TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Ayçiçek yağı lüks tüketim maddesi haline gelebilir! Ne düşünüyorsunuz?

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ayçiçek yağının, üreticisinin yaşadığı zorluklar nedeniyle daha da erişilemez fiyatlara ulaşabileceğine dikkat çekerek, ayçiçeği yağının lüks hale gelebileceğini söyledi.

Ayçiçeği, incir ve girdi fiyatları konularında açıklama yapan TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Ayçiçeği tarımının sorunlarına kalıcı çözümler üretilmesi kaçınılmaz hale geldi” vurgusu yaptı.

Bayraktar, “Ayçiçeği üzerine çalışan kamu, özel sektör, üniversiteler ve meslek kuruluşları önyargısız, ön şartsız işbirliği içinde sorunlara eğilmezlerse toplumun temel gıda ihtiyaçlarından biri olan ayçiçeği yağı lüks tüketim maddesi olarak raflarda yerini alacaktır” diye konuştu.
TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Ayçiçek yağı lüks tüketim maddesi haline gelebilir! Ne düşünüyorsunuz?