Ben çocukken Türkiye’de okula gitmeden önce 2 zeytinli poğaça + 1 adet meyve suyunu 95 kuruşa alırdım 1₺ harçlıktan 5 kuruş artardı 😅
simdi aynılarını alıyorum ve artık 95 kuruş yerine 20₺ veriyorum 😕 Avrupalılar için 0,65€ Türkler için 20₺

Ben çocukken Türkiye’de okula gitmeden önce 2 zeytinli poğaça + 1 adet meyve suyunu 95 kuruşa alırdım 1₺ harçlıktan 5 kuruş artardı 😅
simdi aynılarını alıyorum ve artık 95 kuruş yerine 20₺ veriyorum 😕 Avrupalılar için 0,65€ Türkler için 20₺

Kirina salgını ve RUSYA ile UKRANYA savaşından itibaren ülke zaten çöktü. Dışa bağımlı bir ülke için normal bir akış ama insanlar için zararlı bir durum. Savaşlar, iç karışıklıklar, büyük insan göçleri, iklimi insan eliyle bozmaları, depremler, salgın, orman yangınları, bilinçsiz toplum teknoloji bağımlısı kirli bilgi abuk subuk akımlar hipnoz olmuş düşünmeyen toplum ile şiddet ve criminal olayların artması. Saldırganlığı bad girl bad boy gibi sa lak ergen akımlar rap diye ana baba ecdan içinden geçen tuhaf yaratıkların üremesi ile bunu meşrulaştıran sanat ürünleri olduğunu idda eden sanat bozuntuları film dizi ne haltlar ise daha da aratacak bu durum catışmaları. 20 yıl en fazla toparlanamayacagımızı söylüyorlar. Büyük bir fakirliğin içine giriyoruz. Salgınlar ve sürekli tüketici olmanın plastik gibi stres hücreleri radyasyon kalitesiz besinler gdo denilen meret ile kanser sma otizim anti sosyal kisilik bozukluğu psikopatlık ile insanlık zombileşmeye gidiyor. Walking dead 1. sezon 1. bölümdeyiz diyen bilim insanımıza hak veriyorum.
Bakın adam vaytçaklıtmoka yaptı hainlik etmeyin. Büyük plana sadık kalın. Gerekirse poğaçaa 95 lira olsun ülkenin bekası daha önemli. Bir lgbt üyesi bir diğer lgbt üyesinin ağzından öpse daha mı iyi yani. Bakın burası çokomelli yapmayın lütfen. Ayrıca ekonomiyi bozan da Mesut Yılmaz. Evet vefat etti diyeceksiniz ama siz bilmezsiniz gençsiniz daha. Biiiz bir bardak Cold Brew yanına orman meyveli cheesecake için yarım saat kuyruk beklerdik eskiden. Yeşilköy'de deniz girerdik bir tane turist olmazdı, şimdi her yer arap suriyeli afgan turistlerle dolu biraz gözünüzü açın.
yaşamımın her döneminde ekonomi çok kötü ve bu devirde şu bu alınmaz. günlük yaşantımız alt üst oldu laflarını duyuyorum. ancak bu ne denli genele yayılıyor emin değilim. lüks bir yaşantım yok ancak muzdarip olduğum bir durum da yok.
Cevap
59Cevap
Alım gücü diye bir şey söz konusu bile değil gadası
Evet öldü maalesef
Kedi alım gücünün düştüğü yok süper güç olma yolunda hızla yürüyoruz durmak yok yola devam gabardan petrol çıktı doğalgazımız da var süperiz
Şu görseli zamanında 2.5 liraya alabiliyor olmak üzüyor insanı.
İlkokula başladığım sene okulda simit 25 kuruştu 🥺
2. sınıftayken 2 liraya HEMBÖRGIR alabiliyordum :(
Valla sudan ucuz. Enaz 30 tutması gerekirdi. Poğaça 10-15 arasında ve meyve suyuda aynı ve 30-45 arasında olmalıydı. Verdiniz oyu reisinize görüyorsunuz etkisini.
az önce onu konusuyorduk yık 2012 falan 20 tlyle döner yiyip kahve içerdik lisedeyken
2012 de askerdeydim 1.75 tl ye patso 5 tlye pizza söylüyordum nizamiyeye
Erkek Erkeğe evlenseydi millet daha mı iyiydi (!)
boş ver.
Bizim fırında bir poğaça 10 lira olmuş. Yine ucuza almışsın yani görseldekileri en az 28 - 30 lira falan ödemen gerekirdi.
Ben her sabah 1 poğaçaya 12 veriyorum sen ucuza bile alıyorsun
Doların yükselişte oluşu maliyeti artırıyor zam üstüne zam yapılıyor. Zam yapanlara da fırsatçı yaftası vuruluyor tabi yersennn!
youtubede izledim Bi kadın esnaf her şeye zam yapmış çocuğuma simit bile alamıyorum dedi fırsatçı bunlar hep diyordu:D
Millete öğütlüyorlar sanki. Kim sattığı ürüne zam yapmak ister ki? Asgari ücret yükseltilmesin o zaman. Vurun abalıya kolay tabii 😏
Ekonomik olarak çöküntüdeyiz bir ekmek olmuş 8 TL.
Bir poğaça 7,5₺
Kral biraz geç anlamışsın galiba ya sdfdfgdfg euro olmuş 30 lira artık 10 20 liranın bile hiç bir değeri kalmadı sadece kağıt parçasından ibaret
Günaydın,50 bin liradan aşağısı para değeri taşımıyor artık.
Nerdeyse 4 saat tok tutuyor bu yediklerin , gayet normal
20 tl normal artık. Bunları daha bile pahalı satan fırınlar var.
ucuza almışsın bizim burada poğoçalarda meyve suyu da 10 tl
Oy veren koyunlar yüzünden. Açlıktan ölüyor, yine ölümüne reis diyor.
Hemde markasız meyve suyu markalı alsan ne olurdu acaba
Maalesef sürekli basılan birşeyin kaderi bu değersizlik.
Poğaça 7.5 içecek 10 TL =25 TL ucuz kahvaltı daha okullar açılmadan
İşe her gün giderken 30 TL Lik oluyorum simit ya da poğaça alarak düşün
Ucuza almışsın 😳 nerden alıyorsan bende oradan alayım
Reis iyi almışsın he ben iki poğaçaya 20 veriyorum😂
Neresi orası yahu, ucuza veriyor. Bizim burada poğaça 12,5 tl, meyve suyu 10 tl...
Benim çocukluğumda 5 lirası olan çocuk mahallenin zenginiydi biz 1 lirayla gezerdik kfjkf
Ankara da aynı şekilde alınca 24 lira tuttu geçen
He aynen bir amerikalı adamla mesajlaşıyorum senin dedini dedi siz dolar olarak harcama yapıyorsunuz dedi orada nasıl yaşıyorsunuz diye sordu bende maalesef başta türkçül birisi yokki halkini düşünsız dedim
Hango sehir orasi poğaca 10 tl toplamda 25-30 arasi tutmasi lazimdi
Eskiden ne güzeldi ya 1 tl’ye Karnımız doyardı şimdi 20 tl bile kâr etmiyor
Sen yine 20 tl vermişsin ben 2 meyveli soda 1 cipse 75₺ para verdim
Yinede iyi vermişsiniz geçen 2 sade poğaça ve bir kutu kayısı meyve suyu 50 tl ödedim
@S_ansar nerde aldınız bunları peki?
Sacmalamislar bence. Tas çatlasın 35 tl eder. Maliyetleri ne sanki?
Aslında uygun fiyatlı bile
20tlye bedava
0,65 euro Türkiyede ne kadar?
Böyle olması istendi. Beter olsunlar 😏
Bu ülkeden nefret ediyorum
Yeni mi ogrendin oldugunu
Piyasa o kadar yükseldi mi ya 😂
Selası bile verildi
her şey öldü. 6 aya bunun 3 4 katı olur.
Yeni Türkiye yüzyılı 🔥
üzülerek söylüyorum ki bu iyi günlerimiz.
Çok iyi almışsın inanki
Gene iyi 2 poca 1msuyu aştı de 35 lira
2,5 TL ye alırdık vay be
Öldü kabir azabı çekiyor resmen
Onu boş ver de canım çekti şimdi
Uygun almışsın gerçekten
20 tl ucuzmuş iyi almışsın 🫤
Öldü gömdük niye gelmedin
Dünyadaki gelişmelerden haberin yok
Dün aynısını ben aldım 28 lira verdim
yeni mi olmuş biz 3 sene once oldu diye biliyorduk
2 pogaçaya 20 TL veriyorum ben