İkimiz de çalışıyoruz. İkimizin de maaşı var. Ben ev giderlerine katkı sağlıyordum ama son zamanlarda maaşıma olduğu gibi el koyuyor. Yatırım yapıyorum filan diyor ama ne söylemiyor. Bana da çok az para veriyor. Yani yol masrafım, yemek giderim dışında kendime bir şey alacak para bile kalmıyor. Kavga da etmek istemiyorum para yüzünden. Ne yapabilirim?
Eşim maaşımı alıp bana çok az harçlık veriyor. Paramı vermek zorunda mıyım?
öyle şey olmaz. ortak giderler ortaya konur. kimin gücü neye yetecekse ortaya ortak para konur. maaşa el koymak olmaz. size şunu söyleyim. dinen siz hiç para vermeseniz de olur. çünkü evi geçindirmek erkeğe emirdir kadına değil. kadın isterse katkıda bulunabilir. zorla paranı alamaz elinden. izin verme.
bir sonraki maaşında eline verme. karşı çık bu senin hem dinen hem hukuken hakkın. kavga gerekiyorsa da kavga. hiç sorun etme itiraz et. yatırım yapıyorsa da sen bilmek zorundasın. senin paranla habersiz harcama yapamaz. belki yatırım dediği sana uygun bir şey değil. belki kabul edeceğin bir şey değil. böyle olmaz. aklını başına al
@Blackh evet. zorunda değil. ailenin geçimini sağlamak erkeğe emirdir ama kadına değil. kadın kendisi istek ve rızası ile verebilir. mecbur değil. evlenirken bunu göğüsleyerek evlenmeli erkek.
Tam kredi kartinin son kurusuna kadar harcatacak erkek 😂cok garip hala m. s bilmem kac yuzyildaki toplumsal yapinin varolduguna ve varolmasi gerektigini dusunuyorsunuz ya pes
Yanii aslında evet parayı ortak bir şekilde kasaya koymalısınız. Şahsen benim istediğim evlilik böyle. Senin param benim param mantığı saçmalık. Büyük ihtimalle bir hedefiniz var eşin ona para biriktiriyor. Seninde gereksiz harcama yapmanı istemiyor. Ama bence bunu oturup konuşsanız kimsenin canı sıkılmadan çözülürdü. Eşin mantıklı biriyse otur konuş bu sorununu.
Oha, olur mu öyle şey şoktayım şu an! Sen kazanıyorsan para senindir. Yatırım ve birikim aile giderleri ortak harcanabilir, evet. Onda bile seninkini alması gerekmiyor ortak hesapta kalır kalan. O kadar çalışıp kendine bir şey bile alamayacaksan neden çalışıyorsun ki? Kölelik gibi bir şey bu. Yatırım ise sen al onun parasını. Katlanamam böyle bir şeye kafam attı şu an. Ne yaptığından haberin var mı paraları? Bir gün ortada kalırsan ne olacak, ne yapacaksın? Kendini güvenceye almalısın bu devirde eşe bile güven olmuyor.
Not: Bu arada evlilikte senin benim olmamalı ona katılıyorum evet ama bu durum bana farklı geldi parayı ortak derecede harcasalardı veya adamın ne yaptığı belli olsaydı tamam diyecektim. Bu şekilde haksızlık gibi geliyor bana.
Bence biraz sesini çıkartmalısın. Sen sustuğun için rahat rahat paranı alıyor yaptığı çok ama çok yanlış senin bu yazdığın ihtiyaçlar dışında bir çok ihtiyacın var. Bunu tatlı bir dille konuşmalısın yoksa bu böyle devam eder. Ayrıca yaptığı yatırımı da senden saklayamaz adam gibi söylemesi gerekir.
Yatırım için senin paranı alıyorsa kardan sana da pay vermesi lazım ve ne olduğunu sana söylemek zorunda. Sen bunca yıl mesleğinde başka birinin yatırımlarını desteklemek için mi geliştirdin kendini?
Hayatta bildiğim bir şey varsa o da ; bir konuda gizlilik varsa kesin bir pislik vardır için içinde. Eşin altın alıp altın düşünce zarar etmiş olabilir ve bunu senden aldığı parayla kurtarmaya çalışıyor olabilir, dikkatli ol.
Gizli saklı iş olmaz öyle, hem de hayatını birleştirdiğin insanla.
Bugüne kadar okuduğum en saçma şeylerden biriydi kusura bakma.
Kocanızla konuşun bu durumu ev ihtiyacı ve gideri için maaşınızın bir miktarını ortaya koyabilirsiniz aynı kocanızın yaptığı gibi fakat geriye kalan para sizin kişisel harcamalarınıza gitmelidir. Tabiki de tüm bunlar iki bireyinde bilgisi dahilinde olmalıdır. Kocanız bir yatırım yapma düşüncesindeyse bunu size açıklamalı çünkü sizinde maaşınıza tamamen el koyuyor. Burada tek yanlış olan şey bu. Gidin ve kocanızla neye yatırım yaptığı hakkında konuşun fikir alışverişi yapın ve aklınıza yatmayan, mantıksız gelen ve bariz karlı olmayan bir işe kalkışmak zorunda değilsiniz. Ya da bir diğer iğrenç düşünce ise kocanızın bu parayı alıp size yatırım yapıyorum diye yalan söylemesidir. İki durumda da buna son verip kocanızla konuşmanız gerekiyor.
Ne yazikki, genel bir sorun Çalışan eş ler de birbirlerinin parasına el koyma, gasp etme durumu. Bunu kimi kadın larda yapıyor. Doğru değil, herkes kendi kazancına sahip çıkmalı. Para için çalışıyorsanız, emeğinize de sahip çıkmalısınız. Bende paracı bir insan değilim, fakat karşı taraf bu şekilde sömürü, ve aptal yerine koyma durumunu gerçekleştiriyor. Olmuyor. Bu yapılacak ise, karşılıklı paylaşım olur, ortak bir havuz ya da banka hesabı olur. Anlarım. Ev alınır, araba alınır. Başka ihtiyaçlar birlikte karşılanabilir. Ama bunun haricinde böyle gasp doğru değil.
Düzgün bir açıklama yapana kadar maaşını vermeni tavsiye etmiyorum yatırımsa nereye yatırım kime yatırım neye yatırım yapıyor açıklasın aynı zaman da kendinize ait ihtiyaçlarınız olduğunu ve almanız gereken şeyler olduğunu da dile getirin siz maaşınızdan ona verirsiniz o size değil siz çalışıyorsunuz o sizin yerinize çalışmıyor
sizi dolduruşa getirmek istemem en kötüsünü düşünmenin manası yok ama ne olursa olsun evlilikte böyle gizlilik (paranı bana ver ben biriktiriyorum) falan olmamalı; başkalarının da söylediği gibi dinen zaten paranızı vermeniz gibi bir zorunluluk yoktur, kardeşin kardeşi para için sattığı böyle bir devirde en iyisi böyle para durumlarında belirli sınırlar koymak. ben karımı çok sevmem canımla bile güvensem yine de ne ben bütün paramı onun kontrolüne veririm ne de ondan böyle bir şey isterim.
Öncelikle param olarak düşünme , bence evlilikte senin benim yok. Ama eşin biraz gizemli davranmış halbuki yaptığı şeyi sana söylese aranızda sorun olmaz belki de sen desteklersin onu. Bence açık açık konuşmalısın ama kesinlikle benim param , vermek zorunda mıyım falan deme. Birbirinizi anlamaya çalışmalısınız hayat müşterek.
Avel misin sorgusuz sualsiz para mı verilir yatırım yapıyorsa anlatmak zorunda brlki kumar oynuyor nerden bileceksin. Ben para biriktiriyorum benim paramla değil kendi hesabınla yap yatırımına benim giderim bana yetiyor diyebilirsin.
Zaten ev giderlerine yardımcı olarak eşinin yatırımına katkı sağlıyorsun tüm yükü ona atmıyorsun ama tüm parana el koyması aşırı saçma sesini çıkartmalısın.
Sevgilisine yatırım yapıyor olmasın? Ayrıca gerçekten öyle bir şey yapıyorsa senin neye yatırım yaptığını bilmeye hakkın var. Böyle olmazki. O senin Paran. Müslümanmısınız bilmiyorum ama İslamda Erkeğin Parası karısına aittir (yemek giyim masraflarını karşılamak zorunda), senin paranda senin parandır. Beni neye yatırım yaptığını söylememesi şüphelendirdi o yüzden bence söyle ve parana el koymasına izin verme.
Bu doğru değil eşin de olsa bu toleransı göstermemelisin ona. Finansal özgürlük bieey için en önemli olan durum hele ki bir kadın için kavga edemem diyorsun etmelisin tabi önce ona doğru bir üslupta bunu açıklamalısın eğer anlamıyorsa gerekirse kavga da etmelisin ancak kavga etmenin sebebi para olmamalı para burada sadece bir araç asıl konu elinden alınan hakların ve özgürlüğün kendini ezdirmemelisin bu doğru değil sessiz kalmanı doğru bulmuyorum bu konuda eğer bir yatırım söz konusu ise ortak bir hesabınız olur ve beraber hesabı takip eder yatırımınızı yaparsınız beraber bir hayat sürdürmek bunu gerektirir benim idealimde
Giderler ortak ödenir, kişisel harcamalar varsa diğeri maaşından alsın alamıyorsa diğeri eğer razıysa versin. Birinin maaşı çok da olabilir duruma göre kendi aralarında artırıp birikim yapabilirler vs. Kendi aralarında halledecekleri bir şey ama maaşa el koymak nedir ya kayyum gibi 🤣🤣
Yatırımı öğren gözünle gör Buda en doğal hakkın söylemek zorunda. Ama direk giriş yapmak kırabilir gereksiz bir kavgaya gerek yok sonuçta oda belkide sen bişey demezsin düşüncesi ile bu şekilde hareket ediyor ama sen merak ettiklerini sor güzelce konuş
Yani hakikaten siz kadınları anlamak zor, siz vermişsiniz o kozu ona, hala kavga etmek istemiyorum diyorsunuz. Verme köle misin, oldu sabah akşam çalış, ne halt yediğini bilme ver maaşı eline, yatırım yapıyor ise sende biriksin sen yap yatırımını, ilginç ya hakikaten bende mi bir sorun var acaba. Bende evliyim, arabayı bile üstüme aldık, senin eşin normal değil, ben olsam 5 kuruş koklatmazdım, hayat müşterek ise sen onun dışında kalmışsın.
Düzgün bir dille konuş eğer eşinin maaşı iyiyse ona onunla maaşini sadece yatırım yapmak için bir kısmını paylaşacağını soyle ve kendine ayiracagin bütçeye kendin karar ver ya da ikinizde maaşından her ay atıyorum 300 ayırsin o 300 versin sende 300 ver yatırım yapiyorsada öyle yapsın
esınle soyle konus kıranız varsa ortak toplam kazanc hesabı yapın atıyorum 8 bın tl 2 bın kıranız var 6 kaldı 2500 mutfak ve telefon ıvır zıvır masraflar kaldı 3.500 tl dımı 1000 er tl ay ıcı harcama yol yemek alın kalanını evde bırakın bırıktırın ya da bankada ortak hesap acın orda bırıksın heray
Kadının parası kadınındır. Erkek evin nafakasın temin etmek için sorumludur Kadın isterse çalışmaya bilir. Hatta şöyle ki kadının parası var zengin ise kocasına zekat verebilir. Ama erkek zengin parası varsa kadınına zekat vermez çünkü ERKEK eşine bakmak zorunludur.
O değil de sen ekonomik özgürlüğunu kazanmış kadın nasıl sesini cikarmiyorsun sen hayırdır benim paramla, benim alın terimle nasıl bana harçlık verebiliyorsun bu nasıl hadsizlik niye diyemiyorsun?
Tabii ki de değilsin olur mu öyle şey? Sen kendi alın terinle kazanıyorsun o parayı bunu hiç dile getirmedim mi mesela? Ama ilk başta vermemen gerekirdi. Neyse olan olmuş sana tavsiyem maaşını vermemen gerekmedikçe.
Evlenip hayatlarınızı paylaştığınız gibi evin eksik ihtiyaçlarını da ortak karşılamalısınız tabiki ama eşin biraz abartmış resmen haraç alır gibi ne bu ya? O kadar çalışıp kazandığın para brncr bi konuşup halletmelisiniz olmaz böyle
Maaşların bir kişide toplanması makul bir durumdur lakin yapılan yatırım ve harcamaların kararını birlikte alırsanız hem emeğinin katkının durumunu takip etmiş hemde motive olmuş olursun Aksi taktirde şu anki durumun moral bozuvu
Eşinle düzgünce konuşabilirsin. Eşine kendi maaşını vermek zorunda değilsin. Sonuçta maaşını kendin kazanıyorsun. Hem evine de katkı sağlıyormuşsun. O yüzden maaşına eşin tarafından el konulması, yanlış bir davranış.
Çalışıp emek veriyorsun ve kazanıyorsun o para senin aynı şekilde çalışıp emek verdiği para da onun ortak güderler konuşulur halledilir gerisi hakkında söz sahibi olması düşünülemez bile tavrını net koy bu kadar ılımlı olmak gerçekten şaşırtocı ben delirirdim
Yuh o kadar da değil. Eşin seni gelir kapısı olarak görüyor. Harcamalar ortak ve ihtiyaçlar dahilinde olmalı. Bence fazla mesaiye kal, ek iş yap yaranabilmek için.
emeğinin karşılığını kimseye verme kocan bile olsa ne ihtiyaç varsa gelip söylemesi ve ihtiyacı olan kadarını almalı. kocanın hiç mi saygısı yok sana ya da emeğinle kazandığın paraya
Bunu yapmaya hiç bi hakkı yok yatırım yapacaksa sizden onay almadan yapması bencillikten başka bir şey değil ortak bi noktada buluşmalısınız evlilik paylaşmaktır her şeyiyle
Yani eğer gerçekten yatırım ya da birikim sağlıyorsa tamam sorun yok da o yatırımı birikimi de seninle paylaşması gerekir. Nedir ne değildir sana izah etmesi gerek
Bence hazır daha uzun yıllardır evli değilken bu şekilde alıştırmamalısın. Bir tanıdığım var tüm parasını veriyor senin gibi ona da hep diyorum keşke baştan alıştırmasaydın diye.
Eşinle bu durumu karşılıklı konuşarak çözüme kavuşturabilirsin. Burda sana şöyle böyle diyenlerin çoğu işsiz, üsten üsten yorum yaparlar. Başka çaren yok
bilemiyorum ama tamamen alması tuhaf geldi benim 5 yıllık bir ilişkim var ben istemeden sevgilim maaşını parasını olduğu gibi getirir bana verir ben de kendi paramı içine katarım biriktireceğimiz kısmı ayırıyorum kalanı bankaya koyuyorum ikimizde de mobil bankacılık var bu şekilde kullanıyoruz. konuşmalısın bence eşinle zor duruma düşmezsin umarım.
@Şüphelii öyle bir insan değilim zaten aramızda güven var yoksa kimse maaşını al gel bana ver demiyor siz eşinize vermezsiniz. Fakat bence evlilik düşünülen ilişkilerde ortak birikim yapılmalıdır.
Yatırım yapıp söylemiyor diye bişey olamaz. Neyin yatırımı? Mantıklı bir açıklaması varsa senin de rızan varsa alabilir ama bu şekilde olmaz. Sana yaptığı büyük saygısızlık.
Evi gecindirmesi gerekirken birde seni çalıştıyor üstüne yetmezmiş gibi birde paranı alıyor öyle mi? Neden kabul ettin bunu bu stresi yaşamak için mi? Lütfen böylelerine yüz vermeyin sonra gittikçe sorumsuz oluyorlar. Erkekler kadınlara birşeyler katabildigi kadar kendilerini güçlü hisseder. Kavga etme tabiki ama konuşun bence artık bu durumdan hoşlanmadığını.
Bir şey yapıyorsan benim bunu bilmeme hakkım var diyebilirsiniz hayatınızı paylaşıyorsunuz sonuçta birlikte kurduğunuz evi ortak bir şekilde yonetiyorsunuz ama kazancınıza el koymaya hakkı yok.
erkekler, karisinin parasina dokunmayi hakki yoktur. Kadinin kazandigi butun para kadinindir. Bu dinimizdede Boyle dir, Izin verme. Ezdirmeyin Kendinizi, haklarinizi bilin.
bugunun dunyasında tabi kadınlar bu durumda tepkili olucaktır. ama senin evlilğin sen karar vereceksin.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Millet koca parası yer sen hem veriosun hem ayip olurmu diye soruyosun. Ya kizlar tamam koca parasi yemek dogru degil ama işin ucunu iyice kacirmayin istersen yedek işede gir o maaşınıda ver bu nedir ya şakamisin.
Neye yatirim yaptığını sor. Söylemezse çekme hesabında kalsın paran. Gerekirse yeni hesap aç. Kendi maaşından sana harclik vermesi ne demek. Kendine gelsin.