Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından paylaşılan verilere göre, Tüketici fiyatları (TÜFE), martta aylık bazda yüzde 5,46 artarken, yıllık enflasyon 20 yılın yeni zirvesi olan yüzde 61,1'ye yükseldi.Yİ-ÜFE (2003=100) 2022 yılı Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 9,19, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 29,31, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 114,97 artış gösterdiBir önceki yılın aynı ayına göre artışın yüksek olduğu ana gruplar ise sırasıyla, yüzde 99,12 ile ulaştırma, yüzde 70,33 ile gıda ve alkolsüz içecekler, yüzde 69,26 ile ev eşyası oldu. Yıllık en düşük artış yüzde 15,08 ile haberleşme ana grubunda gerçekleşti.
Yıllık enflasyon yüzde 61'e çıktı. Sizi en çok hangi ürünün fiyatının artması etkiledi?
Ürün fiyat artışında anormallik var. Tamam belli başlı ürünlerde fiyat artışını anlarım ama atıyorum bundan 5 ay önce 5 liraya aldığım şeyin fiyatını 30 lira olarak görünce içimden demediğim kalmıyor. Hastalık oldu böyle oldu okey ama marketlerde yapılan bu anormal zam cidden beni çok üzüyor. Yazık gerçekten çok yazık...
Hijyen takıntım var.. Bu sebebten beni en çok kişisel bakım şampuan duş jeli, vücut kremi, yüz bakım ve göz çevresi kremi saç boyası gibi kozmetik alanındaki olağanüstü artış şaşırtıyor. En basitinden bir nivea vücut nemlendiricisi ve sıkılaştırıcı fiyatı 100TL ile 150 TL üzerinde bir fiyat aralağina ulaşmış durumda.. Eskiden kozmetik sektöründe her keseye uygun fiyat aralığında ürünler vardı.. Şimdi en dandik marka bile oldukça pahalı..
her şey uçtu gelirler azaldı sözün bittiği yerdeyiz ama hala birileri iyi olduğunu uçtuğumuzu söylüyır yazık çok yazıkkk Allahım evi kira askari üçretle çalışan kardeşlerimize yardım etsin hiç iyi günlerde deiliz elektik doğalgaz mazot şeker un süt ve süt ürünlerii bune be kardeşim bunee bu kadar şatavat yapıcanıza millete para yardımı yapım elin suriyelisini besliycenize kendi vatandaşınıza para verin maaşa bağlayın ama herşeyin hesabı sorulur sandıkta
Bu rakamlar hep yalan bizim hissettiğimiz zamlar %200 den fazla sanırım Tüik in başkanı Trabzonu bu sefer 61 yazalım demiş olabilir malüm iktidar ülkenin her yerini bir katarlılara bir de Karadeniz tayfasına bıraktı.
%61 tuik ile :) gercekde hesaplanamaz cikiyor bu yuzden de urun secmeye gerek yok tırnak makasında taraga kadar hersseyin fiyati UÇUK rakamlara ulasti :) ve hala bu hukumeti destekleyen insanlar var :)))))
Yiyecek konusunda ve teknoloji konusunda yine yiyecek iyi teknolojiye yaklaşılmıyor asla ne kıytırık dandik şeyler bile aldı başını gitti artık düzelmesini bekliyecez