Siyaset dışında mazota, benzine bu kadar zam gelmişken, tarımda eskisi gibi insan gücü kullanılmıyor araçlar var. Bunlar da akaryakıt destekli ve elektrik , suya ize yapılan zamlar ortada. Nakliye ise yine motorlu araçlarla oluyor. Bunun yanısıra gayrimenkuldaki artışlar ortada. Bunun dışında asgari ücrete yapılan zamlar da etkiliyor. Yani bunların hepsi birbirini tetikliyor. Kişi para kazanmayacaksa bu işi neden yapsın? Yani artık ekmek aslanın ağzında değil midesinde. Herkes esnafa suçluyor. Tabi ki bunu kötüye kullanan insanlar var ama bu kadar zammın sebebi esnaf değil. Onlar da geçinme derdinde. Esnaf hep vardı. Bu kadar zam hep mi vardı?
Doğru yazmışlar. Paranın değeri mi kaldı birileri bir şekilde kazanacak fiyatlar aynı kalamaz ya sonuçta her şey artıyor günden güne.
Bizim de kendi işletmemiz var, bazı gelenler saçma canım tepkiler veriyor fiyatlara. 2-3 sene önce ham maddeye verdiğimiz parayla şu anki para arasında dağlar var. Dolar almış başını gitmiş zaten dolar üzerinden çoğu şey. Fiyatların sabit kalmasını kimse bekleyemez kimse zararına satış yapacak hali yok.
Ne fırsatçılığı allah aşkına yorumlara bakıyorum da bazı beyin yoksunları hala daha konuşuyo millete kabahat buluyor. Size az bile.
Gidip de aynı düzene, ekonomiyi bu hale getirmiş insanlara oy verip destekleyenlerin ağız açmaya hakkı yok. Ben bunu ailemden insanlara da diyorum. Susun, ses etmeye hakkınız yok halinizden memnundunuz ki seçiminiz buydu her şey ortadaydı ağlamaya hakkınız yok. Hem veririm hem derim öyle dünya yok.
Bodrumda yaşayan ve tatile giden çoğunluk muhaliftir. Bunu yazan esnaf reklam yapmış sadece ve kendini aklamış. Kayseride yaşayan birisi, kötü belediye hizmetlerinden CHPyi sorumlu tutması gibi bir şey bu. Milletin aklıyla dalga geçiyor sadece
Kesinlikle haklı bir isyan. Aynı örneği kelime kelime yakın zamanda birine söylemiştim. Bunun böyle olacağını aklı başında herkes biliyordu şimdi isyan etmenin bir anlamı yok atı alan Üsküdarı geçti.
Hepsi aynı, ben oy kullanmaya bile gitmedim mesela. Başa kim geçerse geçsin ülke iyleşmeye başlamayacak ki. Ülkeyi yönetmek için can atan insanların kendi cebini ve çıkarlarını mı yoksa ülksini mi düşündüğünü sanıyorsun? Ülkesi için uğraşan lider bir kere geldi. Ama o gittikten sonra ülke kötülemeye başladı. Bir tane daha gelmeyecek, emin olabilirsin.
Hahah. Çok iyi demişler. Her bku halka işletmeciye yıkan bir hükümet var. Karşı geliyorsa terorist, zamlara karşı kendi de zam yapıyorsa fırsatçı diyorlar. Bodrumdaki kiralardan herşeye gelen zamlardan herşeyden sorumlu hükümet. Yurtdışına yaptığı borçları halktan fitil fitil çıkarıyor. Yarattığımız canavar. Yıl sonuna kadar euro 50 leri görünce bu halk yine susar. En büyük ihanet bu seçimde yapıldı ülkeye.
Şimdi şöyle bizim seçimlerimiz belirliyorsa bunlar karşı durabilir 2 bodrum denen yer seracılıkla ünlü yerlerden biri millete hakaret etmeye gerek yok orada 1 kamyonun nakliyesi 1000 lirayı bulmaz bir kamyon 15 ton alıyor 🤣🤣🤣 millet fırsatçı olmasa bunlar akıllanır arkadaş ekmeğe zam mı geldi git 1 kilo un al tavada ekmek yap şu ülkenin 3 te 1 bunu yapsa ülke normale biner arz talep ilişki denen kavram var
esnafin da etkisi var kusura bakmasinlar. son zamanlarda gelen korkunc akaryakit zamlarindan once (su an icin konusmuyorum) yne her seye zam geliyordu, e sen ornegin 500 koli yumurtayi yine 1 araca yukleyip goturuyorsun, neden tane yumurta basina zam yapıyorsun? ama son haftalarda yakita cok zam geldi bir sey diyemiyorkm o yuzden
@betamanyak asgari ucrete zam yapilali 2 ay oldu. Kira zamminin ev sahipleri haric kimseyi ciddi anlamda olumsuz etkiledigini dusunmuyorum. Esnafin zam yapmasini hakli buluyorum ama ipin ucu kaciyor. Yonetimden halka, insanlari tokatlamayi seven bir milletiz. Devlet de firsatci ama esnaf da oyle. Olan orta kesime oluyor
Fırsatçılık konusunda hak veriyorum ancak şubattan beri artan maliyet ve suni olarak tutulan bir ekonomi var secim dönemine kadar. kalem sayısı çok fazla
bence sadece esnafı haklıdiyemeyiz onlarin satim gucu yok olabilir * abizimd ealim gucumuz yok maâlesef sadece ret suçlayamayız cunki bazi güzel kardeşim ebizim vatandaşımız yapio bunu her esnaf icin demiyoeum ama mesela a kişisi bi araba sati normalde degeri 200 bi tl ama adam 250 sati biri cikio alio snra b kiaisi 300 e aatiyor felan derken herseyi degeri kat kat fazlaya satilio bizima vanaklarda suc almasalar 1 hafta markete kimse gitmese nolur mecbur iner o fiyat benzine zam gelcek diyorlar hemen siraya biniyorlae gitmesinler almasinlar bak nasil dusuyor fiyatı bizim miletimiz ac ve herseyi firsata ceviriyoe k. bakmayin ret sucu ise hic bunlara el atmamamak kotrol edilmemesi ya da bilerek bakilmamasi adam 30 tlye aldigi yumurtayi 60 liraya satamaz bence 100 tl aldigi batanyeyi depremde 250 TL'ye aldi milet ya yaziktir depremden once kiralar 3 ila 5 arasiydi Şu an 7 ila 20 bin arasi degisiyo 9 bin TL sadece bir odasi olan yeri kiraliyorlar yazıktır
Biz ülkece birbirimize sahip çıkamıyoruz devlet ne yapsın? Herkes fırsatçı herkes. Biri zam yapınca öteki benim neyim eksik diyor. İşte böyle böyle büyüyor fiyatlar. Tamam giderler de var ama enflasyonu biraz da insanımız bu hâle getirdi. Yazıklar olsun.
tabii canımmmmmm sürekli para basarak harcama yapan her şeyi satıp parayı pula çevirenlerin suçu yok ama geçinmek için çalışan insanlar suçlu. bu nasıl bir at gözlülük yaa
Tamam mevcut yönetenler yönetmelikleri için bu hâlde amaa gelecek olan kişinin de hemen değiştirmesini beklediğiniz algı çok saçma onlar da gelmiş olsa birden fiyat düşecek gibi davranıyorsunuz kendinizi buna inandirmissiniz kimseyi savunmuyorum ama onlar geçince dolar bir lira olup her şey eskiye donmeyecekti mevcut bu sistem yine devam ederdi
Esnaf kârını koyup satmak zorunda ama bir ürünün gelişi aaa çok bellidir biri pahalı satsa diğeri ucuz satsa anlarsın ama hepsinde fiyat yuksekse suc esnafın değil ekonominin belirsiz ve istikrarsız oluşundan kaynaklandigindan dolayıdır..
Biz ekonomik olarak bir kültüre sahip değiliz, kuralsız ilkel bir ekonomi anlayışımız var ülke olarak, herkes bir dönüm kendine baksa düzeltse para içinde yüzecegiz ama ne gerek var 80milyona ithaf etmeye hazır hükümet var
Yani bunların tek sebebi rte. Sonuçta esnaf da insan hele yazlık yerdekiler bir tek yazın kazanabiliyorlar. Onlar da senin benim gibi market fiyatlarından kiralardan etkileniyor. O yuzden esnaf yüzde yüz hakli
Esnafın etkisi çok az olur çünkü serbest piyasa ve rekabet ortamı o yüzden sen yüksek fiyat çekersen başkası müşteriyi kapar diye hiç kimse piyasa üstüne çıkamaz fiyatı genel piyasa durumu belirler
Muhtemelen gelen müşteriler bunlara fiyatların pahalılığından serzenişte bulmuşlar ki esnafın canına tak etmiş. Artık bunu yazılı bir şekilde beyan etmek istemiş.
amaan ulkenin en ucuz sehri bodrum zaten ben ekmek 50 tl olsun diye oyumu dogru partiye verdim ekmek 50 tl olsun ki aaaa keskanalim turkiyeyi ne kadar zengin desin avrupalilar
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Bodrum'da pazar esnafı "Fiyatları biz değil, sizin seçimleriniz belirliyor" yazısı asmış. Fiyatlarda esnafın etkisi var mı?