sen
- +1 yıl
İzmir canım
- +1 yıl
Evlimisin
- +1 yıl
Tatlım su estetisyenemel kişisine güvenme yalancının teki milleti tuzagina çekmeye çalışıyor attığı fotolarda kendine ait değil
- +1 yıl
@Asil_kadinnn uyardığın için sağol ❤️
- +1 yıl
Peki soyle yapalim. zorunda degilim. ama. ispat edeyimmi sana
4 yıldır çalışıyorum hayatıma ne kattı sadece harcamalarım arttı başka bir artısı yok getirdiğinden çok götürüyo hatta. Belkide senin yaptığın en iyisidir.
22 Yorumla- +1 yıl
4 yıldır çalışarak iyi yaptında harcamaların neden arttı artmasaydı köşeye koyup biriktirirdin.. çalışmak insanı sosyal yapar kendi masraflarını kendin karşılarsın ekonomik özgürlüğünü alırsın. Evlenince çalışma istersen sen bilirsin
bu sitede bu samimiyette ve bu açıklıkta soru soran ve soru detayı yazan birini görmedim. Tebrikler alkışı hakediyorsun, böyle gerçek insanlar lazım... +++1
20 Yorumla
+1 yılPek bir şey kaybetmez, para olmadan yapabileceği şeyleri biliyorsa eğer. Yaşamak için para gerekli evet. Yerinde oturup da günlerini öyle bomboş geçiriyorsa zamanını kaybetmiş sayılır.
20 Yorumla
+1 yılSeneler önce de hatırlıyorum bu sorunu, bir bitmedin 😂
36 Yorumla- +1 yıl
Umarım 6 sene sonra da böyle kalmazsın 😊
- +1 yıl
Dünyada her şey yolunda gitmemiş belliki inşallah ahiretin güzel olur. 😊
+1 yılBaşta kadını kaybettin gençliği kaybettin. Senden tek farkım 8 yaşından beri çalışırım. Allah inancını kaybettim. Kadına sahip olamadım hiç kız arkadaşım olmadı. Üniversiteler bitirdim. n şimdi kadın Tanrı gibi. Sahip olmayi cook istesem de hic bir kiz bakmıyorum bile. Gitmek istiyorum antidepresanlar zor tutuyor beni...
10 Yorumla
+1 yılGerçek dostlar, görülecek güzel yerler, yayağa başını koyduğunda da bunu düşünmemek, rahat bir vicdan, sorumluluk alma bilinci ve en ama en önemlisi 'tecrübe"
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 544 cevap paylaştı. dostum izmirdeysen hafta içi sana 2-3 bira ısmarlıyayım
11 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 413 cevap paylaştı.
+1 yılCalisirsan 10 sene sonra farkli birbyerde olabilirsin.
Calismazsan ayni yerde hatta daha da geride, dipte olma olasiligin yuksek..
Sevdigin bir is yaomani oneririm.10 Yorumla
+1 yılSenelerdir burda bu şekilde soru soruyorsun kardeşim ama dışarı çıkıp iş aramıyorsun bak ben şehir şehir geziyorum iş görüşmelerine gidiyorum sende çık biraz iş bul bu şekilde olmaz bu şekilde kaybedersin
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 435 cevap paylaştı.
+1 yılYaşına ne olmuşki? Bende 28 yaşından sonra çalışmaya başladım ideallerimin çoğunu gerçekleştirdim. Senin durumunda teyzemin iki oğlu var durumunu tahmin ediyorum
10 Yorumla
+1 yılParasız pulsuz olan çok şey kaybeder. Evlenemez, sosyal ortamları olmaz, gereksize çıkar adı vs.
13 Yorumla- +1 yıl
Düzelemiyor musun
+1 yılÖncelikle saçlarını kaybeder, ondan sonra diğerlerini sıralayabiliriz...
12 Yorumla- +1 yıl
Onu da takmıyorsundur herhalde :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılbende senin kadın versiyonunum, herşeyi kaybettik :D
27 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılhayır bende 29 yaşındayım kucuk durdugum icin kucuk söylüyorum yaşımı insanlara alay etmesinler diye
- +1 yıl
Gizli hiç mi sevgilin olmadı evde durdun hep
Cevap sahibi+1 yıl@gece_kartalı71 hayır olmadı :(
- +1 yıl
Sen nerdeydin bu zamana kadar az bir gelir misin numunelik kız
- +1 yıl
Takip yolla
+1 yılla oğlum 5 hesap önce geldiğimde de ağlıyordun yine ağlıyorsun.
bak düşün kaç yıl geçmiş.
la limon satsan bile şimdiye manav tezgahını kurmuştun20 Yorumla
+1 yılNe için varsan O'nun için yaşa. 5 vakit namaza versen kendini inan sayısız kapıların açılır. Yarına çıkacağının garantisi varmı? bir sirkelen kendine gel.
21 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSosyalliğini kaybeder, ekonomik özgürlüğünü kaybeder, para kaybeder yani
11 YorumlaSık sık aynı soruyu sormak alışkanlık olmuş galiba sanırım geçen ay dı yine aynı soruyu sormuştunuz 🤐
10 YorumlaValla hocam söylenecek çok şey var ama ilk önce askeri ücret olsada bir iş bul ve işe gir. Sonra yavaş yavaş hayatına hareket girer.
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 854 cevap paylaştı. Eee canın mesela cips çekti ne yapıyorsun? ya da evde oturken canın sıkılmıyor mu hiç ?
11 Yorumlanasıl dayandın boyle ıssız parasız ben kız halımle para ıcın calısıyorum tembbellık sızınkı
114 Yorumlaistedğinni yapamadın paran olması hayatın tadına varamadın ot gibi kaldın
11 YorumlaSevdiğini sevdiklerini eşini huzurunu dostunu herşeyini
20 Yorumla
+1 yılBen istediğim halde 1 yıldır işsizim akıl verecek konumda değilim yani
10 Yorumla- Devamını Gör (72)
Devamını Gör(117)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?