Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği (BYSD) Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, ayçiçek yağındaki fiyat artışının sektörden kaynaklanmadığını belirterek "Yağı, Rusya ve Ukrayna'dan ithal etmek zorundayız. Onların istediği de ton başına 1325 dolar" dedi.Hammaddedeki son maliyet artışlarının henüz raf fiyatlarına yansımadığını ifade eden Büyükhelvacıgil, maliyet artışına bağlı olarak yüzde 20'lik bir fiyat artışı daha beklediğini söyledi.(Ntv)
hiç dert değil. hakları tabiki zam yapılacaksa yapılacak.
Tarım ürünlerinde gümrük vergileri son 3 ayda, Buğday %45’ten %0’a, Arpa %35’ten %0’a, Mısır %25’ten %0’a, Çeltik %34’ten %5’e, Ayçiçek Yağı %36’dan %3’e düşürüldü. Türkiye Büyük millet Meclisi’nce kabul edilen bütçe tasarısında da tarımsal destekleme bütçesinde hiç bir artış yapılmadı. 2020 yılı bütçesinde olduğu gibi 2021 yılı bütçesinden de tarıma toplamda 22 milyar lira destek ödemesi yapılacak.
Mazottan tohuma, gübreden ilaca tüm maliyetleri arttı mı? arttı. Devlet eliyle enflasyonu tutacağım diye ülke ithalat ülkesine dönüştü mü? dönüştü. Ucuz ithal ürün varken köylü zarar eder mi? eder. Teşvik var mı? yok. Böyle bir durumda köylü üretim yapar mı? yapmaz.
peki ne yapar köylü? Seçimde oyunu ak partiye verir. peki ne yapar tüketici? "yerli ve milli" ithal ürünleri getiren ak partiye oy verir.
bu durumda üzülmeli miyiz? Asla! Ne ekersen onu biçersin. Ekmezsen de biçilirsin. Hala akp yalanlarının peşinden koşan bu millete az bile.
Eyvah. O zaman zeytin yağı da zamlanır. Alıştık ama. Asgari ücretliye sabit gelirliye fakire fukaraya Allah yardım etsin. Herkes zor durumda aslında. Ne yapacağımızı şaşırdık. En iyisi durumu daha iyi olanlar, durumu daha kötü olanlara, zekat, fitre, sadaka ve yardım niyetiyle destek olmalılar. 😎
Asgari ücrete 27 teneke yağ alınan ülke haline bizi getirenleri o tenekelerin içine turşu gibi badarlar inşAllah one day.
0|5
0|0
Gizli Üye
17 sa
Evine zeytinyağ almaya zorlanan insanlar var, asgari ücretle geçinip evi kira olan var. Bu insanlar nasıl evlenip yuva kurup çocuk sahibi olucak? Hem evin hem işin hem araban hem evinde son model eşyaların herşeyin olucak, bunlar başlangıç tabiki düğünü takısı zartı zurtu saymıyorum bile.
Yahu arkadaş ne oluyor böyle de ikide bir zam geliyor anmamış değilim.. %1-2 de değil, %20 şaka gibi.. Bunu bile artık ithal ettiğimize göre, Allah sonumuzu hayır etsin..
Adım atma vergisi bu yıl içinde gelir heralde neden doğdun lan doğmasaydın vergisi falan da gelmeli yahu bir milletin içinden bu kadar da geçilmez tamam saray maray da ülke yetişemiyo artık mk :D
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
2539Tarım ürünlerinde gümrük vergileri son 3 ayda,
Buğday %45’ten %0’a,
Arpa %35’ten %0’a,
Mısır %25’ten %0’a,
Çeltik %34’ten %5’e,
Ayçiçek Yağı %36’dan %3’e düşürüldü.
Türkiye Büyük millet Meclisi’nce kabul edilen bütçe tasarısında da tarımsal destekleme bütçesinde hiç bir artış yapılmadı. 2020 yılı bütçesinde olduğu gibi 2021 yılı bütçesinden de tarıma toplamda 22 milyar lira destek ödemesi yapılacak.
Mazottan tohuma, gübreden ilaca tüm maliyetleri arttı mı? arttı.
Devlet eliyle enflasyonu tutacağım diye ülke ithalat ülkesine dönüştü mü? dönüştü.
Ucuz ithal ürün varken köylü zarar eder mi? eder.
Teşvik var mı? yok.
Böyle bir durumda köylü üretim yapar mı? yapmaz.
peki ne yapar köylü? Seçimde oyunu ak partiye verir.
peki ne yapar tüketici? "yerli ve milli" ithal ürünleri getiren ak partiye oy verir.
bu durumda üzülmeli miyiz? Asla! Ne ekersen onu biçersin. Ekmezsen de biçilirsin. Hala akp yalanlarının peşinden koşan bu millete az bile.
doğru tespit 👍
Bunu bile artık ithal ettiğimize göre, Allah sonumuzu hayır etsin..
Yarısı boşa gitti.
Allah belamı verecek
Sana koymaz abi sjsjs
20 TL !!!
Boykot
Yağ alınca zenginmi olunuyor