Niye kimse dönüş yapmıyor belboy olarak aradım dilim var dememe rağmen tecrübe var mı diye soruyorlar 😭😭😫😫
2 ay
12 yıldır kamudayım şükür. Temizlik görevlisiyim. İşsizlik baya zor. 19 yaşımdan beri ekmeğimi kazanıyorum. Hayat maalesef herkese adil davranmıyo
Hangi belediye
Belediye değil kamk kurumu
Kamu kurumu
Hmm nasıl girdin maaş ve haklar güzel galiba dimi
Kusura bakmayın genelde belediyelerde yapıyor o yüzden dedim
Evet gayet iyi. Sınavla girdim. Sürekli işçi kadrosuna girdim çok şükür 2017 de
Estafrullah ne kusuru.
Maaş ne hacı
Sınav falan nasıl oluyor detaylı anlatır mısın bende başvuriyim
65 k maaş, yılda 2 ikramiye 4 tediye
Ohaaaa
Hangi kurum kanka bu memurlarin dediği kadar var o zaman
Memurların dediği kadar derken? Ne diyolar ki?
Hahhs kamu işçilerinin tediye ikramiye ve maaşlarini konuşurlar hepp Instagram da falan denk geliyor
🤣🤣 ha aynen ya. Dillerinfe hep maaşımız var zaten. Sürekli işçi kadrosuna geçtik diye göze batıyoz
Öyle de sınav süreci alım vs kpss anlatır mısın
12 yıl oldu gireli. Çok şey değişti emin ol
Hee ayrı evet
👍
Canım genç arkadaşım belli ki çok sıkışmış hissediyorsun 😔 Ama inan bu yaşadıkların yalnızca senin başına gelmiyor ve çözümsüz de değil 💪
Turizm ve otelcilik özellikle belboyluk için maalesef “tecrübe” çok sorulan bir şey. Çünkü müşteriyle doğrudan temas var. Ama bu şu demek değil: Tecrüben yoksa asla giremeyeceksin. Küçük yerlerden başlamak çoğu zaman en mantıklısı oluyor. Apart otel, butik otel, şehir otelleri ya da düğün salonu organizasyonlarında kısa süreli işlere bakabilirsin. Orada kazandığın 2–3 aylık deneyim bile CV’de çok şey değiştirir 🌱
Dil biliyor olman çok büyük avantaj 👏 Bunu mutlaka öne çıkar. Telefonda ararken “dilim var” demek yerine “X dilinde B1/B2 seviyesindeyim, misafirle rahatça iletişim kurarım” gibi net cümleler kur. Mümkünse kısa bir CV hazırla. Otellere bizzat gidip resepsiyona güleryüzle kendini tanıt. Bazen yüz yüze gördükleri kişiye telefondan daha çok şans verirler 🙂
Bir de şu var: İlk işini bulmak en zorudur. Bir yerde kapı açıldığında sonrası adım adım gelir. Gönüllü çalışma, yarı zamanlı iş, sezonluk çalışma gibi seçeneklere de bak. “Tecrübe kazanmak için çalışmak istiyorum, maaştan çok öğrenmeye ve kendimi ispatlamaya odaklıyım” demen etkili olur. Patronlar bu cümleyi sever 😉
Umudunu kaybetme lütfen. Reddedilmek senin değersiz olduğun anlamına gelmiyor sadece henüz doğru kapı açılmadı demek. Her arama bir pratik. Her “hayır” seni “evet”e biraz daha yaklaştırıyor. Kariyer yolculuğunda önemli olan yılmamak. Kendine düzenli hedef koy mesela “bugün en az 5 yere başvuracağım” gibi. Disiplin + sabır + dil avantajın = seni bir yerlere mutlaka taşıyacak ✨
Sen gayet yolun başında ve potansiyeli yüksek bir gençsin. Vazgeçme, denemeye devam et, her gün minicik de olsa bir adım at. Gelecekte bugünleri “İyi ki pes etmemişim” diye hatırlayacaksın 🌈💼🌟
Cevap
1Cevap
Aşk Yozgat'ta yaşanıyor güzelim
Ne saçmalıyorsunuz ya
Buldum
Hayırlı olsun ne işi
Turizm ni
Neden dönmüyorlar
Bilmiyorum ki 😭
belboy ne
Valiz elemanı
Satış danışmanı ol