Bu enflasyon canavarı milletin cebinde ne var ne yok sömürmeye devam ediyor peki neden bu haldeyiz sizce 🤔
Dış güçler
Hükümet
Zincir marketler

Diğer
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Bu enflasyon canavarı milletin cebinde ne var ne yok sömürmeye devam ediyor peki neden bu haldeyiz sizce 🤔

Tabi ki ülkeyi yönetenlerin yanlış politikaları ve faize odaklanılıp etiketleri görmemezlik şu anda faizler kimsenin umurunda değil zaten herkes enflasyonun dolayısı ile etiketlerin düşmesi derdinde özellikle emekliler, maaşlı çalışanlar maaşların yerinde saymasını kaldıramıyor etiketler geçen seneden bu seneye %400 arttı neredeyse etiketlere karşılık her seviyede yaşayanların maaşlarını bu kadar arttıramıyorsanız o zaman ekonomi çok kötü durumda demektir...
Halka göre hükümettir. Yani halk hükümeti tanır, ondan bilir. Gerçek sebebi dış mihraklarmış, yok marketlermiş veya şuymuş buymuş, doğrudur olabilir, hatta zaten öyledir. Ancak vatandaş devletinden, hükümetten bunun tedbirini almasını bekler. Yani güzel bişi yapınca ben yaptım, kötü bişi olunca dış mihraklar yapıyor olmaz. Hükümetler bunun için seçiliyor, görev alıyor.
Enflasyon; fiyatı artışı değildir. Enflasyon; fakirden zengine sermaye transferidir. Bu ülkeyi bundan 90-100 önce kim kurduysa, bu sermaye transferi meselesini de onlar kodladi. Hakikat budur. Değilse Tayyip gider Kemal gelir. O gider şu gelir. Ama düzen de düzülen de baki kalır. Taa ki kafalarımizdaki mahraman-hain listesini yeniden düzenleyene kadar...
Gral sen ben bile olabiliriz ama yönetime laf edemeyiz.. ülkeyi reyiz yönetiyor olabilir; ama tüm sorumlu CHP.. buradan tanzim satış noktasında hıyar almak için son sırada bekleyip uzatılan mikrofona kızım sen bilmezsin eskiden yağ kuyrukları vardı diye seslenişte bulunan dayıya selamlarımı iletip o hıyar totona girseydi demeden edemeyeceğim😅
Cevap
35Cevap
Hükümet bence
Systemi bu hale getiren insanlar... putin veya başka biri değil bunları yapan! Onlar sadece figüran. Asıl gerçek kişiler.. "gizlenenlerdir"... enflasyonunada sanada diyecem de neyseee😤 her şeye zam geldii ve halaa vatandaş hava atma peşinde! Bende bunu anlamıyorum "anlayamıyorum".
@Dağlı9316 umut her zaman vardır güzel kardeşim. Her an hayata umut dolu, sevgi dolu bakabilirsek "gösteriş" yapmadan özden, samimi bi şekilde o an işte bu saçma gidişat değişecek. Eskileri çok özlüyorum... eski değerli insanlarımızı. Onların bir bakışı yetiyordu...😊 sizlerde sağ olun😇🙏🏻
nesiyle hava atacak? telefon mu, giyim kuşam mı? kahve içmeleri mi? bunlarla hava atılmaz. bunlar gençlerin en doğal hakkı zaten. tabi bunlarda zorlaştığı için gariplerim hava attıklarını sanıyorlar. bunlarıda yapamazlarsa ne yapsınlar. siz hakkınızı bilmiyorsunuz. sizin bildiğiniz aç değilsem kiramı ödeyebiliyosam yeter. öyle değil bu yaşamın kölelikten ne farkı var. köleye ekmek su verirsin çalışır. kira derdi yok. biz etsiz köfte yapmayı öğrendik artık bildiğiniz köleyiz.
Ankete göre halen dış güçler market zincirler diyen kişiler var ya arkadaşlar idareciler bütün bunları öngörerek haraket etse sizce böyle olur muydu !!! kısacası dolaylı olarak üretim yaptırılmayan bir ülkenin geleceği son nokta buydu zaten şimdi sebep olanlar düşünsün...
Hükümet veya dış güçler diyenler bir kere düşüncesiz net orası belli
Çünkü burada bizim suçumuz var daha çok zincir marketlerin çoğalması bizde, her şeyimizi gidip bu marketlerden alıyoruz
2. si kimse bahçesi olsa bile marketten alacaklarını ekip biçebiliyor ken asla bunları yapmıyor örnek afyonda patates hasatı oluyor ama yeni patatesi biz asla marketlerde görmüyoruz veya domates yeni hasatı yapılıyor ama yok oda bekletiliyor halkımız hiç bir şey yapmayıp çoğu şeyi hükümete yıkıyor veya kendi durumlarımızı hükümete yıkmaya mı çalışıyoruz bahane mi arıyoruz.
Ulen neler var ya.
Herkesin payı var bana göre.. Son zamanlarda ekonominin kürsel bazda bozulması, sonra üretim konusunda hâlâ eksik oluşumuz..
Bne bunun nedenini cpk merak ediyorum çünkü hükumete de çok yüklenmek istemiyorum çünkü çoğu ülkenin enflasyonu fırladı eğer onların kontrolü dışında böyleyse bisey diyemem ama onların kontrolündeyse derhal düzeltmeliler
@Dağlı9316 evet diğer ülkelerden gelmemeli kendimiz uretmeliyiz
@Dağlı9316 iyi misin ben hükumeti savunmuyorum zaten doğru haklı olan neyse onu savunurum objektifimdir.
Enflasyonun bu kadar yüksek olmasının tek bir kişiye mal etmek haksızlık olur birçok etken var tabii ki zincir marketler veya ekonomik politikaları dış güçler hepsi birleşince Bu tablo ortaya çıkıyor
Sizin ağzınız ne söylüyor almanya bizi kıskanıyor fjffj
Ooo gkdkdj
brezilya yağmur ormanlarında elde mızrak g. tte yaprak gezen kabile reisi sorumlu olabilir ama bizim reisimiz asla sorumlu olamaz.
Kim ne derse desin bunun tek sebebi hükümet Bir ülkenin idaresi ve ekonomisi hükümet tarafından yönetilir eğer eflasyondaysak demek ki iyi yönetemiyorlar çözüm de üretemiyorlar ve ayrıca çok saçma kararlar alıp ülkeyi batırdılar rezil hale getirdiler şimdi kim hükümeti savunuyorsa zaten ne olduğu bellidir çok lafa gerek yok...
"Ben ekonomistim!"
https://youtu.be/VaCgFsvXEhUNeden olacak üretimi teşvik etmeyip sürekli ithalatı özendirir, ekonomiyi bunun üstüne kurarsan sonuç da bu olur. Bunun sorumlusu masum halk değil herhalde..
Halk.
İnsanlar bu şekılde yonetılmek istiyor demek ki. Cahil , sığ düşünceli bir toplum her şeyin sorumlusu
Devlet tabiki çünkü yuksek vergiler alıyor eğer vergiler bu kadar çok yüksek olmasa enflasyon da bu kadar fazla olmaz bir de fırsatçı satıcılar kafalarına göre fiyat artışı yapıyorlar ama en büyük suçlu devlet şu fazla vergi almaktan vazgeçin artık
faiz sebep enflasyon sonuç dediler faizi düşürdüler enflasyon uçtu. kısacası akp sebep enflasyon sonuç
Hepsi Ameriganın oyunları bunlar. Şaka bi tarafa Erdoğan ve avaralerinin eseridir
Dış güçler 😂Ama nedense bu dış güçler bir zengine dokunamiyor olan garibana oluyo hep
Bunun tek sorumlusu Bu halk millet başkasında aramamak gerekiyor siz ne demek istediğimi anladınız
Anket sonuçlarına göre burdakilerin büyük çoğunluğunun kafası çalışıyor 😀
Bunun sorumlusu gayet açık bir şekilde önümüzde duruyor. Ülkeyi kim yönetiyorsa sorumlu odur.
Market mason locasi sorumlusu... Ülkemizdeki çikolata cips fiyatlarını artırarak ülkemizi birliğimizi bozmak istiyorlar 🙃👽👽😄
Utanmadan diğer seçenekleri seçenler var ya 😄 şaka gibi
Ben, hepsi benim suçun. Kötü davranın bana, örseleyin beni
Uygulanan yanlış ekonomi stratejilerinden olduğu için direkt olarak %100 olarak hükümet suçlu
Hükümet tabiki de sorumu bu
Halk %100 halkın yaptıklarini görünce zaten neden bu durumdayız anlaşılıyor olan bana oluyor
Üç harfli: RTE
Bu da soru mu? Kılıçdaroğlu tabii ki
Dış minnaklar :))
Hangi Minnaklar 😀😀
Hava mı daha soğuk, silivri mi?
Dış Güçler Ve Zincir Marketler
Dış güçler. Reis ne derse o
Hükümet tabiki
Diğer argümanlar hep vardı
hükümet. ben değilim🤷♂️😀
Dış minnaklar 😂
Bu soru biraz sacma değil mi farklı bir şey deneyeceğiz derken patladı her yer şu an kimse asgari ile gecinemiyor maalesef
Cehaapeee
Dış güçler😃
dıj güçler demek istedin herhalde...
Bu mesajı 10 kişiye gönder diyenler.
Sen olabilirmisin
Millet
Bence herkes cevabı biliyor 😊
Tabi ki B şıkkı
Dış minnaklar 😂
Ameriganın oyunları
Yönetim
Herkes suçlu
Hükümet sorumlu
Hükümet.
25 yaşında gençlerin emeklik hayali kurduğu.. hic birsey üretmeden tükettiğimiz.. Vergi vermemek için devleti dolandirdigimiz.. herkesin torpil arayıp hakkına razı olmadığı bir yer.. o kadar sözde profesör doktor bilim adamı.. bu devletin okulundan bağrından yetiştirler. Hanii!!! 1 tane bilimsel çalışma gösterin ya da birsey... isteğimiz sudan kullandığın iphone kadar yabancı.. bizde yapsaydık 1 tel olsaydı yokkk... herkes yattığı yerden 100 bintl maaş ve villa son model araba bir bankada hesabında tirla para bekliyor.. ama sorarlar sen bu işin neresindesin diye... 60 üstünde ülke de bulundum.. sorun bizlerde.. yani millette.. üretme yok denetleme yok.. tam bir keşmekeş.. kiytiroktan apartman yapıp 20 milyona satmayı biliriz bizler
Hükümet..
Bankalar
Watsons Gratis falan
Hükumetin yanlış politikaları
B şıkkı
Hükümet tabikide
Yönetim
Allah
Erdoğan ve akp
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?