Güncellemeler
+1 yıl
Parayı almak istemiyorum güvenemiyorum başıma ne iş açacak sonrasında. Mesleği, ismi, fotoğrafları, yaşadığı yer, her şeyi sahte. Buraya geleceğini de söylüyor. Ama bilet sahte. Bir türlü ne yapmaya çalıştığını anlamıyorum.
Fazla uzatmadan anlatmak istiyorum. Sosyal medya üzerinden yabancı biriyle tanıştım, gönderdiği fotoğraflar, yaşadığı yer, ismi sahte çıktı. Ama bunu bildiğimi bilmiyor. Bana (sahte) uçak bileti fotoğrafı gönderdi 2 gün sonra burada olacakmış :D Ve asıl kafamı kurcalayan mevzu ise kripto cüzdanı açtırıp bana 20.000 dolar göndereceğini söylüyor. (Maddi durumumun iyi olmadığı yalanını söylemiştim benden para koparmaya çalışmasın diye.) Israrla kripto para cüzdanı açtırıp para atmak istiyor. Dolandırıcı desem nasıl bir dolandırıcı anlayamıyorum. Para koparmaya çalışmıyor fakat kendisi hakkında anlattığı her şeyin yalan olduğunu biliyorum. Amacı sizce ne olabilir?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Önce hesap açtırmak demek ki niyeti sonrası için başka planları olabilir böyle kişilerin bök yapacağı belli olmaz
Ne gibi bir planı olabilir örnek verir misin?
Arkadaşın biri açıklamış öyle bir durum olabilir.. ya her şey olabilir netflix de tinder avcısı diye bir belgesel mi ne vardı bakınca o kadınlar da beni dolandırmaz diye düşünüyor ama adam aynı anda birkaç kadını dolandırdı ve işin kötü tarafı adam alenen bilinmesine rağmen hiçbir şey yapılmıyor. Bu yüzden kimsenin ipiyle kuyuya inme sana para göndermek istiyorsa normal yollardan göndersin.
Para göndermesini istemiyorum zaten nasıl bu durumdan kurtulacağım bilmiyorum. Israrla göndermek istiyor. Her şeyi zaten sahte bir an önce iletişimi koparmak istiyorum ama sahteliğinin farkında olduğumu bilmiyor, bilerek söylemiyorum agresif tavır takınıp ne yapacağı belli olmaz diye.
Merhaba konunun üstünden zaman geçmiş ama yazayım bence her şeyi yüzüne vur ve iletişimi kes engelle , yazma bunlar senin elindr olan şeyler sonuçta.. senin adresini vs. Bilen birisi değilse sana sanaldan ne yapabilir?
boş ver onu sen benle ilgilen ben tokatlayım seni
Naber la nedim 😂
@Uçusuhatirlaaa bilmiyom kanka istediğin yorumu yap
Sjsjsjsh
@Uçusuhatirlaaa xdxd
Yurt dışından para kaçırmayı artık bu şekilde de yapıyorlar dikkat et kara para aklamadan ceza yiyebilirsin
Bildiğim kadarıyla bu cüzdanlar takip edilemiyor. Kendisi yapmak yerine neden beni bulaştırır ki?
Bilemiyorum
Cüzdan numaranı sakın verme.
Trust wallet açtıracak. Herhangi kişisel bilgi verilerek kayıt olunmuyor sanırım. Numarayı vermek ne gibi bir sorun yaratabilir?
Cüzdanı boşaltabiliyorlar. Aklıma gelen şu bu hakikaten 20 k doları sana atıp ( tabi nereden geldiği belli olmayan 20k dolar) sonra cüzdanı boşaltmak isteyebilir. Yani illegal parayı senin cüzdanına yatırıp sonra senden de çalabilir. Suçu sana yıkıp 20 k doları gönül rahatlığıyla cebe indirecektir yani. Tabi bu bir varsayım.
Ben de bu ihtimali düşündüm. Suçlu hissettirip parayı isteyecek diye. Ama başka ülkede yani vermezsem ne olabilir?
Parayı istemesine gerek yok kanks cüzdan numaran varsa oradan çalabiliyorlar zati. Cüzdanı komple boşaltıyorlar. Bu senin üzerinden kara para aklama peşinde bence.
Peki şunu merak ediyorum. Bu cüzdanlar takip edilemiyorsa kendisi bi cüzdan açıp parayı aklamak yerine neden kendisi halletmiyor?
Takip edilemiyor diye başkasını adına da açamıyorsun. Sonuçta senin adına açılacak senin numaranla mail adresinle açılacak.
Trust wallet cüzdanı açarken mail veya telefon numarası ile kayıt olunmuyor ki.
Hesabı onaylatmak için isteniyor bu bilgiler. Trustta istenmediğini bilmiyordum. Ya sen yine de bulaşma ip adresinden bilmem neyden illa ki çikar ortaya. Kendini riske atma. Binance vs hepsi kimliğinle foto çekmeni bile istiyor hesap onayı için. Trust niye istemiyor şaşırdım doğrusu.
Ben de bulaşmak istemiyorum. Adamın her şeyi sahte ve bunu bildiğimi bilmiyor. Salağa yatıyorum anlayacağın. Ama nasıl kurtulacağım bilmiyorum.
Ve açıkça söylemiyorum da ne gibi bir tavır takınacak kestiremiyorum.
Engelle geç yahu kurtulmak niye bu kadar zor olsun ki? Adam seni kullanıp para aklama derdinde her şeyi sahteyse böyle yapmak istediği kesin. Hiç bise deme direk engelle.
Ya başka yerlerden bana ulaşıp tehdit ederse? Telefon numaram ve fotoğraflarım var.
Sonina kadar dene bakalim
seni götürmek
Nasıl yani?
dm den anlatım reis
İlginç olay