AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkerim Gök, domates tarlasına giderek domates üreticileriyle tarlada domates topladı, domatesin tarlada 3 liradan hal pazarında ve marketlerde 14 lira olmasını sorgulayarak nedeninin açıklanmasını istedi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkerim Gök, domates tarlasına giderek domates üreticileriyle tarlada domates topladı, domatesin tarlada 3 liradan hal pazarında ve marketlerde 14 lira olmasını sorgulayarak nedeninin açıklanmasını istedi.
Sayın vekil Haller yasasını bilmiyormuş gibi şov yapmasın. Köylüyü kabzımalların insafına terk eden yasayı bir günde değiştirip köylünün ürettiği malı direk marketlere, pazarlara satmasının önünü açsınlar bakalım. O zaman tezgahta domatas 4-5 liraya düşüyor mu düşmüyor mu? Ama yapmazlar.
Millet vekili bize mi soruyor ben anlayamadım. Neyse açıklayalım. Çift çi birine satıyor o aracı da başka birine sonra bir aracı daha sonrada hale geliyor. Halde de fiyat yükselmiş oluyor getir götür herkesin karı derken fiyatlar tavan. Denetleme şart hem de çok fazla
Valla bizde onlara soruyoruz, neden neden nedeeeennnnn..
Soruyu efsane sormuş 😂😂😂
Teşekkür ederim 🤗
Rica ecerim :)
Cevap
16Cevap
Vergiler yüzünden
Haklı bunu diyen. Bir kamyon 20 ton alır domates başına 1 TL yi geçmez nakliye. Kabzımal karı %10-20
domatesi ebadına boyuna göre ayırma kasalama onda da kiloda fazla fazla 1 TL diyelim
10 kuruş vergi etti mi 6 TL peki neden 14 TL o fiyata yok bile şu an en az 16-17 hatta 22 TL kg fiyatı
çiftçi kazanmazken aradaki bu kadar fark normalse devam sen ye
- Köylü birlik olup kooperatif kurarsa bu olmaz malını tüccara kaptırmaz.
- Hal gereksiz fiyat yükseltiyor.
Halin kapısından 1 TL ye giren ürün 8 TL olarak çıkıyor.
Devlet müdahale etmezse hiçbir şey düzelmez.
Akaryakıt, otoyol ücretleri, araçlara uygulanan ticari vergiler, çalışan maaşı ve daha sayamadığım bir çok gider yüzünden tarlada 3 TL olan domates normal olarak sofralara 10 ila 15 TLye geliyor.
Domatesi manava ışınlanıyorlar ya bunu getiren arabanın aldığı yakıtın litresi kaç TL acaba seviyeye bak ya
Vekil seçtiklerimizin zeka seviyelerine hiç dikkat etmiyoruz.
Ya utanıyorum kimleer kimler milletvekili oluyor ağğğğ 🤦🏻♀️
Bak bak bak bak yok canım ALLAH ALLAH öylemiymiş, ne diyor bu , sanki iktidarda ben varım.
Akaryakit ve komisyon ücretleri bunu bilmeyecek ne var
aracilar ureticiden cok kazaniyor ve benzin pahali oldugu icin ulastirma maliyeti de ekleniyor
Aracilarin aşırı karı. Artan mazot fiyatları.
Mazot fiyatlarından dolayı olabilir mi acaba?
CHP yüzünden 😁
Köprü fiyatlarına göre
Fırsata çeviriyorlar zamları ondan
Ülkeyi sanki bunlar yinetmiyor hiç birşeyde sorumluluklari yok
Akaryakıt neden 25 liraymış peki? :D
Adan dos doğru demiş
Çiftçiye mi sormus
şerefsiz komisyoncular yuzunden tabiki de
anca mı uyandılar?
Reisine sorsun.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?