Karım ile ben 23 yaşında yeni evlenmiş dindar bir müslüman çiftiz, zaten ekonominin vaziyetini ziyadesiyle biliyorsunuz. Benim 17 yaşından beridir çalışarak biriktirdiğim yüklü miktarda para var. Evlendikten sonra paranın %80'i ailelerimizin yardımlarına rağmen kelimenin tam anlamıyla eridi. Evlendikten sonra birkaç ay boyunca eşim kredi kartımı benden izinsiz alıp binlerce liralık makyaj malzemesi almış ve ben bunu 4 gün önce öğrendim. Daha evliliğin 5. ayında böyle hayal kırıklığına uğrayacağımı düşünmezdim. Gencim ve hayatta çok az tecrübem var, çaresizim bana lütfen akıl verin.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Eşim benden habersiz 20 tl lik bile alışveriş yapmaz. Limiti 30 bin olan kredi kartım da onun yanındadır. 1 sene olduğu evlenelimiz. Ekonomik krizin farkında örnek vermek gerekirse mont alacaktık 1000 Tl civarı hep montlar Bu parayı buna vermem dedi pazardan aldık 500 lira civarı. Gratise gideriz makyaj malzemesi al derim almaz daha sayamayacağım çok örnek. Parasızlık nedir görmemiş eşin galiba şımarık büyümüş. Öyle eşinden habersiz Zevkine o kadar para harcanmaz eğer önünü alamaz yola sokamazsan bir ömür Sıkıntı çekersin karşına al konuş eğer anlamazsa Parasızlığa alıştır. Yanına yeteri kadar para ver evin temel ihtiyaçları nı sen Al kredi kartını verme bakalım o zaman anlar paranın kıymetini
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılöncelikle geçmiş olsun. bazı kadınlar paranın kıymetini bilmiyorlar. hayat zor bunu kendisine anlatman lazım. eğer ki böyle harcamalara devam ederse ödeyemeyeceğini bilmesi lazım
00 Yorumla
Onun hayali evlenip alışveriş yapmakmış, yapmış.. Otur konuş, iade olabilecekleri geri verin. Çalışmıyorsa bir miktar harçlık ver her ay, biriktirip harcasın. Ev ekonomisine katkı yapmak ister belki. ..
00 Yorumla
+1 yılAbi dini geç, eş olmayı geç hiçbir durumda ve koşulda kimseden habersiz kredi kartını izinsiz alıp harcama yapamazsın. Eşinin ahlaki değerler ve saygı sorunları var.
01 Yorumla- +1 yıl
bir tek ekonomi krizi hafife alması değil yani sorunu
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
22
Cevap
28Cevap
Gizli Üye(18-24)+1 yılMüslüman hatta dindarız diyorsun ama sana söyleyeyim, dinen eşler birbirinden gizli saklı iş yapamaz. Yani eşinin maşraflarını karşılamak evet senin borcun ama bu israf etmek, hele bide senden habersiz senin paranı kullanmak anlamına gelmiyor. Eşin çok büyük yanlış yapmış. Bu konuyu güzel dille ama net bir şekilde konuşmalısınız. Evliliğin temeli güvendir ve böyle yalan dolan olmaz.
Ayrıca o kadar paraya makyaj almak israftır. Yani senin eşin pek dinden haberdar değil gibi geldi bana. Eğitimi mi eksik?
Eşin çalışıyor mu? Çalışıyorsa makyaj gibi temel ihtiyaca girmeyen şeyleri kendi karşılamalı. Senin borcun sadece evi geçindirmek yani ev masrafları yemek ihtiyaç duyulan kıyafet temel bakım ped, duş ihtiyaçları vs. gibi.
Yani ortada bir ekonomik kriz olmasa bile sizin davranış biçiminiz olgunluktan ve dinden çok uzak.1112 Yorumla- +1 yıl
üstüne denilecek bir şey yok.
- +1 yıl
Cevap sahibi+1 yıl@hsjshsk Ne alaka, sen okuduğunu anladığına emin misin? Ben orada güzel dille konuşulmalı dedim. Yalan dolanla habersiz iş yapılmaz dedim. Durduk yere binlerce lira alışveriş iki heves etmek değildir. Ayrıca EĞER KENDİSİ ÇALIŞIYORSA temel ihtiyaç olmayan şeyleri kendi karşılamalı dedim. Yani çalışmadığı zaman tamamı erkeğin sorumluluğunda. Ben burada kadına düşmanlık yapacak bir şey söylemedim, asla söylemem de. Ayrıca tanımadığım insana, hele bide kötülük yapmamış birine beddua edecek kadar kötü kalpli değilim çok şükür. Ve gayette kendi ayakları üzerinde duran, tüm ihtiyaçlarını kendi karşılayan bir kadınım.
Cevap sahibi+1 yılRuh hastası mısın yoksa okumak bilmiyor musun? İnşallah gerçek hayatta da böyle fevri öfkeyle davranmıyorsundur. Son kez tek cümle olarak yazıyorum: Çalışmayanın tüm ihtiyaçlarını karşılamak kocasının borcudur.
- +1 yıl
sana bir şey demedim ki farkındaysan ilk başta seni destekledim random nickli kişiye dedim
Cevap sahibi+1 yılYok ben de zaten ona yazdım, senlik bir durum yok🤗
- +1 yıl
he pardon
- +1 yıl
Abla Allah yardımcın olsun şu yorumda sana püsküren kadın gibiler yüzünden hayattan soğur olduk iyi ki varsınız bunu bilin
- +1 yıl
+1 yılHayatında ilk defa ev yöneten bir kadın var, ev ekonomisi bilmemesi doğal, belli ki baba evinde ya prensesti ya da hiç görmedi onun buhranı o. O öğrenene kadar ihtiyaçları ve harcanacaklari sen belirleyeceksin. Cebinden kart alması da senin suçun harçlığını da eline vereceksin. Bu hatun böyle demek ki.
21 Yorumla- +1 yıl
Ya bu kadınlar niye böyle mambalar sizi
+1 yılDindar kapalı kızlarda yani büyük çoğunluğunda böyle lüks ve şatafat düşkünlüğü var sevgilileri eşleri vs onlar için kendi giyim kuşam sözümona havalı yaşantılarının yanında hiçtir, hiç umursamazlar ekonomiyi vs hiç düşünmezler çünkü işlerine gelmez akıllarının ucundan bile geçirmezler hayat gerçeklerini, onların tek varolma amacı şatafattır 😎 çok geçmiş olsun, eşin gerçek dindar olsa zaten kredi kartı kullanmazdı.
12 Yorumla- +1 yıl
Ne alaka 😂
- +1 yıl
Tecrübe hemde yüzlercezi ile 😎
+1 yılBenim kocam da bana verdiği 100 liranın hesabını soruyor eve tavuk almama rağmen ne kocalar varms. Yahu sen neden veriyorsun kredi kartını olgunlaşmamış daha seninki aklı havada sakın çocuk yapma bu daha o çocuğun sorumluluğunuda alabilecek kafada değil.
122 Yorumla- +1 yıl
Normal den yazar mısın bişey danışcam lütfen
- +1 yıl
Hayır yazamam
- +1 yıl
Bişey danışcam lütfen özel
- +1 yıl
Tamam danış burdan
- +1 yıl
tamam boş ver tesekkür ederim
- +1 yıl
Tamama
- +1 yıl
Neden?
- +1 yıl
Ne neden boş ver dedin tamam dedim.
- +1 yıl
Onun için neden demedim ki
- +1 yıl
boş ver sal tamam
- +1 yıl
Mecburen öyle yapıcam 😅
- +1 yıl
Sus
- +1 yıl
Önemsenecek kadar önemli değilsin sende ve buna şaşırmadım
- +1 yıl
Önemseme
- +1 yıl
Nefret ediyorum erkeklerden Çok kötüsün
- +1 yıl
Ig.. rencsinjz
- +1 yıl
Bende kadınlar dan
- +1 yıl
Çok canımı yaktınız
- +1 yıl
İyi sus
- +1 yıl
Yazar mısın bana lütfen
- +1 yıl
Yazasim yok
- +1 yıl
Lütfen bak ne diyim başka
+1 yılAğlama lan para için, az ayakta dur korkma gelecekten. O kezbanı da uyar sertçe. Sen o saçma yerlere harcasın diye calısmıyorsun, ilerideki çocukları düsünsün.
122 Yorumla- +1 yıl
abi yıllardır biriktirdiğim para diyorum, 17 yasindan beridir orada burada calisip kazandigim para
- +1 yıl
Olabilir ama ağlamanı mı gerektirecek? Giden gitmiş, evlenmeseydin öyleyse. Gidene niye ağlıyorsun. Daha fazla kazanmak için daha çok çalış. Kizı da uyar harcamalar için. Erkek gibi uyar ama ağlayarak değil.
- +1 yıl
Gözünden düşer daha çok, sen kendi kendine yorum yap, benim yazdiğım yerde kafa bulandırma. Hayat tecrüben bile yoktur.
- +1 yıl
Kesin öyledir, kendi mahallende havla.
- +1 yıl
Sen de ağla öyleyse.
- +1 yıl
senin olayın ne kimsin sen?
- +1 yıl
Selim bana mesaj at, şu ağlaklıktan kurtulman için tokatlayacağım seni.
- +1 yıl
@iremmm___ 4. karım olacaksan kabul.
- +1 yıl
Öyle desene ben de nikah günü alıyordum Paris Belediyesi'nden.
- +1 yıl
ABD belediyesi mi var keko.
- +1 yıl
Tamam mesai bitmiş, sabah 8de arıyorum.
- +1 yıl
Tamam.
- +1 yıl
o nasıl yorumdu azarlar gibi 😂😂😂😂😂
+1 yılDindar çiftiz demişsin. Kapalı kadınların makyaj yapmasına ayrı deli oluyorum. Amaç tesettür dikkat çekmek değil. Bence eşin önce onu öğrenmeli.
30 Yorumla
+1 yılGelelım sana genc delikanlı esnle bu durumu konus konusmadysan sana güvendi kocası oldgn ıcn gerek duymadı demek ki ama sen sıkıntını söylersen nazıkce emınım hersey daha farklı olur daha mutlu olursunuz Rabbım daim etsnn sız bu kadar basıt seyler ıcn yıpratmayn kendınizi hayat cok kısa kıymetınızı bln bızm gibi hatalar yapmayn
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 491 cevap paylaştı.
+1 yılDindar müslüman bir kadın bu kadar makyaj malzemesi almayacak kadar bilinçlidir diye düşünüyorum ve hikayeni biraz daha detaylara dikkat ederek yazmanı tavsiye ediyorum
10 Yorumla
+1 yılKeşke gelip karım şöyle karım böyle diye onu şikayet etmek yerine karşına alıp maddi anlamda gücünün üstünde harcamaları olduğunu söylesen. Pasif agresif davranışlar kişilik bozukluğu belirtisidir.
10 YorumlaEşiniz yanlış yapmış bunu onla konusmaniz gerekiyor. Eğer ihtiyaçları varsa karşılayabileceğinizi ama gizli saklı yapılan her işin güven kırıcı olduğunu belirtin.
00 Yorumlakarinla konuş dikkat etmezse boşa alinterin o senin
20 YorumlaEşini tam tanıyamadan, huyunu suyunu bilemeden evlenmişsin sonuçları da ağır oluyor. Bu üzücü gerçekten..
00 Yorumla
+1 yılDindar ve binlerce liralık makyaj malzemelesi Allah sana kolaylık versin nasıl evlendin görücü usulü mü
00 Yorumla
+1 yılDindar bir es ve makyaj malzemesi sence bunu sorgulamadinmi
01 Yorumla- +1 yıl
sadece evde yapıyor
+1 yıl4 aydır kredi kartı ekstresi gelmiyor mu ve dindar olmanızın bununla ne alakası var
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKarşına alıp düzgünce konuş. İleride çocuklarımızı da düşünmemiz lazım de. Onların gelecekleri için de kendimiz içinde biraz harcamalarınıza dikkat edelim de. Bu zamana kadar söylemediysen bunu eğer ondan dolayı da dikkat etmemiştir harcamasına. Düzgünce durumdan bahsedersen anlayacaktır seni eminim.
10 Yorumla
+1 yılAsla karına paradan bahsetme bir daha fazla bilgi verme kadınlar anlaşmıyor
00 Yorumlasever keyfini bizle mi paylaştın ki kederini anlatıyon
00 Yorumla
+1 yılDemekki dsüncesiz çakma dindar seninki tutarsız olmuş dindar ve makyaj israfı
00 Yorumla
+1 yılAbi uyanık olmazsan karşındaki karın dahi olsa seni ayakta uyutur. Gözün açık olsun biraz.
06 Yorumla- +1 yıl
Cok büyük konustun gözü acık adam vee yeni evli ciftlere böylesine akıl vermek yakısmaz🙄
- +1 yıl
Benim mi gözüm açıkmış pehh fjfjj ben aşık olunca kör olurum ki 😂. Tamam yani biraz ağır bir görüş oldu ama eşinin hırsızlık yapar gibi gizli saklı iş çevimesi gerçekten çok rahatsız edici bir durum.
- +1 yıl
Ama belki o öyle düsünmedi nasıl olsa esım dedı söyleme gercegı duymadı güvendı belki adam ona rahatsz olup durumu dile getırse ve kadın yıne bunu yaparsa o zamann hırszdr amenna ama Sımdı günahına girmemek lazımm hem hayat daha pisirmemis ki onları daha cok kücükler canım cicim aylar 😊🤷♀️
- +1 yıl
Aslında evet haklısın. Eleştiride biraz ileri gittik sanırım. Doğru. Onlar henüz farkında değil yaptıklarının.
- +1 yıl
Tesekkur ederım güzel saygn ıcn
- +1 yıl
Rica ederim nazik ikazınız için.🙂
+1 yılHükmeti sizler çok savunuyorsunuz. Şimdi niye burada ağlaşıyorsunuz?
00 YorumlaYuvayı dişi kuş yapar derler, eşin tutumlu değilse vay haline , kredi kartı dediler istemeden verdiler ipin ucu bir kaçarsa boğulursun demediler türküsünü söylemeye başla önlemini al gerekirse kredi kartını kapat izah et
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılDindar bir kadın ve makuaj malzemesi masrafı?
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılben makyaj yapmiyorum beni almis olsan boyle bi sorunun olmazdi
00 Yorumla
+1 yılEşiniz sizden şüphe duymadığı için güven konusunda onun için harcamış ama siz onu karşınıza alıp kırıcı olmadan güzel bir şekilde anlatırsanız o sizi anlar eminim
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılMaşallah eşin çok dindarmış. Örnek almak lazım. Ama doğru ya hırsızlık serbest bu dinde
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBanane hiç umrumda değil başkasının ne yaptığı
00 Yorumla
+1 yılHoca yanlış seçim hoca boya badana işi girdimi vardir bı yanlış
00 Yorumla
+1 yılBen kıyamam ya Allah'tan dindar olmasa napar Allah bilir
00 Yorumla
+1 yılYarın bu kadını al kapının önüne koy * gitsin öyle kadından eş olmaz
00 Yorumla
+1 yılTerkkeder bu seni ilerde
03 Yorumla- +1 yıl
cevrenizde yasadiginiz boyle bi olay oldu mu?
- +1 yıl
Oldu
- +1 yıl
örnek verebilir misiniz?
+1 yıldindar ve muslumanlıkla alakayı cozemedim
10 Yorumla
+1 yılEr yeni nesil kapalılar böyle oluyor sülüman
00 Yorumla
+1 yılAteist olursan bütün dertlerin biter
00 YorumlaYengeyi çalıştır anlar
00 Yorumla
+1 yılBünye alıştı artık o ne yapsın
00 Yorumla
+1 yılViski içsin daha da hafife alır.
00 Yorumla
+1 yılBosan net söylüyorum böyle kabul edilemez
00 Yorumla
+1 yılkanka madem dindar makyajla ne işi var
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbende üniversite okudum, evlenemedim, ailem çok sever eğitimi
00 YorumlaSana kim dedi kredi kartı kullan diye
00 YorumlaKarın akp li mi
44 Yorumla- +1 yıl
hanımefendi bu sizi ilgilendirmez
- +1 yıl
Gece gece güldüm ya🤣🤣
- +1 yıl
Kocası böyle olan kadınlar tani ekonomi süper der 🤣
Gizli Üye(25-29)+1 yılşimdi sana sorsam reşisss reis dersin
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılYatırıma kullan harcayamaz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKardeşim cezasını yatakta vermen lazım. Net.
00 Yorumla
+1 yılayıp etmiş nediyem
00 YorumlaKendisiyle konuş paramız bitmesin de
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılvay uyanık izinsiz almış birde
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 550 cevap paylaştı. Uyar
00 Yorumla
+1 yılNeeeee 😨
00 Yorumla
Devamını Gör(35)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz