Ankara 'da simit %40 zamlanarak 7 TL oldu, yarından itibaren bu fiyat geçerli olacak. En son ne zaman simit yediniz? Ne kadara alıyorsunuz?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ankara 'da simit %40 zamlanarak 7 TL oldu, yarından itibaren bu fiyat geçerli olacak. En son ne zaman simit yediniz? Ne kadara alıyorsunuz?

Mistik bir küçük balığa karşın, olabildiğince gerçekçi olan o büyük balığın yanaklarını makaslıyor ve hatta bununla da yetinmeyip tüm beyinsizlerin çarmıha gerilerek yakılmasını diliyorum.
Sinir bozucu olmaktan büyük bir haz alıyorum :
En az 10 TL olmalı !
Bu ülkeyi iskandinavlar alıcaktı var ya... Uçururlardı. Adamlar da insanlık saygı ve anlayış biçimi çok motive edici. Kadın yanlış yapıyorum onu bile övüyor-kutluyor daha sonra doğrusunu anlatmaya başlıyor tekrar hata yapsan mal mısın demicek. Bizim ülkede anlatmadan mal mısın sen? sorusu önce denilip sonra konu anlatılıyor. Tamamen insanı sindirmek şevkini kırmak üzerine bir anlayış.
Ben ortaokula giderken 2tl harçlık alırdım. O zamanlar simit poğaça 0 35tl idi. Ben fırından kaşarlı zeytinli poğaça alırdım sıcak sıcak tanesi 50 kuruştu. 3 poğaça 1 adette cappy meyve suyu alırdım. Afiyetle yerdim 😋
O zamanlar kendimi fakir hissederdim meğerse zenginmişim 🥲
Nerede yaşıyordun sen merak ettim. Ortaokula giderken 5-10 lira götürürdüm. En kötü sosisli 3,5-4 liraydı.
Cevap
55Cevap
Evet maalesef lüks oldu
Baştakinin Meşhur ÇAY-SİMİT hesabını yapalım
Kaç para veriyor bu iktidar size
5500 lira
Bu kardeşinizin bir hesabı var
Şuanda 1 bardak çay kaç para : 5 Lira
Simit kaç para : 7 lira
3 tane çocuğu olan 5 kişilik bir aile
Bakın! Çay simit dışında başka hiçbir şey yemeyeceksiniz. Sadece çay sadece simit
5x12 ne yapar 60 lira
Günde 3 öğün ne yapar 180 lira
Ayda 30 gün ne yapar 5400 lira
Ne veriyor bu iktidar 5500 lira
Değerli kardeşlerim bu zalim yönetim bu aziz milletimize 1 bardak çayla 1 simit'i bile layık görmüyor. Bunların peşinden nasıl gideceksinizzz!!!
Anlayana😅😅
Bir yerde yanlışsın. 5500 lira değil, 8500 lira.
2. si ise 3 tane çocuğu olan 5 kişilik ailede sadece erkek değil, kadın da çalışır. Ve tam belirttiğin gibi 3 çocuklu 5 kişilik aile olan kuzenim 10 bin lira maaş alıyor, üstüne eşi de haftada 3 gün çalışmaya gidiyor.
Yani bir ailede sadece erkeğin çalışma devri çoktan bitti.
😄😂
@Alacabulaca Yanlış falan değilim daha 8.500 tl asgari ücret 1 kez bile alınmadı buna rağmen İlk zamlar geldi ve devamıda gelecek. Ayrıca hadi diyelim 8500 alıyor bu evin çay simit yemekten ayrı kirası, ısınması, faturası, giyimi, çocuk masrafları ne olacak. Zaten büyük şehirlerde kiralar 5 bin lira😅Ayrıca anne çalışırsa 3 çocuğa kim bakacak? Bu çocukların eğitimini, büyümesini kim yapacak? Sadece erkeğin çalışma devri bitti evet. Çünkü erkeğin çalışıp evini geçindiremeyeceği kadar kötü bir ekonomi var. Gerçekler bunlar
@pedrosa1 arkadaşım bu söylediklerim benim sözlerim değil. Senin o aşık olduğun rte nin sözleri. Hemen internete rte çay simit hesabı yazıp bakabilirsin eskiden iktidarlara söylediği lafların hepsini bugün kendi yapıyor. Sürüyle videosu var böyle. Ben gerçekleri söylüyorum ama siz görmekten kaçıyorsunuz😅
@sofistikepaylaço_- Sende yapma öyle bir hata çektiğimiz çile yetti zaten. Bi kurtulalım artık şu 💩tan düzenden.
Eh, 100 lira artıyor ya... Onu da bozdurur bozdurur harcarız artık...
Türk halkının %80 beyninin içinin boş olduğuna iddaya girebilirim. 1 makarnaya oyunu veren bir toplum 🤢 Başka ülkelerde insanların ne şartlarda ne refah düzeyinde görebilse insanlar ağlar gider intahar eder beyni olan insanlar.
METRO marketten çıktım bugün bir norveçli çifti gördüm. Eski müşterim olurlar. Karı koca tüm arabayı en küçük deliğine kadar doldurmuş üstüne bir de dağ gibi yükseliyor 😂😂 Üstelik ikisi de emekli ve dedikleri tek şey şu: Biz burada para biriktiriyoruz. Bedava yaşamak bizim için türkiye dedi. Adamların parası 3 tl orada garson olsan min 30.000 bin kron+destekler garsonu bile zengin.
@Alacabulaca 5 KİŞİ ÇALIŞSIN EVDE NE FARK EDER.
Kira : 4000 ₺ altı yok
Faturalar : 4000 ₺ 5 kişilik bir ailenin ortalama
Mutfak masrafı : 12.000 ₺ 5 kişilik bir ailenin ortalama
Giyim / Özel ihtiyaçlar : 15.000 ₺ 6 ayda bir ortalama fiyat
Emin olun yukarıda belirttiğim fiyatlar en düşük fiyatlar 5 kişilik bir ailede bunun çok fazla üstüne çıkacaktır. 5 kişilik bir ailenin Anne, Baba hadi birde çoçuk çalışıyor olsun. 8500 * 3 yaptık mı ne yapar 25.500 ₺ yukarıda belirttiğimiz masraflar ne yapar 35.000 ₺ bu hesabın sonucun da -10.500 ₺ yapıyor. Daha eğitim masraflarını koymadık bile bu adamın bu çoçukların dışarı çıkması, kafede iki kahve içmesi ne bileyim ufacık bir aktivite yapmasını koymadık bile bunları koyduğunuz da ve bu fiyatları realist bir şekilde hesapladığınız da 5 kişilik bir ailenin en az aylık gideri 100.000 ₺ geçik bir rakam çıkar emin olun. Nasıl ödesin bu vatandaş, taş mı yesinler yoksa mağarada mı yaşasınlar?
@Alacabulaca işte o devri bitiren baştaki değil mi kabul etmemekte ısrar etme artık
@SelcukCukur Nerede yaşıyorsunuz Nişantaşı'nda mı? 5 kişilik bir ailenin aylık giderini her şey dahil 100 bin lira olarak çıkardığınıza göre siz uçmuşsunuz.. Mali durumu kat be kat iyi olan ailelerin gideri 100 bin bile değil. Bizzat tanıyorum biliyorum, amerikada oğulları var bir de okuttukları. Yani siz nasıl bir standart içine bunları ekleyebildiniz acaba?
@Alacabulaca Haklısın
@Alacabulaca söylediklerime cevap vermediğine göre haklı olduğumun farkıdasın diye düşünüyorum.
@SelcukCukur Sende uçtun be reis. O nasıl hesap kitap akıl var mantık var🤣Evine 20 bin lira giren bir aile büyükşehirde olmadığı sürece yeme içme giyim konusunda yoksulluk yaşamaz. Ha Avrupa standartlarında ferah bir hayat yaşayamaz orası ayrı. Araba, telefon veya diğer teknolojik aletlerine ulaşmakta yine sıkıntı yaşar. Heleki avrupadaki gibi 3,4 maaşla araba almayı rüyasında görür. Ama istediğini yer içer yani o kadarda abartma.
@McCaLLs Görmemişim ki mesajını. Görüşünün altına çok fazla yorum yapıldığı için bakmadım bir süre sonra 😅
İstanbul'dayım, dur gidip bizim kiracıyı çıkartayım evden, 2 bin liraya oturuyor çünkü gayette güzel bir evde, muhiti de nezih 😂
3.300 lira ödüyor kirayı 3 çocuklu olan, çocukların 2 si okulda diğerine de anneanne babaanne bakıyor ara ara. Gayette iyiler valla çocuklar, keyifleri yerinde akılları da zehir gibi 😄
Ekonomi kötü diyorsun okey evet fakat sana bir sorum var. Seneler evvel Almanyaya giden eşlerden karı koca fark etmeksizin niye ikisi de çalışıyordu o zaman? Almanyanın ekonomisi kat be kat iyiyken, bir de üstüne bunların çocukları da olsa.. Niçin kadınlar oturmadı da çalıştı? Bu mantığı da anlamıyorum
Yav güzel kardeşim ben İstanbul'da yaşıyorum. Gelin size giderimi hesaplayayım bakalım ne kadar çıkacak tek işiden.
1 - Kira : 5.500 ₺ (1 + 1) Bayrampaşa / İstanbul
2 - Elektrik : 400 veya 500 ₺ arasında sabit altına düşmüyor kesinlikle.
3 - Su : 80 - 100 ₺ arasında sabit altına düşmüyor kesinlikle.
4 - Internet : 179 ₺ sabit fiyat hatta üstüne bile çıkıyor bazen.
5 - Doğalgaz : 900 - 1000 ₺ arasında sabit altına düşmüyor üstüne çıkıyor genelde.
6 - Telefon : 169 ₺ sabit fiyat hatta üstüne bile çıkıyor bazen.
7 - Mutfak : 2.500 ₺ (Kahvaltı / Akşam / Öğle) kırmızı et yok bunun içerisinde tavuk eti ayda 1.
8 - Giyim : 2.500 ₺ (En ucuz mont 1.000 ₺, En ucuz ayakkabı 900 ₺, En ucuz Sweet 200 ₺, En ucuz pantolon 400 ₺) Tek bir tip elbise alıp 1 ay boyunca giyemezsiniz bunu hadi yinede bak hesaplamıyorum fazladan.
9 - Abonman Kartı : 777 ₺ aylık olarak hadi her şey dahil kullandık diyelim.
Ya buraya dışarı çıkıp 1 bardak çay içmeyi bile eklememişim bir kahve olmuş 50 - 60 ₺ buna rağmen benim tek başıma aylık giderim 13.000 ₺ tutuyor bu hesaba göre siz hayal dünyasında mı yaşıyorsunuz?
@Alacabulaca İstanbul'da nezih muhitte 2 bin liraya kira komik gerçekten inandırıcı gelmedi.15 bin nüfuslu ilçede yaşıyorum burada bile o fiyata daire yok geçin bunları😅İstanbulda kiralık odaları bile 2 bin liraya veriyorlar ki siz gelmişsiniz ev diyorsunuz🤣Ha gecekondu falansa bir ihtimal belki😅
3 bin lira civarlarına yine ufakta olsa bir ev bulunabilir.3 çocuklu aile dediğinizde 2 si okulda diğerlerine anneanne babaanne bakıyor demişsiniz herkrsin anne babası yanında mı çocuğuna bakabilsin olmayanlar napacak😅O 2 çocuk okula gidene kadar anne çalışabiliyor muydu ki bakacak büyükler olmasa yine çalışamayacak😅Bir örnekle herkesi bir tutamazsınız.
Almanyaya gidenlere gelince tabikide ikiside çalışacaklar gurbete gidiyorlar sonuçta. Başka ülkede bir yabancının yaşaması kolay mı öyle avrupayı Türkiyenin suriyelileri doldurduğu gibi kamp alanı mı sanıyorsunuz😅Ayrıca Almanyada saatlik asgari ücret 12 euro bizzat akrabalarımdan biliyorum. Arkadaşım 4 ay önce gitti ayda 22 gün çalışıyor günde 100 euro alıyor. Ki iş falanda bilmiyordu bu gitti orada inşaatta amele olarak çalışıyor. Ayda 2200 euro kazanıyor.
Almanyada 3,4 bin euroya 2000 li model bir araba alabiliyorsunuz en kaliteli telefon 1000 euro. Alım gücü inanılmaz yüksek
Türkiyede 1 yıl yemeden içmeden çalışsanız son asgari ücretle 100 bin tl kazanırsınız. şu an 95 model toros 100 bin lira. En kaliteli telefon 50 bin lira.
Almanyada 1 kg et 10 euro 1 saat çalışmak yeterli. Türkiyede 1 kg et 250 tl 1 gün çalışmak gerekiyor alabilmek için. Bu gerçekleri görmekten neden kaçıyorsunuz acaba😅
@McCaLLs Niçin yalan söyleyeyim ki? Annem zor durumda kalmamaları için yükseltmemişti geçen sene. 5. katta oturuyorlar 😁😁 gayet güzel bir yerde hem de.
Gurbet diyorsun da, 30-40 sene yaşamak gurbet mi Allah aşkına.. Kendi ülkeleri oluyor bir nevi. Abim 1800 euro kazanıyor. Üstüne 3-4 bin euroluk arabayı almaktan bahsetme ALLAH aşkına, o arabanın kendine hayrı yoktur. Arabalar ucuz onu biliyorum.
En kaliteli telefon dediğin iphone zımbırtısından bahsediyorsan, kime göre kaliteli neye göre kaliteli. Son çıkan telefon diyecektin herhâlde?
Gerçekleri görmekten kaçmıyorum, sadece senin ülkende herkes büyük şehirlere kaçmaya çalışıp, üstüne bir de sanayi ile uğraşıyor. Hayvancılığa önem veren yok, tarıma önem veren yok. Sadece devlette değil, insanlardan da bahsediyorum. Sence hayvancılık çok olsa, et, süt, yoğurt, peynir gibi ürünler bu derece pahalılaşır mı? Kim kime dum duma ülkesindeyiz.
@Alacabulaca
Tamam yalan söylemiyorsunuz ve evi 2 bin liraya veriyorsunuz diyelim. İstanbul'da kiraya verecek eviniz olduğuna göre bu maddi durumunuz orta veya iyi demektir. Burada biraz tok ne anlar açın halinden diyebilir miyiz? Bu ülkenin yarısından fazlası asgari ücretle çalışıyor çünkü. Örnek sizin evinizde 2 bin tl ye kalan biri çocuklarıda var ve bakacak biri yok eşide çalışamıyor diyelim.
8500 tl maaş
2 bin kira
Bin doğalgaz
Bin faturalar
Et hariç 2 bin mutfak masrafları
2 bin çocukların kitap, okul vb. masrafları ve diğer yol vs giderler diyelim. Toplam 8 bin tl eder. Ay sonunu zor çıkarırlar. Bunun giyeceği vs diğer masraflarıda daha. Bu aile nasıl teknolojik bir alet veya evine et alabilsin. Etin kilosu 250 lira. İşe yarar telefonlar 5 bin tl den başlıyor. Çocukların veya ailenin telefon, tablet, bilgisayar veya başka teknolojik aletler kullanmaya hakkı yok mu? Arada dışarı çıkmaya gezmeye eğlenmeye veya bi tatil yapabilmeye hakkı yok mu? ya da bu aile nasıl bir araba alabilsin. Bir araba alabilmek için 1 yıl yemeden içmeden çalışması lazım ama ay sonunu zor getiriyorlar. Ülkenin çoğunluğu bu şekilde şuanda.
@Alacabulaca Gurbet konusuna gelince ilk gittiklerinde kendi ülkeleri gibi değildi zor şartlarda kaldılar.30,40 yıl orada olanlar ev, araba en iyi şekilde tüm düzenini kuruyor zaten. Arkadaşımın abisi 10 yıl önce gitti 3 çocuklu haliyle 10 yılda sıfır ev, sıfır araba vs tüm düzenini kurdu. Eşide çalışmadığı halde.3,4 bin euroluk arabanın kendine hayrı yok diyorsunuz.3,4 bin euroyu 2 ayda kazanıyorlar ve 2004,2005 model araba alınabiliyor avrupada. Gayette temiz oluyorlar. Biz 1 yıl yemeden içmeden çalışıp 100 bin liraya 95 model toros alamıyoruz.95 model torosun kendine çok mu hayrı var?
En kaliteli telefona gelirsek ıphone en kaliteli bu dünyaca kanıtlanmış kime göre neye göresi yok. Ama farketmez , samsung, xiaomi de aynı. Ülkemizde son model samsung 40 bin lira yani 5 asgari ücret. Orada 1000 euro yani 10 günlük çalışma ücreti. Ve diğer tüm teknolojik aletlerde öyle. Ki bu telefonları almanya üretmiyor mesela onlarda ithal ediyor ama onlar için çok ucuz.
mala anlatır gibi anlatmışsın şuna da cevap verirse ben düşer bayılırım takipteyim muhabbeti 😂😂
8.500 un değeri de 2 3 ay ben doğalgaza seçimden sonra 3000 yatıracakları günleri merak ediyorum 😂
doğalgaz üzerinden örnek verdimya bunlar şimdi 1 paket makarnanın aylık doğalgaz 3000 gelince yine aynı fiyatta kalacağını sanırlar
ha birde seçim varda halka yardım eder gibi tavır takındılar bi kazansınlar bakın bakıyım ne yapacaklar daha bunlar iyi günlerimiz 😂😂😂😂
2019 da demiştim bunlar iyi gunlerimiz diye harbiden de 2019 güzelmiş 😂
2025 i düşünemiyorum mesela smsmd
gerçi benim baba emekli ben üniversiteden mezun oluyorum işim hazır memurluk alırım
kız arkadaşım aynı bölümde o da memur olur 2 memur en azından aç kalmayız ben bu koyunların yiyecek ot bulamadıklarında ki hallerini merak ediyorum 😂
@Alacabulaca Son olarak hayvancılığa önem veren tarıma önem veren yok, insanlar üretmediği için et, süt, yumurta pahalı dediniz. Ben 15 bin nüfuslu ilçede yaşıyorum doğduğumdan beri tarlada çalışıyorum. Hayvancılık yapıyorum.
200 cevizim,200 bademim,70 dönüm tarlam var. Her yıl tütünle uğraşıyorum ve keçi besliyorum. Şuanda 10 dönüm tarladan buğdaydan 5 bin tl bile kazanamıyorsunuz. Çünkü devlet kendi üreticinden almak yerine ukraynadan rusyadan buğday saman ithal ediyor.
Gübre fiyatı
Geçen yıl 250 tl, bu yıl 800 tl
Ceviz fiyatı
Geçen yıl 30 tl bu yıl 60 tl
Badem fiyatı
Geçen yıl 30 tl bu yıl 50 tl
Tütün fiyatı
Geçen yıl 55 tl bu yıl 55 tl
Görüldüğü üzere gübre fiyatları 4 kat yaparken ürünlerim 2 kat bile yapmadı yani emeklerim boşa gidiyor. Keza yem fiyatlarıda aynı şekilde 350,400 tl oldu 1 torba yem.
Ve yem, gübre fiyatlarını belirleyen devlet. Öyle dış mihraklar ya da özel fabrikalar değil.
Bu şartlar altında insanlar kar edemeyeceği tarımı ve hayvancılığı neden yapsınlar. Bende tarımdan kar elde edemediğim için asgari ücretle çalışıyorum bir yandan mecburen.
Et, süt, yumurtanın pahalı olma sebebide aynı şekilde. Yerli üretici desteklemek yerine dışarıdan koyun, inek ithal ediliyor bu yüzden insanlar hayvancılığı bırakıyor.
Yani hayat sizin düşündüğünüz gibi öyle güllük gülistanlık değil. Bu fiyatlarında böyle artmasının sebebi halk değil ülkede üretimin bitmesine sebep olup her şeyi dışarıdan ithal eden baştakilerdir. Ki kendi söylüyor zaten ülkenin ekonomisinin bu hale gelmesinin sorumlusu benim ben diye
@Alacabulaca Ha birde benim annem babam emekli. Hem tarımla uğraşıyorum hem asgari ücretle çalışıyorum. Buna rağmen ben 1 yılda 2005 model araba alamazken elin avrupalısı 3 aylık maaşıyla alıyor😅
Ayrıcan 2005,2006 da asgari ücret 300 tl iken emekli maaşları 450 tl idi. Şimdi asgari ücret 8500 emekli maaşları 5500 tl. Beni boşverin bu ülkeye yıllarca emek vermiş emekli amcalarım, teyzelerim 5500 tl maaşla hem kira ödeyip, hem nasıl geçinsinler. Emekli maaşlarını belirleyen de mi halk?😅
Evet ben zamanımı ayırdım her şeyi detaylı anlattım. Bunun karşılığını sizdende görmek isterim argümanlarınızı bekliyorum😅
@Alacabulaca tabiki hemen olmak zorunda değil. Yarın cevaplarınızı bekliyorum o zaman.
Arkadaş mala anlatır gibi derken çok basit şekilde anlatmışsın herkes anlar demek istedi bence.
Ha size mal dediyse bu ayıptır. Kimseye durduk yerde mal dememek lazım.@Light019 öyle demediğini umut ediyorum.
@Sedeaaa Menfaatler beni ilgilendirmiyor. Ben kişiyle tartışırken doğruları söylemesini ve çürütebiliyorsa argümanlarıyla söylediklerimi çürütebilmesini, çürütemiyorsada söylediklerimin haklılığını kabullenmesini beklerim. Seviyeli bir tartışma olmasını temenni ediyorum şuanda.
Bu yüzden karşımızdaki insan hakaret etmedikten sonra burada hakaretin yeri yok bence.
Menfaat mi? Ben mi? Hahahahaha kimseye minnet etmeyen biriyim ve menfaatçi olduğumu iddia etmeniz trajikomik olmuş.
Çok basit bir örnek vereyim size hanımefendi, 40 yıl belki de daha fazladır bilemeyeceğim orasını, İzmir'de seçimleri her zaman chp kazanmıştır. Hani bi ara ortalık b. k kokuyordu, haberlere çıkmıştı belediye güzel iş yapmıyordu vs vs anlatıyorlardı. Hatta çok fazla yağmur yağdığında önlem alınmadığı için deniz taşınca birçok yere zarar veriyordu. Yine de oradaki insanlar daima aynı partiye oy vermekten vazgeçmediler.
Onlar bıkmadan oy verirken, menfaatleri olduğunu düşündünüz mü? Açıkçası ben düşünmedim.
Çünkü herkesin bir düşüncesi, aşağı yukarı fikirlerinin bağdaştığı siyasal partiler vardır. İsteyen istediğine oy verir. Bu kadar basit.. Hayatımda bir kere bile o çok dalga geçtiğiniz makarnalarından yemedim. Talep dahi etmedim. Etmem de. İhtiyacım yok çok şükür.
@Alacabulaca Takılmayın bunlara. Ben cevaplarınızı bekliyorum. Söylediklerimi çürütebilin yeterki. Çürütemezsenizde kabullenin yeterli benim için😅
Chp li değilim bu arada objektif bir insanı kılıçdarı zerre sevmem. Ülkedeki en büyük aktroll o zaten o olmasa şimdiye kurtulmuştuk bunlardan😅
ben zaten sürekli simit poğaça tüketen biri değilim hergün yemek iyi bir şey değil bence. Arada sırada, pazar kahvaltılarında değişiklik olsun diye aldığım bir şey. İşe giderken evde kahvaltı yapamayıp kolaylık olsun diye alanlar için kötü olmuş. En iyisi evde tost, sandviç tarzı bişeyler yemek. sefer tası olayı da geri dönecek bu gidişle. Yazık gerçekten yabancılar ülkeye gelip etinden sütünden faydalanıyor, evler, iş yerleri, tatil yerleri alıyorlar. Bizde bir simitin hesabını yapıyoruz
Sokakta tatsiz tuzsuz satilan simitler 10 TL oturup guzel bir yerde yemek istersen min. 25-30 TL. orada zamlandiysa burada da zamlanacak yakinda 😅 50 liraya bi simit yersek sukredecez galiba artik.
Malzeme maliyetinin beş katına satılıyor, ucuz zannedenler var, sokakta satanlara 2,80 TL ile 3,5 TL ye toptan satıyorlar, 2,80_3,50 TL ye alıp 7 TL ye satıyorlar, simite 7 TL verilmez,1,40 TLmaliyeti var.
Hafta sonu çeşit olsun diye sabah kahvaltısında tükettiğimiz bir gıda. Ama 2 simit bir ayran ile hayatını sürdüren öğrenciler var 25 tl ile bir öğünü. düşününce dramatik bir durum.
fırında çalışıyorum 350 yevmiye üniversite öğrencisiyim hamur ustası sayılırım tam o bildiğiniz usta değil ama hamur yapıyorum standart ve güzelde yapıyorum simit ustamız var yapıyor giderken istersem 5, istersem 1 poşete at sıcak sıcak git eve göm ben rahatım 😂
ekmek sınırsız 8 aydır evdekiler ekmeğe para vermiyor sayemde smsmd
Her pazar günü simete poğaçaya toplam 70/100 tl arası para veriyorum. Liseye giden kızım var her gün pogaça simit alıyor. Bu gidişle evde yapacaz artık her şeyi.
15 tl mi çay simit yani.
ee ailede 4 kişi olsa 3 öğün yese 15x3x4=180Tl
ayda 5400TL ee peynir yemedik daha ya laynn. kira var 3000TL, elektrik 400TL, su 200TL, doğalgaz ortalama 500TL desek.9500 etti ya laynnnn.
bu millet ne giyecek spor gazetesi.
her yere de yürüyerek mi gedecek.
vay ya
Zaten İstanbul da 7 lira olmuştu çoktan. Verilmez o para, ekmekten pahalı, neyseki simitle zaten işim yok, en son ne zaman aldığımı bile hatırlamıyorum yıllar önce olabilir...
1 yıldır simit almıyorum Çok şükür simit alacak kadar param var ama altı üstü bir simite bu kadar para vermek mantıklı gelmiyor. 7 lira nedir yaaa
Daha bugün yedim :))) 5 TL'ye alıyordum bugün kaçtan aldı bizim çocuklar bilmiyorum 7 den almışlardır muhtemelen
Yemek istesekte artık eski tadı bile yok. Fiyat yükseldikçe kalitesi bitiyor. Yakın zamanda almıştım. Artık insanı canı bile istemiyor.
Birileri pasta yiyin demişti dimi zamanında.
Buna alkış tutanlar olmuştu.
Hadi bakalım şimdi ne halk yiyecekler.
4 lira oldu burada ben yiyorum bir şekilde oy verir aklını kullanmayan düşünsün yapacak bir şey yok.
cidden merak ediyorum bu 7 tl hesabı nasıl. kaç tl maliyeti var yüzde kac kar. malzeme fiyatı kac tl. işçilik vs.
6 liraya aldım 2 gün önce. Ne zamlanmadı ki? Simit simittir fiyatı ne olursa olsun alırım. Çok da severim.
Arada bir alırım dışarı da iken çayın yanına. Maşallah ne zam geldi yaa. Maaşlar düşük ama zamlar yüksek.
Ankara 'nın o çıtır çıtır meşhur simidi de kalmadı gibi onun için 7 lira vermeye de yanaşmıyorum 😀
İstanbul'da yaşadığım yerdeki fırında da Ocak ayının başında 6 lira oldu.
Ben Bakırköy de 15 TL duymuştum Metroport'ta evet öyle oldu.
(bir çay için)
Bi gün simit yersin öbür gün de yediğin o simitlerden kalan susamlari ekmeğin arasına koyup yersin
Krallarınıza tanrı gibi tapınıp önlerinde eğilip biyat ettiğiniz sürece o bile çok size !!!
O da döner ve hamburger arkadaşlarının yanına dahil oldu.
İstanbul'da benim oturduğum semtte 6 TL ve bence lüks oldu...
Bugün Bağdat caddesin de 5tl'ye çekirdekli simit aldum. Lüksün dibine vurdum
Daha iyi günleriniz bunlar hükümetinizle gurur duyun..
Takip edermisin
yeme evde 2 yumurta at ağzına öyle çık dışarı
Yumurta bedava mı? Allah size akıl fikir versin ya. Valla ağzımı bozduracaksın.
@içteniçeçöktüm ironi yapmış 😂 2 yumurtanın en adisi bile 5tl yapıyor
@Semih4500 öyle bir yazmış ki valla ciddi sandım. 😄
@içteniçeçöktüm sende beyin yok cidden 2 yumurta yersen az vitamin alırsın ama simit hamurdur maliyeti 1₺ bile değil
Burada fasulyenin faydalarından değil, o fasulyenin ücretinden bahsediliyor. Bilmem anlatabildim mi?
Maliyeti 1 tl bile değil derken? Nplursun markete gidip un fiyatlarına falan bak. Ayrıca poğaça, kek vs. yaparken yumurta da içine konulur. Simite ise pekmez vardır. Yani yararlı şeyler olabiliyor hamurişlerinin içinde.
@içteniçeçöktüm çanakkale savaşında askerimizin yemek listesine bak suyla doyuyorlardı az şükürlü ol hadi işine bak
Puhahahhahahahahaha hükumeti savunmak için savaşı bile karıştırdın ya, helal olsun. Sen memnunsun yani durumdan. Şu anda da ekonomik savaştayız farkındaysan.
Yakında burada da olur zam🤦 simit cay da artık lüks of en sevdiklerim🤦
Herşeye zam geliyor sürekli aç susuz çıplak mı gezelim anınakoyim ya
En son 3.5 du o zaman aldım baya oldu almayalı🤦♀️
3 hafta oldu diyetteyim yemiyorum kaçamaklarımı çikolataya ayırıyorum :D
Her s*kim %40 zamlanmış @mk yakında ormanda kurt kuş sıçan avlayıp ot toplayıp ta taş devrindeki gibi yaşayacağız herhalde bilmiyorum ne olacak
Belediye 3 liralık simit satmali.. eskiden belediyenin simit arabaları vardi, vatandaş isletirdi.. geri gelmesini isterim
İstanbul'da 15tl zaten. hastane önü seyyar 10tlye satıyor.
Her şey lüks oldu bunu yaşatan sebep olanın aynısını yaşamasını diliyorum
Hey yavrum Bursa’da 7,5
ama ucuza bir yer buldum 6tl 😂
Banane Ankara 'dan en sıradan şehir simit nelerine yetmiyo 🤣
Bir hafta önce 6 liraya almıştım bazı yerlerde 5 liraya da var
Tanıdığım bir yer var adamlar simidi 4 TL yaptı üstelik diğer pastane urunlerini orada uyguna alırsınız
bu hukumet ne boyle ya Allah askina simite bile bu kadar zam yapilir mi ya Ankara'da yaptilar baska bir gun İzmir'de de zam yaparlar
Kayseride 8.50 tl dün aldım iki tane 17 tl dedi şaşırdım 😅
Oldu oldu 8500 tl asgari ucret oldugu yerde 7 tl hic
En son 7 liraya tereyağlı simit almıştım bir kaç ay önce Ankara'da, normal simit de 5 tl idi.
Lüks demeyelim de. ana gereğinden fazla pahalı
Bi gidişle lüks olucak
Bi gariban keyfi vardı be
ilkokulda 1 liraya simit ayran alırdım...
2 sene önce dürüm 7 TL di.
Neden ya neden?
On gündür 7 liradan yiyorum
Her sey lüks artık..
artık hülya avşar bol bol yer artık
Ülkede oksijen bile lüks olacak bu gidişle
Puhh Allah belanızı versin
7 TL olması uygun olmamış. 5 TL iyiydi.
burada da 5 TL ydi 1 hafta önce bakalım
Bursa da 4 aydır 7,5₺
Türkiye'de her şey lüks artık.
BİM'den almaya devam o zaman