Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı'na canlı bağlantı ile katıldı.Temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV'yi yüzde 1'e indiriyoruz. Yeni düzenlemeyle gıda ürünlerinde yüzde 7'lik indirim yapmış oluyoruz. KDV'si yüzde 1'e inen ürünler enflasyon sepetinde ciddi ağırlığa sahiptir. Tüm bu ürünlerde yapılan vergi indirimi enflasyonla mücadelede önemli bir kazanım haline gelmektedir. Gıda ürünlerindeki KDV'yi yüzde 1'e indiren düzenlemeyi yarınki Resmi Gazete'de yayımlıyoruz açıklamasını yaptı
Temel gıdada yüzde 8 olan KDV oranı yüzde 1'e düşürüldü. Kararı nasıl buldunuz?
Yanlış ve eksik sayın yöneticiler fiyat yüksekliği sorununun sebebinin kdv oranı olmadığının farkında mı değil yoksa öyle mi davranıyor bunu anlayamıyorum. Sorun üretimin azlığı ve maliyetininin fazlalığı bunu önlemeden bu yapılan kasadaki deliği büyütecek sadece ve en acı tarafı bu indirim ne halka nede üreticiye ulaşamayacak aradaki fırsatçılar daha fazla kazanmış olacak. Hea dedik üretim az maliyeti fazla ama öyle deyince ne oluyor ilgili bakanlıklar kamu spotu yapıp cevap veriyor bu sene rekor üretim ve rekor ihracat yaptık diye, iyide biz bunu niye göremiyoruz hangi pazarcı kendi yiyeceğini dahi satar da aç aç oturur, bizim bakanlıkların dediğine göre biz öyle yapmışız. Bu sorunun kaynağı sebebi bi anda olan bi afet vs bisey değil yıllardır yapılan yanlış politikalar yani çözümde bi anda şıp diye gerceklesip herseyi duzeltmeyecek maalesef bu yokluğu çekmek zorunda bırakıldık ama hala buna önlem alınmak yerine bugünü nasıl kurtarırız derdindeler yarını düşünen yok. Elektrik ve doğalgaz zamları da ayni sekilde bakan diyor ki paşa paşa zamlı ödeyeceksiniz kazık halka giriyor, sonra bi kısmını devlet olarak biz ödeyeceğiz kazık devletin kasasına da giriyor ama dağıtıcı firmalara dokunmayın yazık onlara doğru düzgün hizmet vermeseler devlet aldığı fiyatın 5 katına satsalarda aman onların karına zarar gelmesin deniyor. Yeminle anlamıyorum bu işte büyük bi terslik var ve eminim tek gören de ben değilim ama nasil oluyorda kimse farketmiyor gerekeni yapmıyor anlamıyorum sayın yöneticiler
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Her Cuma bir ayet sallayan bakara makaracı egemen bağış * büyük elçi olarak atayan, 17/25 aralıkta o paraları oraya polis koydu deyip sonra o paraları yasak faizi ile geri alan zafer ve muammer hiiç koruyan ve eski şehircilik bakanı Erdoğan Bayraktar'ın Başbakan'ın bilgisi ile imzalanan belgeleri düşününce balık maalesef baştan kokmuştur. Çalıyor ama çalışıyor diyen mantığa maalesef bundan daha kötü bir yönetim yakışır. Çiftçiye ananıda al git diyen, kazada ölen madenci yakınını tekmeleyen zihniyeti unutmamalıyız. Meclis'teki iki ayaklı hayvanlar bizi temsil ettiğini unutur ve genel başkanına taparsa başımıza daha çoook çorap örerler. Uzun lafın kısası asgari ücret 4250 tl ve açlık sınırı geçen ay 4249 tl artan 1 tl kime girsin? Hazineyi talan eden ve ettirenlere girmesin mi?
Şaka gibi. Bu şu demek. Marketler ürünleri aynı fiyata satıp daha fazla para kazanalar. Çünkü kdv yükü azalıyor. 100 Tl ye satılan ürünün kdv hariç tutarı 92,59 ken, fiyatı düşürmeyecekler. Aynı kalıcak böylece yüzde 1 kdv hesabından dolayı ürünün kdv hariç fiyatı 99,01 e gelecek. Yani marketçi eski karının üzerine 6,42 tl daha ilave etmiş oluyor.
Bu ekonomi bilginleri piyasanın nasıl işlediğini bilmiyor. her şey masabaşında planlamakla olmuyor.
Basiretsiz yöneticiler ve planlayıcılar nedeniyle tüm fatura vadandaşın kesesine çıkartılıyor.
İçler acısı.
Kdv indirimi perakende sektöründe uygulanamaz kimse bunla uğraşmaz. Ancak toptan sektöründe uygulanır. Nokta.
KDV indirimi yapmak malı ucuzlatmıyor ki. Asıl haller yasası ele alınmalı. Üretici sedece toptancı hallerdeki birkaç tane kabzımalın elinden kurtarılmalı. Tarladan 3 liraya çıkan kabak nasıl oluyor da tezgahta 30 lira oluyor? KDV indirimi yapılınca bu sorun çözülmüş mü oluyor?
Oturdugu yetden her şeyin en iyisini isteyen sayin halkimim bir kismi bazı gerçekleri görmek istesede görme yeteneği zayıf olduğu için ne yaparsan yap yaranamazsın, bırak yüzde 1 bedava olsa gıda yine bahane bulma konusunda her yolu bulurlar, AC ölürler ama bu mantığın dışına çıkamazlar, her şeyin daha guzel olacagina inanirla ama güzel olan şeylerin kiymetini bilmezler, yapacak bişey yok maalesef nereye kadar böyle gideceğiz.
Önümüzdeki dönemde satıcılara yüklenecekler. gıdada %7 indirim yaptık sizde fiyatlra yansıtın diyor. Adamlar zaten yeni zamları yapmamıştı ki. Şimdi neyi düşürecekler? Hatta yakın zamanda ons altındaki gelen kırılma yüzünden ciddi artışlar gelmek zorunda buda gelince sonra marketlere fatura kesecekler bakın vergiyi düşürdük gene fiyatıları artırdı bunlar diyecekler.
Bunlar enflasyon fırlamadan önce olmalıydı. bütün ara ürünler döviz ile Türkiye'ye giriyor. Hani dolarla mı ekmek alıyoruz diyen kitle var. İşte dolar ile ekmek alıyoruz Rusya yolluyor buğdayı doğalgazı sonra elektriğe çevirip o elektrik ve buğdaydan yapılan un ile ekmek yapıyoruz.
Gemi tutuştu batıyor can havliyle büyük ödünlere gidiliyor Sorarlar adama senin ekonomin iyiyken böbürlenirken bu indirim neden aklına gelmedi Ama daha dur ne insani haklar geri ödenecek ki kasalar boş kazanırsak söke söke alırız kazanamazsak gelen düşünsün durumları
Surekli milletin cebinden millete lokmalik indirim yapılıyor.. sonra yine faturayi millet ödüyor... o yüzden bir ise yaramaz... zeytinyağı örneğin 4-5 yilda yuzde 300 artmasinin sebeni sadece dolar , benzin vs olamaz... Trostler de kontrol altinda değil.. doviz arttikca pahalılık sürer, bunu bahane eden karteller ise 3 lira yerine 30 lira zam yapar.. ulkede işleyiş bu..
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hiçbir fark ve değişim olmayacağina inandiğim için nötrüm hicbir sey dusunmuyorum. Ben bu ülkede fiyatı yükselen en ufak şeyin bile düştüğünü görmedim. Allah başimizda sözü geçen her partiden her elden olan insanlarin dillerinden dusurmedikleri 'Allah korkusu'nu işlerine yansitsin. ya da başimizdan hepsini alsin rabbim
Günü kurtarmalık geçici çözümler. Ana sebeplere müdahale edilmediği sürece yine zam gelecek bunu çinko bir vatandaş olarak ben bile anlatabiliyorken karar vericilerin adım atmaması sonlarını getirecek.
Bu daha başlangıç. Yattığım yerden tahmin ediyorum ki; bir çok şeye indirim yapılacak, özellikle doğalgaz, elektrik, kiralar vs ucuzlayacak, bir kısım iyi yönde ilerlenecek. Aha sonra bak bakalım nasıl basıyorlar ampule
Yahu biraz insaflı olmak Lazım, daha devlet ne yapsın, KDV indiriyor, faturaları sübvanse ediyor, asgari ücreti hiç olmadığı kadar arttırıyor, daha ne olsun, biraz şükür, vicdansızlıga gerek yok. Bunada şükür
Bu büyük gida zamlarından sonra yüzde 7 lik bir indirim hayat pahalılığından hissedilir bir etki yapmaz. Hayat pahalılığı temel ve önemli bir sorundur. Hatta en önemli sorunumuzdur. Makyaj çözümlerle sorun çözülemez.
Akli dengesini kaybetmiş birisini başkalarına zarar vermemesi için parol attırmak gibi bişey bu indirim yani oldukca komik ve saçma Akarsuya karsı yüzmek bu
Ne yapmalıyız şimdi? Havai fişekler ile kutlayalım mı veya sevinelim mi? Bunun sevinecek bir yönü yok çünkü. Gerçekliği görebilenler için bu sadece bir illüzyon.
Ciddi mi 😨 ne diyorsun 😱 Hemen şimdi gidiyorum aylar alamadığım muz, hindistan cevizi, portakal vb herşeyden 5er kilo alıyorum 😎 %7lik indirim varmış. Yıllardır indirim görmemiştim.
İndirim haberi görünce şaşırıyorum artık. Her şey 3 katı fiyatına çıktı, indirim olsa bile ne kadar etki edecek görecez. Şahsen ben bu indirimin ürünlere yansıyacağını düşünmüyorum
bunun markete yansıması ne olacak ancak merak ettiğim sanki bunun önceden haberleri varmış gibi son zamanlarda market fiyatlarının artması sonra düşürecekler işte indirim diyecekler buna da..
Kdv düşürülecek ürünler yıllardır enflasyon hesaplamasına dahil edilmiyor bunu hepimiz biliyoruz. Kdv düşmesi pek bir şeyi değiştirmeyecek alım gücü artmadigi sürece.
Seçim yatırımı... dha öncede yapılabilirdi... Dolar 18 lirayken mazot 10 liraydı. Dolar 13.5 mazot 17 tl. her şey seçim yatırımı ve algı operasyanu... Şöyleydi biz böyle ettik demek için
Ülkede vergi olmayan bir ürün yok %1 bile olsa vergi var. Tamam sistem vergiyle dönüyor ama halkında potansiyeli ortada millet vergilerden başını kaldıramıyor.
Bizi etkilemez. Zaten ekonomik şartlar yüzünden yamulmuş esnafların biraz rahatlamasına neden olur. Ama hiçbir şeyi çözmeyeceği gibi, enflasyonu da durdurmaz.
Dolar nasıl ki çok çıkınca hemen zam yapan satıcılar inince fiyatlarda da indirim yapmadı yine aynı olur fiyatlarda bi indirim yapmayacaklar yine pek değişen bir şey olmayacak yani
Avukat hanım bişey sorucam. Adıma icra içeren bir tebligat gelmiş. Maaş haczim olucakmış. Maaşım bu ay yattı ama kesinti olmamış. Sıkıntı olur mu? Sonuçta benden kaynaklı bişey değil.
Ak partiyi hedef alıp kendi ayağına sıkan kardeşlerimiz bilmiyorum ama popülizmin esiri olmuşlardır, gelmişden ve gelecekten uzak kalmışlardır, tedavisi olmayan bu kronik toplumsal döngüde bogusadurmaktadırlar, haklı oldukları konularda da haksızlığa hizmet ederek bilmedikleri gerçeklerin üzerini kapatmaktadırlar diye düşünüyorum
@aaaliali maalesef ki öyle, kinleri ve öfkeleri çok daha büyük sonuçlara sebep oluyor.. Farkına vardıkları zaman geç olmaz umarım. Vatansız, yurtsuz kalmayı bile umursamıyorlar..
Herşeyin güzel olacağını hep birlikte umut edelim ama bugün den güzel günler için ne yapabiliriz bunları düşünelim, yoksullukla mücadele demek tek başına bizi yönetenlerin sorumluluğu değil, sahada olan 90milyon olarak savaşmalıyız, siyasetin popülizmine çok kapılmadan
İşte tam da dediğiniz nokta da birlik olmak varken, acaba nerden nasıl daha çok sömürürümün derdinde millet.. Serbest ekonomi serbest piyasa diye fiyatları arttırdıkça arttıran, düşene bir tekmede ben atayım mantığı olan kesim oldukça dibe çöküş kaçınılmaz.. Ve nankörlük kanlarında işlemiş bir halkın sonu hüsrandır.. 😒😔😔
ne oyunu be bütün ülkelerde ekonomik kriz var koranadan dolayı. Eğitim seviyesi arttıkça oylarımız azalıyor diyen bir partiyi desteklemeye devam edin hahaha
😅😅 bir partiyi desteklememek için bu mucize cümle yeterliymiş, bilimsel olarak bir partiyi desteklememe araştırmalarına çok uzakmışım, cahil kalmışım demekki🤔
şeriatçı nurettin yıldıza kapak yapmaya çalışırken erdoğan söylüyor. Daha içinde ne yazdığını bilmediği şeyler yüzde yüz doğru diyecek kadar zekası düşüklerle dolu ülkeler gelişemez.
1. Sizin bu konuşmadan ne anladığınız 2. Konuşmada söylenmek istenenin ne olduğu
Bu ikisi birbirini tamamlamıyorsa, ya da anlaşılması konusunda şüpheler varsa
Bu konuşmayı yapana bu yakıştırmayı yapmanız çok sağlıklı değildir.
Diyelim belkide islam konulu bir konuşmada yanlış anlaşılmaya açık bir konuya deginilmisse bu kişinin islama bakış acısında ki gerçeği değiştirmez, yani niyet olarak iyi bir şey söylerken yanlış bir şey söylemiş de olsanız, islama hizmetleriyle bilinen birinin genel durumuna bakılır, ordan belkide ne demek istediği anlaşılabilir.
Afrikalıları cocukları metro inşaatlarında köle olarak çalıştırıp, kendi çocuklarını özel okullara gönderseydi, bir çoğuna islam daha sempatik gelecekti😊
@aaaliali yav he he geri kalmaya devam et 1400 yıl önceki cahil barbar çöl araplarının beyniyle dünyayı algılıyor sonra başarısızlığının suçunu başkalarına atıyor
Müslüm ve bir gayrı müslimin tartışmasına döndü olay😊 Ortak noktalarımızda var bu kadar kutuplaşmayalim😊 islam düşünmeyin çalışmayın üretmeyin diyen bir din olsa hakverecegim ama, tuaf gercekten😊
@aaaliali öyle diyor tabi sen daha islamın kelime anlamını bile bilmiyorsun teslimiyet demek körü körüne itaat demek muhammed ne derse körü körüne itaat edeceksin. yat dese yatacaksın kalk dese kalkacaksın. böyle değilse neden ibrahim allah dedi diye kendi oğlunun kafasını kesmeye kalktı?
Din budur iste, anlaşılmayan noktada burada, Allahın emirleri biraz sana ve bu çağa alışıldık gelmeyebilir, senin istediğin gibi bir din din değildir zaten, din bu çağa gelecege ve geçmişe özel değildir, ezelden ebede kapsayıcı bir durumdur, tabi bir gayri müslümün islami yorumlamasida bunda öteye geçmesi beklenemez. Güzelliklere ve iyiliğe gözlerinizi kapatmışsınız😊
@aaaliali işte 1400 yıl önceki zeka ile bugünkü zeka bir değil. Madem islam kurallarına göre yaşamak istiyorsun defol git afganistana irana arabistana. Biz nasıl yönetilmemiz gerektiğini allahtan daha iyi biliriz
Zam üstüne zam gelir yine değişmez. İndirim yansımaz.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Ulan Kafasını girilmayacak Yerini Bırakma Diyor İnsan İçinden Utanmadan Sadece 1 Düşüş mü Ulan Ülke Zor Geçiniyor Be Yazıklar Olsun senin gibi herife senin gotunu keserler Yakında elbet
Mazot ve gübre fiyatlarını düşürsünler bunun bir faydası olmaz ve elektrik
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
%8 kdv kalsin, mazot elektrik zammini geri ceksin daha çok faydasi olur (%8 yaninda nokta kalir)
3
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Marketlee onceleri uygunken simdi neden degil bi dusunmek lazim, Tko marketi daha da pahaliyken diger marketlerin bu fiyat olmasi normal, urunler ucarak gelmiyor araçla geliyor yakitla, adamlar tabiki askeri ucret kazanmak icin marketi calistirmiyorlar kendileride iyi yaşamak için ortanin ustunde bi hayat için, 1liralik urunu 5krş kar ederek satmak icin degil
3,5 günlük geçici çözümler çöküş süresini biraz öteler Kalıcı çözüm İhtiyaç duyulan her alanda düşünceye, her bir parçasına kadar Yerli malı üretim Yerli malı pazarlama