Allah İnancım sonsuzdur Allah bir kavme kızıyorsa fiyatlar artar diyor Hoca Belki de doğru bilemiyorum ama gerçekten sonuçta ekonominin de bir gidişatı var
Sadece bizim işlediğimiz günahlardan mı ibaret hayatımızın gidişatı tartışılır
Allah İnancım sonsuzdur Allah bir kavme kızıyorsa fiyatlar artar diyor Hoca Belki de doğru bilemiyorum ama gerçekten sonuçta ekonominin de bir gidişatı var
Sadece bizim işlediğimiz günahlardan mı ibaret hayatımızın gidişatı tartışılır
Ne alakası var? Bunlar tanrıyı aşağılayıcı görüyor, topluma itaat et diyorlar. Bunların alayı sahtekar.
Faiz dünyanın neresine gidersen git sonuçtur bütün iktisat kitaplarında. Daha bunun ceremesini çekiyoruz biz.
Vasıfsız çapsız bilgisiz cahil halkın ferasetine güvenen liyakat esası olmayan bir ülke burası.
Örnek: Hamza yerliyerlikaya.
“Başınıza her ne musibet gelirse kendi yaptıklarınız yüzündendir. O, yine de çoğunu affeder.”Şura Suresi 30.
“İnsana bir rahmet indirirse onunla sevinir ama insanın yaptığı kötülükten dolayı başına bir musibet indirdiğimiz zaman nankör olur, Allah’ın nimetini inkâr eder.” Şura Suresi 48
Allah'ın Rahman sıfatı dünyada ki tüm can sahiplerine acıdığını, onlara yardım ettiğini anlatır. Adam Hristiyan'da olsa, Ateist'de olsa, mazlum ise, beddua etse, Allah ile arasında perde olmaz. Bu sıfata binaen, dünyalık doğru şeyler yapanın, dini ne olursa, onlara yaptıkları miktarınca bolluğu, bereketi verir. İnsan Hristiyan ise ama ülkesi ve devleti ile halkı bir ise, devlet halkına değer veriyor, önemsiyor hakkını veriyor ise, bolluk yaşar. Lakin, Müslüman bir ülke, hırsızlık, rüşvet, haksızlık, "önce ben"cilik, kayırmacılık var ise, onlar pahalılığı, adaletsizliği, kargaşayı yaşarlar.
"Biz" olmadıkça, birbirimizi küçük gördükçe, batılımıyız doğulumuyuz yani daha ne olduğumuza karar veremedikçe, birde tüm kutsallarımızla sorunlar yaşadıkça, yaşayanların aşırılıklarına "hoppalaaa" diyemedikçe, hocaların her dediği çarpıtıldıkça, kendi elimizle yaptıklarımızdan dolayı, başımıza gelen bu müsibetlerin nedenini samiyetle araştırmalı ve def etmenin bir yolunu bulmalıyız. Peygamberimiz demiş ki;" nasılsanız öyle yönetilirsiniz. Biz nasılsak öyle yönetilir isek, biz nasılıza, dikkat etmeli. Zayıfı eziyormuyuz? Kendi evimizdeki kiracıya "fırsat bu fırsat" diyerek yüksek zam yapıyormuyuz? Toptanvı zam yaptı fiye kızarken, marketler neden o zammın iki katını yapıyor? Kıyafetler için hammadde yerli iken, neden dolar bahane edilerek, ondan da fazla tahammül sınırlarının üzerinde zam yapılmış durumda? Kendimizi gerçekten zorlamalıyız, sorgulamayalıyız.
Allah’a isyan almış başını gitmiş, İstanbul’da bir gecede işlenen günahın haddi hesabı yok. Zinalar artmış, ensestlikler, deyyusluklar artmış. Allah size niye yardım etsinki? 2-3 yetimin hürmetine gökü başınıza geçirmiyor.
Cevap
7Cevap
şu cahil diyaneti dinleyen var mı hala
Kaba özet geçersek. Evet aslında biziz. Bu iktidarın bariz hatalarına rağmen seçilmesinden dolayı enflasyonda bizlerinde payı var.
acaba bunlar olabilir mi bu olanların sebebi millete cambaza bak diyip alttan alttan götürüyorlar insanların haklarını...
Ben cübbelinin konuşma içeriğini komedi filminde bile göremiyorum
Diyanete göre tövbe haşa Allah değil miydi sorumlu? Kafam karıştı oğğğluuum
bazı hocalara göre bazı hocaları sqmek lazım
Ülke bunlar gibi yobaz dinciler yüzünden böyle hala neyi sorguluyorsunuz
İyi ama diyanet zamların ve hayat pahalılığının sebebi Allah demişti
Sallıyorlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?